Spelarbetyg efter ÖIS seger mot Degerfors

Jag brukar ju normalt sätt se matcherna ur rätt taskiga vinklar men idag hade jag faktiskt intagit en bra position mitt på långsidan så nu kanske jag och Martin närmar oss lite mer i våra omdömen.

Peter Abrahamsson, 3
En rätt lugn match för Peter där man ändå för säga att ÖIS försvarar sig bra ute på planen och Degerfors har nog inte ett enda farligt skott på mål. Nicken som gick en decimeter utanför var väl i princip det enda kvalificerade man skapade men från min position syntes det att Peter hade full kontroll på den nicken. Helt ofarlig med andra ord. Annars plockade han ner lite hörnor, frisparkar och inlägg, räddar ett par distansskott och det enda som jag tycker man kan anmärka på är att han hade ett par mindre lyckade rensningar. Ett stabilt dagsverke med andra ord.

————————————————————————-

Björn Anklev, 4
Där var det stängt som flickan sade när hon fick frågan om hon ville ta den i tvåan. Det kanske inte är ett korrekt talesätt men det stämmer fruktansvärt bra i det här fallet. Ja den delen med att det är stängt alltså. Björn släpper inte en jävel över bron, Degerfors skapade inte ett smack på sin vänsterkant och det ska Björn, och givetvis #5, ha krädd för. Sedan blir det ju inte sämre av att jag tycker att en strålande glidtackling är lika vacker att skåda som en fin dribbling, Björn måste vara en av de bättre i Sverige på att glidtackla och han får i väldigt många lägen med sig bollen också. Kom dessutom fint på kanten ett par gånger, men det är ju gynnsamt att spela på samma kant som #5 då det bara är att köra ner huvudet i marken och kuta och helt plötsligt få bollen perfekt på läppen.

Valter Tomaz Junior, 3
Börjar matchen stabilt och gör inga misstag i defensiven. Tyvärr sätter en dålig mottagning och en misslyckad Valter-satsning stopp för fortsatt spel. Hoppas han är tillbaka snart för inledningen såg lovande ut.

Robin Jonsson, 4
Robin är vår klart bästa mittback som det ser ut nu. Visst att han kanske slänger iväg bollen emellanåt men att han skulle vara fullständigt usel med boll som vissa påstår köper jag absolut inte. Efter hans karaktäristiska kliva-upp-framför-sin-försvarare-sno-bollen-och-skapa-en-omställning så brukar han allt som oftast leverera en fin passning. Tyvärr är inte ÖIS så bra att utnyttja dessa lägen trots att det skapas ett par gånger per match när Robin värderar perfekt när han ska kliva fram eller bara stå kvar. Missade vem som tappade markeringen på Degerfors-spelaren som fick nicka tämligen ostört men det var nog också det enda som inte kändes helt stabilt i försvarsspelet idag.

Tommy von Brömsen, 3
Inser nu att jag har minne som en guldfisk, kommer inte ihåg en enda situation som han var inblandad i men han skötte sig stabilt under sina 22 minuter som vänsterback och detsamma när han flyttade in i mitten. Gör inte lika mycket fina brytningar och så som Robin men idag så funkar han helt klart för att ÖIS ska spela ett stabilt försvarsspel.

————————————————————————-

Markus Gustafsson, 3+
Det är så här det ska vara. Markus är betydligt mer delaktig i spelet än vad som var fallet mot Väsby och han slår inte bort många passningar under matchen. Värderar fint när han ska spela respektive hålla i bollen och bortvändningen av två Degerfors-spelare på egen planhalva i första halvlek är så fantastiskt kontrollerad så det ser löjligt ut. Har också lärt sig skydda bollen på ett förtjänstfullt sätt och det är inte samma enkla bolltapp som det var tidigare. Gör ett gott jobb i defensiven och vinner mycket boll på mitten, och hade Santos vägt 20-30 kg mindre så hade han nog gjort sin första av årets 15 assist, det var en otroligt fin passning. Har ett par bra inlägg in i straffområdet och ett av dessa resulterar i situationen som ger ÖIS 1-0. Nej det var en fin insats idag, han borde nog adlas för att han är så bra.

Pavel Zavadil, 4
Jobbar fruktansvärt hårt på mitten och styr ÖIS spel i offensiven och använder inte så förbannat många tillslag som han har en tendens att göra. Vet inte vad mer det finns att skriva, han var bra hur som helst.

Danny Ervik, 3
Jobbar och sliter i defensiven men slarvar lite för mycket när han vinner bollen. Istället för att snabbt slå den enkla passen så försöker han sig på en dragning eller spela ett svårare alternativ, vilket lite för ofta slutar i onödiga omställningslägen för motståndaren. Kan han lära sig att vårda bollen lite bättre så ser det riktigt bra ut, för han vinner väldigt mycket boll.

Alex, 3
Såg bara en överstegsfint idag, vilket innebär att han är uppe i sju totalt. Märkte honom inte speciellt mycket förutom i första halvlek då han sprang på vår sida och löste ett par situationer väldigt bra. Kändes osynlig i andra men det kanske bara beror på att han befann sig i medieskugga.

————————————————————————-

Ken Fagerberg, 2
Stark som en oxe och klarar av att hålla i bollen men med tanke på att vi skapar noll och ingenting framåt så kan det inte bli ett högre betyg än så här. Ken hade väl någon halvchans i första men försvararen hann emellan. I övrigt är vi fruktansvärt uddlösa framåt, och det gäller rent generellt, men med det anfallsparet vi har så måste det nästan ses som att vara snudd på uselt. Kommer inte åt något av inläggen idag vilket man ska kunna begära med den fysik han har. Nej, det blir ingen allsvenska 2011 om det inte blir en förbättring här.

Álvaro Santos, 2
Som någon sade i bussen på vägen hem, Álvaro är ju egentligen en djupledsforward men har blivit targetspelare för att han är så stor och tung. Får precis som Ken ta ansvar för att vi inte skapar särdeles mycket och ibland kan man undra om motivationen sätter sig så fruktansvärt på känslan i fötterna. Uppspel på fötterna men mottagningar som påminner om Pelmanders. Samtidigt känns det som att han har gått ner i tempo, att vända upp tar en halv minut och det är inget vidare ryck därifrån heller. Spelar förvisso fram till målet, men det väger inte riktigt upp det andra. Nej, jag har absolut inget emot att Álvaro börjar på bänken mot Ljungskile, bara för att man har ett namn så ska det inte innebär att man per automatik ska ha tillåtelse att vara hur sopkass som helst.

————————————————————————-

Christofer Bengtsson, (inbytt i den 22:e minuten istället för Valter Tomaz Junior)
Det finns en anledning till att jag inte gillar felfotade spelare som ytterbackar, när man får bollen och blir satt under press försvinner det naturliga i att ta med bollen utåt och skicka iväg den. Var några gånger i första halvlek som bollen gick ut över sidlinjen för det inte var speciellt bekvämt att göra på det viset. Gör väl annars en stabil insats, utmärker sig inte på något sätt.

Markus Anderberg, 2 (inbytt i den 59:e minuten istället för Alex)
Har ett par fina dribblingsraider som går hem men även några där han slår den första gubben och istället för att spela den enkelt så försöker han dra en till men går på en mina. Behöver bli lite bättre på att värdera situationerna, han har ju både speeden och tekniken för att göra det men ibland blir det lite för mycket.

Nicolas Sandberg, Spelade för kort tid (inbytt i den 82:a minuten istället för Ken Fagerberg)
Han fick en fin djupledsboll av Santos men Degerfors-mittback lyckades göra en kraftansamling och hinna in framför. Ett fint läge för Nico att revanschera sig för missen i somras.
Hinner inte åstadkomma speciellt mycket annat.

————————————————————————-

Janne Carlsson, 3
Det var lite oklart var Bengtsson skulle spela när han kom in vilket får betraktas som en kommunikationsmiss från Jannes sida. Gör annars ingenting spektakulärt, även om jag inte hade haft något emot att låta Luka komma in istället för Nico i slutet.

————————————————————————-

Domaren, 5
Det var en lugn och fin match och domaren skötte det utmärkt hela tiden. Såhär önskar man att domarna alltid borde vara.

Nu ska jag sova.

// Serieledaren


'Spelarbetyg efter ÖIS seger mot Degerfors' have 37 comments

  1. 17 april, 2010 @ 08:36 E

    Från TV-soffan tyckte jag mig se att:

    – Alvaro trots allt var betydligt rörligare än sist. Han serverade flera delikata små touch som borde förvaltats bättre av bla Fagerberg och Zavadil. Det skrivs och klagas så mycket på Alvaros fysiska status (extra kilon…) stämmer det och isåfall undrar jag vad Öis gör åt det. Att vara otränad är en sak, men att vara överviktigt är oacceptabelt för en elitfotbollspelare. Har någon ställt frågan till Öis om vilket ansvar för kost och vikt spelarna avkrävs?
    – Anderberg var en mycket frisk fläkt när han kom in och var det inte han som spelade fram till målet? Isåfall ligger han ju bakom de två mål vi har gjort hittils!
    – Underbart att just Pavel fick trycka dit den. Känns som det var över ett år sedan hans högerfot målade i en tävlingsmatch. Nu blir det mycket mer av den varan!

    Svara

  2. 17 april, 2010 @ 09:26 Martin Johansson

    Satan vad skönt det är när någon redan har gjort det där jobbiga som man bara måste hinna med innan den bättre halvan av familjen vaknar. Bra jobb, Johan!

    Håller med dig i i stort sett samtliga betyg även om jag sannolikt hållit nere fyrorna en aning. I min bok var det nog bara Pavel Zavadil som var värd en fyra. Han var lite som AIK säger sig vara. Överallt alltså. Tycker övriga spelare blandar och ger lite för mycket för min smak. Ojämt och stabilt på samma gång. Robin, Anklev och Markus G gör förvisso en riktigt bra match.

    Det gör hela laget, åtminstone om man ser till defensiven.

    Offensiven är mer oroande. Där händer det inte mycket. Trögt, tungt och uddlöst. Ken ser ut som att han har vaknat på fel sida. Stark men saknar kvickhet i steg och tanke för att komma till avslut. För andra matchen i raden kommer han inte till ett avslut. Förhoppningsvis är det bara en formsak. Och när det gäller Santos, kom han upp i 1000 meter aktiv löpning? Jag tror inte det. Gång på gång hamnade han långt ner i planen och sedan hann han inte lufsa in i straffområdet innan chansen runnit ut i sanden. Ändå kommer han till lägen. I går hade han ett par riktigt bra framspelningar.

    Svara

  3. 17 april, 2010 @ 10:07 E

    Initierad betygssättnng (eftersom jag håller med om det mesta).

    – Tyckte mig se tendenser till att Santos är på väg ut ur björnidet. Flera snabbtänkta framspelningar med en touch. En mycket kvalificerad nedtagning som ledde till målet. Det skrivs och klagas mycket på Alvaros vikt. Stämmer det att han är överviktig? Hur långt ifrån matchvikt? OCH vad gör Öis och Alvaro åt det: kostkrav, invägningar etc..känns självklart att en elitklubb i fotboll inte tillåter sina spelare att fetta till.
    – Anderberg spelar väl fram till målet? Isåfall har han stått för båda framspelningarna.
    – Underbart att Pavel fick näta med ett flytmål. Tycker han har haft otur senaste ÅRET med sina skott. Aldrig stutsar dom Pavels väg, nu vänder det med självförtroende och flyt åt rätt håll.
    – Backlinjen håller ihop det helt ok och det är en styrka att vi kan gå runt på många spelare utan att det faller ihop.
    – Jag hade gärna spelat med tre Anklev på planen samtidigt, en anfallare, en högermittfältare och en högerback. Hoppas att hans speed och rejäla ingripanden kan smitta av sig på övriga.
    – Hoppas att domaren mot Väsby såg den här domarinsatsen, som var klinisk, och att det får honom att fundera över en alternativ karriär

    Svara

  4. 17 april, 2010 @ 13:48 Jimbo

    Tack för bra jobb Johan. Vet inte heller vem som missade markeringen vid målet men närmaste back (mellan målet och Sebastian Henriksson) var i alla fall Christofer Bengtsson. Var det bara jag som tyckte det var synd att Sandberg var lite för het och offside-sugen? Två-tre gånger kom Anderberg på kontring men kunde inte släppa sista passningen för Nicolas var en halvmeter framför sista försvararen…

    Svara

    • 17 april, 2010 @ 13:58 Anonym

      Nico stod väl bra för löpningen i första skedet. Det var väl snarare Anderbergs obefintliga speluppfattning som gjorde att vi missade två frilägen i slutet av matchen. Samtidigt måste Nico bli mycket mer bestämd och tydlig om var han vill ha bollen och fullfölja sina löpningar på ett mer bestämt sätt.

  5. 17 april, 2010 @ 14:04 Anonym

    Håller Robin, Anklev och Pavel som topp tre denna match.

    Peter kändes också jäkligt trygg. Tror det kommer betyda jättemycket för försvaret att få ha en så lugn och stabil målvakt.

    Tycker överlag säsongsinledningen ändå är bättre än vad jag har vågat hoppats på. Särskilt ur försvarssynpunkt. Samtidigt med allsvenskan i närminnet är det tydligt att kvalitetsskillnaden på de båda serierna enorm.

    Svara

    • 17 april, 2010 @ 14:10 Anonym

      Vettiga betyg för övrigt. Och den domaren hoppas jag vi får ofta. Matchen var i och för sig väldigt fair men gud vad skönt det var att för en gångs skull enbart få fokusera på fotbollen istället för behöva lyssna på visselpipan i tid och otid.

  6. 17 april, 2010 @ 17:00 E

    Det skrivs och raljeras mycket över Alvaros vikt. Hur ligger det egentligen till med den saken? Hur långt ifrån matchvikt är han? Väger Öis in sina spelare och ställer krav gällande kost etc? Det känns väldigt amatörmässigt att en spelares vikt inte är under kontroll i en elitförening. Eller är detta bara en myt för att hans fysiska status efter skador inte är på topp?

    Svara

    • 17 april, 2010 @ 21:25 Martin Johansson

      E, vill bara säga att jag inte har en aning om varför dina kommentarer hamnar i spamfiltret. Väldigt lustigt. Har du någon länk eller något när du postar? Du är nämligen den ende (förutom Yodabul) som detta händer. Och jag förstår verkligen inte varför.

    • 18 april, 2010 @ 09:05 E

      Förmodligen ett intelligent spamfilter som sorterar ut mindre genomtänkta kommentarer. Kanske går den här igenom?

      Jag har varken länk eller e-post angivet. Syns eposten på nätet om jag anger den?

    • 18 april, 2010 @ 18:15 Martin Johansson

      Allvarligt talat, jag fattar verkligen inte varför din kommentar fastnar i filtret. Djävligt lustigt. Men du kan testa att alltid skriva en e-postadress (den syns inte utåt utan bara inåt).

    • 18 april, 2010 @ 19:34 E

      Är fortfarande nyfiken på Alvaros eventuella avvikelse från matchvikt, myt eller faktisk omständighet?

      (provar nu med email angivet)

    • 18 april, 2010 @ 21:26 Martin Johansson

      Oj, ingen aning. Kan man anta att han höll normal matchvikt under tiden i FCK? I sådana fall är det väl bara att jämföra vikt då och nu.

      För övrigt verkar det ju gått bra nu när du angav mailadress. Hoppas att det bara var så enkelt.

    • 18 april, 2010 @ 23:31 Hox

      Hmm… Hur ska det gå till att få reda på hans vikt? Jag tar med min badrumsvåg till träningen och så lockar du Martin upp honom med hjälp av en gräddbakelse?:-) Den vikten som står i spelarfaktan är ju alltid en gammal angivelse. Hur som helst, jag tycker faktiskt att viktmässigt ser Santos mycket mer i form än förra året. Fast Ranäng sa ju i någon intervju att han kom till försäsongen med ett par extrakilon i bagaget i år igen…

    • 19 april, 2010 @ 05:47 Martin Johansson

      Jaha, så var det med den saken. Inte mycket att göra åt. Jag har nämligen inte råd med några gräddbakelser. Kanske dags att göra samma sak med snacket om Santos vikt som med snacket om planernas kvalitet, Alexs överstegare och Boyds offsidelöpningar. Vi lägger ner helt enkelt. Hädanefter får man bara nämna Santos vikt när man använder sig av hans officiella smeknamn ”Världens dyraste köttbulle”. I övrigt släpper vi den bollen. OK?

    • 19 april, 2010 @ 06:06 E

      Statistik från Öis.se: 181 cm och 88kg ger ett BMI på 26.8 för Alvaro.

      Ken 25.1
      Anklev 24.4
      Pavel 23.4
      Nico 21.8

      Allmäna riktliner anger att över 25 är ”övervikt”. Dock är muskelmassa en avgörande faktor så för elitidrottare är det inte alltid rättvisande.

      Men, Alvaro och Öis tränare borde ställa sig frågan vad händer om han går ner 4-5 kg? Oavsett om det är muskelmassa eller något annat påverkar det hans rörlighet och uthållighet.

      Om dessutom viktangivelsen på hemsidan är felaktig/gammal är det dags för stenhårda kostkrav och daglig invägning.

      Vill han vinna skytteligan eller?

    • 19 april, 2010 @ 07:29 Joalar

      Alvaro hade ju även under Köpenhamnstiden en liten kula på magen. Jag tror dock att den enbart består av muskler. En del verkar ha helt omöjligt att få en platt mage och så tror jag det är i Santosfallet.

      Om han nu hade ett par kilos övervikt när han kom så tror jag att de är bortränade för länge sen.

      Nu släpper vi den diskussionen.

      Är det bara jag som slås av tanken att vi känns som ett topplag där spelet hackar. Typiskt för ett topplag är att göra mål i slutet och vinna matcher trots att inte spelet funkar. Jag tänker till exempel på AIK förra året. Trots att jag tycker vi spelade ganska jämnt med dem i vårmötet på Ullevi är det dem som lyckas få in ett slumpboll. (Coe halkade när han skulle ta en ganka enkel boll för den som lyckats förtränga det.)

      Det här kommer bli en rolig säsong. Jag känner det.

    • 19 april, 2010 @ 08:41 Martin Johansson

      Hoppas du får rätt! Jag har tyvärr inte samma goda känsla. Snarare en gnagande oro att det här inte kommer att sluta bra. Jobbigt.

    • 19 april, 2010 @ 08:32 Martin Johansson

      181 cm!?! Då har han alltså växt tre centimeter sedan dagarna i Köpenhamn. Då stod han registrerad som 178 cm. Dessutom vägde han då 81 kilo. Plus 3 centimeter och 7 kilo på ett par år är inte så dumt. Å andra sidan sägs det att Anklev gick från 174 cm till 190 cm och från 70 till 90 kilo bara under försäsongen 2010! Inte illa. Då har man verkligen legat i med försäsongsträningen (dåligt skämt utifrån en reklamfolder som ÖIS tryckt upp inför säsongen där Anklev har fått Peter Abrahamssons uppgifter för längd och vikt).

    • 19 april, 2010 @ 11:59 E

      Jag är en mycket stor fan av Santos. Han visade i ett antal matcher i höstas att hans högsta nivå är extremt hög. Hans betydelse för ÖIS spel alt. Öis plånbok kan vara helt avgörande för vilken serie klubben spelar i 2011.

      Om Martins historieresearch kring matchvikt och Öis egna viktuppgifter på hemsidan stämmer är det på gränsen till skandal. 7 kilo är otroligt mycket.

      Jag hoppas verkligen inte att denna fråga jämställs med gnäll på Alex överstegare etc…en 10MSEK värvning som inte sköter det mest grundläggande???

      Notera att kommentarsfältet om Santos storlek blir smalare och smalare, ett gott tecken!

  7. 18 april, 2010 @ 15:31 Yodabul

    Aja, då vet jag vart vissa av mina inlägg hamnar…

    Kan det vara att jag har en länk i ”konntarsfältet”?

    JAg testar och skicka ett med en länk!

    Svara

    • 18 april, 2010 @ 18:13 Martin Johansson

      Jag tror att du ibland har fastnat för att du har klistrat in två länkar: ett i länkfältet och ett i kommentarsfältet. Om man bara gör antingen eller ska det nog fungera fint. Jag försöker hålla koll men i bland glömmer jag bort att kolla skräpfiltret. Maila mig om ni har problem framöver så fixar jag det med en gång. Det här ska förhoppningsvis lösas framöver.

    • 18 april, 2010 @ 15:33 Yodabul

      Är nog nåt annat…

  8. 19 april, 2010 @ 15:59 Anonym

    Någon som hört något om hur allvarlig Valters skada kan tänkas vara?

    Svara

  9. 19 april, 2010 @ 18:48 Voldemort

    De gånger som Robin har slagit denna fantastiska passning efter brytning kan räknas på ena handens fingrar. Jag trodde du hade högre ambitioner än så, gellerman. Men, men. Man kan anpassa sig till vilket skräp som helst tydligen…och dina sågningar av Källander föll plötsligt platt.

    Svara

    • 19 april, 2010 @ 21:25 Johan Gellerman

      En fin passning är i detta fallet detsamma som en passning till rätt adress, vilket det blir betydligt fler gånger än att han tappar bollen direkt.

    • 20 april, 2010 @ 08:24 Voldemort

      Vi kan väl göra en räkning på var sitt håll nästa match så får vi se vad vi kommer fram till. Jag har inte samma goda erfarenhet som du av de passningarna till rätt adress. Dessutom tycker jag att bollandet fram o tillbaka i backlinjen inte riktigt räknas för det skall väl en spelare i den kalibern klara av. Jag pratar ffa om uppspel vilket är väldigt viktigt för en mittback av rang att kunna.

  10. 19 april, 2010 @ 22:34 Hox

    Jag satt och kollade highlightsen från Degerforsmatchen på ois.se. En sekvens som jag fastnade för är den som kommer efter ca 32 minuters spel och det är Zavadils agerande som jag intresserade mig för.

    Pavel slår en centrerande passning till Ken som tvingas vända bak och åt höger samtidigt som Pavel fortsätter sin djupledslöpning in mot straffområdesgränsen. Bollen går sedan via Ervik till Anklev på kanten som kommer till inläggsläge. När Anlev springer mot bollen för att slå inlägget så stannar Pavel upp och söker sig mot straffområdesgränsen trots att han har en kanonyta att söka på bortre. När inlägget slås är han för långt ifrån och varken Ken eller Alex som störtar mot mål hinner upp den. Hade Pavel varit Mellqvist hade det garanterat stått 0-1 där. Detta är typiskt Pavelagerande, han går aldrig på mål utan söker hela tiden andrabollar vid straffområdesgränsen istället och missar garanterat ett par mål per säsong pga detta. Enda undantaget jag kan komma på är väl 2-0 målet mot Mjällby där han fullföljer löpningen mot bortre och stöter in Boyds inspel.

    Svara

    • 20 april, 2010 @ 08:27 Voldemort

      Hox, exakt det du pekar på är pavels största svaghet. Han stoppar många gånger upp ett snabbt omställningsspel pga att han skall vända upp ett par gånger innan han slår passningen. han kanske spelade hockey som ung och är van vid att båga…… :-o?

    • 20 april, 2010 @ 09:15 Tjuvnyp

      Fast hans styrka är att göra mål på just andra bollar. Se målet mot Degerfors som exempel….

    • 20 april, 2010 @ 10:23 Voldemort

      ja fast sker det inte lite för sällan från en i grunden offensiv mittfältare? Även om han har fått ta ett större defensivt ansvar nu?

  11. 20 april, 2010 @ 10:37 Anonym

    Fan vad jag blir trött på att alla hackar ner på allt och alla .Jag är jätte glad över segern och det förlösande målet mot Degerfors och att laget håller ihop vid Valters skada. Jag är helt övertygad att Ken och Alvaro kommer att göra mål inom det närmsta. Sen är Robin den stabilaste och bästa mittback vi har idag och är den som utvecklats bäst dom senaste åren och han växer fortfarande i sitt spel,har varit väldigt lite skadebenägen vilket jag ser som ett stort plus också. Superettan är väldigt svår man vet aldrig vad man möts av i varje match alla lag spelar så oerhört olika, om dom över huvudtaget spelar eller så är det köttamatcher. Det finns något som inte fanns förra året hos laget och det är att dom kämpar och det är inte kört innan domarn blåser av matchen.

    Svara

    • 20 april, 2010 @ 16:30 Voldemort

      vari ligger plusset att vara skadebenägen? Ja, jag har ju sagt det tidigare. Det är ju helt otroligt att vår ”bäste” MB inte ens kan göra ett uppspel rätt. hur fan står det då till med de andra? Jag hade styrt mitt lags spel så att robin hade fått ta varenda uppspel. Säkra tre poäng…

    • 20 april, 2010 @ 18:17 Anonym

      Läs igen!

    • 20 april, 2010 @ 18:22 voldemort

      my apologies…


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se