Mentor Zhubis lillebror tränar med ÖIS

ÖIS officiella hemsida har skrivit om att det är en (1) spelare som provtränar med laget för tillfället, dock har man ju vant sig vid att man själv får ta reda på allting som pågår. Alla vi som besökte dagens träning i Delsjöhallen (jag, en gubbe som var där en lite stund och två poliser som inte hade något bättre för sig, brottsligheten i Göteborg hade visst tagit ledigt) kunde se ett obekant ansikte som till 99% säkerhet är Mentor Zhubis lillebror Petrit Zhubi. Petrit är född 1988 och spelade i Oddevold förra säsongen. Det senaste infon jag kan hitta om honom är att han provtränade med Trollhättan i December, men om han blev ratad eller tackade nej kan jag inte hitta någonstans. Nu är han hursomhelst med och tränar med ÖIS och vi får se om det kommer någon officiell information om han medverkande.

Så en liten rapport från träningen då. Medverkande:

Victor Skoglund
Peter Abrahamsson
Den där Stenman som ÖIS inte vill ha kvar men man har tydligen inte hjärta för att släppa iväg honom till division 7 då inga andra klubbar är intresserade av hans tjänster.

Robin Jonsson
David Leinar
Adam Eriksson
Felix Sehlström
Tommy von Brömsen
Danny Ervik
Björn Anklev
Christofer Bengtsson

Markus Gustafsson
Sebastian Johansson
Jakob Olsson
Alex
Alexander Mellqvist
Seif Kadhim
Pavel Zavadil

Nicolas Sandberg
Markus Anderberg
Luka Mijaljevic

Petrit Zhubi
Jeton Pestisha

Niclas Elving och Dennis Jonsson är de enda jag kan komma på som borde varit med men som inte var det. Är det kanske ett tecken på att Dennis är på väg bort?

Träningen började hursomhelst med lite spel i kvadrater. Jag ägnade större delen av tiden till att försöka lokalisera de ansikten som jag inte är speciellt bekanta med men lade märke till att Janne Andersson hade förvånansvärt bra fötter. Gjorde inte alls bort sig i kvadraten.

Sedan gick man på att spela tempospel med två lag som i sin tur var delade i två grupper. En grupp gula spelade mot en grupp blåa och den andra gula och blåa gruppen var väggar på sitt lags offensiva planhalva. En vägg vid sidan av målen på kortsidan och två respektive en spelare på vardera långsida. Varje match varade ungefär fem minuter innan man bytte grupper.

Det två lagen som möttes under fredagens träning

Med reservation för vissa felaktigheter inom grupperna men lagen ska stämma i alla fall. Målvakterna roterade så att man stod två matcher och stod över en.

Det blåa laget öppnade klart bäst och utan att jag höll koll på någon ställning så ledde man ganska klart efter tre-fyra matcher. Man utnyttjade sina väggar på ett betydligt bättre sätt och löste situationerna på planen på ett väldigt bra sätt. Jag fick en känsla att Markus och Sebastian kan bilda ett ruskigt vasst centralt mittfält under året, jag kanske är färgad men det kändes som att de hade ett bra samspel och kompletterar varandra på ett fint sätt. Efter en tre-fyra matcher kom så det gula laget in i matchen och man kröp allt närmare och frågan är om de inte gick ikapp med, man fick ett helt annat snurr på målskyttet och hade lite marginaler med sig i försvarsspelet. I slutet så återställdes i alla fall ordningen och blått fick in ett par mål efter att man skickligt använt sig utav sina väggar och kommit fram till mycket bra lägen.

Jag hade fortfarande inte hjärnkoll på vem som var Luka, vem som var Petrit och vem som var Jeton så det blev ingen vidare hårdbevakning av provspelarna men det var väl ingen som utmärkte sig något vidare. Jeton hade ett par fina dribblingar men han gick åt vänster hela tiden, tveksamt om det är gångbart under en hel match, eller en hel säsong om motståndarna gjort sin läxa riktigt bra. Tappade bollen som sista man någon gång och hade ett par tafatta försvarsingripanden. Det är väl vad jag kan säga om deras insatser, inget att hänga i granen kanske men det är ju alltid något.

Annars reagerade jag på att Pavel var fruktansvärt blek. Även fast han inte spelade i det bästa laget så utmärkte han sig inte överhuvudtaget. Jag tänkte på att han var med först när jag undrade om han var med, för han hade knappt bollen och när han väl hade den gjorde han ingenting som fick mig att lägga någon extra uppmärksamhet på det. Men men, det är inte nu han ska vara på topp.

Annars såg Peter stabil ut i målet. Han spelar, till skillnad från Victor och den där Stenman, ett mindre dramatiskt spel. Står bättre placerad och klarar av att hålla bollarna på ett annat sätt. Han kommer garanterat komma tillbaka till den form som han hade hösten 2008, och förhoppningsvis kommer han bli ännu bättre.

Det jag tar med mig från träningen är den känslan jag fick över Sebastian och Markus. De har potential att bli ett ruskigt kompetent mittfältslås. Fan, det där gjorde min dag.


'Mentor Zhubis lillebror tränar med ÖIS' have 14 comments

  1. 15 januari, 2010 @ 23:25 Armin

    Var Santos också borta, Johan?

    Svara

    • 16 januari, 2010 @ 09:32 Johan Gellerman

      Jepp, dock är det väl ingen som har räknat med något annat såhär tidigt på året.

    • 16 januari, 2010 @ 11:12 Martin Johansson

      Med tanke på att Álvaro först skulle komma till Sverige den 15:e är väl inte det så lustigt. Om Álvaro saknas på träningen nästaveckan kan vi väl börja oroa. Nu sitter vi ner i båten.

  2. 16 januari, 2010 @ 21:41 För kort som målvakt

    ”den där Stenman”??? Att du inte tycker om Stenman är uppenbart men om bloggen skall få någon som helst trovärdighet bör den sorten av påhopp undvikas. Om du anser att Stenman aldrig bör förlåtas pga GAIS-matchen, säg då så. Om du tycker att han inte håller måttet av andra skäl, förklara då för oss andra idioter som ogillar personangrepp.

    Svara

    • 16 januari, 2010 @ 22:53 Johan Gellerman

      Påhopp? Personangrepp? Det är kanske inte en speciellt värdig omnämning, men det har han heller inte gjort sig förtjänt av. Sedan får vi hoppas att den stora majoriteten av läsare här inte dömer hela bloggen för vad en enskild skribent använder för uttryck, speciellt inte då det egentligen handlar om en riktig skitsak.
      Dessutom kommer det inte bli speciellt högt i tak här om det inte ska vara tillåtet nedvärdera motståndare i termer som inte är helt politiskt korrekta. Som jag skrev i mitt öppningsinlägg så kommer mina poster vara högst personliga och gillar man inte mitt sätt att skriva på så går det utmärkt att inte läsa dessa.

    • 17 januari, 2010 @ 16:00 För kort som målvakt

      Aj, perkele. Märker att jag svarade på fel plats. Se nedan

    • 17 januari, 2010 @ 10:28 Polaren Per

      Äh det var väl inget. Han är ju lite laglös trots allt iom att han var på lån från ifk och nu vill varken löis lr ifk ha honom men han får ändå träna med öis. Var ju inte direkt nåt påhopp.

      Tack för rapporten JG. Sa väl inte så mkt men det gör heller inte träningarna så här tidigt på säsongen.

    • 17 januari, 2010 @ 12:35 Martin Johansson

      Jag håller till viss del med dig, samtidigt vill jag säga att vi alla skriver och tycker olika. Och i nuläget har vi inte någon avsikt att börja rätta in folk i leden. Det skulle kännas grymt olustigt. Är det så att man inte gillar det som Johan skriver gör man kanske bäst i att hoppa över hans texter. Det är en lösning. En annan är att man bör förstå att Sambadefensiv numera är en blogg med fler skribenter än tidigare och att det då kommer att se lite olika ut när det gäller texterna. Personligen tycker jag alltid att det finns en och annan poäng i Johans texter även om jag själv föredrar en något mer tillbakadragen stil, t.ex. att alltid försöka hålla mig till det korrekta namnet på en person eller ett lag även om jag sedan riktar skarp kritik eller försöker mig göra rolig över en insats eller prestation. Även när det gäller personer som man inte tycker gör sitt jobb (som David Stenman). Där är Johan mer pang på rödbettan. Det är hans stil. Och så hoppas jag att det fortsätter.

  3. 17 januari, 2010 @ 15:59 För kort som målvakt

    Missförstå mig rätt, jag har ingen som helst önskan att styra innehållet i bloggen, inte heller censurera denna. Vad jag önskar är dock en förklaring till varför man kallar någon ”den där” så att jag förstår varför någon förtjänar respekt/disrespekt. Jag gillar personliga inlägg, det får en att ”lära känna” en skribent bättre. Jag har inget emot Dig Gellerman, fortsätt skriva med Ditt personliga språk och Din personliga stil men var inte rädd för att var tydlig. För övrigt tycker inte heller jag att Stenman håller måttet, framför allt inte i jämförelse med Abrahamsson. Däremot har jag svårt att tänka mig att han medvetet ”la sig” i matchen mot GAIS. Visst han var dålig men han förtjänar enligt min uppfattning inte att kallas idiot, ”den där” eller annat personligen nedlåtande, inte ens om syftet som skribent är att få till en kul text. Motståndare däremot är en helt annan sak, dem får/ska man smäda ganska grovt. Men Stenman var/är faktiskt inte (ännu) en motståndare.

    Svara

    • 17 januari, 2010 @ 17:20 Martin Johansson

      OK, jag missförstod dig fel. Jag reagerade på kommentaren om bloggens trovärdighet och det var enbart därför jag valde att svara på kommentaren och förklara. Alles OK med andra ord.

  4. 18 januari, 2010 @ 00:00 Elfström

    Att Dennis kan vara påväg bort och att Leinar inte signat kontraktet än kan förklara varför Dicken är så angelägen om att få in Sjöberg.

    Lite oroväckande med Pavel, hans motivation inför året är antagligen inte skyhögt, frågan är hur orolig man skall vara på den fronten. Pavel var väl helt under isen med Öster efter de åkt ur 06.

    För övrigt, vad är Jakob Olsson för spelartyp? off/def innermittfältare? Märkligt att bara ÖIS annonserat att det är Skoglund och Sehlström som tar steget upp i år när Olsson tydligen också verkar göra det.

    Svara

    • 18 januari, 2010 @ 07:08 Martin Johansson

      Jo, det kan säkert vara så att både Dennis Jonsson och David Leinar är på väg bort. Frågan är bara vem som vill ha dem? Ljungskile vill förstås ha Leinar men varför skulle han byta ner sig? Låter dumt. Men du har säkert rätt, Last har säkert Sjöberg som en livrem om Dennis och/eller Leinar skulle försvinna.

      När det gäller Pavel är jag inte ett dugg oroad. Han har inte mycket kvar av karriären och om han vill spela i högsta ligan igen eller i Danmark innan karriären är över måste han leverera i ÖIS. Så enkelt är det. Han säljs inte nu. Jag tror inte att det kommer att vara några som helst problem när säsongen väl sätter i gång. Pavel har väl aldrig gillat grundträning? Om jag har förstått saker och ting rätt måste tränarna hela tiden vara på Pavel för att han ska göra sin fysträning ordentligt. Annars maskas det för mycket. Tror helt enkelt att försäsongen är Pavels sämsta säsong. Därav bristen på motivation.

      Jacob Olsson är i första hand en offensiv spelare. Kan spela både centralt och på kanten. Jag har sett honom göra båda sakerna bra i U21 och i Tipselit. Vass teknik och ett djävla skott. Hans problem verkar ligga i motivationen och humöret. Svajig helt enkelt. Jag har en polare som inte är ÖISare men som sett en massa matcher med ÖIS U21 som tycker att Jacob Olsson är i en klass för sig. När han är på rätt humör och får allt att stämma är han fantastisk. Anledningen till att hans medverkan inte utannonserats är väl för att det inte rör sig om någon regelrätt uppflyttning utan att Jacob bara är med och tränar med a-laget. Det där är en av de här sakerna som ligger Johan G varmt om hjärtat: som jag har förstått det har Jacob Olsson fått tjata till sig en träningsplats med a-laget. Han har alltså inte flyttats upp på samma sätt som Felix Sehlström och Viktor Skoglund. Huruvida detta stämmer till 100 procent återstår dock att klarläggas men det hoppas jag att vi kan göra inom ett par månader när Sambadefensivs stora artikel om ÖIS ungdomssatsning kommer. :-)

    • 18 januari, 2010 @ 09:35 Johan Gellerman

      Precis som Martin säger känns det förhastat att dra några slutsatser efter hur han såg ut under tempospelet på en (1) träning i januari. Ser det likadant ut när träningsmatcherna drar igång finns det kanske anledning att undra hur det står till med Pavels motivation. Att jag tog upp det berodde mest på att Pavel inte ska vara så osynlig, oavsett om det är i början av den försäsong som han avskyr.

      Gällande Jakob så har han också en riktigt vass vänster. I U-laget så tog han alla fasta situationer där det var bäst med en vänsterfot, och då fanns det ändå ett par naturliga vänsterfötter. Trots att han inte är så kraftig så går han in utan respekt i varenda närkamp och är riktigt hård. Nu kanske han ändå väger lite lätt men inställningen är det inget fel på. Minuset är som sagt humöret, tar tålamodet kan det bli en hel del fula grejer och han har dragit på sig en massa gula kort på grund av efterslängar och fula tacklingar. Att det inte är utannonserat att Olsson är uppflyttad beror på att det inte rör sig om någon formell uppflyttning utan att han ska vara med och träna med a-laget på obestämd framtid (antagligen permanent om han inte ska lämna ÖIS).

      Jag hörde dessutom att Mathias Johannesson var med och gjorde någon hjärtkoll med a-laget så förhoppningsvis ligger det nära till hands att han också blir uppflyttad på samma sätt som Jakob, men det funkar inte att vara så diplomatisk utan man måste själv vara på som fan annars händer det inte mycket.

  5. 22 januari, 2010 @ 16:06 Sambadefensiv « Träningsrapport från förmiddagen

    […] får jag börja med att korrigera mig från förra veckan då jag hävdade att Mentors lillebror var med och tränade, vilket var helt fel. Jag blandade helt […]

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se