TV4 går in och flyttar matcher

Enligt ÖIS hemsida så har nu TV4 bokat in lite matcher under sommaren vilket får till följd att tre av ÖIS matcher flyttas.

Omgång 11  – Tisdag 15 juni

IFK Norrköping – Örgryte IS, 18.30

Omgång 12 – Måndag 21 juni

Örgryte IS – Assyriska FF, 18.30

Omgång 14 – Måndag 5 juli

Örgryte IS – Hammarby IF, 18.30

Till matchen mot Norrköping handlar det om byte av speldag, från onsdag till tisdag, och gällande alla matcher handlar det om att matcherna börjar 18.30 istället för 19.00 för att man ska få plats mellan VM-fotbollen. Varför man  ska spela matchen mot Hammarby 18.30 förstår jag dock inte, då spelas det ju ändå inga VM-matcher och man kan ha den ”normala” avsparkstiden. Men det är väl sånt man får räkna med när TV-bolagen kan göra lite vafan de vill. Jag gillar det absolut inte.


'TV4 går in och flyttar matcher' have 36 comments

  1. 12 maj, 2010 @ 12:24 Joakim G

    Johan, vi noterade samma sak gällande 5 juli. Men TV4 och förbundet har väl suttit och konstaterat att VM håller på fram till 11 juli och inget annat. Inget nytt under solen mao.

    Joakim

    Svara

  2. 12 maj, 2010 @ 14:44 Erik

    Tycka vad man vill men jag gillar att TV4 satsar på att visa matcher från superettan och att Öis ändå får rätt mycket tid. Då gör det mig inget om de flyttar matchen en halvtimme hit eller dit.

    Svara

    • 12 maj, 2010 @ 14:52 Oskar Ä

      Jag håller med dig Erik. Jag tycker det har varit jättebra bevakning av Superettan och framförallt ÖIS. Det känns skönt att äntligen få ordentligt med tv-tid för ÖIS istället för som det varit i Allsvenskan då dom visat derbyt mot Blåvitt om det inte varit så att AIK mött något topplag på samma dag som derbyt.

    • 12 maj, 2010 @ 15:19 Martin Johansson

      Nja, man kan väl se det här från två vinklar helt enkelt.

      1. Jaaaaaaaaa!!! Klart som fan det är bra att ÖIS och Superettan och svensk fotboll får utrymme i TV4. Det genererar förhoppningsvis intresse för ÖIS, Superettan och svensk fotboll. Det är inte säkert, men sannolikt. Dessutom skapar det kanske ett mervärde för ÖIS gentemot sponsorer etc. Om man syns mycket kan man rimligtvis också ta betalt efter det.

      2. Neeeeeeej!!! För alla oss som satsar på att se alla matcher live/på plats är det ett helvete med flyttade matcher eftersom det tvingar oss att ändra på planerade ledigheter, ”flex”, injobbade dagar, semestrar etc. Det är inte alltid så lätt. Jag lägger upp och anpassar mitt jobb till stor del för att det ska vara möjligt att gå lite tidigare de dagar det är match. Jag planerar möten etc. så att dessa ligger på icke-matchdagar. När en match då flyttas är det inte alltid jag kan ändra på ett jobbmöte. Det suger! Som boende och arbetande i Stockholm kräver i stort sett samtliga matcher en hel del planering och när man nu helt plötslig låter matcher börja redan kl. 18:30 så betyder det att jag måste åka från Stockholm redan 14:10. Något som helt klart är i tidigaste laget.

    • 13 maj, 2010 @ 00:24 E

      Bara en prioriteringsfråga. Kunder och chefer som inte förstår blir man lätt av med om man vill :)

    • 13 maj, 2010 @ 10:05 Martin Johansson

      Helt korrekt. Det är en prioriteringsfråga, åtminstone tills man är utan kunder och utan chef och saknar pengar att gå på match för. Men du har rätt, jag måste bara lära mig att prioritera. :-)

    • 12 maj, 2010 @ 20:27 Johan Gellerman

      Så supportrarna som går på matcherna och planerar sina liv efter spelschemat ska bli åsidosatta för att ett tv-bolag har pyntat mängder med pengar för rättigheterna till att sända matcherna? Hade du gjort en opinionsundersökning bland de som går på fotboll kontinuerligt tror jag det är en försvinnande liten andel som verkligen hade velat att matcherna skulle spelas 12.30 på en söndag eller 18.00 på en vardag (vilket det blev i höstas då fotbollen krockade med hockeyn på pay-per-view).

      Fasta speltider och matchdagar är något som man verkligen måste sträva efter att införa, situationen som den är nu håller på att bli allt mer ohållbar.

    • 13 maj, 2010 @ 00:59 Bellman

      Varför skulle en majoritet ha något emot kl 18. 18.00 är en perfekt tid. Alldeles lagom efter jobbet. Väldigt många slutar ju cirka kl 17.

      12.30 tycker jag också är en bra tid. Då har man mycket tid att njuta av en ÖIS-seger efteråt.

    • 13 maj, 2010 @ 01:57 SB

      Jag vill aldrig någonsin höra att 12:30 är en bra tid för fotboll igen.
      Särskilt inte med ett sådant argument som du framför. Mycket tid till njutning har du även om matchen går senare under dagen. Du får även en bra övergång från arenan till puben efteråt på köpet. Samtidigt påverkas knappast publiksiffrorna positivt av tidigarelagda matcher. Och stora bortaföljen på längre avstånd stimuleras knappast av tidiga matcher. Det ger ju sig självt.

      Själv kan jag tänka mig att gå på fotboll 04:00 om det så krävs. Men inte alla har den inställningen eller möjligheten att ordna upp sitt liv efter vad någon rabiat supporterhatande politiker eller förbundstjänsteman har hittat på…

      Om du tänker efter så inser du även varför 18:00 är sjukt illa om folk slutar jobba 17:00. För folk som inte bara måste tänka på sig själva så blir det tight. Eller för folk som rör sig över längre avstånd, vilket tidigare beskrivits

      Nu sitter jag här och argumenterar delvis för Svensson på sittplats. Jag hatar honom i själen, men han är ändå nödvändig. Fotbollen utvecklas knappast av att de 1500 mest lojala sluter upp. De breda lagren behövs också. Det är en realitet.

    • 13 maj, 2010 @ 06:40 Johan Gellerman

      SB säger det bra. Till 19 hinner en stor majoritet av alla som jobbar normala arbetstider men till 18 blir det lite värre och det känns inte rimligt att man ska bli tvungen att kila iväg tidigare från jobbet för att matchen börjar 18. Dessutom har man alltid spelat vardagsmatcherna 19.00, och så bör det förbli. Att matcherna spelas 18.00, 18.30, 19.00, 19.30, 20.00, 20.30, 20.45 gynnar absolut inte dem som ska gå och titta.

      Du kan ju studera lite publiksiffror och se om 12.30-matcherna har dragit mer folk än motsvarande matcher som spelats på en normal tid. Dels är 12.30-matchen alltid en TV-match vilket säkerligen gör att det finns några som drar sig från att sätta sig i bilen vid 8 på morgonen för att åka och se matchen live när man kan gå upp 12.15 och bara slå sig ner i TV-soffan. Det här är inte England där folk vallfärdar till arenorna oavsett när matcherna spelas.

      12.30 är möjligtvis en tid för hemmalagets supportrar (även fast jag inte tycker det) och för alla egoistiska supportrar till bortalaget som inte funderar på sina bröder och systrar som faktiskt vill se matchen på plats.

    • 13 maj, 2010 @ 13:36 Bellman

      Är det så att bortalaget har långt att åka så tycker ju såklart även jag t.ex 12.30 är för tidigt.

      Men många gånger så har man kanske bara 0-3 timmar att åka och då skulle det ju fungera.

      Det som är positivt med en tidig tid är ju att en massa busar inte hinner dricka sig berusade och ställa till med problem – en risk som ökar när man lägger matchen på eftermiddagen/kvällen en helgdag.

      Inte för att ÖIS är särskilt drabbade av detta, även om det är tydligt att det har blivit en råare stämning på matcherna de senaste åren.

      Men rent generellt så vet jag att det finns många familjer och andra som drar sig för att gå på allsvensk fotboll nu för tiden. Och väldigt mycket beror på att en del människor ställer till en massa oreda när de får för mycket alkohol i blodet.

      Hur som helst, skulle det visa sig att laget ÖIS förlorar (ekonomiskt eller sportsligt) på att tv-bolagen är involverade så skulle jag givetvis direkt ta avstånd från detta.

    • 13 maj, 2010 @ 14:31 Johan Gellerman

      Vadå inte hinner? Precis på samma sätt som alla andra hinner gå upp och äta frukost, läsa tidningen och vad man nu brukar göra på morgonen så hinner även de som vill tanka upp sig göra det, det handlar ju bara om att man får börja lite tidigare. Det är stök utanför Råsunda ändå.

      Vad är det som är så bra med att spela 12.30? I princip alla aktiva organiserade supportrar gillar det inte, och det är vi som i den största utsträckningen åker på matcherna. Både Elfsborg och Helsingborg hade manifestationer mot det i samband med deras 12.30-match för någon månad sedan, och Elfsborg brydde sig inte om att man bara hade 2,5 timmars resväg till Helsingborg. En helt tyst bortasektion säger ganska bra vad de som åker tycker om tidig matchstart.

      För övrigt var det där avståndsargumentet urbota korkat. När ett Stockholmslag möter Malmö klockan 15.00 en söndag så måste de åka från Stockholm runt 03.00, är inte 15.00 en för tidig matchstart när bortalagets supportrar har långt att åka? Klarar Stockholmssupportrarna av att gå direkt från krogen in på bussen så borde ju vi också kunna göra det, och då hade vi ju kunnat möta Helsingborg redan 06.00 en söndagmorgon. Nej just det, jag glömde att alla som har för avsikt att se matchen på TV inte har pallrat sig upp ur sängen då…

    • 13 maj, 2010 @ 14:47 Bellman

      Så du menar att det är lika många alkoholpåverkade problem-supportrar ute kl 12 som kl 20?? Tror du på det själv?

      Vad dillar du om angående resorna?? Skulle det ta 12 timmar att åka mellan Sthlm och Malmö??? Det tar ca 5,5 timmar om man inte pausar.

    • 13 maj, 2010 @ 18:22 Johan Gellerman

      Jag tror det inte finns många problemsupportrar som inte är alkoholpåverkade oavsett om matchen börjar 12.30 eller 20.00. De problemsupportrar som inte är alkoholpåverkade är nog tillräckligt aggressiva ändå så man inte behöver några substanser. Däremot tror jag att den allmänna fyllan blir mindre.

      Du har aldrig åkt buss någonstans hör jag, det är nämligen så majoriteten av supportrarna som åker från Stockholm till Malmö på en helg färdas. Det tar 6 timmar med buss från Göteborg till Stockholm och det är 15 mil längre till Malmö så den effektiva restiden ligger nog runt 7-8 timmar ska du se. Lägg därtill att det inte finns några som åker non-stop utan ofta tar en timmas stopp på en sådan resa och vi är uppe i 8-9 timmar. Lägg till pubstopp, vilket Stockholmslagen alltid har när det är helg, och du får ihop 12 timmar. Men visst, pressar man ihop det så hade det räckt att man åkte vid 7. Då hade vi kunnat möta Helsingborg klockan 10-10.30.

      Vad är det som är så bra med att spela andra matcher än högriskmatcher 12.30? För att det är en bekväm TV-tid på helgen?

    • 14 maj, 2010 @ 13:40 Bellman

      Pubstopp på 4 timmar… vad har det med det hela att göra. Det är knappast något som är ett måste för gemene man… och helt ointressant i sammanhanget.

      Jag kanske vill ha ett stopp i Örebro så att jag kan stanna på deras Äventyrsbad för att bada bastu i några timmar. Då är det väl upp till mig att gå upp tidigare för att hinna med det.

      Finns ingen vettig anledning att senarelägga en match enbart för att några tomtar måste hänga på puben i 3-4 timmar först.

    • 14 maj, 2010 @ 14:08 Johan Gellerman

      Det är så det fungerar, och i slutet tillade jag att om man pressar ihop det (vilket man aldrig gör) så räcker det att man åker 07.00. Åker vi 07.00 från Göteborg till Helsingborg på en söndag hade matchen kunnat börja redan 10.00, hade det varit något? Eller finns det ingen konsekvens i ditt om-bortalaget-har-långt-att-åka-argument?

      Sedan kan du väl svara på vad det är som är så bra med att spela andra matcher än högriskmatcher 12.30. Om det nu är för att man får gott om tid att njuta av segern så kan du väl bekräfta att det var en seriös anledning. Varken klubbarna eller de organiserade supportrarna gillar 12.30-matcher, och uppenbarligen inte gemene man heller då man inte direkt vallfärdar till arenan.

    • 14 maj, 2010 @ 15:15 Bellman

      Nej, att njuta av segern efteråt var såklart ingen seriös anledning.

      Mitt främsta argument för tidigareläggningen av matcher gällde ju just högriskmatcher.

      Verkligheten är dock sådan att ÖIS behöver alla pengar man kan få och all media-exponering man kan få. Utan TV-pengar kommer sannolikt Norge, Danmark och andra ligor öka avståndet än mer till svenska klubbar och sno ännu fler spelare.

      Det jag menar är således att verkligheten tvingar oss att anpassa oss i viss mån efter TV-bolagens vilja. Om TV således vill lägga matchen 12.30 så tycker jag att det är okej om det finns en rimlig chans för bortasupportrarna att ta sig till matchen.

      Alltså bör det finnas ett givande och tagande. Det bör finnas en förståelse för att TV-bolagen är viktiga för ÖIS ekonomi, samtidigt som jag tycker att TV-bolagen ska visa hänsyn när det gäller bl a bortasupportrarnas resor.

      Nu var det så att TV4 kom med sina förändringar mer än en månad i förväg vilket jag tycker är helt okej framförhållning. Men jag har ju förstått att du har en arbetsplats med strikta tider där du än tidigare än så måste begära ledigt osv och det är såklart bara att beklaga. Jag hade själv blivit frustrerad och förstår dig på så sätt, men jag tycker samtidigt att du måste vidga perspektivet lite utanför ditt eget universum.

      Allt gott!

    • 13 maj, 2010 @ 22:13 timberhochmandie

      ”Varför skulle en majoritet ha något emot kl 18. 18.00 är en perfekt tid. Alldeles lagom efter jobbet. Väldigt många slutar ju cirka kl 17.”

      Hur får du ihop den matematiken? Jo, om man jobbar på nya tingsrätten bredvid Gamla och inte har barn funkar det ju bra, men annars? Om man typ jobbar i Mölndal och ska hem till Partille o hämta ungarna på dagis efter jobbet för att sen åka in till arenan… Och då har vi ändå bara lyft blicken till kranskommunerna. Själva har vi ca en timme in till stan och inte f-n duger det att hänga på låset en minut före avspark. Nej, vi vill ju gärna vara framme ca 18.30 när det är avspark 19.00. Då ska dagisbesöket vara avklarat, halsdukar och övrig utrustning nedpackad, jobbväskor, papper etc. avlämnat hemma, toaletten färdigbesökt för de närmaste 4 timmarna, plånboken välfylld och hur var det nu med barn – behöver de nån mat efter mellanmålet på dagis?

  3. 12 maj, 2010 @ 17:46 ras

    Anledningen till 18.30 tiden är väl säkert att TV4 skall köra nån reklam med att de visar superettan varje mån-tis 18.30 under hela VM eller liknande. Så kan de skapa sig en fast tablå.

    Svara

  4. 12 maj, 2010 @ 19:03 Anonym

    Men vi måste hitta på något så det blir fler folk på läktaren. Det ser inte bra ut med dom tomma stolarna .

    Svara

  5. 13 maj, 2010 @ 04:06 Erik

    Jag förstår att det suger för er som går på matcherna. Nej jag bor nu mer i sthlm, så jag kommer sällan åt att se live tyvärr, och jag beundrar verkligen ditt engagemang Martin, men min poäng är att det är bättre än inte alls… Hade TV4 inte visat några matcher hade väl folk gnällt om det istället…Som ni säger själva – Bra exponering är bra för sponsorer och intäkter, som är bra för klubben i slutändan.

    Jag hävdar likväl att med vissa undantag så är det värt halvtimmes flytten mot alternativet att inte synas alls. Då kan 3000 tappra själar skrika bäst man vill men sponsorerna blir inte gladare för det…

    Svara

    • 13 maj, 2010 @ 10:15 Martin Johansson

      Alltså, jag är inte särskilt hardcore i den här frågan. Jag ansluter mig inte till SB:s och Johan G:s mer hårdknackade svart-eller-vitt-inställning även om jag har förståelse även för deras poänger (om än kanske inte tonen i vissa av kommentarerna här på bloggen). Inte heller köper jag it’s-all-good-inställningen. Ska bortaföljena växa och folk bli mer av anhängare till ett lag måste man också se till så att det är lätt att följa sitt lag även på bortaplan. Så är det bara och där hjälper inte de tv-styrda matchdagarna och -tiderna till. De försvårar mer än vad de underlättar. Visst, man kan alltid se matchen på tv och det är väl bra på sätt och vis men jag tror att både du, jag, ÖIS och Svenska fotbollsförbundet vill att folk ska se matcherna på arenan. En match med 5 000 på läktaren är bättre än en match med 2 200 på läktaren. Och kom inte och säg att tv-sändningarna inte konkurrerar om publiken (visst, ÖIS och andra lag blir ordentligt kompenserade via tv-avtalet). Gratis hemma i soffan eller 200 kronor på plats plus en resa på åtminstone en timme för att se matchen på plats? Jag vet vad de flesta skulle välja och det tycker jag är trist.

      Som sagt bra eller dåligt handlar förstås om utgångspunkten: sponsorer/ett ökat intresse för svensk fotboll (tveksamt om det stämmer men jag ger er den lätta) och mer folk på läktarna både hemma och borta. Sedan ska jag inte sticka under stol med att jag också har egoistiska skäl till min invändning mot ändrade matchdagar och -tider men det är en annan sak. Det går alltid att lösa på något sätt. Det är bara att gilla läget och lappa därefter. Det är klart att jag kunde önska att allt vore smooth & easy men det är det inte.

      Och givetvis är det bra för alla exil-Öisare att TV4 sänder så många matcher som möjligt. Ju fler desto bättre, men man får inte glömma bort att det också leder till tråkigheter i andra ändar av supporterskaran. Med andra ord, det här med det tv-styrda är alltså både bra och dåligt. Som med allt annat finns det för- och nackdelar. Det är inte svart eller vitt. Tråkig kommentar? So what!

    • 13 maj, 2010 @ 13:25 Johan Gellerman

      Det finns inget bra med TV-STYRNING. Att TV sänder matcherna har jag inget problem med utan det är när de går in och petar i spelschemat och lägger matcherna på alla möjliga och omöjliga tider som det blir för mycket. Men som det är nu kan man väl inte få det ena utan att få det andra.

    • 13 maj, 2010 @ 13:34 Martin Johansson

      Pengarna, Johan, pengarna!

    • 13 maj, 2010 @ 14:37 Johan Gellerman

      Visst, men någonstans går gränsen för vad pengar är värt. Om det är på bekostnad av en aktiv supporterkultur och supporterinflytande så hade i alla fall inte jag kunnat glädjas på samma sätt även om ÖIS hade haft mängder med pengar. Som tur är är inte det scenariot speciellt troligt i Sverige och svenska fotbollssupportrar är i allra högsta grad en del av produkten som säljs. Kan man bara få ordning på hur man ska utnyttja detta på bästa sätt så kommer det nog bli bra.

    • 13 maj, 2010 @ 18:01 Hox

      För Superettan måste du väl ändå inse att vi är rätt långt från var gränsen går för vad det är värt att exponeras i TV och allehanda pengar som det innebär. Det finns ju en anledning till att man flyttar matcher i Superettan hit och dit utan att blinka medan man inte ändrar tiden för VM-finalen i fotboll en vecka innan…

      Sedan är det ju mest bortasupportrarna som kommer i kläm och ska vi vara ärliga så är antalet bortasupportrar ett avrundningsfel i publiksiffrorna i Superettan. Faktum är att bortasupportrar är en kostnad och inte en intäkt för den arrangerande klubben, men men… (Väsby kanske undantaget men där är väl publikintäkter också ett avrundningsfel i bokföringen ändå). TV-styrning före bortasupporterstyrning all the way är min röst i alla fall. Varför ska 50 pers få bestämma över de 10000 som kollar på matchen på TV?

      Sedan så håller jag med själva grundproblemet, att man flyttar matcher hela tiden. Finns det ingen i media som tänker längre än morgondagens tittarsiffror och kan planera lite i förväg? Hur oväntat var det att man skulle visa ÖIS-Bajen t.ex? Borde inte det varit den första matchen man bokade in i spelschemat? Att man sedan dessutom flyttar matcher en halvtimme fram/bak i tiden känns ju bara löjligt, kunde inte TV4 Sport bara säga till från början att alla jävla matcher ska börja vid en viss tid och så kör vi på det? Och då har jag inte ens nämnt flytten på den spellediga dagen under VM…

    • 13 maj, 2010 @ 18:36 Johan Gellerman

      Nu vet jag inte vad vi tjänar på att visas i TV i form av ökad publicitet etc., men jag vet att vi förlorar publikintäker av att få våra hemmamatcher visade i TV. Annat kan man bara spekulera i.

      Hur menar du att bortasupportrarna är en kostnad och ingen intäkt? Du måste ju mena något speciellt annars tror jag att det finns ett par kassörer runtom i Superettan som inte klagar över att Bajen kommer på besök.

      Bortasupporterstyrning som i att spelschemat spikas halvsäsongsvis och sedan inte rörs så att de som planerar sin semester efter spelschemat inte behöver oroa sig över att det kommer uppstå komplikationer? Det är vad ”vi” vill ha, om det sedan råkar ligga på attraktiva speldagar så är det i nuläget bara en bonus. Men det är dumt, det är bättre att TV4 kan höja ligan till den 28:e i Europa.

    • 13 maj, 2010 @ 19:40 Hox

      Jag tror att du tänker väldigt kortsiktigt när du påstår att vi förlorar publikintäkter när våra matcher visas i TV. Varje gång en match visas så kan du ju jämställa det med att ha ett långt reklaminslag i TV. Det är klart som sjutton att det kommer att finnas en massa supportar som väljer tvsoffan framför Ullevi men det innebär ju också att det är väldigt många fler som ser just den ÖISmatchen än annars. Det i sin tur är ju kanonreklam för att de kanske bestämmer sig för att gå på nästa match. Hade t.ex. varit intressant med en statistik över hur många fler som går på nästa match efter att matchen innan gick på TV.

      När jag menar att bortasupportrarna är en kostnad så räknar jag med allt som de kostar, dvs planering, vakter, skadegörelse etc. Sedan är det skitsamma, jag vill inte förbjuda bortasupportrar även om det vore ett samhällsekonomiskt korrekt beslut. Vänta nu, hur lyckades jag komma in på den diskussionen igen? Nä vi skippar den, det har ältats tillräckligt för nu iaf:-)

      Vi verkar ha lite olika defintion på bortasupporterstyrning. För mig så innebär det snarare att man ska prioritera att lägga matcher så att bortasupportrarna ska kunna gå på matcherna, dvs främst helger. Jag är helt klart för det utspridda schemat med få matcher varje dag så man kan följa ”allt” om man så vill. Som jag skrev så tycker jag det ändras för lättvinnligt, enkelt och onödigt i spelschemat pga TV. Att spika schemat halvårsvid är lite tufft då mycket kan hända på 15 omgångar och man kan missa viktiga och intressanta matcher. Däremot borde det finnas någon bättre kompromisslösning, vad sägs om olika transferfönster för TV-flyttningar? Eller en deadline för när man senast får flytta en match, kanske en månad/tre veckor före? Eller en spärr med undantag, dvs man sätter schemat och så får TV flytta max två matcher per år och sedan är det stopp?:-)

    • 13 maj, 2010 @ 13:52 Bellman

      Som vanligt har du mycket nyanserade tankar Martin.

      Världen är sällan svart eller vit.

      …den är rödblå

    • 13 maj, 2010 @ 18:38 Oskar Ä

      Enkelt och fint sagt Bellman.
      Om jag någonsin gifter mig får du gärna skriva något liknande till bröllopsmiddagen ;)

    • 13 maj, 2010 @ 20:37 Adrian

      Appropå ämnet är det någon som gift sig på en öis match någon gång?

    • 14 maj, 2010 @ 02:05 Anonym

      Två white-trash blowittare gifte sig på ett fullsatt derby på nya vill jag minnas.

    • 14 maj, 2010 @ 08:49 Martin Johansson

      Haha, det minns jag. Det var rätt sjavigt. Bad idea!

    • 14 maj, 2010 @ 11:02 Bellman

      Hör av dig när det är dags ;)

    • 13 maj, 2010 @ 21:58 timberhochmandie

      ”En match med 5 000 på läktaren är bättre än en match med 2 200 på läktaren. Och kom inte och säg att tv-sändningarna inte konkurrerar om publiken (visst, ÖIS och andra lag blir ordentligt kompenserade via tv-avtalet). Gratis hemma i soffan eller 200 kronor på plats plus en resa på åtminstone en timme för att se matchen på plats? Jag vet vad de flesta skulle välja och det tycker jag är trist.”

      Kolla bara på hur många BoISare som var på Gamla… Jag hade förväntat mig betydligt fler, för Landskrona brukar ha en hygglig bortaklack. TV-sända hemmamatcher är skit!

    • 14 maj, 2010 @ 13:04 Tjuvnyp

      TV-sända bortamatcher är däremot guld. Särskilt för oss med mini-barn, som helt plötsligt blivit prio-ett…

      TV4 ska ha skit när de ändrar tider. Men den enda reella medie-exponeringen som finns är ju via TV’n. Skulle förvåna mig mycket om TV4 väljer att fråga supporters, live på plats, vad de tycker om schema-omläggningar. Alltså, vi får leva med det här. Det är ju inte direkt en nyhet… Men klaga away! Hörs vi inte lär vi bli överkörda än mer.

      Själv drömmer jag dock om fastslagen matchdag där alla seriematcher startar samtidigt. Tex. Allsvenskan lördagar kl 16, Superettan söndagar kl 15. Back in da day var det här självklart. Idag är det lika självklart åt helvete att få igenom.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se