Bengt Andersson tar upp kampen med Ronnie Hellström

Enligt uppgifter i lokalpressen, Kungsbackatidningen Extra, är Bengt ”Bengan” Andersson på väg att ta upp kampen med den gamle stormålvakten Ronnie Hellström om äldsta bänkspelare i svensk elitfotboll. Om mina uppgifter stämmer gjorde Hellström en match på Hammarbys bänk när han var 46 år gammal. Riktigt så gammal är inte Bengan Andersson som nu är på gång för ytterligare en comeback i ÖIS. Om allt går enligt planerna kommer den snart 44-åriga målvakten att skriva på för ÖIS. Enbart detaljer återstår innan Bengan är med på träningarna uppe på ÖIS-gården igen. Tanken är att Bengan ska fungera som träningspartner och mentor för ÖIS unga målvaktspar Peter Abrahamsson och Viktor Skoglund. Till Extra säger Andersson:

- Tanken är att jag ska vara mentor främst åt Peter. Jag konkurrerar inte om en plats i laget på det sättet. Fast jag vet ju inte vad som händer om Peter blir skadad eller om han skulle tappa formen. Det sistnämnda tror och hoppas jag inte händer.

Tre saker slår en när man nås av denna nyhet. För det första är det bra att ÖIS äntligen har tagit tag i målvaktsfrågan. Två målvakter har känts som lite. Särskilt med tanke på att Abrahamsson enbart är 21 år och Skoglund är 20 år. Då kan det vara bra att ha en gammal räv på gården som kan drilla de två ungtupparna i målvaktskonstens alla hemligheter. För det andra undrar man vad det är för fel på Dick Last. Borde inte en så pass rutinerad gubbe som Last kunna fungera som mentor för Abrahamsson och Skoglund? Och för det tredje, hur fasen orkar Bengt Andersson. I augusti fyller han som sagt 44 år och ändå gör han ytterligare en comeback. Är livet som fotbollspensionär verkligen så urbota tråkigt? Guess so.

Oavsett vilket välkomnar vi här på Sambadefensiv Bengt Andersson tillbaka till ÖIS och ÖIS-gården.


'Bengt Andersson tar upp kampen med Ronnie Hellström' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se