Sambadefensiv behöver DIN hjälp!

Säsongsstarten närmar sig med stormsteg. I dag är det enbart 35 dagar kvar till matchen mot Väsby United. Underbart! Utanför fönstret gör marssolen sitt bästa för att utplåna de sista spåren av årets helvetesvinter. Istappar rasar från taken och från stuprören forsar vattnet som värsta vårfloden. Gräset på Gamla Ullevi börjar anta något som skulle kunna liknas vid färgen grönt.

Kan det bli bättre?

Vi hoppas att ni, precis som vi här på Sambadefensiv, börjar känna lukten av vår. Känslan av att snart, då djävlar, då smäller det. Efter helgens seger mot GAIS känner vi oss dessutom lite som kalvar på grönbete. Livet ler sitt allra vackraste leende och det var lätt att gå till jobbet kl. 05:30 i morse. Solen skiner och det är nästan plusgrader ute. Frågan är om det inte är dags att svida om från duffel till anorak. Och snart tar vi plats på Gamla Ullevi för att se ÖIS gå raka vägen upp i Allsvenskan.

Är det inte härligt så säg!

Förhoppningvis börjar Janne Anderssons tankar på  säsongens första startelva allt mer att ta form. Backlinje, mittfält och anfall. Målvaktspositionen är så given så den tror vi inte att vår käre hallänning ägnar en tanke. För att ge Janne Andersson lite hjälp på traven med övriga positioner i startelvan tänkte vi här på Sambadefensiv be er kära läsare om hjälp genom att be er maila in era egna favoritstartelvor.

Vilka spelare vill du allra helst se i öppningsmatchen mot Väsby? Vill du se Björn Anklev eller Christofer Bengtsson som högerback. Vem tusan ska spela till vänster i backlinjen? Är Valter Tomaz Jr självskriven som Robin Jonssons partner i mittförsvaret eller vill du hellre se Dennis Jonsson och David Leinar? Vem av Sebastian Johansson, Pavel Zavadil, Markus Gustafsson och Alexander Mellqvist kommer att få finna sig i att spela på en kant istället för centralt? Och hur ska vi göra med Alex Perreira och Álvaro Santos. Och vad händer med kidsen; kommer de att få någon speltid?

Maila din favoritstartelva till Sambadefensiv. Det vill säga ta ut elva spelare och tilldela dem positioner efter valfri formation. Skriv en motivering till din startelva och tryck på sänd. Vi tar emot och sammanställer alla svar och sätter ihop ”folkets” startelva. Vi går med andra ord Fotbollskanalen.se on your asses.

Vi vill ha era bidrag senaste måndagen den 22 mars.

De två mest Öisiga och stillfulla bidragen/motiveringarna belönas med två biljetter till premiärmatchen mot Väsby United.


'Sambadefensiv behöver DIN hjälp!' have 7 comments

  1. 8 mars, 2010 @ 19:08 Hous Focus

    Peter
    Bengtsson Valter Robin Leinar ( ! )
    Anklev Seb Zavadil Alex
    Ken Santos

    # Björn e ingen back.
    Även om han e felfri där med så ska han ju naturligtvis vara närmare motståndarmålet.
    Gjorde ju 10 som forward i superettan.

    # Leinar som vb gär under den gamla devisen ; dom bästa ska spela oavsett position.

    # Dennis är för långsam
    # Mellqvist är ännu långsammare

    # Robins passningsspel finns visserligen inte men får träna på det med mottot röd
    spelar röd…

    # Ungdomarna får sina chanser med avstängningar/skador som avbräck
    Nico kan säkert springa sönder trötta försvar sista 20
    (springer killen på allt ? till/från träning , till skola m.m. ?

    # Fortsätter bara Janne på den inslagna vägen – ”det gör ont att möta ÖIS”
    kan vi kanske snuva Syrianska på kvalplatsen…

    Svara

  2. 8 mars, 2010 @ 20:25 Rödblått tills jag dör

    Abrahamsson
    MV = Peter Abrahamsson kommer i år att vara en av Superettans allra bästa målvakter och är självskriven etta mellan stolparna. Utan att vara särskilt spektakulär gör Peter alltid det han skall och lite till. Plockar ner inlägg, rusar ut och bryter, eller gör sig stor och räddar frilägen med benparader. Om Peter utvecklar kommunikationen med den nykomponerade backlinjen blir det mycket svårt att göra mål på ÖIS i år.

    HB = Christoffer Bengtsson: Visade mot GAIS att han visst håller måttet mot kvalificerat motstånd, inte minst i superettan. Dessutom finns möjligheten att flytta upp Anklev på en kant om ”Bengan” spelar högerback. Något som känns nödvändigt då Anderberg inte hinner få nog med matchträning innan premiären och Nico spelar bäst som anfallare.

    MB = Valter: Är visserligen inte fulltränad för tillfället men har rätt inställning för att komma i fas till premiären. Erbjuder framförallt snabbhet i motsats till övriga mittbacksalternativ. Något som kommer att vara extra viktigt i Superettan där ÖIS oftast kommer att föra spelet och ställas emot vassa omställningar.

    MB = Robin Jonsson: Trots sin förhållandevis unga ålder den spelskickligaste av truppens mittbackar vilket kompletterar Valters något trubbiga fötter på ett bra sätt. Inte snabb, men snabbare än Dennis och Leinar vilket som sagt blir viktigt mot kontrande lag. Väger lite lättare än Dennis och Leinar, men kompletteras i det avseendet av en vilt kämpande Valter. I ett spelförande lag kommer dessutom vikten att vara av mindre betydelse och spelförståelse och uppspel av större.

    VB = Alex: Ett osäkert defensivt alternativ säger ni, en fantastiskt offensiv kraft i ett spel där anfall är bästa försvar säger jag. I superettan kommer Alex inte att ställas inför lika svåra defensiva uppgifter som i Allsvenskan och hans tyngd, inlägg (då avser jag de sylvassa i mellanhöjd) och irrationella spelstil kan komma att vara ett nödvändigt vapen mot ultradefensiva försvar. Vänder motståndarna snabbt på spelet är han dessutom snabb hem i plan. I den moderna fotbollen är det av största betydelse att ha rörliga offensiva ytterbackar som kan avlasta på kanterna och komma på överlapp, Alex är en sådan. Dessutom blir det jobbigare för motståndaren att anfalla om ÖIS hela tiden kommer i nya anfallsvågor vilket blir enklare med Alex på vänsterbacken än med ett mer defensivt alternativ som t.ex. Adam.

    HM = Björn Anklev är lagkapten och i mitt tycke ÖIS viktigaste spelare på plan. Kan egentligen spela överallt men i min uppställning blir det högerytter. Slår dessutom väldigt underskattade inlägg från långt nere vid kortlinjen. Något för Forwards att bita i varje gång.

    CM = Sebastian Johansson: Ni som såg ÖIS i Allsvenskan förra året vet vad jag menar när jag säger att Seb är lagets dynamo. Når så gott som varje boll framför baklinjen och visar hela tiden en otrolig inställning. Dessutom är han en fullt kompetent passningsspelare med mycket bra blick för spelet vilket gör att spelvändningar blir ett vapen för ÖIS i år.

    CM = Här kommer min startelvas första skräll, Jakob Olsson! Efter att ha sett honom i två matcher på försäsongen och nu senast mot GAIS måste jag säga här har ÖIS ett fantastiskt sparkapital. Med god spelförståelse och ett förvånansvärt moget positionsspel tycker jag att man skall ge grabben en chans att visa vad han går för redan i premiären, kan bli succé. Jakob verkar dessutom älska att spela för ÖIS vilket är nog så viktigt i en ”tjongarserie” som Superettan. Att han sedan frejdigt går in i en stenhård närkamp med en av Allsvenskans hårdaste spelare och vinner talar om att han är en fysiskt mogen spelare som inte räds närkamper. Ett alternativ på positionen kan annars vara Markus Gustafsson som jag tror kan göra succé i år om han bara får spela. Känner mig dock lite osäker på hur dennes defensiva positionsspel fungerar på en central mittfältsplats i superettan.

    VM = Pavel Zavadil! Motivering: Han spelade på denna position senast. Det blev 7 mål och 17 målpass! Jag tror att det är viktigt att ge Pavel en fri roll i det offensiva spelet och det får han på en kant i Superettan där de flesta lag försvarar centralt. En missad stötbrytning får heller inte samma konsekvenser här som i mitten vilket passar Pavel som jobbar hårt men inte är särskilt skolad i försvarsspelet.

    FW = Ken Fagerberg: Har visat upp ett fantastiskt spel sedan han kom hem från Midtjylland och jag tror verkligen på Ken i år. Är i stora delar en komplett forward som är rörlig med bra spelförståelse, men som också kan möta och låsa fast bollen på anfallande planhalva. I min elva kommer hans rörlighet att spela störst roll eftersom jag placerar honom bredvid…..

    FW = Alvaro Santos: En av Sveriges absolut bästa forwards som delar många egenskaper med Ken. Då Ken är den rörligare av de båda är Santos desto mera irrationell och finurlig men med en minst lika väl utvecklad spelförståelse. Visst var Santos sur ett tag, visst sas mycket i media som kunde ha stannat på ÖIS-gården, men nu skiter vi i det och börjar kampen mot uppflyttning. I den kampen kan Ken och Santos bli ett fantastiskt vapen.

    Svara

  3. 8 mars, 2010 @ 21:59 Seb JR

    Abrahamsson
    Anklev R.Jonsson Leinar/Valter Olsson
    MarGus Zavadil Johansson Alex
    Ken Santos

    * Anklev känns given på ytterbacken för vi har inte så många som kan göra ett sånt jävla bra jobb som han gör!

    * Leinar/Valter är för, just nu känns det inte som att Valter är i tillräckligt bra spelskick för att vara i första 11an, men så ska dom ju nu på träningsläger och det är ju trots allt 35 dagar kvar, jag ser hellre Valter än David på mittbacken.

    * Olsson är ett stort frågetecken om han ska vara med men jag gillar unga spelare som kan visa attityd och lite jävla annama på planen, tror även att målet stärkte hans självförtroende otroligt.

    * Mittfältet känns rätt självklart, jag tycker Zavadil och Johansson kompleterar varandra mycket bra och sen anser jag att Alex och MarGus är våra bästa yttermittar

    * Ken och Santos känns också väldigt självklara, skulle vilja säga att det är superettans bästa anfall. Sen tycker jag att det är väldigt kul att spelare som Luka och Nico har klivit fram!

    Svara

  4. 9 mars, 2010 @ 08:32 Sambadefensiv

    Vi får be samtliga tre personer som skrivit sina startelvor i kommentarsfältet att maila in sina bidrag till kontakt [at] sambadefensiv.se. Annars har vi ingen möjlighet att ta kontakt vid en eventuell prisutdelning. OK?

    Svara

  5. 11 mars, 2010 @ 21:25 C

    Tror ni Janne A kommer skicka in sin elva?

    Han uttryckte viss irritation över att han inte kunnat samköra ordentligt. Detta måste analyseras! Vilka spelare vill han ha in i elvan, eller iaf testa ordentligt, som inte varit tillgänliga. Kanske menr han att det varit lite skador här och var som gjort att flera spelare lyckats spela flera matcher men kanske inte samtidigt. O andra sidan är det många som ändå kommit till spel i 6 av träningsmatcherna. De som ligger lite efter är Leinar, Valter, Mellqvist, Santos. (Ken och Dennis är nu i full blom så de får nog räknas bland tillgängliga). Kan detta tolkas på något begåvat sätt?

    Svara

    • 13 mars, 2010 @ 10:16 Martin Johansson

      Båda Jannarna har redan skickat in sina elvor men vi har lovat att inte avslöja något förrän en timme innan match. ;-)

  6. 12 mars, 2010 @ 18:28 Niklas

    Peter
    Bengtsson Dennis Robin Anklev
    Anderberg Pavel Seb Alex
    Santos Ken

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se