Seif Kadhim lånas ut till Norrby IF

Jag personligen trodde att Seif Kadhim skulle blomma ut och bli en spelare att räkna med redan förra säsongen när ÖIS gick upp i Allsvenskan. Ack så fel man kan ha, och kanske var det lite väl tidigt om man skall skall vara helt ärlig. Abrakadabra! Lookie lookie no hands! Seif är helt borta. Går upp i rök. Det visade sig bli en säsong då många spelare i ÖIS höll en oerhört låg högstanivå och det var knappast en speciellt bra miljö för en ung spelare att ta det stora klivet. Man lade mycket ansvar och fokus på de äldre spelarna i truppen för att hänga kvar i Allsvenskan. Situationen var knappast optimal för en spelare som Seif om vi säger så.

De få matcher jag har sett Seif spela så har han aldrig känts riktigt 100 procent. Jag har sett honom som yttermittfältare och som ytterback. Ytterback känns i mina ögon verkligen inte som Seifs naturliga plats, även om jag tror att Seif själv hellre spelar var som helst på plan i A-laget än inte spelar alls. Men oavsett vilket så har det känts som om att Seif har problem med tempot i många fall och att det knappast har med tekniken att göra. Där finns det talang att ösa ur. Nu är jag kanske inte direkt någon som har pinpointat Seifs karriär från hans första dag i ÖIS, men det var onekligen en intressant spelare när han väl valde att skriva på för Rödblått. Det finns potential i grabben helt klart. Han är ju fortfarande väldigt, väldigt ung. Det gäller bara att plocka fram det där lilla extra som krävs för att komma över tröskeln och bli så formmässigt stabil som krävs för att vara med och konkurrera om en plats i startelvan. Seif är inte där riktigt än.

Nu väljer alltså ÖIS att låna ut Seif till Norrby IF i Divsion 1 Södra i 3 månader och enligt ÖIS hemsida skall han vara tillbaka på heltid på ÖIS-gården den 1 november igen. Enligt Dick Lasts uttalande så känns det även positivt för Seifs fortsatta utveckling i ÖIS. Det finns en klausul i lånekontraktet som innebär att ÖIS kan kalla hem honom om det börjar krisa med spelare i laget inför slutspurten i Superettan. Bara det vittnar ju om att Seif har ett värde i truppen och att man inte väljer att låna ut Seif för ”bara för att”.

Om de här 3 månaderna i division 1 kommer att innebära mirakel för Seif är ju väldigt svårt att se och kanske t o m tro. Men det handlar om få speltid för att utvecklas och så krävs ju matchtempo och att få känna på hetluften. Sett till det så blir det jättebra med en utlåning av honom.

Jag håller verkligen tummarna för att Seifs tid i Norrby IF skall ge en positivt efterklang och att Seif kommer tillbaka till ÖIS-gården med ett helt annat självförtroende inför säsongen 2011. Jag väntar med spänning på Seifs definitiva genombrott i den rödblå tröjan, för jag tror fortfarande på att det kommer när tiden är mogen.


'Seif Kadhim lånas ut till Norrby IF' have 12 comments

 1. 30 juli, 2010 @ 12:58 Tomas Levin

  Det här måste självklart betyda att det är en eller flera nya spelare på väg in.

  Svara

  • 30 juli, 2010 @ 13:10 Martin Johansson

   Klart det gör. Good news!

  • 30 juli, 2010 @ 16:11 CJ

   Yes, Seif ses väl som yttermittfältare. Likaså provspelande Steinthor. Kan mycket väl vara ett nyförvärv på gång. Samtidigt är ju Elving på väg tillbaka och han spelar också yttermittfältare. Kanske är han som kommer att ta Seifs plats? Jag vet ärligt talat inte.

   Tycker det känns väldigt bra. Seif har inte riktigt lyckats visa vad han går för och behöver få lite A-lagsspel för att växa. Förhoppningsvis lyckas han utvecklas i Norrby.

   Får hoppas att en eventuell värvning av Steinthor innebär att han är tillräckligt bra för att gå in i startelvan.

   Hur som helst, ett eller två nyförvärv vore härligt att se innan lördagen har nått sitt slut.

 2. 30 juli, 2010 @ 13:18 Elfström

  Men Seifs kontrakt med ÖIS går väl ut vid årsskiftet? Kommer han verkligen vilja förlänga med ÖIS?

  Svara

  • 30 juli, 2010 @ 13:24 Martin Johansson

   Klart han inte kommer att göra. Han kommer träna med ÖIS året ut och sedan försvinna från svensk elitfotboll. Det är bara att inse att killen inte hade vad som krävdes. En felvärvning helt enkelt. Han hade talang men inte den rätta karaktären. Det är inte första gången något sådant händer.

  • 30 juli, 2010 @ 13:54 Douglas

   Någon som vet hur det blir med islänningen de måste väl ha alla papper klara innan 24.00 imorgon så beslut borde väl tas snart men kan de vara fler spelare utöver islänningen på väg in tro?ja
   Isåfall får dem skynda sig

 3. 30 juli, 2010 @ 13:59 Ailton Fan

  Islänning på mitten o en stark målfarlig anfallare o in med Valter som mittback då finns det stora chanser till att gå upp

  Svara

 4. 30 juli, 2010 @ 16:14 Voldemort

  Hoppas bara att det inte blir med Seif som jag befarar; att han går till någon annan klubb som kan ta hand om talangen, han blommar ut och säljs för 5-6 miljoner 2012…

  Svara

 5. 30 juli, 2010 @ 17:09 Rompan

  Vad fan händer är Stein thor något att ha Martin?
  Har någon sett honom träna /spela
  Något annan på väg inn?

  Svara

 6. 31 juli, 2010 @ 11:51 Ailton Fan

  Bra jobbat Dick Last Steinthor välkommen till Sällskapet enligt Isländsk media nu klar, kanske plockar du in nån anfallare också

  Svara

  • 31 juli, 2010 @ 12:38 CJ

   Yes, 2,5 år löper kontraktet över!

   http://visir.is/steinthor-freyr-til-orgryte/article/2010243419489

  • 31 juli, 2010 @ 13:10 Martin Johansson

   Kunde inte gå på något annat sätt. Killen var helt klart inte här bara för att provspela. Det kunde vem som helst räkna ut.

   Hur?

   Han fick två träningspass med laget:

   1. I tisdags. Dagen innan matchen mot Degerfors. Dagen-innan-match-träningarna brukar vara av det lättare slaget. Inte den typ av träningar som provspelare brukar få.

   2. I onsdags. Matchdag. Startelvan och bänken lunkar som bäst runt lite på förmiddagen. Övriga körde ett eftermiddagspass. 25 – 18 = 7. Det blir inte mycket till träning med så få spelare, inte ens om man fyller på med spelare från Tipselit.

   Slutsats: Steinthor var här för att träffa truppen, Janne Andersson och skriva kontrakt.

   Gött att det gick vägen!


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se