Nico och Santos bildar anfallspar

21 mål vardera. Så många mål har Jönköpings Södra och ÖIS gjort. Det är alltså två målfarliga lag som möts på Stadsparksvallen i morgon. Jönköping leds av Pär Cederqvist som toppar J-Södras interna skytteliga med 10 mål och ligger tvåa i Superettans gemensamma skytteliga. Dessutom så leder han Jönköpings passningsliga, passar han till sig själv mån tro? Receptet för seger verkar alltså ligga i att få stopp på Pär Cederqvist om ÖIS ska kunna få tre MYCKET viktiga poäng.

Med 3-0 mot Hammarby i ryggen åker Janne Anderssons mannar till Jönköping med seger som mål. Ett bakslag är dock att Björn Anklev saknas, han är avstängd efter ett onödigt gult kort i senaste matchen. Men det är nu laget måste visa att ÖIS består av fler spelare än Björn. Spelarna måste visa att de vill och kan spela som ett topplag i Superettan. Björn ska helst bara vara pricken över i:et i ett lag som klarar av att ta en uppflyttningsplats helt på egen hand. För vad händer annars om Björn skulle gå sönder? Usch den tanken släpper jag gärna direkt!

Förhoppningsvis har en extra veckans vila gjort Álvaro Santos gott. Det var ju tänkt att han skulle hoppa in senast mot Hammarby om det blev nödvändigt, men med en stabil 3-0-ledning behövdes det inte. I morgon är det förhoppningsvis Santos dag. I morgon ska han släppas lös och vara som en tjur på grönbete. För när ÖIS bästa målskytt är borta så krävs det lite mer från en spelare som Santos.

Som så många andra lag som ÖIS möter så spelade Jönköping mot Landskrona BoIS i senaste matchen. 3-0 till Jönköping slutade matchen efter att Pär Cederqvist sänkt sitt gamla lag med ett hat-trick. Förutom Pär så måste ÖIS se upp med J-Södras näst bästa målskytt Kristoffer Fagercrantz som enligt statistiken gör mål i varannan match och han gick av planen mållös senast mot Landskrona. Tränaren Andreas Jankevics ställer oftast upp med en 4-3-3 uppställning med Pär Cederqvist som central anfallare. På de övriga posititionerna har Andreas en hel del alternativ. Andra spelare som är värda att notera är Johan Karlefjärd och Jukka Sauso som båda spelat i ÖIS. Sauso har varit bänkad/skadad de senaste matcherna medan Karlefjärd fått nöja sig med inhopp.

ÖIS förmodade startelva i matchen mot Jönköpings Södra

Dagens träning genomfördes på ÖIS-gårdens gräsplan. Den stora chocken var att Alex joggade runt planen med Valter Tomaz Jr. På torsdagens eftermiddagsträning vred Alex till sitt knä och missar alltså morgondagens match mot J-Södra. Istället går Markus Gustafsson in som vänstermittfältare, vilket öppnar upp för Sebastian Johansson som offensiv mittfältare. Danny och Adam får fortsatt förtroende som högerback respektive vänsterback. I anfallet tar sedan Álvaro Santos plats bredvid Nicolas Sandberg. Förhoppningsvis kompletterar de varandra och blir lika framgångsrika som Björn och Luka Mijaljevic har  varit under de senaste omgångarna. Det återstår att se.


'Nico och Santos bildar anfallspar' have 30 comments

  1. 11 juli, 2010 @ 23:10 Linus

    Nico från start, blir som att spela med 10 man då, inte bra.

    Svara

    • 12 juli, 2010 @ 00:22 Anonym

      Samtidigt kan det vara så att det mittfältet som ställs på banan kanske är det minst snabba på svensk elitnivå. Förstår att Janne vill ha någon någorlunda rapp spelare i elvan.Friskt vågat för att vara Janne Andersson, I like. Avsaknaden av offensiva ytterbackar gör att mittfältet känns änn mer stabbigt. Men men, får hoppas på en krigarseger. Sebastian Johansson tråklar in den på hörna är mitt tips. Det är hög tid att rada upp ett gäng segrar. Fantastisk att vi är med såpass bra efter halva serien med tanke på vår segertorka.

  2. 11 juli, 2010 @ 23:26 Elfström

    Vem tar kaptensbindeln? Mellqvist? Seb? Pavel? Robin?

    Svara

    • 12 juli, 2010 @ 08:24 Martin Johansson

      Sebastian så klart!

    • 12 juli, 2010 @ 17:53 Anklev Ekström

      Om jag inte minns fel så hade alvaro bindlen i matchen mot värnamo. Men personligen är seb det främsta valet

    • 12 juli, 2010 @ 18:22 Martin Johansson

      Stämmer att Álvaro var kapten mot Värnamo. Känns lustigt, men precis så var det. Tror dock att man låter Sebastian eller Mellis visa vägen i dag. Sebban spelar väl 90 minuter så det blir väl han.

  3. 12 juli, 2010 @ 00:53 Lien

    Nico från start är en bra idé, killen har haft de tufft och varit grymt nära många gånger nu, men inte riktigt tagit steget in i målskyttet, imorgon gör Nico sitt första tillsammans med Robin Jonsson, som gör andra målet i matchen, 2-0 till ÖIS :)

    Svara

    • 12 juli, 2010 @ 10:47 E

      Dags för Nico att ge svar på tal. Han tränar mot spelarna i ÖIS kompetenta backlinje varje vecka. Visar han så mycket på träning att han tar plats i startelvan så har han förtjänat sin plats.

      Vädermässsigt kan det bli riktigt intressant, Alvaro får ”hemmaväder”…hoppas Öisarna dricker mycket vatten idag.

    • 12 juli, 2010 @ 13:00 Lien

      Ja det är dags att Nico visar vad han kan på match och inte bara på träning.

      Kommer bli en härligt röd blå tillställning! 3 nya poäng idag!

  4. 12 juli, 2010 @ 10:48 voldemort

    Fantastiskt att man ställer 4 centrala mf på benen i förstauppställningen. Vilket jävla finger i arslet på Seif detta är egentligen. Han kan väl inte vara sämre än Nico som får chans på chans på chans att bevisa sin valpighet. Ta bort mellqvist, flytta över margus och sätt in Seif på Vy så kanske vi kan få några inlägg i boxen och lite snabbhet på kanten. Det här känns som något jävla stabbigt centrerande matchen igenom. Hade jag varit Jsödra hade jag flyttat ut på kanterna och sprungit sönder dom…

    Svara

    • 12 juli, 2010 @ 11:16 Danny E

      Voldemort, det är väl inget mot Seif. Det är i alla fall för mig uppenbart att ÖIS har gett upp Seif. Om de rykten man hört stämmer har Seif kass attityd och om ÖIS kunde skulle man låna ut honom till en klubb längre ner i seriesystemet. Är det någon som ska bli upprörd så är det väl Jakob Olsson som gjorde ett fint inhopp senast. Kanske är det så att både Jakob och Seif nu får igen för den inställning man visade upp i senaste U21-matchen. De var sjukt slöa och ointresserade. Till skillnad mot Nico som kämpade och slet och gjorde sitt jobb. Där är kanske skillnaden: inställningen; att aldrig sluta försöka eller göra ett bra jobb, oavsett motstånd och nivå?

    • 12 juli, 2010 @ 11:28 Martin Johansson

      Dessutom är väl Seif skadad. Han tränade i alla fall inte i förra veckan. Något med knäet.

    • 12 juli, 2010 @ 11:32 Martin Johansson

      Så går det när man är på semester en vecka: ingen koll! Seif är med i truppen. I will shut up now!

    • 12 juli, 2010 @ 12:16 voldemort

      Han kanske har kass attityd för att han aldrig får chansen? Det är väl det enda Nico kan? Springa som en nackad höna? hävdar fortfarande att man ibland måste våga släppa in talang som kan göra mer än bara springa och lita på den. Men det stämmer väl med Öis gamla vanliga devis. Ta hit duktigt folk och få dom att stanna i utvecklingen…det måste dom ju vara överlägset bäst på i landet.

    • 12 juli, 2010 @ 12:21 Johan Gellerman

      Seif var dock en felvärvning från första början och jag tror inte det är någon som ångrar övergången mer än han själv. Han har ju liksom varit förlorad redan sedan slutet av 2008.

    • 12 juli, 2010 @ 14:49 Hox

      Fast nu har ju Seif fått chansen, han gjorde ju t.ex. inhopp i allsvenskan, Du kan väl inte vara allvarligt och påstå att det spel som Seif presterat i U21 kvalificerar honom för att få spela från start i a-laget? Både Jakob Olsson och Jonathan Lindström måste ju ligga en bra bit före honom på listan innan Seif ens övervägs.

      När det gäller attitydsfrågan så vet jag inte om så är fallet, men det kan mycket väl vara en faktor som spelar in. Det är ju inte direkt en gång som Seif verkar ha skitit i att springa i de U21-matcher som jag sett iaf. Du kan prata om talang hur mycket du vill, men har du den attityden som han visat upp i vissa matcher så är i alla fall inte jag förvånad över att han stannat i sin utveckling. Vill du ha en spelare helt plötsligt skiter i att göra sitt bästa i a-laget? Det vill inte jag i alla fall.

    • 12 juli, 2010 @ 19:24 voldemort

      Ja, han har ju fått grymt många chanser….det är väl fler än nico va? Ibland måste man våga ge någon förtroende för att få något tillbaka. Lär dig det….Mig veterligen var han väl pojklandslagsman när han kom. Landslagsman är han ju inte nu han ångrar säkert att han gick till Öis….

    • 12 juli, 2010 @ 21:02 Hox

      Seif har fått mer chanser är Jakob Olsson och Jonathan Lindström som väl är mer jämförbara eftersom de spelar yttermittfält. Vidare var han inte landslagsspelare när han kom till ÖIS utan blev det efteråt.

      Och förtroende är inget man får utan det är något man förtjänar. Det är kanske något du skulle lära dig istället.

    • 12 juli, 2010 @ 22:50 Anonym

      Bullshit. Men det ordet kanske du redan har lärt dig….
      Så nico förtjänar förtroendet? Skall inte säga vad jag tycker om din logik men du tillhör ju inte begåvningsreserven direkt…

    • 13 juli, 2010 @ 22:59 Hox

      Jag jämför Seif med de övriga två friska yttermittfältarna, Jakob Olsson och Jonte Lindström – de två som Seif konkurrerar med om platserna på yttermittfältet. Jag har ju sett dessa spelare i rätt många matcher de senaste 2-3 åren då jag följer U21 så för min del skulle det vara intressant att höra varför du, och övriga också för den delen, inte delar min åsikt om att dessa går före i kön till a-laget.

      Dina jämförelser med Nico haltar lite på det sättet att de inte konkurrerar om samma plats. Nico är anfallare och på anfallssidan har vi det ganska tunt nu så det faller ganska naturligt att han får mer förtroende än han faktiskt förtjänar. Hade vi bara haft fem mittfältare i truppen så hade ju Seif fått spela en hel del. Men som sagt, nu diskuterar vi Seif och den andra diskussionen kan vi väl ta upp någon annanstans om du är sugen. Jag är mer intresserad av dina tankar om de övriga mittfältarna och varför Seif ska gå före dem.

    • 14 juli, 2010 @ 09:35 voldemort

      Till skillnad från Lindström som jag inte förstår hyllningarna av överhuvudtaget så hotar Seif mer i djupled, har bättre inlägg och bättre kombinationsspel med innerfältarna. Seifs största svaghet är defensiven och det är väl där den ”dåliga inställningen” kommer in kan jag tänka. Lindström och Olsson tänker defensiven först och det passar säkert i ett system där man inte har boll speciellt mycket. jag har absolut inget emot Jakob, tycker han är en rivig och bra spelare. men jag delar inte din uppfattning om att seif har fått sina chanser och jag vill inte se fler plågsamma försök med Margus och Mellqvist på kanterna när man har utpräglade kantspelare på bänken.. må vara att jakob skall gå före Seif för att han har ett bättre försvars/positionstänk men jag tror man måste ge unga spelare fler chanser än Seif har fått.

      Vad det gäller Nico så var det väl förtroende vi pratade om? jag tycker inte han förtjänar allt det förtroende han har fått för han är i grund och botten en alldeles för vekoch hafsig spelare som har väldigt svårt med funktionell teknik och tar massa juniora felbeslut. Seif hade inte gjort bort sig på hans plats heller. Kanske skulel slänga in honom där istället för regelmässigt in med Sandberg som avbytare? Han har ju inte presterat något. Nada. niente…men ändå får han förtroende? Som han inte förtjänar?

    • 15 juli, 2010 @ 21:37 Hox

      Jag delar inte din uppfattning om att Seif skulle kombinera bättre med innermittfältarna än Jonte (eller Jakob heller för den delen), däremot att han hotar bättre i djupled än bägge av dem är sant. Sedan tänker varken Jonte eller Jakob defensiven först här vågar jag faktiskt påstå rakt ut att du har fel:-)
      Den dåliga inställningen har verkligen ingenting med försvarsspelet att göra över huvud taget. T.ex. mot Qviding på Lemmingvallen sket han i att springa upp en boll som hade gett honom ett inläggsläge bara för att han blev besviken på att passningen var för dåligt slagen (hade passningen varit perfekt hade han haft ett friläge). T.ex. Danny var helt vansinnig på honom. Men visst, hans defensiv är också under all kritik – både speltekniskt och inställningsmässigt.

      När det gäller förtroendedelen så tycker jag fortfarande han har fått tillräckligt. Han har fått inhopp i a-laget under säsong, dessutom var det bl.a. i derbyt mot Blåvitt och av ett sådant borde ge en ung spelare en kick och en självförtroende-boost. Tyvärr har inte Seif lyckats ta det på rätt sätt och utvecklats utan han har stått och stampat utvecklingsmässigt. Seif har ju faktiskt inte presterat i U21-laget under dessa 2,5 år han varit här och det är ju inte så att det är lättare att prestera i a-laget än U21. Det är ett misslyckande både från ÖIS och Seifs sida.

      När det gäller Nico så håller jag självklart med om att han har fått för mycket förtroende, även om det till stor del beror på liten eller obefintlig konkurrens under vissa matcher i anfallet. Men att Seif skulle bli avbytare före Nico på anfallsposition, så nej. Nico är ju med Anklev den enda anfallaren med speed som förändrar backlinjens utgångspositioner bakåt i planen och ger större utrymme för ÖIS mellan motståndarens backlinje och mittfält. Seif har inte farten eller kunnandet att göra det och då tycker jag att det är bättre att sätta in en större pjäs som Santos, Luka, Leinar, Mellqvist eller en mer spelskicklig som Markus Gustafsson.

    • 12 juli, 2010 @ 12:19 Johan Gellerman

      Känns det igen från 2007 då Ivica Skiljo av alla spelare började som yttermittfältare i motsvarande match. Nu känns det inte fullt lika dåligt även om det inte på något sätt är optimalt.

    • 12 juli, 2010 @ 12:31 E

      Mellqvist såg väldigt seg ut sist, så här är jag också orolig. Dock fanns det ju lovande tendenser till ”modernt” ytterbacksspel från Ervik – tex. inlägget vid Anklevs nickmål.

    • 12 juli, 2010 @ 12:36 Tjuvnyp

      Håller med. Hoppas Ervik vågar ”gå på” och att Seb/Mellq faller ner i luckan han ger motståndarna. För Ervik såg riktigt het ut och hade både bra fart och (iallafall ett) grymt inlägg under sitt pannband senast.

      Eriksson får istället slå tidiga inlägg. Så han orkar hela matchen. Inga ruscher där inte. För bakom honom, på bänken, finns ingenting…. Och varmt utav h-vete lär det bli…

  5. 12 juli, 2010 @ 12:02 Jimmy

    Sjuk abstinens efter Öis! Så kan man inte se matchen heller.. Typiskt.
    Hade faktiskt varit kul att se vad Seif skulle kunna göra mot JSödra. Leder vi med 2-0 innan minut 70 så tycker jag nästan vi skall visa upp vad våra U-lirare kan göra. Något Nico måste göra omgående.

    Svara

  6. 12 juli, 2010 @ 12:31 Tjuvnyp

    Tunn trupp och rekord-värme.

    Skulle förvåna mig om Mellqvist & Alvaro orkar mer än 70 minuter. Känns som vi måste ha in en eller två bolls tidigt för att det här ska gå vägen. För den elvan som avslutar matchen lär vara både orutinerad och aningen valpig… Men ve den som ger sig!

    Vinner vi borta mot J-Södra när 7 man (VTJr, Bengtsson, Anklev, Alex Pereira, Elving, Anderberg och Von Brömsen) från ordinarie trupp är borta – då är det jäkligt bra jobbat.

    Svara

  7. 12 juli, 2010 @ 16:25 Macky

    Snart dags, ska stämpla ut först från hotellskånegatan sedan bär det av till Jönköping! :)

    Svara

    • 12 juli, 2010 @ 16:40 Martin Johansson

      Och här sätter vi oss i bilen om exakt tjugo minuter! Kan bli hur grymt som helst.

    • 12 juli, 2010 @ 22:41 E

      Och det blev det !!!!!!!!!!!


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se