Sambadefensiv hårdsatsar och behöver din hjälp!

Trots att vi inte har nått sista kvarten har Sambadefensiv bestämt sig för att öka takten i vår bevakning och våra skriverier om klubben i allas hjärtan. Med start under de två närmaste veckorna kommer vi därför att inleda två helt nya artikelserier. Och bara för att allt ska bli så bra som möjligt behöver vi till viss del din hjälp.

1. För det första har vi bestämt oss för att återuppliva – eller återuppliva och återuppliva, egentligen tar vi bara över stafettpinnen från Martin Wendel, Jakob Jendeby och Göran Sonstrand – den klassiska intervjuserien ”Med bindel om armen”. Den som har hört en bättre idé under de senaste tre månaderna räcker upp en hand. Inte en enda hand så långt ögat når. Nej, precis, vi kunde just tänka oss det.

Om allt vill sig väl kommer vi att återuppta denna intervjuserie inom de närmaste två veckorna men vi vill ge er alla en möjlighet att maila in frågor till lagkapten, Björn ”El Pato” Anklev. Ju fler idéer, förslag och frågor som vi får desto bättre och fylligare intervju blir det. Var nu inte rädd utan ställ precis alla de där frågorna som ni har gått och funderat på under säsongen. Ni mailar in era frågor till Sambadefensiv. Deadline för att maila in frågor är den 24 maj då vi satsar på att genomföra den första intervjun någon gång innan matchen mot Sundsvall.

Björn Anklev blir intervjuad av TV4 i samband med Superettans upptaktsträff (foto Joakim Geigert)

De av er som inte är bekanta med ”Med bindel om armen” vill vi göra uppmärksamma på Göran Sonstrands underbart kvalitativa intervjuer med Kung Niclas Sjöstedt från säsongen 2000. Ni kan läsa två av dessa intervjuer här och här.

2. Förutom ”Med bindel om armen” har vi även för avsikt att dra i gång en artikelserie kring ÖIS historia och då med särskilt fokus på matcher från perioden 1970-2006. Med start i nästa vecka kommer vi att välja ut en match från ÖIS historia som vi skriver en lång och riktigt nördig artikel om. Allt för att levandegöra klassiska matcher från historien. Matcher som många av oss som är aktiva i dag inte har haft möjligheten att uppleva. Så långt som det är möjligt ska vi försöka presentera memorabilia och gamla tidningsklipp från matcherna samt om allt vi sig väl kommer vi även göra intervjuer med centralfigurer från de omskrivna matcherna.

Vi vill dock redan nu bjuda in alla som läser Sambadefensiv att delta i urvalet av matcher som kommer att ingå i serien. Maila därför in förslag på klassiska ÖIS-matcher från perioden 1970-2006 som du gärna vill läsa och veta mer om. Vi har inget emot att få en lite personlig motivering till varför du vill att vi skriver om just den match som du rekommenderar. Du mailar dina förslag till Sambadefensiv.


'Sambadefensiv hårdsatsar och behöver din hjälp!' have 9 comments

  1. 16 maj, 2010 @ 14:01 Yodabul

    Fantastiskt! Jag lär nominera Sambadefensiv till årets blogg 2010 i höst! Hoppas fler gör detsamma! Världsklass!

    Svara

    • 16 maj, 2010 @ 15:48 Martin Johansson

      Gör det! Vi satsar på att ge er total tillfredsställelse! När vi är klara behövs inget annat! :-)

  2. 16 maj, 2010 @ 16:57 Tjuvnyp

    Måste man maila in? Räcker det inte med att hänga en revivalmatch här och nu?

    Tänker på återkomst-säsongen och superderby-segern mot IFK inför 35 000 pers, på senvåren 1981… 2-1 vinst och publikfest.

    Med Poletten och de andra gubbarna i segerlaget, som slutligen bildade stomme till 1985-års guldfirande.

    Svara

    • 16 maj, 2010 @ 17:16 Martin Johansson

      Det funkar väl att skriva förslag här också. Vi läser ju alla kommentarer. Din önskan är härmed bokförd.

  3. 16 maj, 2010 @ 18:05 Yodabul

    Örgryte – Assyriska 2004. Eftersom jag blev öisare först 2003 och missat 4 derbymatcher mot blåvitt var detta min första match på nya ullevi där vi stod i kylan och där öis efter en ”skitmatch” avgör på slutet genom Tryggvi Gudmundssons turträff. Enorm glädje och kvar i allsvenskan! Efter det har vi aldrig varit i en sån ”duellmatch” där allting avgörs på en gång! (Exkl. Sv. Cupen)

    Svara

    • 17 maj, 2010 @ 00:10 timberhochmandie

      Ja HU, vilka nerver det var där! Men var fanns ståplatserna? Vi var väl hänvisade till sektion L eller nåt sånt? Minns i alla fall att man frös BK Hisingen av sig där man satt på den eländiga, vindpinade skitarenan och hade ångest. Glädjen och lättnaden efteråt gjorde dock att det var värt allt!

    • 24 maj, 2010 @ 08:19 Yodabul

      Nej, det var inga ståplatser men vi stod ändå som jag minns det. Det var nästan så att alla tvingades stå med den enorma kylan…

    • 24 maj, 2010 @ 15:29 Tjuvnyp

      Det var nästan lika många som befann sig i katakomberna bakom läktarplats, folks nerver pallade inte titta på matchens sista minuter. Själv höll jag mig dock kvar. Men missade målet då jag hade huvudet vänt nedåt i ren ångestfylld sorg när det där otroliga målet föll.

      Kommer aldrig glömma Tryggvi!
      En sann hjälte.

  4. 24 maj, 2010 @ 23:55 Anonym

    Mina topp tre är:

    Den tidigare nämnda kvalmatchen på hemmaplan mot assyriska.

    Då Svante massakrerade blowitt. (1998)
    http://www.baldershage.org/misc/scrapbook/gt980512/gt980512.htm

    Samt då Afonso på egen hand gangbangade hela ifk med två sjukt klassiga mål.(2002)

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se