Matchrapport Örgryte IS – IK Brage 1-1

Match mot Brage och chans till revansch för 0-2 mot Skövde och få slut på den fem matcher långa förlustraden. Ja, så var förutsättningarna inför match. Christoffersson, Karim och Sadiku var tillbaka i startelvan och ersatte Lundberg, Mujanic och Drott, medan inlånade Holmén fick ersätta Paulson.

ÖIS inledde med ett skapligt distansskott av Niklas Bärkroth, men bollen gick över. Sedan kom det som inte skulle hända. Brage tog sig ganska enkelt fram i banan och Jacob Stensson kunde med sitt första mål för året ge bortalaget ledningen med ett skott vid höger stolpe.
Lirarnas Lag hade några fina chanser strax efteråt. Debuterande Kevin Holmén skruvade bollen över muren på en frispark, men målvakten kunde styra undan.

Efter 19 minuter byttes William Svensson ut, in kom Jonathan Azulay och ÖIS gick över till 3-3-2-2. Ändringen verkade göra spelet och organisationen lite bättre. Det blev också en kvittering. Amel Mujanic spelade ut på högerkanten till Linus Tagesson. Hans inspel nådde Noah Christoffersson (som också varit med att starta anfallet), som sköt in 1-1 via en motståndare.

Resten av matchen blev mest ställningskrig. Brage hade några fler chanser än ÖIS. ÖIS bästa möjligheter var ett lurigt skott av Hady Saleh Karim, som målvakten räddade till hörna. På hörnan nådde Christoffer Styffe högst, men nicken gick över och matchen slutade oavgjort.

En poäng för ÖIS är ett trendbrott, men vi har fortfarande sämst form i Superettan med bara denna poäng på de senaste sex matcherna. Vi har också svårt att hitta en fungerande startuppställning och möjligtvis gör set att stabiliteten saknas. Nu går vi in i en viktig period med matcher mot Helsingborg, Skövde och Östersund. Här behövs verkligen poäng och vinster för att inte hösten ska bli extra mörk och lång.


'Matchrapport Örgryte IS – IK Brage 1-1' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se