Profetior inför säsongen

Med tanke på att det är premiär i morgon finns risken för att det här inlägget inte kommer få speciellt mycket fokus då mer intressanta texter kommer ta upp utrymmet på förstasidan, men jag kör på ändå.

En ny spännande säsong stundar och jag tänkte ge mig på att ”spå” säsongen, vilka spelare som kommer leverera, hur mycket de levererar unt so weiter. Allt för att i slutet av november (förhoppningsvis) kunna säga ”vad var det jag sa”.

  • Ken Fagerberg snittar minst 0,67 mål per match under säsongen. Kapaciteten finns där och med tanke på att han låg runt 0,5 mål senast han spelade i Superettan så finns det all anledning att höja målsättningen. Det här ska inte vara några problem.
  • Álvaro Santos snittar ett mål per 60 minuter. Jag anser mig ta i i underkant nu. Egentligen ska man begära att Santos gör ett mål per match, oavsett om han spelar 15, 45 eller 90 minuter men jag känner väl att han har en hel del att bevisa efter allt snack och väljer att baissa honom. Ett mål per 60 spelade minuter är ingen hög målsättning för Santos och om han nu mot förmodan spelar samtliga 2700 minuter under året så ska han göra 45 mål. Förhoppningsvis klarar han av att snitta 60 minuters spel per match och då ska han göra ett mål per match.
  • ÖIS gör 60 mål framåt under säsongen. Mjällby gjorde det förra året och även om det i år finns lite fler lag som håller hög klass så ska ÖIS kunna mäkta med att göra två mål per match. Det här förutsätter nog att både Santos och Ken är med hela säsongen men även om en av dem försvinner i sommar så måste vi kunna ha fler spelare som också gör mål. Senaste sejouren gjorde vi 57 mål men då hade vi ett par riktiga målkalas mot BP och Enköping, samtidigt har vi alla möjligheter att göra om detta mot seriens bonkegäng. Ju mer jag funderar på det desto lägre känns den här målsättningen med tanke på att vi ska vara starkare framåt nu än 2008.
  • Markus Gustafsson gör 15 assist. Ett målfarligt anfallspar innebär drömmen för poängsuktande mittfältsspelare. Med tanke på hur mycket mål jag tror vi kommer göra i år och att Markus utveckling kommer fortsätta uppåt så ska det inte vara någon omöjlighet att Markus klarar av att göra 15 assist i år.
  • Pavel Zavadil gör 20 assist. Han spelade fram till 17 av de 57 målen 2008 och då jag bara tror att vi gör tre mål fler i år än då så förväntar jag mig att Pavel spelar fram till samtliga dessa tre mål. Tror dock att vi har goda förutsättningar att göra fler än 60 mål så det är därför jag anser att Pavel ska höja sig mer än laget i övrigt.
  • Sebastian Johansson drar på sig färre än 0,4 gula kort per match. Förra året drog han på sig ett gult kort i varannan match han spelade med ÖIS men i år ska han förhoppningsvis inte behöva ta några onödiga gula kort utan kan spara sig till matcherna då det är fruktansvärt viktigt att smälla på. Det som talar emot det här är väl att det är svårt att bara börja spela försiktigt men förhoppningsvis klarar han av att hitta balansen.
  • Sebastian Johansson drar på sig ett gult kort i matcherna mot Assyriska, Hammarby, Syrianska och Sundsvall. Han kommer inte lägga fingrarna emellan här och det skulle förvåna mig enormt om han går av planen i någon av dessa matcher utan ha fått syna det gula kortet.
  • Alex gör sammanlagt 100 överstegsfinter. Jag får ju ta med några enkla så att jag i alla fall får minst ett rätt.
  • ÖIS släpper inte in fler än 30 mål. Jag måste ju kompensera upp det lite nu när förra var så enkel… Dock hoppas jag verkligen att vi kan få försvarsspelet att stämma såpass bra att vi ska klara av att hålla tätt bakåt. Förutsättningarna finns där.
  • Två spelare kommer behöva få behandling efter en närkamp med Valter Tomaz Junior. Någon som vågar sätta en tusing? Nej jag förstår det.
  • Vi kommer göra en rejäl plattmatch mot ett sketgäng och jag kommer bli så förbannad att jag skriver en text som är så full av invektiv att Martin måste gå in och rädda bloggens rykte. En plattmatch mot ett sketgäng kommer vi garanterat göra och då kommer det andra också inträffa.
  • Peter Abramsson får hålla nollan i tio matcher. Ja, i vissa matcher ska vi verkligen inte släppa in mål och jag är övertygad om att Peter kommer rädda oss i vissa matcher.
  • David Leinar tar en frilägesutvisning. Det är inte helt osannolikt.
  • Vi klarar av att ta oss till ett respektabelt stadie i cupen. Glöm Gunnilse, i år ska vi förhoppningsvis kunna ta oss långt i cupen.
  • Fem olika spelare kommer starta som vänsterback. Jag tror vi kommer ha problem där och det är nog några stycken som kommer få prova på vänsterbacksplatsen.
  • Vi har ett snitt på över 3000 åskådare. 2415 hade vi 2008 och förhoppningsvis kan vi öka det i år. Jag vet egentligen inte vad som talar för ett så, relativt sett, bra snitt utan det är väl bara att jag vill intala mig själv att vi inte har så jäkla mycket medgångare. Förhoppningsvis är det bara Bajen och Peking som ska ha ett högre snitt än vad vi har, och då kommer vi nog behöva ligga över 3000 för att komma trea.
  • Vi kommer ha ett av Sveriges snyggaste tifon. Ja, det kommer bli grande som fan!
  • Vi kommer spela i Allsvenskan 2011. Allt annat får ses som ett gigantiskt misslyckande med tanke på hur vi har rustat inför säsongen.

Det här vad var jag lyckades åstadkomma dagen före. Nu blir det att stilla abstinensen inför morgondagen genom att ta sig upp till ÖIS-gården och se på Tipselit Äldre och sista träningen. Rekommenderar alla att göra detsamma!


'Profetior inför säsongen' have 3 comments

  1. 11 april, 2010 @ 19:09 Hox

    Som vän av ordning så måste jag fråga, en överstegsfint med innehållandes flera överstegare – räknas det som en eller flera överstegsfinter?:-)

    Svara

    • 11 april, 2010 @ 19:23 Johan Gellerman

      Det räknas som flera. Alex behöver nog en tio utmaningar på sig för att komma upp i 100 stycken.

  2. 12 april, 2010 @ 08:47 Janbanan

    Du kommer nog lyckas som spåman Johan ;) Fast jag skulle nog dra på 500 överstegsfinter, han snittar väl ca 50 per match?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se