I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger…

Ok. Jag kanske inte blev Samuel L Jackson-förbannad efter senaste insatsen mot Trollhättan men rätt så jävla irriterad och besviken kände man sig. Först pissar såväl spelare som tränare bort första halvleken, sen reser man sig och så tar Seb en fullständig idiotutvisning. Så jävla långt ifrån att vara ok att man vill lägga sig i fosterställning och mässande upprepa för sig själv ”varför i helvete håller jag på det här laget, varför i helvete håller jag på det här laget, varför i helvete…”

Seb bör i vilket fall ha straffat ut sig från elvan för några veckor framöver, han har kommit väldigt snett in i  den här säsongen. Så fort Mellqvist blir klar för nittio minuter ska han in på den platsen.

Det har varit mycket bortförklaringar och undanflykter så här långt i år, planerna är dåliga, domarna är kassa, vi har inte fått en riktigt bra försäsong (vems fel är det…) så vi behöver några veckor extra, vi har otur i avsluten osv osv. Bufuckinghu. Det börjar ta slut på ursäkter nu. Dags att torka tårarna och inse att vi gjort max 4-5 bra halvlekar den här våren. Det duger inte. Mer kön på planen ikväll. Mer testiklar och äggstockar om jag får be.

Det ryckte ju iaf upp sig sist när vi fick lite mer frenesi längst fram och det är absolut inte fel att starta med Anklev/Luka. Samtidigt, 5 mål bakåt på två matcher med CB som HB mot 6 insläppta på de första sju. Tillfälligheter? Jag tror ju inte sådär jättemycket på tillfälligheter. Marginaler och detaljer ja. Tillfälligheter nej. Även om kanske inte målen varit på Bengtssons ansvar så blir det totalt sett en försvagning av backlinjen och det märks. Vi får helt plötsligt två ytterbackar som är rätt enkla att trampa runt något som gör försvarsspelet ganska rejält mycket svagare. Det är annars synd att Bengtsson inte riktigt håller, jag gillar hans karaktär, han har skön attityd, verkar trivas på planen och slår oftast bättre inlägg än Björn.

Men det är inget lätt val i dagsläget när Björn och Luka helt klart verkar vara de anfallare som visar mest för tillfället, Santos är skadad och Ken likt Seb kommit helt snett in i säsongen. När nu backlinjen förhoppningsvis stagas upp av Robins återkomst så kanske det kan vara värt att få in två energispelare längst fram istället för en Santos i rullatorbehov och en frustrerad Fagerberg.

Fast vettefan om jag inte valt att spela Björn i backlinjen ändå, Norrköping har ett gäng vassa offensiva gubbar, risk för att det blir riktig körning mot ett försvar som släppte tre mot Trollhättan som före ÖIS-matchen gjort ett mål på nio matcher. Risk för en tung kväll i de bakre regionerna helt klart.

Appropå Ken och hans formmässiga istid så har det ju surrats en del bland supportrar att han ska skickas på nästa båt tillbaka till Danmark. Jag hoppas verkligen inte att Dick tänker likadant. Har vi möjlighet att behålla Ken till hyfsat rimliga pengar så måste vi ta den chansen. Det finns så mycket potential i den kroppen, han har så många verktyg att det vore idiotiskt att släppa iväg honom alltför lättvindigt. Det känns lite som det varit med Denni Avdic i Elfsborg, där man sett i flera år att förutsättningarna finns såväl fysiskt som tekniskt men det har liksom aldrig lossnat och bitvis har han sett tung och klumpig ut. Men så lossnar det och då har boråsarna troligen ytterligare en värvning i 30-40 miljonersklassen att räkna in. Nä, jag skulle inte ha något emot ett 3,5 års kontrakt på Ken, det är ingen garanterad succé men det kan betala sig rejält. Jag tror även att det skulle kunna lossna lite för honom om han kunde ta ett beslut i sin karriär, tänka att ok nu är jag tillbaka här, nu vet jag det. Så kanske han skulle kunna börja ha lite roligt på planen också.

Skulle för övrigt vara ett sanslöst underbetyg åt tränarstaben om man inte fick ut all den potentialen hos en så pass ambitiös spelare om man får 3,5 år.

Om vi återgår till dagens elva så är jag inne på samma linje som många andra att jag gärna bytt plats på herrar Mellqvist och Gustafsson. Mellqvist funkar betydligt bättre centralt och MarGus blanda och ge spel som han visat upp såhär långt i år funkar bättre på kanten. Nu är väl visserligen tanken att Alexander ska krypa in i mitten med tanke på att Peking lirar med tre man centralt, dessutom lär han inte orka mer än sextio minuter och då är det enklare att byta på ytterfältet än att röra runt centralt så jag hajar ändå tanken. Hoppas isf att nån av Jackie O eller Jonathan Lindström kan få chansen till ett inhopp när Mellqvist inte orkar längre, vi behöver lite ungdomligt dumspringande i en så här långt lite anemisk upplaga av ÖIS.

Blir bytet istället Mellqvist ut-Ken in och Björn ner på mittfältet börjar jag fan gråta.

Däremot hoppas jag Ken får göra ett inhopp på sisådär 20-25 minuter, kan nog vara rätt skönt för honom att komma in och köra ett ”Eric Lindros-byte” om man ska snacka puckeyspråk, dvs bara komma in och inte tänka så mycket utan bara tokkötta för att ge sig själv och laget energi. Men då vill det fan till att han taggar upp ordentligt. Ett gult kort är helt ok bara han tänder till.

Annars är det en rätt spännande elva, Alex började ju producera poäng ordentligt senast och hans fot kan bli guld värd ikväll, eftersom IFK spelar 4-3-3 så finns det ytor mellan ytterback och forward, han kommer få lägen att piska in tidiga inlägg och gör han det istället för att försöka tråckla sig ner på kortlinjen kommer han leverera in flera bollar med kvalitet in i boxen. Garanterat. Alex har ju fått lite kritik tidigare för att inläggen fastnar på försvarare, men ofta har de fastnat på första innerback, dvs i vänsterinnerläge i straffområdet och där ”får” bollen fastna för där ska det komma en anfallare stormande. Har han fått dit bollen, förbi första ytterbacken, med hyfsad fart och kvalitet en bit in i straffområdet så är det klart godkänt. Idealet är givetvis att han hittar den där magiska ytan mellan backlinje och målvakt som är så hopplös att försvara, men det kan man inte kräva varje gång och det överlånga inlägget, som senast, är självklart också gjutet när det sitter men då krävs att det finns en yta där, mot ett samlat försvar och en kompetent målvakt är den svår att hitta. Då måste det hårda inlägget mot första ytan komma och då är kravet att man tar sig förbi första försvararen vilket jag alltså tycker Alex ofta gör, men ofta kan höger innerback ganska ostört skalla bort bollen. Där måste måste måste en av anfallarna komma som skjuten ur en haubits och försöka trycka sig före sin försvarare för att få en touch på bollen, gör han det är det så pass bra fart på Alex inspel att det blir farligt varje gång. Forwardsrörelse 101, förste man in i straffområdet ska gå mot första stolpen. Henke Larsson var lysande på detta och lär ha präntat in det hos LaBOIS anfallare.

Den löpningen har skett alldeles för sällan i ÖIS i år. Det hoppas jag Luka och Björn som är lite mer ”raka” anfallstyper kan råda bot på.

Aaanyways, lite pre-game rambling för att stilla nerver och få ut lite frustration. Jag är orolig för ikväll, ffa för backlinjen, Robin får se till att strida tappert där bak för att hålla ihop det. Offensivt hoppas jag att vi med Luka och Anklev blir lite tydligare i löpningar och aggressivare i presspelet med lite fler tidiga bollvinster som resultat. På fältet hoppas jag Mellqvist fått bort det mesta av rosten, MarGus visar sin inre kreatör, Alex unyttjar sina spetsegenskaper och att Zavadil är Zavadil.

Nu blir det lunch följt av kultmatchen Nya Zealand-Slovakien som uppladdning och en stilla förhoppning att såväl Nya Zealand som ÖIS plockar fram sina maoriska krigarhjärtan.

Om så inte sker?

”…you will know my name is the LORD when I lay my vengeance upon thee!”


'I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger…' have 5 comments

 1. 15 juni, 2010 @ 11:45 M

  Två tummar upp!

  Svara

 2. 15 juni, 2010 @ 13:32 Anonym

  Jag är också orolig för att backlinjen får en otrolig tuff kväll och skulle viljat haft vår kapten på högerbacken. Men det är som det är tyvärr. Skönt att Robin är på planen i dag.
  Sen måste hela laget hjälpa till att spela försvarspel. Men jag är också förvånad att Mellis spelar på kanten. Kommer ihåg matchen mot Halmstad då han forcerad in målet mot slutet. Jag trodde han var ersättaren till Sebbe.Men det kan ju vara så att vi får fast bollen högre upp med Mellis och Alex på var sin sida,som matar inlägg och passningar . Jag önskar killarna lycka till i kväll vi behöver 3 poäng om vi skall hänga med i tabellen. En varm kram till Ken ta med dig den det finns många som gillar dig i Öis.Så upp med mungiporna vi vill se ett leende Ken.
  Det värsta är att Norrköping förlora förra matchen och kommer vara skärpta tll tusen för att inte släppa in några mål.
  Att spelarna får varning accepterar jag som medlem i Öis , men inte genom att skalla medspelarna eller kapa spelarna rakt av som Robin blev förra året av en Djurgårdsspelare.
  Gå in med inställningen i dag släpper vi inte en J*l över bron och ser möjligheterna och är på tå så gör vi mål.

  Svara

 3. 15 juni, 2010 @ 14:59 Anonym

  Riktigt bra, som vanligt.

  Svara

  • 15 juni, 2010 @ 16:44 Martin Johansson

   Bra?! Snudd på genialt om du frågar mig. Överväger allvarligt att sluta att skriva varje gång Vergilius publicerar än text (samma sak hände iofs efter Hoxs senaste alster). Varför ska jag säga något för när han säger det både smartare och vassare. Går hem och drar något gammalt över mig. :-)

   Gillar!

 4. 15 juni, 2010 @ 16:53 Hox

  Två tummar upp för formuleringen ”ungdomligt dumspringande”:)

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se