Därför är jag inte Hjärtesponsor

Vafalls! Har inte karl´n någon skam i kroppen!? Hur kan han med att kritisera Hjärtesponsorn på samma blogg som man inte kan undgå att nämna när man pratar om initiativtagarna till hela insamlingen!? Att svära i kyrkan är ju lindrigt jämfört med detta!

Jomensåatt…

Egentligen är jag hjärtesponsor. Vad jag kan dra mig till minnes har det varit två insamlingar tidigare (den första med mål att hamna som reklam på matchtröjan och den andra skulle vara till någon gåva till spelarna om man klarade avancemanget 2007, annars skulle summan tillfalla ungdomsfotbollen) och båda gångerna skänkte jag ett par hundralappar av studiebidraget. Men den nuvarande insamlingen är ingenting som får mig att ens överväga att öppna plånboken, vilket kanske kan tyckas lite skumt då jag har det ganska mycket bättre ställt ekonomiskt nu än vad jag hade då, men det har sina anledningar med.

Faktum är att situationen är väldigt komplicerad. Å ena sidan handlar det om ett välbehövligt ekonomiskt bidrag till föreningen som hela mitt liv kretsar kring, men å andra sidan har jag inte någon som helst aning om vad pengarna går till. Jag är måttligt intresserad av att skänka pengar som lika gärna kan gå till Ulrikas kaffe-kaka som det kan gå till en del av en månadslön för ett välbehövligt nyförvärv. Med tanke på hur (o)sunt ekonomin har skötts de senaste åren så skulle det inte alls förvåna om det blir Ulrikas fikabudget som blir aningen större. Sannolikheten för att mitt bidrag hamnar på helt fel ställe känns alldeles för stor för att jag bara ska skänka pengar hipp som happ. När man dessutom tycker att ekonomin sköts erbarmligt dåligt, vilket jag gör, så minskar det viljan att skänka pengar då det antagligen bara kommer sluta med att man anser sig slippa dra ner på något annat onödigt då man nu fick lite mer pengar än planerat. Sedan vill jag bara poängtera att jag inte har någon som helst aning om Ulrikas kaffe-kaka bekostas av ÖIS (indirekt gör den ju det) utan det var bara ett exempel.

Men tar det emot när jag blir tvungen att köpa årskort och lösa medlemskap med? Nej, men där finns det också en viktig, om än kanske inte så stor, skillnad. Då betalar jag pengar och får någonting tillbaka, något som jag har ett stort behov utav att ha och som det hade varit svårt att leva utan. Det är en liten summa för att fylla mitt liv med livskvalitet (yesbox, mitt liv är tämligen ointressant i övrigt) så där får jag mer tillbaka per spenderad krona, om man säger så.

Varför jag har varit Hjärtesponsor tidigare beror på att upplägget var annorlunda. Dels fick man en Hjärtesponsor-sticker, vilket ökade incitamentet för att sponsor, men sedan var det mer riktade insamlingar. Jag var även ung (yngre) och mer godtrogen vid den tiden men det spelar mindre roll. Vad jag kommer ihåg så var inte första insamlingens öronmärkt till något speciellt, men där fanns det ändå ett mål att sträva mot. Vid 250 000 insamlade kronor skulle Hjärtesponsor-loggan få en plats på matchtröjan, vilket var en morot i sig även om man nu inte nådde ända fram. Den andra skulle ju gå till något fint till a-laget (även om jag i dagsläget tycker det är lite överdrivet att de skulle fått något för över 100 000) men var vid ett misslyckande öronmärkta till ungdomsfotbollen. Just där har vi den stora skillnaden. Pengarna öronmärktes till något. Istället för att hoppas att pengarna tillfaller något bra så vet man att varenda insamlad krona oavkortat ska gå dit, vilket spelar en mycket stor roll hos mig. Hade pengarna från den nuvarande Hjärtesponsorn varit öronmärkta till något hade jag till 99% sannolikhet skänkt pengar.

Nu kan man se att den här insamlingen inte går lika bra som de två tidigare har gjort och jag ställer mig tveksam till att det beror på att gemene ÖIS-are inte har råd att avvara en hundralapp eller två utan att det ligger något i mitt resonemang. Ni som är flitiga i kommentatorsfältet på bloggen, är ni Hjärtesponsorer? Varför man är det kan jag förstå men det hade varit intressant att veta varför ni inte är det, för det måste ju finnas någon bättre anledning än att man inte orkar skänka pengar?


'Därför är jag inte Hjärtesponsor' have 3 comments

  1. 22 januari, 2010 @ 06:06 Martin Johansson

    Tack för uppvaknandet, Johan!

    Svara

  2. 23 januari, 2010 @ 08:46 Anonym

    Det är väl bara att sätta sig ner och öronmärka vart pengarna skall gå! Det kanske är fler som är tveksamma.

    Svara

    • 23 januari, 2010 @ 11:30 Johan Gellerman

      Visst hade man kunnat göra så men jag är tveksam till om det hade gett så mycket i detta läge. Insamlingen har ju trots allt redan varit igång i snart tre månader och det känns inte som att det kommer få något större uppsving även om pengarna öronmärks.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se