Dennis och Sebastian ut – Valter och Danny in

Det var en lugn träning på Öisgården idag. Den största händelsen var att Dennis Jonsson fick kliva ut med bandage runt låret. Det var under tre-mannaspel som Dennis låg kvar och höll runt sitt lår. Han kunde gå av planen själv men är inte aktuell för spel i matchen mot Degerfors imorgon.

Istället så blir det Valter Tomaz Jr som startar på mittbacken tillsammans med Robin Jonsson.

Förutom det så blir det ännu ett byte från matchen mot Väsby. Istället för avstängda Sebastian Johansson startar Danny Ervik som central mittfältare. Danny Ervik gjorde ett bra inhopp i förra matchen och förhoppningsvis så är han redo att spela från start.

Startelvan mot Degerfors

Träningen inleddes med uppvärmning i form av joggning. Därefter spelade spelarna kvadraten där dessutom Janne Andersson hoppade in och imponerade. Kanske får vi se Janne spela någon match i år om det blir problem med skador? Därefter blev det tvåmålsspel tre mot tre. Robin Jonsson och Markus Anderberg imponerade och Santos spelade smart med kliniska avslut. Därefter delades laget in i två delar, startelvan och avbytare + reserver. Startelvan övade lite på hörnor och snackade ihop sig medan reserverna spelade tvåmål.
Efter träningen snackade jag lite med Janne Andersson som berättade att Dennis Jonsson inte är aktuell för spel och att Valter förhoppningsvis är redo för 90 minuter. Hur det blir med Valters 90 minuter återstår att se. Dessutom så frågade jag Janne om han funderat på att stå i klacken imorgon med tanke på att han måste se matchen från läktaren. När han fick höra frågan sken han upp och sa:

- Det har jag inte tänkt på. Det kanske skulle vara något!

Nu får vi hoppas att årets första tre poäng bärgas i Örebro. Vågar man hoppas på 3-0 till ÖIS?


'Dennis och Sebastian ut – Valter och Danny in' have 13 comments

  1. 15 april, 2010 @ 20:26 Adrian

    David Leinar ? satt på bänken i förra matchen nu inte med i truppen är han så dålig eller bara utfryst. En utlåning i så fall borde vara det bästa för båda parter

    Svara

  2. 15 april, 2010 @ 20:29 Anonym

    Deltog Leinar i träning?

    Svara

    • 15 april, 2010 @ 21:11 Johan Orebäck

      Han deltog men var aldrig med i ”förstagruppen” som Janne följde noga.

  3. 15 april, 2010 @ 20:30 E

    Tack för förstklassig journalistik. Ni är både först och mest initierade.

    Svara

  4. 15 april, 2010 @ 21:31 nohtnA

    Synd att Leinar inte får spela… han e ju ändå grym enligt mej

    Svara

  5. 15 april, 2010 @ 21:32 G.C

    Hoppas verkligen att Valter är med från start imorgon, har saknat honom.

    Svara

  6. 15 april, 2010 @ 21:53 PeterM

    Ingen Leinar i truppen, men Von Brömsen från start. Något stämmer inte. Ser inte Janne A vad alla vi andra ser???

    Svara

  7. 15 april, 2010 @ 22:19 DrJonas

    Hmmm, mittfältet ser inte harmoniskt ut. Det känns som MarGus fastnat i Robins tidigare dilemma: ”Tränarn hajjar inte att jag e helt oduglig på kanten, men helt okej i mitten”. En snabb swap mellan Zavadil och MarGus hade gjort susen.

    Svara

    • 16 april, 2010 @ 07:04 Martin Johansson

      Men är det verkligen så? Är det inte mer att tränaren anser att även om Robin/Mackan 2.0 är bättre centralt än på kanten så behövs de just nu på kanten eftersom alla andra alternativ vore än sämre. De spelar på den position där de gör störst nytta för laget. Kollektiv, inte individ? Jag vet inte men skulle det inte kunna vara så? Robin fick spela ytterback förra året eftersom vi inte hade några ytterbackar. Av alla dåliga alternativ var han det minst dåliga. Likadant är det nu med MarGus. Min gissning är att Janne Andersson gjort bedömningen att laget blir mest slagkraftigt om man spelar Danny och Pavel centralt och The Second Coming till höger. Visst, #5 kommer kanske inte till sin fulla rätt men det är ett bättre alternativ än att flytta in honom centralt i planen för då måste man köra Markus Anderberg (ej redo för mer än 45 minuters spel) eller Jakob Olsson (vilket jag i och för sig skulle vara helt kool med men som jag gissar att tränarna inte vågar eftersom man vill ta en trepoängare och man vet aldrig vad man får av The Young Ones) från start.

  8. 15 april, 2010 @ 22:43 Tjuvnyp

    Drömmer fortfarande, och det lär väl få stanna vid drömmar, att vi spelar 4231.
    Med Seb (ja, inte imorgon då) och Valter som def mitt. Vilken slaktarduo.

    Vem som helst kan spela mittback bakom de två. Centralt kommer ingen förbi med bollen under kontroll.

    Framför backlinjen och slaktarduon sätter vi ett grymt offensivt inriktat mittfält.
    Och en ensam toppforward i form av Ken Fagerberg.

    Vänsterbacken är ju dock ett aber. Så vaffan jag går mot strömmen och tänker mig Robin där istället.

    Abrahamsson
    Bengtsson, Dennis, Leinar, Robin
    Seb, VTJr
    Anklev, Zavadil, MarGus
    Ken

    Med Santos, Alex, Ervik, TvB närmast startelvan…

    Svara

  9. 16 april, 2010 @ 12:02 Magnus Börjesson

    Det man frågar sig är ju: Om Dennis Jonsson enligt Janne inte är aktuell för spel, varför är han då med i truppen? Eller är det fel i 18-mannatruppen på ois.se?

    Svara

    • 16 april, 2010 @ 12:17 Martin Johansson

      Jag tänkte faktiskt på samma sak. Men om nu Janne sa till Johan att Dennis inte var aktuell för spel så får man väl tro det. Sedan kanske de ändrade detta efter träning och att man då valde att ta med Dennis i truppen. De som åker till Örebro lär ju få veta. :-)

  10. 16 april, 2010 @ 17:12 Anton Olsson

    Tkr inte att man skall förstöra en sån fotbollstalang som Markus Gustafsson genom att spela han på kanten. Vad gäller brömsen så vill iallafall inte jag se han i startelven utan tkr istället man skall spela antingen adam eriksson eller christoffer bengtsson på vänster backen. Höger backen sköter Anklev utmärkt men tycker att han är för bra offensivt för att spela höger back. Ge han höger yttern så kör vi med gustafsson Zava och alex på mittfältet. Men nu när Dennis är skadad blir det väl troligt att han får ta höger backen och valter tar mittbacken, men skulle väldigt gärna vilja se valter spela höger back nån match.
    Abrahamsson
    Valter – Dennis – Robin – Eriksson
    Anklev – Gustafsson – Zava – Alex
    Sandberg – Ken

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se