Truppinventering #2: Målvakter & Backar

Jag inventerade truppen dryga veckan innan första träningsmatchen mot Häcken och då skrev jag att jag skulle återkomma i början av april, när truppen är spikad och man har fått lite svar på hur det är tänkt att vissa gubbar ska spelas – och här är vi nu. Börjar precis som senast med försvarslinjen så kommer Mittfältare & Anfallare lite senare.

Målvakter

Peter Abrahamsson
Victor Skoglund

Kommentar: Här har det inte hänt speciellt mycket under vintern. Peter har gjort en stabil försäsong men har haft det lite otacksamt och inte fått rädda speciellt många skott. Visade dock i matchen mot Gais att han är en stabil sista utpost om inte försvaret får för sig att strunta i att hjälpa till så vi har absolut en förstamålvakt som ska prestera i ett tänkt topplag.

Bakom är det fortfarande tunt. Såg Victor mot Ytterby och då gjorde han det väl helt okej men det är fortfarande ingenting jag vill kasta in om Peter går sönder. Nej, det är som Vergilius skrev, det kommer att krävas ett duktigt reparationsarbete om vi ska kunna klara av att gå upp om nu Peter (Gud förbjude!) går och skadar sig. Nu när vi har jinxxat det är det bara å sitta lugnt i båten och vänta på att Murphys lag ska träda i kraft.

Ytterbackar

Christofer Bengtsson
Björn Anklev
Adam Eriksson
(Tommy von Brömsen)
(Jakob Olsson)

Kommentar: Här har vi då spelarna som har provat på att spela ytterback i år (jag räknar inte Alex match mot Torslanda) och Danny, Felix och Alex har fallit ifrån listan från i februari, men Tommy von Brömsen (ve och fasa) har lagts till.

Bengtsson, Anklev och Adam får nog betraktas som ”naturliga” ytterbackar medan främst Tommy har fått prova och se om det kan bli någon vänsterback av honom efter den bedrövliga insatsen mot GAIS förra året. Tror att han fortfarande betraktas som mittback men han kommer nog få spela en del vänsterback under året då vi inte har fått något egentligt svar på om vi har någon vänsterback av kvalitet. Tror det kommer vara en position som det kommer bli en del omflyttningar på, och det är inte speciellt bra, särskilt inte då vi har mittbackar i överflöd.

Utefter försäsongen så skulle jag sätta mina penningar på att Björn och Adam startar på varsin kant mot Väsby United.

Mittbackar

Robin Jonsson
Valter Tomaz Junior
Dennis Jonsson
David Leinar
Tommy von Brömsen
Danny Ervik
Felix Sehlström
(Adam Eriksson)

Kommentar: När jag tog det här senast hade varken Robin Jonsson eller David Leinar förlängt kontraktet och då ansåg jag att det såg välbeställt ut om man kunde fixa underskrifter på dessa båda gubbar. Nu anslöt även Valter och vi har då fyra, i normala fall, väldigt stabila mittbackar på den här nivån. Valter har väl kanske inte gjort några större avtryck sedan han kom tillbaka och faktum är att det bara är Robin som har sätt speciellt stabil ut under försäsongen, och med tanke på att försvaret har läckt som ett ihåligt durkslag så finns det all anledning att vara orolig.

23 insläppta mål på 12 matcher (1,9 per match) är facit och det är aldrig okej när man bara har spelat mot jämbördigt motstånd. 12 matcher har man haft på sig att jobba bort misstagen men ändå så är vi fortfarande där och det spelar ju ingen roll hur förutsättningarna har sett ut, vi har hela tiden släppt in mål och slarvat något oerhört i försvarsspelet.

På pappret ska vi ha ett lysande mittbackspar men det har man inte klarat av att bevisa under försäsongen så man får hoppas att de skärper till sig nu när det gäller.


'Truppinventering #2: Målvakter & Backar' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se