Spelarbetyg Sarpsborg – ÖIS

På allmän begäran så knåpar jag ihop lite betyg och kommentarer om varje spelare. Precis som Martin sade på förra Sambadefensiv, kommentaren under är mer intressant än vilken siffra jag väljer att sätta bredvid. Betygen är också helt subjektiva så Markus G behöver nödvändigtvis inte ha varit bäst på plan även om man ibland kan få det intrycket. Men för det mesta kommer det vara så.

Peter Abrahamsson, 3
Det blir en trea med reservation för att jag inte riktigt såg det andra målet så jag kan inte uttala mig om hans ingripande där. Första målet var ett friläge som man inte kan begära att han ska ta men i övrigt så skötte han sig bra. Avvärjde ett annat friläge när han kommer ut bra och täcker av ytorna samt att han fick rädda något mer skott och klarade av att hålla returen. Annars pratade han bra med sin backlinje, tog bollarna som han ska ta och backlinjen fick ta undan det de ska ta undan. Om jag inte kommer ihåg helt galet med var han också helt okej med båda fötterna och klarade av att rikta hemåtpassarna mot en medspelare, med gott resultat. Känns stabilt.

Björn Anklev, 3
En gedigen insats. Har som alltid en fin inställning och lyckas i första halvlek komma runt Markus G på överlapp tre-fyra gånger, vilket är positivt. Finns inte så mycket mer att säga egentligen, Björn är bra.

Robin Jonsson, 4
Återigen en imponerade insats. Han vet när han ska kliva upp och när han ska falla ifrån. Jag känner mig trygg när Robin spelar mittback helt enkelt.

Tommy von Brömsen, 3
En alldaglig insats av Tommy. Det är varken bu eller bä och då får man det neutralt skittråkiga betyget 3 utan någon fin kommentar.

Adam Eriksson, 2-
I första halvlek var han på fel sida från mig sett så jag lade inte märke till honom i någon större utsträckning. Vill minnas att han kom runt på kanten någon gång och att han blev ifrånsprungen någon gång. I andra så hade han stora problem i försvarsspelet och slog några helt huvudlösa passningar i livsfarliga lägen. Han bör inte vara vårt alternativ som vänsterback i år.

Markus Gustafsson, 3+
Markus hade ganska mycket boll i första halvlek och samarbetet på kanten med Björn tyckte jag fungerade helt okej. Fick inte in några speciellt bra inlägg och de gångerna han på ett framgångsrikt sätt bröt in i banan så vågade/ville han inte ta avslut med vänstern trots att han hade skjutit med högern där nio av tio gånger. Blir bättre i andra halvlek när han får flytta in centralt i banan och slår två riktigt fina genomskärare och det är vad som höjer betyget. Målskytt också, påminde lite grann om målet mot Kalmar.

Pavel Zavadil, 3-
Han kämpar och sliter på mitten men ibland blir det lite för omständligt. Han gör den där Cruyff-finten istället för att släppa bollen och hålla ett högt bolltempo där motståndarna blir tvingade att flytta sitt lag. En gång i andra halvlek trodde han nog att han var själv på söndagspromenad, gick omkring och söla med bollen på egen planhalva tills motståndarna kom och tog den ifrån honom och kunde starta en livsfarlig kontring. Plus dock för att han är betydligt mer tvåvägs-funktionell nu än vad han var 2008.

Sebastian Johansson, 3
Han gör det han ska. Kämpar och sliter och tar en mer eller mindre nödvändig varning. Klarar däremellan av att fördela lite boll och gå på offensiva genombrott.

Alex, 2+
Lite halvt osynlig. Gjorde väl några överstegsfinter ibland men annars syntes han inte till överdrivet mycket. Lyckades med en fin aktion där han tråcklade sig förbi deras högerback och fick in ett helt okej inspel. Borde ha gjort mål då han hade chanser i jävligt fria lägen men inte lyckades få någon fart i avsluten.

Alexander Mellqvist, 1
Vann lite boll i första halvlek men var i övrigt fruktansvärt osynlig och åstadkom absolut ingenting offensivt. I andra halvlek tror jag inte jag la märke till honom förrän han byttes ut. Ska inte ha rollen som nummer tio.

Luka Mijaljevic, 2
Får det svårt då ÖIS inte lyckas få till några längre anfall men han borde varit mer på alerten på inläggen som kom in i boxen. Han var en halvmeter bakom sin försvarare, men det är väl en fråga om rutin också. Funkar helt okej som target då han klarar av att hålla ifrån sin motståndare men det här var ingen match där ÖIS spel gynnade honom. Såg ut att vara tvungen att byta på grund av skada.

————————————————————————-

Nicolas Sandberg, 2
Kom in istället för Luka på topp och bidrog med pigga ben och satte bra press på Sarpsborgs mittbackar. Spelar fram Markus till målet men måste samtidigt göra mål på det friläget han har. Springer enkelt förbi sin försvarare men avslutet är uselt och går rätt på målvakten. Minuten senare så går Sarpsborg upp och gör 2-1. Någon som kommer ihåg bortamatchen mot Örebro?

Jakob Olsson, 2
Bytte av Mellqvist och tog Markus plats på kanten samtidigt som Markus flyttade in i mitten. Var inte lika pigg som mot Häcken men han bidrar med ungdomlig entusiasm och stor respektlöshet.

Seif Kadhim, Spelade för kort tid för att betygsättas
Tog Alex position rakt av och han har tuffat till sig rejält. Går in i närkamperna och är snudd på småful. Han är bekväm med bollen men gör fortfarande en del juniormisstag.

David Leinar, Spelade för kort tid för att betygsättas
Bytte av Markus och tog också hans position. Fick inte gjort någonting och jag hoppas verkligen inte att han kommer vara ett alternativ som forward.

————————————————————————-

Tränarna, 4
Inte så mycket för lagets prestation i matchen utan för att Janne Andersson spelar in sin stomme.Viktigt att ha så mycket kontinuitet som möjligt och äntligen har vi fått en tränare som verkar veta hur viktigt det är.

————————————————————————-

Klacken, 5
14 personer som åker 45 mil för en träningsmatch får ses som helt okej och det var inga svårigheter att skapa en bastant ljudkuliss i hallen.


'Spelarbetyg Sarpsborg – ÖIS' have 9 comments

  1. 7 februari, 2010 @ 11:42 Martin Johansson

    Kungligt!

    Svara

  2. 7 februari, 2010 @ 16:30 Anonym

    Tack Johan

    Svara

  3. 7 februari, 2010 @ 18:44 Felix

    Grymt att det finns folk som lägger ner så mycket tid på öis som du Johan då det inte finns något på hemsidan att kolla på från matchen. Ser dock fram emot Torsdagen med öisradio!

    Svara

  4. 8 februari, 2010 @ 09:15 Mikael Carlsson

    Mycket bra jobbat Johan!

    Svara

  5. 9 februari, 2010 @ 22:23 Klas

    Spelade inte Bengtsson i denna matchen?

    Svara

    • 9 februari, 2010 @ 22:39 Johan Gellerman

      Missade honom. Han skötte sig okej som vänsterback och visade upp en fin inställning men han är tyvärr ingen vidare bra lösning på vänsterbacksplatsen.

  6. 10 februari, 2010 @ 09:20 Tjuvnyp

    Grym läsning! Tack för att du orkar.

    Enda lilla lilla kritiken är väl, det på Gellermanskt vis, stenhårda ordvalet. Som att Eriksson inte funkar som vänsterback denna säsong. Liite hårt att döma ut en fortfarande ung grabb efter en Februari-match. (Även Maradona hade sina helt-åt-helvete-dagar… Eller ja, kanske inte just han, men alla andra…). Adam håller uppenbarligen inte idag, men fan vet hur han ser ut på grönbete i April. Cut him some slack.

    Fan vad cool att 14-15 pers åkte till fjällape-land för att stödja våra stolta färger! Imponerande.

    Svara

    • 10 februari, 2010 @ 12:15 Johan Gellerman

      I ett väl fungerande kollektiv kommer vi nog inte ha några större problem med att spela med Adam som vänsterback men jag är tveksam om han klarar det individuellt. Han hade problem med positionsspelet och man-mot-man samtidigt som han slarvade när han hade bollen och slog några rejäla idiotpassningar. Jag tror inte vi kommer ha råd att ha det så om vi nu ska vara med och fightas i den absoluta toppen.

  7. 10 februari, 2010 @ 15:15 Yodabul

    Nyhetstorka??? ;)

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se