”Inte Lätt Att Spela Konstruktivt På Ullevis Gräs”

Sambadefensiv fick en pratstund med Janne Andersson efter dagens träning. Läs vad han tycker om Ullevis plan, Robin Jonsson och Markus Gustafsson!

Hur ser du på säsongsinledningen?

Jag tycker att vi har varit ganska stabila och har blivit mer och mer homogena som lag för varje match. Med den försäsongen som vi hade så var vi ju inte färdiga när vi började. Men vi växer och tar små steg hela tiden och rent poängmässigt så är det ju bra att vi inte har förlorat men spelmässigt så hoppas jag att vi kan prestera bättre efter hand. I stort sett så är jag nöjd med det vi presterat.

Vi har spelat 3 oavgjorda matcher hemma och vunnit tre borta. Planen på Gamla Ullevi har varit bedrövlig. Tror du att det påverkat resultaten?

Det har inte varit lätt att ha en konstruktiv fotboll där men samtidigt har jag tyckt att vi ska kunna göra det bättre så det är inte värt att hålla på att tjata. Det är en del i att vi har spelat bättre på bortaplan men det finns fler delar. Det är hur motståndaren väljer att spela mot oss, de lag vi har mött på Ullevi har varit en viss typ av lag men det är också bara en del i det hela.

Vad är din syn på matcherna som vi tappar poäng i?

Vi tappar inte poäng, vi tar poäng. Nä, men man får ta varje match för sig. Det finns inget generellt. Man blir aldrig riktigt färdig som fotbollslag och vi var det definitivt inte när säsongen började. Nu har vi visat vinnarmentalitet och en go inställning och killarna har kämpat bra. Tack vare det har vi tagit de här poängen och vi har spelat bättre och bättre.

Är det någon spelare som du har blivit positivt överraskad de här första matcherna?

Många av de grabbarna har jag bara sett dessa 6-7 tävlingsmatcher och försäsongen så jag känner inte spelarna fullt ut. Jag tycker att Robin Jonsson varit väldigt gedigen i alla matcher. Han är också en av dem som varit friskast.

Han har gjort mål också.

Ja, det har han. Jag tycker att han har varit bra. Sen tycker jag att flera av de lite äldre spelarna som börjar komma i gång. Sebastian och Álvaro har klivit fram nu på slutet. De har kommit mer och mer i matchform. Överraskad kan jag inte säga att jag har blivit, det har inte kommit någon blixt. Däremot så har många spelare bara blivit bättre och bättre.

Hur tycker du Markus Gustafsson har skött sig på kanten?

Markus har varit som laget i övrigt tycker jag. Han har jobbat bra, i någon match har han kanske varit lite för mycket centralt på planen och då har vi inte kunnat ha så mycket kantspel som vi vill. Men han har varit konstruktiv och delaktig i många bra anfall.

Pavel Zavadil har fått dra en större defensiv last och då har Sebastian Johansson fått kliva uppåt i plan. Vad är dina tankar kring det?

Vi började egentligen säsongen tvärt om och vi har ju vänt på det där för dels så blir Pavel lagets första station i anfallet och han är ju en bättre passningsspelare än Sebastian. Det som händer också med Sebastian högre upp är att när vi tappar boll så blir han första station i försvarsspelet. Balansen mellan spelarna har blivit bättre, Sebastian kan löpa över större ytor och Pavel kan då ligga och balansera och den blandningen har varit bra de senaste matcherna.

Hittills har vi mött förmodade botten- och mittenlag (med Syrianska som undantag). Nu väntar Assyriska, Bajen och Norrköping…

..nej nu väntar Falkenberg.

Jo, såklart men inom de närmsta omgångarna så väntar de lagen.

Nae, det är Falkenberg. Man måste ta en match i taget. Se på Degerfors som låg i botten när vi mötte dem och nu kan de gå upp i serieledning om de vinner i kväll (Det krävs dock att de vinner med 6-7 mål). Det här är en jättejämn serie, vi slår Öster i en match som kanske är närmare 5-0 än 3-1 och så slår de Hammarby på Söderstadion med 1-0. Serien har ännu inte satt sig fullt ut. Jag brukar säga att efter en tredjedel av en serie så kan du börja ana hur det ska gå så vi får vänta 3-4 matcher och se.



'”Inte Lätt Att Spela Konstruktivt På Ullevis Gräs”' have 2 comments

  1. 15 maj, 2010 @ 23:13 Martini

    Håller med om att Robin har sett fin ut. Inte mycket kvar nu av hans valpighet från 2007-08. Keep up Robin!

    För övrogt kul att Janne är på tårna under intervjuer. Skärpt snubbe! :-)

    Svara

  2. 16 maj, 2010 @ 11:32 Yodabul

    Jag gillar Janne mer och mer…

    KAn bli en spännande och härlig säsong :D

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se