Matchrapport: Jönköping Södra IF – Örgryte IS 2-1

Der finns viktiga matcher, sexpoängsmatcher och matcher mot Jönköping. Efter en övertygande seger borta mot AFC, så skulle tre poäng mot J-Södra ge oss det tabellyft vi så väl behövde. Med tanke på att motståndarna var Superettans formsvagaste lag brann hoppets låga starkt.

Matchen blev inte som andra matcher. Regn och åska gjorde att avspark skedde en timme senare än planerat. Första halvlek var jämn och chansfattig. Jönköping hade mycket boll, men ÖIS kändes dock som mest stabilt. Det var ändå hemmalaget som gick till pausvila med 1-0-ledning efter att man rullat upp ÖIS-försvaret och på ett inspel från höger knäade Taylor Silverholt in bollen.

I andra förstärktes ÖIS grepp om matchen. Kvitteringen kom i 51:a minuten när Linus Tagesson petade in bollen efter en högerhörna. ÖIS började nu närmast rada upp chanser. Närmast var Daniel Paulson med en stolpträff, men även Edi Sylisufaj, Isak Dahlqvist, Linus Tagesson och Niklas Bärkroth hade bra lägen. I jakten på sgermål, kom så chocken. I 91:a minuten kom Jönköing fram på vänstersidan och en omarkerad Elias Nordström kunde rulla in bollen. På stopptid (95) fick Hampus Dahlqvist fin träff på bollen, men (väder)gudarna var förstås inte med oss och bollen träffade ribban.

Surt med förlust på stopptid.
Surt att få noll poäng när man är det bättre laget.
Surt att förlora en viktig sexpoängsmatch, där seger inneburit ett språng upp i tabellen.


'Matchrapport: Jönköping Södra IF – Örgryte IS 2-1' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se