Janne Andersson: ”Jag hoppas att linjemannen har rätt”

1-1 mot Assyriska FF, ännu ett kryss på hemmaplan och ännu en utvisning. Det var mycket som kändes surt efter matchen igår. Att frågan om Ken Fagerbergs utvisning skulle dyka upp var självklart och här får ni höra vad Janne har att säga om den situationen. Vi får dock först höra vad Rikard Norling har att säga om matchen.

Rikard Norling: Ja vad ska man säga. Vi gör en mindre bra första halvlek, där vi får i princip freda oss under perioder. Vi kommer i och för sig upp i några öppna lägen som gör att Örgryte ändå förstår att de möter ett bra lag. I andra halvlek så tycker jag att vi lyfter upp det något, men inte till den nivån som vi strävar efter. Vi har några fina chanser. Vi har även några straffsituationer. Det var nästan så att vi kunde åkt hem med tre poäng idag faktiskt. Allt eftersom matchen led så känns det så i alla fall.

Janne Andersson: Jag tycker att vår första halvlek är bra. Vi jobbar ganska hårt för att få in den där bollen till sist. Sedan så har Assyriska en klasspelare (Ceyhun Eris) som gör mål direkt efter och då hade det nästan varit bättre mentalt om det stod 0-0 i paus. Som sagt så tycker jag att vår första halvlek totalt sett var bra. Andra halvlek känns…, precis som Rikard säger, de hade ett par lägen som var vassa. Min känsla är ändå att vi borde haft en ledning i paus. Andra halvlek så jämnar det väl ut sig och det blir lite mer kamp. Återigen tredje matchen av fem på hemmaplan så åker vi på en utvisning och får spela med en man mindre på slutet och det är tungt. Det är jättetungt och vi visar ganska tydligt att vi inte är nöjda med kryss. Vi vill vinna fotbollsmatcher och därför valde jag att gå upp och spela 4-3-2 när jag såg att Rikard gick ner på en trebackslinje. De krigar på killarna, de var framme och var nära några gånger. Sedan har de den här straffsituationen. Visst, vi kan förlora matchen, men tyvärr så är det ett kryss igen. Som det blir så får jag ju tycka att det är OK, men vi ska få bättre utdelning i första halvlek. Vi har många lägen, vi hade elva avslut innanför deras straffområde och vi måste få lite bättre utdelning på det.

Journalist: Janne… utvisningen, hur ser du den situationen?

Janne Andersson: Jag ser inte den. Jag har blivit visad stillbilder efter och då ser man att Thorstensson är där uppe två gånger, tufft i ryggen på Ken och då ser man i bildkanten en arm som är ute. Hur mycket, hur han träffar och om han träffar det vet jag inte men de som har sett det säger att han slänger ut armen. Det är jättesvårt. Jag hoppas att linjemannen, den assisterande har rätt. Han är väldigt långt därifrån. Jag hoppas att han har rätt när han tar den, när han kliver in och tar den. Jag ser alltså inte situationen och kan inte bedöma. Jag tycker kanske att han skulle gått in och tagit någon annan situation om man tog det röda kortet.

Journalist: Du var rätt upprörd vid ett annat tillfälle när Björn Anklev var på väg igenom.

Janne Andersson: Ja, det måste jag ju bli, om han tar ett rött innan på en situation som är längre ifrån, där det är två spelare och det är avgörande för om Björn går förbi så måste jag ju bli upprörd. Annars får man sluta om man inte blir upprörd över det. Men det är ju inte matchavgörande och jag utgår från att han har rätt, det är ju en rutinerad kille, Stefan Hallberg, och han har varit med några år så han har säkert rätt i det han gör där ute. Jag ifrågasätter alltså inte för jag har inte sett det, men jag utgår från att han har rätt.

Journalist: Att Perreira inte kom till lika bra i andra som i första. Beror det Assyriska eller på Perreira?

Janne Andersson: Rikard är ett taktiskt geni och han löste det. Det är så ofta i matcher att man säger att man måste ha lite bättre koll och vi byter ut han bara för att vi går över på 4-3-2. Han har en bra första halvlek Alex men det blir så att det är ena sidan ena halvleken och inte lika bra i andra. Jag tror att det är tillfälligheter, självklart att Assyriska försöker stänga av, men det får du försöka fråga Rikard istället för mig.

Journalist: Stängde ni av honom?

Rikard Norling: Absolut… Det som var viktigt var att de behövde hjälp från forwards. Det behövdes understöd från mittfältare. Det som hände vid målet, nu var det inte han (Alex) utan nummer 14 som slog det inlägget, men principen är densamma. Man måste ligga i understöd där, man måste ligga rätt med forwards och det gjorde Mattias Genc bättre i andra halvlek.

Journalist: Ni hade ju ett läge i slutet där, en eller kanske två straffsituationer. Vad tycker du om dem situationerna?

Rikard Norling: Jag står inte och spenderar matchen tittandes på storbildsskärmen… och den här presskonferensen har precis börjat direkt efter matchen… så jag kan faktiskt inte uttala mig om det annat än att… de som satt på bänken… och tittade på storbildsskärmen… uttryckte sig som att det kunde varit straff.

Sammanfattningsvis kan man säga att det var en ganska underhållande presskonferens mellan två rutinerade tränare. Som alltid präglades den av specifika matchsituationer snarare än om snack om matchen i sin helhet och det är egentligen tråkigt att det ska vara så. Det blev som sagt ett nytt kryss på hemmaplan. ÖIS femte raka på hemmaplan och sjunde krysset totalt för ÖIS i Superettan 2010. Nu väntar Brage IK borta på måndag. Vågar man hoppas på seger?

För övrigt så tror jag inte att det dök upp på storbildsskärmen men publiksiffran var iallafall 2124 personer.

'Janne Andersson: ”Jag hoppas att linjemannen har rätt”' has no comments