Oavgjort för ÖIS Tipselit i Gothia Cup-premiären

Klockan 11.15 gjorde ÖIS Tipselit entré i årets upplaga av Gothia Cup, och man gjorde det genom att möta Aspire från Qatar på Valhallas konstgräs. Matchen liverapporterades på Sambadefensivs Twitter, antagligen inför en obefintlig publik men ändå.

Matcherna i Tipselit Trophy spelas 2*30 minuter och under de första 22-24 minuterna var ÖIS det något bättre laget, om än utan att på något sätt dominera matchen eller skapa några riktiga farligheter. ÖIS farligaste chans hade Henos Musie som fick se sitt misslyckade inlägg gå mot mål men den gick dryga metern över det bortre krysset. Det såg nog dessutom farligare ut än vad det var.

Med cirka fem minuter kvar av den första halvleken tog Aspire över och man lyckades skapa tre riktigt bra lägen. Det första är ett friläge som uppkommer efter att mittbacken Robin Raunegger tappar fotfästet och Aspires anfallare kan få ett friläge. Oskar Kivilo är med på noterna och spelar strålande försvarsspel när han kommer in från sin högerbacksplats och täcker skottet i absolut sista stund.

Någon minut senare kommer Aspire runt på högerkanten och får in ett, långt bra inlägg i boxen där deras anfallare får nicka väldigt fritt och ostört 6-7 meter från målet men målvakt Alexander Bergstedt gör en fullständigt lysande reflexräddning och får ut bollen till hörna.

Ytterligare någon minut senare får Aspire en hörna från höger och bollen skarvas vid första stolpen och upp i ribban. ÖIS var verkligen riktigt illa ute i slutet av första halvlek och man ska skatta sig lyckliga för att man inte fick ett mål i röven.

Under den andra halvleken tog Aspire över fullständigt. Man rullade runt bollen på ÖIS planhalva och när ÖIS väl vann den så klarade inte ÖIS av att etablera något spel utan det blev mest halvtaskiga kontringsförsök som inte ledde till något speciellt.

Aspire satte dessutom bra press på ÖIS mål genom inlägg och ett flertal hörnor som ÖIS praktiskt taget skänkte bort genom rent värdelösa rensningar. ÖIS bästa chans kom till efter att ÖIS inbytte vänsterytter Rasmus Haraldsson vann bollen av Aspires högerback och kom i ett två-mot-ett-läge med David Corneliusson men passningen till David var fruktansvärt dålig och då Rasmus på något vänster fick tillbaka bollen så befann han sig i offsideposition, men avslutet gick ett par meter utanför i vilket fall.

Aspires bästa målchans kommer med 6-8 minuter kvar av halvleken. Ett inlägg från vänster går till en gubbe vid bortre stolpen som blir helt fri mot Alexander (Den store), men Alexander gör en fin benparad och styr ut bollen till hörna. På den efterföljande hörnan hittar bollen nätmaskorna men det efter att en i Aspire gått upp och volleyboll-smashat in bollen i mål. Domaren stod bra placerad och det gula kortet var solklart.

På det hela taget ska ÖIS vara nöjda med att man fick med sig en poäng och man ska tacka Alexander i mål för det. Försvaret bjuder Aspire på två frilägen genom mer eller mindre grova markeringsmissar, vilket är något man får se till att få ordning på. Ingen utespelare utmärkte sig något speciellt även om det, främst i första halvlek, fanns en hel del fina intentioner på flera håll.


'Oavgjort för ÖIS Tipselit i Gothia Cup-premiären' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se