Mikael Thorstensson: ”Det var ett överfall”

Den stora snackisen efter ÖIS match mot Assyriska FF var förstås händelsen i den 76:e minuten när Assyriskas mittback Mikael Thorstensson stöp i backen som en fura efter en närkamp och duell med Ken Fagerberg. Assisterande domare kallade till sig huvuddomare Johan Hamlin. Efter en halvminuts överläggning stegade Hamlin fram till Fagerberg med det röda kortet i högsta hugg. Fagerberg blev givetvis fly förbannad, men föstes bort från situationen, leddes av planen och ut i omklädningsrummet av Björn Anklev, Janne Andersson och Mikael Henriksson.

Frågan alla ställer sig gäller förstås om det var ojust spel eller en filmning? TV4 Sports bilder är tyvärr allt för dåliga för att det ska vara möjligt att avgöra vad som sker i situationen, men i Gamla Ullevis korridorer efter match var dock alla överens om att det rörde sig om en ful armbåge från en frustrerad Ken Fagerberg. Vad som exakt hände vet vi dock inte. Fram till nu vill säga. Mikael Thorstensson har nämligen valt att kommentera händelsen på sin blogg för Länstidningen i Södertälje:

Så till situationen där båda läger verkar ställa sig frågan, vad hände? Det röda kortet. Fick ett sms från en kompis som undrade om jag filmade. Svaret är nej. Av den enkla anledningen att jag är horribelt dålig på att filma. Försökte en gång när jag spelade i AIK:s juniorer. Det slutade med gult kort och en speaker som läste upp för publiken, gult kort till Micke Thorstensson, för filmning! Så dålig är jag på den konsten alltså. Sedan dess har jag bara försökt se till att aldrig behöva ramla…

Men igår föll jag, likt ett träd som brutalt slets från sina rötter. Deras anfallare drar en stenhård armbåge rakt i ansiktet. Det är ett överfall. Lika solklart som att ÖIS har lite svårt att fylla sin arena. Innan armbågen hade den ilskna anfallaren varit på planen i fem minuter och vi hade haft två kroppskontakter. Det räckte tydligen för att han tyckte det var befogat att göra något som likväl kunde skickat mig till sjukhuset. Nu kom jag undan med en värkande käke och ögon som ville titta lite överallt. Så där har ni det. Ni kan gå vidare. Sanningen är framme och det var den domaren såg och bestraffade. Till deras anfallare kan jag bara säga att ilskan är en vind, som släcker själens ljus.

Så vad säger ni? Är Thorstenssons historia att lita på eller är det fortfarande tal om en filmning? Om Thorstensson talar sanning får man konstatera att Ken Fagerberg sannolikt kommer att få ett antal matchers avstängning (välförtjänt). En medveten armbåge rakt upp i ansiktet på en motståndare – ett överfall – brukar bestraffas rejält av Disciplinnämnden. Om så är fallet så får man dessutom hoppas att ÖIS sätter sig ner och tar sig ett rejält snack med Fagerberg. Så här kan han inte fortsätta. Då kommer han aldrig att lyckas. Dessutom är det inte ett handlande värdigt en Öisare.


'Mikael Thorstensson: ”Det var ett överfall”' have 44 comments

  1. 22 juni, 2010 @ 14:34 voldemort

    Det är ju synd att thorstensson i sammanhanget inte nämner de två rejäla knuffarna i ryggen som han utdelade till Ken precis innan han drog armbågen i käften på honom. Sitta framför en dator och framstå som en korgosse…..solnatattare!
    Sedan kommer jag dock aldrig att försvara Kens beteende men var för fan ärlig istället, Thorstensson, när du nu bjuder upp till dans i din sk blogg. Till sjukhuset behöver du nog åka ändå för att få en hjärnröntgen. Det kan inte stå rätt till där uppe.

    Svara

    • 22 juni, 2010 @ 16:50 Martin Johansson

      Han nämner i och för sig två kroppskontakter. Han är inte korkad. Efter matchen sa Janne att Ken hade fått ta emot två smällar i ryggen från Thorstensson innan han vevade med armen, kanske är det de som Thorstensson ”skriver om” till två kroppkontakter. Talar i och för sig för att han inte har några problem att tala i egen sak. Håller helt med dig om att Thorstensson skulle göra bäst i att vara helt ärlig om en sådan här sak.

    • 22 juni, 2010 @ 17:05 Anonym

      De två knuffarna Ken fick syntes klart och tydligt på repriserna men inte vad Ken gör.

  2. 22 juni, 2010 @ 14:57 läktarcoachen

    Mikael Thorstensson är naturligtvis en snövit idrottsman som aldrig ljuger eller filmar. Sedan juniortiden har han aldrig filmat. En så genomärlig människa som Mikael Thorstensson kan nämligen inte filma. Strongt ändå att kunna spela vidare resten av matchen. Eftersom han fick en stjärnsmäll som var så brutal att den gav honom ömmande käke och svårighet att fokusera är det mvcket troligt att han spelade med en hjärnskakning de sista 10 minuterna. Han bör definitivt uppsöka sjukhus idag. Att spela elitfotboll med hjärnskakning är inte att leka med.

    Svara

    • 22 juni, 2010 @ 15:03 Anonym

      Det är ju då ännu en miss av domarna att inte plocka av Thorstensson från planen vid en sån skada.

  3. 22 juni, 2010 @ 15:27 Mikael Carlsson

    Från min läktarplats och från en situation jag såg från början till slut så får Mikael Thorsell inte ett uns medlidande från mig. Jag tror Mikaels käke är lika orörd och len idag dagen efter som en medeltida oskuld i kyskhetsbälte. Ken får uppvaktning bakifrån från Mikael. Ken tar sedan ett steg upp i banan i samband med påbörjat ÖIS-anfall, sätter bak armen för att känna var markerande Thorsell befinner sig och armen hamnar i ansiktet. Ken har förmodligen inte en aning om var Mikael har sitt ansikte i stridens hetta. Resten kan ni räkna ut själva…

    Jag kanske är ute och cyklar men en uppretad Ken, med sin styrka och storlek, som medvetet satsar med armbågen i ansiktet är inget man fullföljer en match efter. Inte ens om man heter Mikael Thorsell. Med tanke på att Ken åkte ut direkt på rött kort så är ju också frågan om Mikael Thorsell överhuvudtaget hade kunnat med att säga annat än att Kens agerande var medvetet för att skada?

    Vad Kens utvisning har att göra med i vilken form (eller snarare i brist på form) han är i låter jag vara osagt. För mig låter det iallafall lite konstigt att en Ken som annars uppträder lugnt en hel match igenom på 7 minuter skulle ladda upp så mycket uppdämd negativ energi så att en medveten armbåge i ansiktet på motståndaren vore på sin plats.

    En annan sak jag tycker är mycket intressant i sammanhanget är att Mikael T faktiskt erkänner att han har försökt sig på att filma under en match, men misslyckades, och nu ”försöker” se till att aldrig behöva ramla. Det var faktiskt ganska så rolig läsning.

    Svara

    • 22 juni, 2010 @ 16:45 Martin Johansson

      Mikael, är du beredd att gå ed på det här? Om det du säger stämmer är det ju för djävligt (det känns så djävla barockt att jag har svårt att tro det) och då måste ju Thorstensson få en avstängning i efterhand och matchen måste spelas om. Så här kan vi ju inte ha det. Det är helt sjukt. Men som sagt, med tanke på allt snack som finns runt Ken just nu, och de två incidenterna, så har jag svårt att tro att Ken inte vevar till Thorstensson. Han är ur balans och har bevisligen haft problem med humöret tidigare. Jag är ledsen, men fram till det att någon presenterar bättre bildbevis är jag av åsikten att det är en korrekt utvisning. Saker som talar för det: alla var överens om saken efteråt: spelare, journalister och tränare. Dessutom om man ser till Magnus Bahnes agerande så visar han armbåge och tecknar till assisterande att denne har fattat ett korrekt beslut eller att Hamlin har varit framme och snackat med assisterande. Även Björn Anklevs agerande tyder på det. Han tar med en gång bort Ken från situationen och ser till att han kommer av planen så att han inte kan förvärra situationen. Jag må låta tråkig som fan, men jag är rädd för att Ken lackade ur och sopade till Thorstensson. Skulle ju inte vara första gången en ÖIS-ikon gör något sådant. Glöm inte bort Mackans armbåge rätt i halsen på Ragnar Sigurdsson i vårderbyt förra året (efter att ha fått ta enormt mycket spö). Det är sådan skit som händer. Frustration, övertändning och urlackning efter för många smällar får folk att göra korkade saker.

      Och en sak till, Ken har väl uppträtt allt annat än lugn på sistone? Just for the record.

    • 22 juni, 2010 @ 17:08 Mikael Carlsson

      Först och främst fattar jag inte varför jag skriver Thorsell istället för Thorstensson. Det var fel av mig :)

      Jag ser ingen armbåge i ansiktet från Ken. Jag är lika säker på det som linjedomaren är säker på att så är fallet från den vinkeln han står. Han bör vara skymd från spelare i linje mellan honom och Thorstensson.

      Jag står snett bakom händelsen men följer Kens rörelsemönster för Sambadefensivs räkning för att jag tänkte slänga ett extra kritiskt öga på grabben inför betygssättningen efter match. Jag ser inget förrän Thorstensson tar sig för ansiktet efter det att Ken rest armen, från min vinkel, mot Thorstenssons axel eller liknande med utsträckt arm. Jag borde ha sett Mikaels huvud studsa till eller fara bakåt om en rejäl armbåge tar i en käke eller dyligt. Om Ken ”kränger” sig loss i samband med att Mikael uppvaktar honom rätt så hårt i momentet innan och att armbågen då i det läget flyger upp omedvetet mot Mikaels ansikte kanske är möjligt, men det tycker jag fortfarande att jag borde ha sett i det läget.

      Jag kan tyvärr inte svära på att jag sitter på den heliga sanningen men att incidenten skulle vara så allvarlig så att Ken förtjänade rött kort och att Mikael inte överreagerar situationen och INTE filmar måste jag bildbevis på för att kunna ta tillbaka det jag tycker mig ha sett. Någon kontakt i ansiktet ägde säkert rum för annars hade väl förhoppningsvis inte Mikael kommit på tanken att lägga sig, men jag ställer mig mycket tveksam till att Ken gjorde det med flit och med den kraft som en däckad Mikael vill få det att framstå som.

      Men det är väl lika bra att lägga det här åt handlingarna. ÖIS har andra problem än bara en utvisning på Ken i dagsläget och Ken är förmodligen historia i ÖIS på mycket mycket länge efter det här ändå.

    • 22 juni, 2010 @ 17:17 Martin Johansson

      OK, jag nöjer mig så. Bra beskrivning. Därmed har vi:

      a) Kasst bildbevis från TV4 som talar för både armbåge och filmning.
      b) Mikael Thorstenssons eget vittnesmål om att det var ett överfall.
      c) Ditt vittnesmål om att Thorstensson förstärker situationen.
      d) Ett vittnesmål på SF som vittnar om att Ken medvetet sätter en armbåge eller arm i ansiktet på Thorstensson, men att det är oklart om den träffar eller inte.
      e) Alla spelare, ledare och journalister som var hyfsat överens om att Ken hade en armbåge eller arm i ansiktet på Fagerberg.

      Saknar jag något?

      Frågan är, vågar man ringa Ken och be honom ge sin bild av saken?

    • 22 juni, 2010 @ 18:48 läktarcoachen

      Vad gäller din punkt e) så är väl inte ”alla spelare, ledare och journalister hyfsat överens”. De som uttalat sig har väl sagt vad vi säger här: de såg egentligen inte vad som hände. Exempelvis Janne Andersson på presskonferensen; han såg inte vad som hände men hoppades/utgick från att linjemannen hade rätt eftersom det annars vore ett djupt felaktigt domslut

    • 22 juni, 2010 @ 18:58 Martin Johansson

      Vad Janne säger:

      Jag ser inte den. Jag har blivit visad stillbilder efter och då ser man att Thorstensson är där uppe två gånger, tufft i ryggen på Ken, och då ser man i bildkanten en arm som är ute. Hur mycket, hur han träffar och om han träffar det vet jag inte men de som har sett det säger att han slänger ut armen. Det är jättesvårt. Jag hoppas att linjemannen, den assisterande har rätt. Han är väldigt långt därifrån. Jag hoppas att han har rätt när han tar den, när han kliver in och tar den. Jag ser alltså inte situationen och kan inte bedöma.”

      Jag tycker det är ganska tydligt att Janne köper att Ken är uppe med armen i närheten av Thorstenssons huvud/överkropp. Sedan lägger han till att han själv inte kan bedöma eftersom han inte såg situationen, men att han hoppas att assisterande har rätt i sin bedömning. Lite senare säger han följande i samband med att han kommenterar situationen med Björn Anklev:

      ”Ja, det måste jag ju bli, om han tar ett rött innan på en situation som är längre ifrån, där det är två spelare och det är avgörande för om Björn går förbi så måste jag ju bli upprörd. Annars får man sluta om man inte blir upprörd över det. Men det är ju inte matchavgörande och jag utgår från att han har rätt, det är ju en rutinerad kille, Stefan Hallberg, och han har varit med några år så han har säkert rätt i det han gör där ute. Jag ifrågasätter alltså inte för jag har inte sett det, men jag utgår från att han har rätt.

      Därav hyfsat överens. OK?

  4. 22 juni, 2010 @ 16:00 Bob Dobalina

    Jag kunde tyvärr inte närvara vid matchen, men när jag ser följande klipp är det för mig uppenbart att Assyriska-backen filmar ganska ordentligt.

    http://go.tv4.se/go/e/unknown;siteId=201/http://www.tv4play.se/sport/fotbollskanalen?videoId=1.1688564

    Svara

    • 22 juni, 2010 @ 16:25 Joalar

      I det klippet ser man ju bara när Thorstensson går i backen. Armbågen måste ju kommit innan Fagerberg och Thorstensson kommer in i bild.

    • 22 juni, 2010 @ 16:56 läktarcoachen

      I klippet ser vi faktiskt när Ken för sin arm bakåt. Kens underarm är där i midje- eller brösthöjd. Om det är en armbåge upp i ansiktet som gör att Thorstensson går i backen måste antingen Thorstensson ha haft sitt ansikte väldigt lågt eller också har Ken vevat armen två gånger. I klippet ser vi i så fall bara den andra gången. Innan det finns belägg för det väljer jag att tro på Mikael Carlssons vittnesmål eftersom det inte motsägs av det lilla vi kan se i klippet.

    • 22 juni, 2010 @ 17:10 Martin Johansson

      Känns som att vi kan lägga ner den här diskussionen nu. Man ser vad man vill se helt enkelt. Fullkomligt meningslöst att älta detta tills vi har bilder. Jag måste faktiskt säga att hur många gånger jag än tittar på de där bilderna så ser jag ingenting som säger någonting om vad som faktiskt hände. Bildanalys (film) är förvisso kul and all that men inte särskilt meningsfullt eftersom det finns lika många tolkningar som det finns tittare.

    • 22 juni, 2010 @ 19:14 Seb JR

      Kolla 48 sekunder in i klippet ;-)

    • 22 juni, 2010 @ 16:29 Martin Johansson

      Jag säger som jag har sagt hela dagen, utifrån de där bilderna går det inte att säga någonting. De är fullkomligt värdelös. Jag håller på att göra lite efterforskningar kring Mikael Thorstensson: vad det är för snubbe, skulle han gå ut och blåljuga offentligt, skulle han göra vad som helst för att vinna en match, är han reko eller ett praktarsel, men har inte fått fram något substantiellt än. Innan gårdagens match hade jag bara goda intryck av Thorstensson som en spelare som är riktigt intelligent och ödmjuk. En reko snubbe helt enkelt, inte alls någon filmare eller fuskare. Ska se om jag kan få fram något bra karaktärsvittne under kvällen.

      I övrigt är det väl bara att hoppas att någon besitter bättre bilder från situationen. Kanske match-dvd:n och att ÖIS i sådana fall väljer att släppa dessa bilder. Om så inte sker får vi nog invänta Disciplinnämndens beslut innan vi får reda på vad som faktiskt hände.

    • 22 juni, 2010 @ 17:04 Johan Gellerman

      Fast det känns ju osannolikt att TV4 inte har kablat ut det de har, hade ju varit meningslöst att lägga upp det där kassa klippet om man samtidigt satt och höll på en jättebra kameravinkel. Man har väl blivit bortskämd med VM och hundra kameror på varje spelare men jag tvivlar kraftigt på att det finns några bättre bilder att visa.

    • 22 juni, 2010 @ 17:12 Martin Johansson

      Absolut, vad jag hoppas på är att det finns andra bilder på de match-dvd:er som lagen får efter match. De bygger väl inte på TV4:s sändningar?

    • 23 juni, 2010 @ 09:50 Johan Gellerman

      Jag har fått för mig att match-dvdn man får är från samma kamera som man använder för att sammanställa höjdpunkterna från matcherna som inte är tv-sända, och när matcherna är tv-sända får man tillgång till deras produktion, vilken brukar vara aningen bättre. Att det finns massa dolda kameror känns osannolikt.

    • 23 juni, 2010 @ 16:16 Martin Johansson

      OK, jag har faktiskt ingen koll på hur det går till det där. Jag trodde kanske det var en eller två fasta helplanskameror eller något liknande så att man fick med allting som sker bortom bollen så att säga.

  5. 22 juni, 2010 @ 17:40 Assyriska

    Hur orkar ni snacka skit om en Assyriska spelare. Jag kan bekräfta att Mikael är en bra kille som aldrig filmat i Assyriska tröjan. Mikael är inte heller den som faller för inget, det är stor och stark spelare.
    Det var en korrekt utvisning så lägg ner skitsnacket om att våra spelare filmar, den största skådisen har ni Syrianska, Abgar Barsom.
    Om ni kollar på länktipset som någon av er la ut på tv4 bilder så ser man hur er psyko spelare knuffar undan Anklev och när Anklev försöker ta han i handen så puttar handen också. Innan han går ut i omklädningsrummet så skriker antigen på vår eller bänk. Ta inte med den där ostabila spelaren till Södertälje Arena.
    Vill tacka er för en god match med värdelös domare. Jag gillar ÖiS så jag önskar er lycka till i fortsättningen.

    Ps. Vad säger ni om att byta Alex mot Samuelsson ?

    Svara

    • 22 juni, 2010 @ 17:49 Martin Johansson

      Om du hade tagit dig tid att läsa allt som har skrivits i den här diskussionen hade du sannolikt haft en annan ton i din kommentar. Vi snackar inte skit om någon. Vi diskuterar olika möjligheter av vad som faktiskt hände. Och kom inte att påstå att du vet bättre än någon annan vad som hände. Och i fall du gör det är det väl bättre att hålla en sansad ton och lägga fram ”bevisen” istället. Och kommentaren om Abgar Barsom ger en antydan om att man nog gör bäst i att inte ta ditt inlägg på allt för stort allvar.

  6. 22 juni, 2010 @ 17:50 Glenn

    Charlie Davies fick 5 matcher för något liknande mot Örebro, hårt straff kan tyckas eftersom man inte heller där såg något jättefult av Charlie ens på repriserna.
    Ken kan säkert få 5 matcher han oxå, diciplinnämden är lite virriga av och till!

    Svara

    • 22 juni, 2010 @ 17:57 Martin Johansson

      Fast i Davies fall fanns det väl ganska bra bildbevis? Jag minns att jag såg den sekvensen i direktsändning och reagerade riktigt starkt så den borde de haft riktigt bra bilder på. Vill dock minnas att Dulee Johnson hade en liknande armbåge i början av Allsvenskan i år men att han inte fick någon avstängning för den. Det kan med andra ord gå åt båda håll.

  7. 22 juni, 2010 @ 18:11 Assyriska

    Martin Johansson//Ber om ursäkt för tonen i mitt inlägg. Jag mena inte att vara negativ eller agressiv på något sätt. Jag såg matchen på TV så jag kan inte lägga fram några bevis. Domarn var ju inte världens bästa!
    Sen angående Barsom så håller jag fast vi det, har sett några syrianska matcher och massor av superettan matcher. När serien summeras så kommer han tilldelas priset, bästa filmaren.

    Svara

    • 22 juni, 2010 @ 18:27 Martin Johansson

      OK! Inget att be om ursäkt för. We cool! :-)

      Vill bara försöka hålla snacket på rätt nivå här på Sambadefensiv. Många av oss har ”fått nog” av tonen och diskussionerna på Svenska Fans och vill därför gärna slippa allt för mycket tjafs. Sedan har jag full förståelse för att man alltid vill tro allt gott om de egna spelarna. Tyvärr så är det ju så att shit happens. Spelare snedtänder eller gör korkade saker emellanåt så är det bara. Det är bara att gilla läget. I det här fallet är det väl just nu väldigt klart att ingen har en aning om vad som faktiskt hände. Ord står mot ord (även om Ken valt att inte säga någonting men det hoppas jag att det blir ändring på).

      Och det där om Barsom får stå för dig. Antar att den är ett uttryck för relationen till Södertäljes andraklubb. :-)

    • 22 juni, 2010 @ 19:57 Martini

      Martin,
      Det hade varit grymt om du fick ett uttalande från Ken själv. Fast jag tvivlar på att det är så lätt. Det är ju ett känsligt läge just nu med ev förlängning av hyra eller bye bye…

    • 22 juni, 2010 @ 20:24 Martin Johansson

      Mmm… Får nog göra en försök i morgon. Risken är väl att han inte får säga något förrän Disciplinnämnden har sagt sitt. Annars kan han kanske säga något som skapar mer problem. Äh, what the hell, det är väl inte fel att fråga.

    • 22 juni, 2010 @ 22:01 Mikael Carlsson

      Absolut inget fel i att fråga! Det värsta som kan hända är att Ken säger nej till att uttala sig. Kan Mikael Thorstensson uttrycka sig på en blogg om det röda kortet så kan ju Ken uttrycka sig genom oss här på Sambadefensiv. Vore oavsett skönt att höra om Ken säger ”Det var dumt gjort…” och därmed erkänner och ångrar sig, eller om han i dagsläget står på sig av någon anledning.

  8. 22 juni, 2010 @ 23:06 Anonym

    Om det var ojust spel eller filmning låter jag vara osagt. Konstaterar emellertid att Thorstensson är en certifierad drama queen.

    Svara

  9. 22 juni, 2010 @ 23:12 Polarojd

    Jag har naturligtvis som alla andra dålig koll på exakt vad som hände. Men om jag hör rätt så skriker Ken ”Domarn, du är CP” till linjedomarn på väg av plan… OM det vore jag som skrikit detta (vilket inte vore osannolikt även om jag kanske skulle valt ett annat ordval) så hade det pekat på att Ken INTE gjort sig skyldig till det röda kortet. Hade den tagit som den stackars Torstensson uttrycker det, så hade man kanske inte varit lika upprörd över utvisningen..?

    Nu vet jag inte om vi har bringat mer sanning in i denna historien, men jag hoppas innerligt att vi får svaret på vad som hände snart… Jörgen Lennartsson (U-21) har berättat en historia som är mycket värre än denna någonsin kommer att bli, och vi har ju alla sett Ken tidigare så jag är ändå orolig för att det kanske är sant..?

    Ken är frustrerad, vilket vi alla har full förståelse över och behöver ordentligt med hjälp att komma över detta. Hoppas att klubben ställer upp med den hjälpen, för då kan Ken bli riktigt bra igen!!!

    Svara

  10. 23 juni, 2010 @ 01:23 Fromell

    Först överdriver han situationen på plan och nu i sin blogg?
    Dessutom kommenterar han de tomma platserna på Gamla Ullevi, vad har det med saken att göra?

    Svara

    • 23 juni, 2010 @ 06:50 Martin Johansson

      Angående de tomma platserna på Gamla Ullevi så försöker han väl bara vara fyndig. Sedan vet jag fortfarande inte om han överdriver situationen, men du har kanske annan information kring det? Det enda vi vet är väl att han väljer att ”tona ner” sin egen inblandning i situationen, vilket känns rätt korkat i det här läget. Om han nu vill hävda att Ken överföll honom vore det väl bättre att köra med öppna kort och erkänna att han tryckte till Ken rejält två gånger. Skulle ge lite mer trovärdighet åt hans egen historia.

  11. 23 juni, 2010 @ 02:37 Anonym

    Nu har det kommit upp bilder på situationen på hemsidan och blir riktigt förbannad när jag ser vad Thorstensson håller på med innan det så kallade överfallet sker. Två rejäla tillsynes omotiverade knuff i ryggen på Ken. Blir så jävla arg på tönten!

    Svara

    • 23 juni, 2010 @ 06:47 Martin Johansson

      På vilken sida? ÖIS.se eller Fotbollskanalen eller Assyriskas? Jag hittar inga nya bilder någonstans. Vore bra med en länk.

    • 23 juni, 2010 @ 14:02 Anonym

      På OIS.se syns Thorstenssons dubbelöverfall på Ken. Inte lika änglalik som han framställer sig på sin blogg va?

    • 23 juni, 2010 @ 16:06 Martin Johansson

      Jepp, nu ser man lite bättre vad som händer innan. Två rejäla tryckare i ryggen på Ken. Definitivt inte schyst! Glöm inte heller bort att Mikael Thorstensson hade en riktig fuling på Luka Mijaljevic tidigare under matchen där han gav Luka en rejäl smäll med knäet i ryggen precis när Luka skulle ta emot en boll från egen backlinje. Definitivt inte något att vara stolt över. Nu tror jag i och för sig att vi missar målet lite, det är väl ingen som påstår att Thorstensson är en liten gullig söt kanin som aldrig gjort något ont i sitt liv. Att han smäller på Ken innan försvarar inte en armbåge eller arm mot ansiktet. Jag måste dessutom säga att jag tycker att bilderna som ligger upp på ÖIS webbplats inte talar för Kens oskuld, men det är bättre att avvakta tills vi vet säkert.

      Under lunchen lämnade jag meddelande till Ken om en intervju, men jag har inte hört något tillbaka. Jag var också i kontakt med Tävlingsnämndens sekreterare Erika Zaar om att få ut domarrapporterna från ÖIS matcher mot FC Trollhättan och Assyriska FF, men fick beskedet att de inte lämnar ut dessa. Det ska dock finnas kopior på dessa anmälningar hos ÖIS, så man får väl göra ett försök den vägen också.

  12. 23 juni, 2010 @ 08:43 Jimmy

    Angående armbågen måste det vara en rejäl smäll han får. Jag har fått några stycken då jag lirar Australiensisk Fotboll, och inte fan stupar jag då… Kanske man som fotbollspelare tar och lägger till lite när man märker att den kille man möter kan och kommer springa förbi en inom kort och sen om och om igen… Men jag vettefan. Som flera tidigare har skrivit, jag har inte sett något så jag vet inte. Mer än att man inte faller och blir liggande av en armbåge om man inte verkligen tar i för kung och fosterland..

    Svara

    • 23 juni, 2010 @ 16:18 Martin Johansson

      Själv har jag ju spelat handboll på en hyfsat hög nivå och fått en hel del armbågar i hals- och ansiktstrakten och kan väl säga att man kan gå i däck om de träffar ”rätt” (särskilt om de kommer över struphuvudet, men det gjorde knappast den här för då tror jag inte att Thorstensson hade spelat något mer). Sedan skulle det inte förvåna mig ett skit om han förstärker, precis som Marcus Dahlin gjorde vid Sebastian Johanssons skallning.

    • 24 juni, 2010 @ 09:26 Jimmy

      Åh ja inte stupar man, men kanske viker sig.
      Men men.. Undrar om det någonsin blir klarhet i detta…

  13. 23 juni, 2010 @ 10:53 Göran, Sthlm

    Antar att Kens marknadsvärde sjunkit rejält under öisvistelsen. Om han inte lyckas i ÖIS i SE är han knappast material för danska högstaligan på ett tag. För min egen del hoppas jag att ÖIS faktiskt köper loss honom. När det lossnar för Ken kommer det att lossna rejält. Jag tycker han har haft lite marginaler emot sig i kombination med att han komplicerat sitt spel.

    Svara

    • 23 juni, 2010 @ 11:21 voldemort

      Jag håller faktiskt med dig, Göran. hade en egen konspriationsteori tidigare att han spelade värdelöst för att Midtjylland skaulle sänka priset och låta honom gå.
      Annars läste jag ett riktigt roligt inlägg på Svenska fans från Mostlycruel ang Ken. Stor humor och en gnutta sanning i mina ögon! Kolla nedan:

      ”Skillnaden mellan Ken nu och Ken när han slog igenom är att han försvårar saker och sannolikt tänker för mycket. Han har helt enkelt blivit en bättre fotbollsspelare men det gynnar honom inte i den position han spelar på. där skall det inte tänkas bara ageras intuitivt och reflexmässigt. Det var därför Jonny Bråttom blev så bra en gång i tiden. Han kunde inte tänka en tanke färdigt för det gick för långsamt. Men han var en jävel som avslutare….
      Dock blev han inte det förrän han var runt 16 år. Innan dess så kallade vi honom för det vandrande reptricket. Han var så jävla smal så satte man in en tackling på honom så ramlade han ihop i någon oformlig benhög. Sedan började han springa i Kallebäcks garagen och efter han hade börjat göra det var det ingen av oss som hann ikapp honom för att tackla ned honom….lite off topic men iallafall en sedelärande historia för Ken…
      Dvs tänk inte – spring för helvete och låt ryggraden styra…. ”

  14. 23 juni, 2010 @ 13:07 SB

    Patetiskt försök till poesi. Thorstensson är knappast oskyldig även om Fagerbergs agerande inte är optimalt. Emellertid tycker jag inte att man skall låta sådant passera. Fagerberg gör rätt som ger tillbaka. Problemet är den närmast Bartonska reaktionen.
    En mer uttänkt stämplig vid nästa hörna hade suttit bättre. Den som ägnar sig åt våld utan att vara kall och beräknande slutar oftast själv som drabbad. Ett orutinerat och impulsivt agerande som kanske beror på den mentala obalans somliga snackar om.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se