Spelarbetyg Väsby United – ÖIS 2-2

Ingen vidare match i går. Inte på något sätt och vis. Verkligen inte. Herre min ge! En uppvisning i halvtafflighet, försvarsspel som imiterar en hönsgårds organisation och sinnesnärvaro samt ett impotent anfallsspel. Sanna mina ord! 2-2 mot Väsby United är verkligen inte bra. Det är precis den typen av ”skitkryss” som ÖIS inte har råd med just nu. Efter en riktigt svag matchinledning tog ÖIS tag i spelet, kvitterade och tog ledningen i matchen. Förvisso något turligt. Men vad hjälpte det när man sedan valde att låta Väsby kvittera i den 70:e minuten. Lite slarv i anfallsspelet och ett passivt försvarsspel, mer än så krävdes inte för att ÖIS skulle spela sin nionde oavgjorda match för säsongen.

Är loppet kört nu?

Kanske, kanske inte.

En sak är i alla fall säker, nu måste man vinna de kommande matcherna Degerfors IF, Ljungskile SK och Ängelholms FF. Det är inte kris än, men den väntar banne mig runt hörnet. Allt som krävs är ytterligare en oavgjord match eller en förlust. Nu får det vara nog.

Semestertiderna fortsätter eller så har fyra femtedelar av redaktionen gett upp hoppet och saknar därmed kraft att betygsätta det som sker ute på planen. Spelarbetygen är därmed satta av Johan Gellerman och Martin Johansson. Kommentarerna svarar Martin för på egen hand. Har ni något att invända vet ni därmed vem ni ska skjuta på!

Omröstningen matchens lirare:

  1. Pavel Zavadil 60 procent
  2. David Leinar 11 procent
  3. Peter Abrahamsson 7 procent

Peter Abrahamsson 3 (båda 3)

Kanske var den där missen mot Brage det bästa som kunde hända Peter Abrahamsson. Kanske fick den honom att knyta näven och säga ”nu djävlar får det vara bra på det här, nu ska jag djävlar i mig realisera min potential”. Kanske var det Hox text som gav Peter självförtroendet åter. Oavsett vilket så är han tillbaka. I stor stil. Sedan den där olyckliga missen har Peter levererat på tämligen hög nivå. Så också i går. Han tog det han skulle ta och gjorde det med stor exakt och precision. Målen kunde han absolut inte göra något åt. Det har helt enkelt för bra prestationer från Daniel Gustafssons och Magnus Erikssons sida.

Christofer Bengtsson 2 (båda 2)

Assist ger plus. Absolut! Bra initiativ och prestationer ska premieras. Uppträdanden i defensiven som för tankarna till sol- och sinnesslöa betesfår (märks det att undertecknad har spenderat den senaste veckan på en lantgård och börjat varje morgon med att ge fåren, hönsen och katterna mat) ger minus. Allt enligt principen, skit ska skit ha. Under den första halvleken hade Bengtsson rätt stora problem på sin kant. Hamnade ofta lite snett i position och vann inte särskilt många dueller mot Elvis da Silva Santana. Förspelet till ÖIS 2-1-mål var dock läckert. Precis så vill vi se våra ytterbackar. By the way, är det någon mer än jag som börjar tro att Christofer Bengtsson är jinxad? Senast ÖIS vann en tävlingsmatch med Bengtsson i startelvan var den 19 oktober, 2008. Det är väldigt länge sedan.

David Leinar 2 (båda 2)

Nja, nja, nja, det här var inte riktigt David Leinars match. Som alltid när han möter lite kvickare, tekniska lirare och tempot i löpningarna dras upp till snäppet över loj lunk får Leinar det svårt att hänga med. I går var det Nabil Bahoui som bjöd Leinar på en och annan åktur. I mitten av den första halvleken var det rena bonnrötan som räddade ÖIS från att ligga under med 2-0 efter en halvtimme, när Bahoui tryckte till Leinar, tänjde ut stegen, ryckte ifrån och sög in Niklas Maripuus passning och tog några kvicka steg mot ÖIS straffområde och sköt strax utanför. Där hade Leinar inte en jalle. Kan definitivn bättre än vad han visade i går.

Robin Jonsson 2 (båda 2)

Ytterligare en spelare som inte var sig riktigt lik. Förlorade en hel del dueller och klev inte fram så som han brukar i duellspelet. Varför? Såg passiv och nervös ut. Nästan helt utan sin sedvanliga pondus, ackuratess och självsäkerhet. Var dessutom inblandad i Väsbys 1-0-mål där han släpper en relativt lös passning förbi sig i djupet och Daniel Gustafsson kan bryta igenom och lyfta bollen över Peter Abrahamsson. Ett lite väl enkelt mål för min smak. Under den första halvleken såg det dessutom ut som i matchen mot Brage då Adam Eriksson och Robin Jonsson hade stora problem att kontrollera sin vänsterkant. Janne Andersson lösning blev att byta ut Eriksson.

Adam Eriksson 1,5 (Martin 2, Johan G 1)

Adam Eriksson såg under långa stunder ut som Bambi på hal is. På Vilundavallens mattade halkade han omkring under 45 blytunga minuter och fick inte mycket uträttat. Han hade det verkligen inte lätt på sin vänsterkant och tappade vid ett flertal tillfällen bort Magnus Eriksson och/eller Daniel Gustafsson. Tillät också Gustafsson att smyga in bakom egen rygg och göra 1-0. Inte bra. Ska dock ha en eloge för sina överlapp och det precis inlägget fram till Sebastian Johansson i den 16:e minuten. Så mycket mer än så finns inte att säga. Byttes av förklarliga skäl ut i halvtid.

Markus Gustafsson 2 (båda 2)

Plottrighetens mästare. Försöker och försöker, men lyckas dess värre inte med så vidarr värst mycket. Visar i ena stunden bra intentioner, för att i nästa stund göra något huvudlöst. Lite tröttsamt. Samtidigt får man inte ge upp hoppet. Under den första halvleken syntes Markus Gustafsson knappt till. Under den andra halvleken lyfte han sig en aning. Kom vid ett flertal tillfällen rättvänd och är då farlig när han kan utmana eller sticka in boll på forward. Dräller kanske lite för mycket med boll och blir lite för forcerad i de avgörande lägena. Kan som så många andra Öisare bättre än vad han visade i går.

Pavel Zavadil 3 (båda 3)

Är Pavel Zavadil den enda spelare i årets upplaga av ÖIS som vill vinna matcher? Jag tvivlar verkligen på det. Enligt tränare och ledare ska ju laget vara fullt av vinnarskallar, bra inställning och den rätta mentaliteten. Varför ser vi då så lite av det ute på planen? När jag tittade på gårdagens andra halvlek såg jag en spelare som verkligen slet som ett djur och som kom undan med hedern i behåll: Pavel Zavadil. Så har det dess värre varit allt för många matcher denna säsong. Pavel hade det förvisso ganska tungt under den första halvleken när Väsby fick göra lite som de ville i Pavels yta. Gång på gång kom Sveriges tråkigaste gäng rättvända framför ÖIS backlinje. Var det inte precis så som 1-0-målet kom till också: Fredrik Holster tilläts promenera genom Pavelz zon som om han var på väg till kyrkan en vanliga söndag. Så kan det inte få gå till. Att ta sig genom den zonen ska vara som en vandring genom Belfast eller Londonderry under det tidiga sjuttiotalet. Det ska smälla hela tiden. Det ska mycket till för att man ska ta sig helskinnad fram till ÖIS straffområde. Men inte fan var det så det såg ut under den första halvleken i går. Näppeligen! I andra halvlek spelade Pavel som sagt upp sig och hade ett gäng riktigt fina aktioner. Så här morgonen efter minns man de fina brytningarna i eget straffområde och de svepande krosspassningarna. Tyvärr fick inte Pavel det resultat som han ville ha. Ribbskottet från distans i den 76:e minuten var värd ett bättre öde. Helt klart.

Sebastian Johansson 2 (båda 2)

Hmm, en tvåa är kanske ett något för lågt betyg för Sebastian Johansson. Det var trots allt Sebban, tillsammans med Pavel Zavadil, som tog tag i det centrala mittfältet vilket lyfte ÖIS spel under den sista kvarten av den första halvleken. Under den andra halvleken slet sedan Sebban hund även om han inte fick så mycket ut av sitt spel. Vinner en hel del boll vilket är oerhört viktigt mot ett passningsskickligt lag som Väsby. Borde kanske satt sitt läge i den första halvleken

Alex Perreira 2 (båda 2)

Var han på plan? Jag tror det. Han är i alla fall med i målprotokollet. Förutom ett par riktigt vassa inlägg – var höll Björn Anklev egentligen hus – och mål gjorde Alex inte mycket väsen av sig. Kanske var han fortfarande tagen av sin skada? Är en av flera anledningar till att defensiven på vänsterkanten fungerar så dåligt som den gör under den första halvleken. Lyfte sig något när han fick Tommy von Brömsen bakom sig. Chansar dock fortfarande lite för mycket i defensiven för min smak. Läser ofta spelet galet och hamnar då på mellanhand vilket gör att motståndarna kan få ett övertag och skapa två-mot-en-lägen. Förhoppningsvis hittar han snart tillbaka till den fina form han var i innan han blev skadad.

Björn Anklev 2 (båda 2)

Vad har hänt med Duracell-Björn? Inget är sig likt. Inte kan han väl ha gett upp. Gårdagens insats kan vara det blekaste jag har sett Anklev sedan han kom till ÖIS. Långt från godkänt. Inte bra. Stundom såg det till och med ut som att Anklev var chanslös i djupledslöpningarna mot Sotirios Papagiannopoulos och Carl Nyström. Inte bra, inte bra. Hade dessutom ett par lägen där han nog borde kunna prestera lite bättre. Jag tänker framförallt på ett par av Alex Perreiras fina inlägg där Björn stod och sov i den bortre delen av straffområdet och därmed inte hann fram i tid för att peta in bollen vid den bortre stolpen. Där kan det bli bättre. Mot slutet av matchen hamnade han lite för mycket ute på högerkanten och blev då väldigt ofarlig när Väsbyförsvaret styrde honom inåt i planen. Björn Anklevs vänstefot gör nämligen ingen Öisare glad. Var dessutom inblandad i situationen som föregår Väsbys 2-2-mål. En situation som Anklev måste kunna lösa bättre än så. Måste absolut höja sig ett par snäpp och hitta tillbaka till inställningen och formen som han visade upp i matcherna mot FC Trollhättan, IFK Norrköping och Assyriskas FF. Blev av någon konstig anledning utsedd till matchens lirare av Blomsterpinglan.

Álvaro Santos 1 (båda 1)

Vem är det nu igen som är för bra för Superettan och som har för dåliga lagkamrater? Vem är det som ska göra 100 mål i Superettan för att sedan ändå inte bli såld? Vem var det som i går inte uträttade ett skit? Vi vet alla svaret på dessa frågor. I gårdagens match visade Santos upp sig från sin absolut sämsta och mest stillastående sida. Tog han mer än tjugo löpsteg? Jag tror inte det! ÖIS spelar numera tio mot elva i defensiven. Ett skott på mål, dessutom ur en urusel vinkel, är på tok för dåligt att en spelare av Álvaro Santos kaliber. En otrolig besvikelse så här långt. Santos blick när han blev utbytt i den 68:e minuten var mörkare än Saurons hjärta. Men vad tusan ska Janne Andersson göra när Santos inte klarar av att leverera?

Tommy von Brömsen 2,5 (Martin 3, Johan G)

Kom in istället för Adam Eriksson och gjorde det riktigt, riktigt bra. Tog sannolikt tillbaka sin plats i startelvan. Klev fram i duellerna och var en av de spelare som visade vägen när ÖIS tryckte på för ett 2-3-mål under de avslutande tjugo minuterna. Hade ett par riktigt fina offensiva aktioner och var inte rädd för att kliva fram och göra flärdfulla brytningar på offensiv planhalva. Hade dessutom en fin nick som gick någon meter utanför. Tyvärr drog han också på sig en varning och är nu avstängd mot Degerfors IF på torsdag.

Markus Anderberg 2 (båda 2)

Äntligen comeback för Markus Anderberg. Vad vi har väntat! Tyvärr såg Anderberg rätt ringrostig ut. Speeden fanns förvisso där, men så också det förbannade tråcklandet och oförmågan att släppa vidare en passning till en medspelare utan att toucha bollen 252 gånger först. Slarvade bort både ett och två riktigt fina omställningslägen genom att försöka spela en-mot-en-fotboll istället för att utnyttja sina lagkmrater. Fotboll är inte en individuell sport utan ett samarbetesspel. Soloräder funkar kanske i fyran. Kan bättre och får förhoppningsvis visa det under de kommande matcherna mot Degerfors IF och Ljungskile SK. Anderbergs kvickhet och förmåga att slå sin motspelare kam komma att vara guld värd framemot hösten.

Jakob Olsson spelade för kort tid för att betygsättas


'Spelarbetyg Väsby United – ÖIS 2-2' have 2 comments

  1. 25 juli, 2010 @ 12:29 tjörn i röva

    Öis saknar verkligen ett par spelare som höjer kvaliteten ordentligt med Allsvensk rutin
    Värva är ett måste innan fönstret stänger.

    Truppen här inte bättre än tabellen visar och kommer inte klara av kvalplats.

    Svara

  2. 25 juli, 2010 @ 19:14 Voldemort

    Vad sägs om ett jävla kvicksilver på topp som också kan spela på kant och slå sin gubbe som specialitet? Att vi skulle få två är väl en nåd att stilla bedja om…..eller då två ytterbackar som kan spela offensivt?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se