Att skjuta straff, en social verksamhet?

Fotboll är en enkel sport. Elva spelare möter elva spelare, en boll, två mål. Flest gjorda mål vinner. Coachens roll är placera ut de elva spelarna på planen på det sätt som maximerar skillnaden mellan gjorda mål och insläppta mål. Trodde jag i alla fall. Det gäller tydligen inte vid straffläggning.

Vi ÖISare är inte direkt bortskämda med straffsparkar genom åren. När Kim Bergstrand för några dagar sedan klagade över att BP inte fått straff på 38 matcher rynkade vi ÖISare på näsan och tänkte ”38 matcher? Det är väl inget att gnälla över, jag minns i början av 2000-talet…”. Ja, ni minns säkert att ÖIS spelade flera säsonger utan att få en enda straff med sig – och när man äntligen fick en så brände man den. På senare år har det i alla fall blivit bättre och numera får vi i alla fall straffar emellanåt.

Mot Öster så händer det då igen, det vi inte är så bortskämda med. Vi får en straff. Fram kliver Alvaro Santos, lägger upp bollen och skickar den säkert i mål. Allt är frid och fröjd, 1-0 i halvlek och applåder till Janne Andersson som vågar satsa på Santos som straffskytt igen. Eller vänta nu. Det där är en efterkonstruktion. Vi backar bandet och funderar på vad vi egentligen såg hända.

Det står 0-0 i en match som vi måste vinna. MÅSTE. Vi har svårt att göra spelmål och det är en minut till paus så straffen är således extra psykologiskt viktig. I det här läget väljer Janne Andersson att skicka fram en spelare som inte gjort mål de senaste sju matcherna och på den tiden missat fler målchanser än någon annan i hela laget. Dessutom missade spelaren en straff för två matcher sedan och är helt klart i allmän mental obalans och totalt utan självförtroende.

Janne vet självklart om att Santos inte är den spelare som i nuvarande form är bäst från straffpunkten. Det krävs ingen raketforskare för att förstå det. Så beslutet måste alltså helt vara baserat på att Janne anser det är viktigare att Santos får en ”självförtroendeboost” genom att få göra mål igen. Vi är alltså beredda att minska sannolikheten att Örgryte gör mål mot att Alvaro Santos ska få bli målskytt och att det ska gynna ÖIS i slutändan.

Jaha, men dåså! Jag har noterat att Robin Jonsson är på väg in i en liten formsvacka. Framförallt uppspelen höll i gårdagens match väldigt dålig klass. För att låta Robin få tillbaka lite självförtroende så kanske vi ska låta honom slå några hörnor så att han (med lite tur) kan få en assist? Inte? Varför är inte det ok, vi gör ju bara mål på uppskattningsvis 5% av våra hörnor – straffar sätter vi ju kanske 80%. Skillnaden mellan olika hörnläggare är mindre än skillnaden mellan olika straffskyttar men ändå kan vi inte tänka oss att släppa dem till någon annan än den bäste.

Så varför fick Santos slå straffen? Helt enkelt p.g.a att våra tränare sätter en enskild spelares framtida målfabrikation framför att vinna matchen man spelar. Denna gång gick det vägen. Faktum kvarstår emellertid att det var ett ordentligt felbeslut som inte får göras på denna nivå. Sen när blev straffläggning en social verksamhet?


'Att skjuta straff, en social verksamhet?' have 45 comments

  1. 21 augusti, 2010 @ 16:57 Tml

    Hmmm. Kanske såg Janne det som att det gynnar laget i jakten på AS om vår stora målskytt gör mål och på så sätt kommer ur sin måltorka.

    Nej, tänk längre och släpp det barnsliga resonemanget (robin som hörnläggare)innan du skriver inlägg nästa gång. Brukar inte kritisera inlägg så ”hårt” annars men gillar sambadefensiv otroligt och detta blogginlägg höll inte samvadefensivklass.

    Svara

    • 21 augusti, 2010 @ 18:18 Hox

      Jag har tänkt längre. Eller längre, vadå längre? Vi är beredda att minska sannolikheten att ÖIS gör mål mot att Alvaro Santos får göra mål. Och ja, självklart är det inte för att vi ska vara polare med Alvaro utan för att han ska börja producera mål för ÖIS och att det ska gynna laget. Det är väl självklart. Om det inte framgick i mitt inlägg så ber jag om ursäkt.

      Problemet är bara att vi spelade en livsviktig match. En match som, om vi förlorat eller spelat oavgjort, kunde nästan inneburit att vi varit avhängda till kvalplatsen. Vi kan inte ta risker för att det ska bli bättre sen. Vi behöver vinna nu, efter vi vunnit ska vi tänka på sen.

      Sedan undrar jag exakt hur kommentarerna hade sett ut om han missat istället. Värderingen i beslutet ska alltid göras efter de premisser som fanns när beslutet togs. Inte av utfallet. Om du tycker att det var ett självklart beslut att låta Santos skjuta straffen, då påstår jag direkt att du är efterklok.

  2. 21 augusti, 2010 @ 17:06 timberhochmandie

    Frågan är om Santos har så dåligt självförtroende ändå? Ställer man sig vid straffpunkten och försöker lura målvakten med en fjuttlyftning om man har dåligt självförtroende? Jag skulle snarare säga att det tyder på ett visst övermod att göra en sån grej trots att man inte precis öst in mål. Ok, du kanske tänker att det var där det hände? I Ljungskile. Det var där självförtroendet sprang till skogs, eller möjligen efter all skit från fansen… ;-) Nja, jag är fortfarande tveksam till att han skulle ha dåligt självförtroende. En växande irritation och frustraktion kan jag tänka mig, men kan han ens få dåligt självförtroende? (För bra för SE…)

    Sen frågan om en tränare ska ägna sig åt att boosta en enskild spelares självförtroende… Det beror väl på vilken spelare det är. Janne kan väl med viss rätt hävda att ÖIS behöver en Santos som kommer loss och börjar ösa in mål nu i höst. Det är alltså klart viktigt för hela kollektivet att den där proppen lossnar snart. Nu. Igår. Att då jämföra med Robin är kanske inte helt fair? Är det en rimlig bedömning att säga att ÖIS chanser att nå Allsvenskan hänger på att uppspelet lossnar för Robin. Tveksamt, skulle jag säga. Missförstå mig rätt; jag skulle personligen gärna göra vad jag kunde för att få Robin att prestera på sin absoluta topp (Kom an bara Voldemort!) men jag tror inte att lagets lycka hänger på det på samma sätt som lagets lycka hänger på att Santos toppar formen. Så nej, straffläggning är ingen social verksamhet men det är en del i ett större spel med riskavvägningar. Risken att Santos missar straffen vs risken att Santos aldrig kommer loss och börjar göra mål om han inte får ta (och sätta!) straffen. Den senare risken bedömdes kanske som större. (Plus att risken att han skulle missa kansek mycket väl bedömdes som mindre än att nån av de andra skulle missa. Vilken mental Superman hade du velat skicka fram?)

    Svara

    • 21 augusti, 2010 @ 17:49 Hox

      När det gäller Santos självförtroende, så är det väl en sak vad han visar utåt och vad han egentligen har. Kaxig kan alla vara, även utan självförtroende. Anledningen till att han missade så många chanser de senaste matcherna, kan det bero på något annat än dåligt självförtroende? Dessutom, om han skulle ha bra självförtroende så faller då inte hela resonemanget om att det är bra att han får göra mål?

      Risken att han missar… Med tanke på alla missar som Santos har gjort, sju matchers måltorka inklusive straffen mot Ljungskile – ingen i hela världen kan vara opåverkad av det. Det är naturligtvis svårt att konkretisera exakt hur mycket sämre straffskytt Santos är idag än för en månad sedan, men att han är det är självklart. Inte fysiskt, utan mentalt. Straffar är mycket mer mentalt än teknik. Vilken mental superman jag valt? Nog för att det sägs att Valter är stålmannen, men jag hade valt Pavel. Alla dagar i veckan.

      Robinresonemanget var inte riktigt menat på riktigt. Men skulle vi få 100 hörnor och 100 straffar (högst otroligt, men för statistikens skull antar vi det), så kommer en dålig hörnläggare att göra mindre skada än en dålig straffläggare. Men ok, det var kanske inte riktigt bra. En bättre jämförelse kanske hade varit att ställa sig frågan om inte Björn skulle få ta en eventuell straff i nästa match. Precis som igår, en spelare med dåligt självförtroende och i behov att komma igång med målskyttet big time. Jag röstar nej där också.

      Vi är i sådant skriande poängbehov att vi inte har råd att ge något av lagen vi möter ett handikapp. Vi behöver vinna nu och vi har inte råd att inte göra vårt bästa i varje situation bara för att det ska bli bättre i framtida matcher.

    • 21 augusti, 2010 @ 18:21 Vergilius

      Eller så är det så enkelt som att Santos är våran bäste straffskytt. Han är dessutom rutinerad och har säkerligen lagt massor av straffar i sin karriär. I min bok känns Alvaro som en säkrare straffskytt än Pavel pga att Santos har ett mer kontrollerat tillslag medan Zavadil skjuter mer rent med vristen. Kan även tänka mig att Alvaro lagt fler viktiga straffar än tjecken.

      Missen mot Ljungskile andades väl nonchalans mer än nåt annat. En staffskytt brukar få ha en miss i kredit innan man byter ut honom. Straffen igår var ju dessutom bombsäker. Nä jag kan inte säga att jag riktigt förstår resonemanget här.

    • 21 augusti, 2010 @ 18:29 timberhochmandie

      Jo, det är väl sant att det inte är samma sak att vara stor i truten och att ha bra självförtroende… Men jag har ändå svårt att se att det skulle vara där skon klämmer. Det lyser inte riktigt självförtroendekris om honom, tycker jag. (Anklev är en helt annan femma.) Frustration, irritation etc. däremot – ja. Men visst, vilket det är är ganska oväsentligt eftersom botemedlet är detsamma – in med bollen i mål. Diskussionen kring huruvida en straffsituation ska vara mental medicin för en spelare eller inte är således fortfarande relevant.

      Jag trodde inte att han skulle missa. Visst, en straff är alltid nervös, men för mig fanns det liksom inte på kartan att han skulle försöka sig på nåt finlir den här gången. Han visste vad som förväntades, han visste att han knappst skulle bli förlåten om han slarvade bort en straff till genom att försöka spela snyggt istället för enkelt. F.ö. har väl inte Pavels frisparkar i absoluta topplägen direkt rosat marknaden den här säsongen, heller? Vi får en frispark i ett fint Pavel-läge (eller Afonso-läge) men man har liksom slutat tänka ”nu blir det mål”, för det blir inte mål. Det blir en strumprullare i muren. Eller högt, eller brett, eller långt…

      Mja, jag skulle nog säga att en dålig hörna är en potentiellt större risk än en dålig straff. In riktigt dålig hörna innebär större risk för mål i baken än en riktigt dålig straff, och minusmål är värre än uteblivna plusmål. :-/

      ”vi har inte råd att inte göra vårt bästa i varje situation bara för att det ska bli bättre i framtida matcher.” Jisses, vad hände med att våga satsa? Är det inte precis det vi skriker efter annars? Att inte safea så mycket utan våga ta lite risker för att kunna komma lite mer framåt de sista tio osv. (Ok, en straff är en straff, men jag var bara tvungen med det citatet..!)

    • 21 augusti, 2010 @ 18:47 Hox

      Shit, jag är matematiker. Allt ska räknas fram och optimeras, dvs ska vi satsa så ska det vara för att sannolikheten att lyckas är störst på just det sättet. Med åtta omgångar kvar är mitt recept att leva i nuet.

      Angående Pavel och hans frisparkar från Afonsolägen så har du helt rätt. Om vi räknar bort Pavels första match, träningsmatchen mot Skövde, så har han väl aldrig dragit bollen över muren och in i mål. (Enköpingsmålet hemma undantaget men det var ju en rejäl målvaktstavla). Det har alltid vara som mot t.ex. Åtvidaberg när han drar den i målvaktens hörn och målisen tjuvar.

      Santos, jag tycker hans kroppspråk mer skvallrar om en depression, någon form av ledsam uppgivenhet. Jag känner iaf mer att jag skulle vilja gå ut på plan och ge honom en klapp på axeln och några uppmuntrande ord. Jag tror han behöver det. Framförallt med tanke på allt skit som folk häver ur sig mot honom från läktaren. De verkar ju inte vilja att han ska lyckas ens:(

    • 23 augusti, 2010 @ 14:47 Voldemort

      Jag tror nästan att du är kär i Robin, timber….:-)
      Men det klart; vill man se en straff som landar någonstans på övre etage så väljer man Robin. Vill man se något som påminner om en straff så väljer man Santos. Jag tycker knappast att det tyder på dåligt självförtroende när man försöker chippa in straffen mitt i mål mot LSK. Snarare för stort självförtroende…. ;-)

    • 23 augusti, 2010 @ 14:55 timberhochmandie

      Hahaha, what took you so long? Jag har saknat dig… :-P Om du läser vidare bland kommentarerna så ser du att Robin faktiskt har varit straffläggare. ;-) Och att straffen satt… Fast nu var det kanske inte straffläggning jag trodde att Robin var i behov av för att lyfta mot nya höjder, så jag lovar att inte jobba för den saken.

      I övrigt är vi ju ganska överens, så resten behöver kanske inga alltför långrandiga kommentarer.

    • 23 augusti, 2010 @ 15:18 Voldemort

      Även en blind höna kan finna ett korn……(Robin)
      Vad det gäller Santos så har vi ett uttryck när vi spelar golf i gubbgänget; Second time even a fool can do it! :-)

  3. 21 augusti, 2010 @ 18:03 Anonym

    Har ÖIS verkligen en 80%-ig utdelning på sina straffar. Är tveksam till det. Min känsla är att vi på den senaste 5 årsperioden har knappa 50 porcentiga utdelningen. Någon som vet?

    Svara

    • 21 augusti, 2010 @ 18:33 Hox

      Hmmm…
      2006 Ailton (1 i mål i alla fall mot Helsingborg, minns inga andra straffar)
      2007 Ken (1/1), Mellqvist (0/1)
      2008 Pavel (3/3)
      2009 Santos (1/1)
      2010 Santos (2/3)

    • 21 augusti, 2010 @ 18:43 timberhochmandie

      På pin kiv måste jag ju lägga till här… ;-)

      2008 Robin (1/1)

    • 21 augusti, 2010 @ 18:48 Hox

      Ahhhh… Ännu en självförtroendestraff!:)
      Eller ja, ”alla har gjort mål utom du i år”-straff kanske är bättre term:)

    • 21 augusti, 2010 @ 20:32 Anonym

      På rak arm minns jag miss av Ailton, Allbäck (förra året) så här på rak arm. Känns överhuvudtaget som vi missat en hel del. Definitivt en bra bit mer än din sammanställning ger sken av. Ska gräva i det.

    • 21 augusti, 2010 @ 21:00 Hox

      Ailton har missat en straff, men jag kan för mitt liv aldrig komma ihåg mot vilka. Kalmar? Mot Halmstad 2005 satte han en iaf, men det är ju mer än fem år sedan. Paulinho missade en mot Trelleborg 2004.

      Missade Allbäck en straff förra året? Det minns jag inte alls. Har jag verkligen så dåligt minne, jag trodde det var bra :-)

    • 21 augusti, 2010 @ 21:08 Anonym

      Eller så är det jag som har drömt något.

    • 21 augusti, 2010 @ 22:46 Nikh

      Allbäck har missat mer straffar än han gjort mål på men har inget minne av att han sköt någon förra året.

    • 21 augusti, 2010 @ 23:57 DK Gôtet

      Ailtin missade mot Kalmar 2006. Även om det faktiskt var Wastå som gjorde en fantomräddning..
      Chipspåsen flög som en panter, ner i högra stolproten och styrde ut den till hörna.

    • 22 augusti, 2010 @ 00:04 läktarcoachen

      Ailton missade en straff borta mot Kalmar för några år sedan. Vastå gick rätt ock plockade bollen vid sin högra stolprot. Jag har för mig att Paulinho var med och firade det förväntade målet innan straffen var slagen. Så det bör ha varit våren 2005.

  4. 21 augusti, 2010 @ 18:19 Anonym

    Låta Robin slå hörnor är nog ingen lösning, för handlar det verkligen om självförtroende? handlar det inte om att det saknas kvalitet i fötterna. För det defensiva såg ändå hyffsat ut igår. Är man 23 och har sådana problem med grundläggande passningar så kanske vi skall försöka låta någon annan ta uppspelen i större utsträckning, det är en bättre lösning enligt mig.

    Svara

  5. 21 augusti, 2010 @ 18:25 Krilliano

    Resonemanget är något långsökt kan jag tycka. Han satte straffen därmed basta. Låter lite grann som du verkligen anstränger dig för att hitta fel på Janne A.

    Svara

  6. 21 augusti, 2010 @ 18:53 debacle

    Konstigt resonemang tycker jag. Man kan lika väl vända på det.

    Santos är en spelare av hög klass. Förmodligen den spelaren i ÖIS nuvarande trupp som besitter högst klass o dessutom har bäst rutin.

    Varför då inte låta den spelaren kliva fram?

    Svara

  7. 21 augusti, 2010 @ 19:50 Johan

    Självklart skall Janne sätta Santos på straffen. Allt annat hade varit tjänstefel.

    Svara

  8. 21 augusti, 2010 @ 22:42 Nikh

    Man kan säga mycket om Santos men en riktig skicklig straffläggare är han även fast han brände mot LSK. Han är nr. 1 när det gäller straffar i Öis och nr. 2 är Pavel.

    Då han som sagt missade mot LSK var risken att missa mindre (bra straffskyttar bommar inte två på raken) mot Öster än om han hade gjort mål mot LSK. Helt rätt beslut.

    Svara

  9. 21 augusti, 2010 @ 23:10 Anonym

    För mej var det ingen tvekan utan att Alvaro skulle sätta den i målet,och han fick också stötttning av de andra spelarna. Sen sluta hacka så förbannat på Robin , hittar ni något lite att hacka på så hålls det på till leda och alla missar det som verkligen görs bra. Jag gillar Robin spelstil den är inte lik någon annan sen är jag övertygad om att han kommer att utvecklas han är bara 22år. Det vore bättre i nu läget att stötta spelarna till max och sluta med gloporden, det är som ni vill sänka era egna spelare.

    Svara

  10. 21 augusti, 2010 @ 23:52 DK Gôtet

    Lågvatten.. :(

    Svara

  11. 22 augusti, 2010 @ 00:23 ökänd

    Fattar inte heller riktigt resonemanget i ditt inlägg här Hox. Eller, jag förstår vad du vill ha sagt, men what’s the point lixom? För det första tror jag en tränare (speciellt en sådan som Janne) tänker på kollektivet först och främst. Han låter mao inte Santos ta straffen för att höja hans självförtroende endast, utan tanken är nog, precis som timber skrev, att om Santos får känna på att göra mål, så kan saker och ting lossna. Rejält.

    Santos är by far det största hoppet och huruvida han kommer igång eller inte kommer vara absolut avgörande. Dessutom är det väl lite hårt att direkt byta straffskytt efter en missad straff?

    Måste inflika att jag precis som du inte hade varit främmande till att låta Pavel ta straffarna, men å andra sidan har han burit hela laget på sina axlar under så pass många omgångar nu + att han vet hur mycket vikt fansen lägger på att han presterar, så tror lätt det kan bli för mkt för honom om han dessutom skall börja ta straffar.

    Tror dessutom inte någon i laget har bättre straffstatistik än santos, heller inte mer erfarenhet.

    Svara

    • 22 augusti, 2010 @ 12:40 Hox

      Min poäng var att försöka belysa det konstiga i urvalsprocessen för vem som skjuter straffar i ÖIS. I alla andra beslut så väljer man den person som man tror ska utföra jobbet bäst, men i detta fall väljer man en spelare på premisserna att det är bra att han får göra mål. Beslutet tas dessutom i ett läge som jag anser är så prekärt att vi inte har råd att ge en millimeters fördel till våra motståndare.

      Eftersom det blev mål är det ingen som kritiserat beslutet. Konceptet att förstå att man kan ta ett felaktigt beslut som ändå får ett rätt utfall är lätt att förstå i teorin men ganska svårt att förstå i praktiken. (härmed inte sagt att du eller någon annan som kommenterat inte förstått det i detta fall)

    • 22 augusti, 2010 @ 13:34 ------

      Ok, fast jag har fortfarande svårt att köpa det resonemang du för om att Janne skulle valt Santos av den anledningen att det är ”bra om han gör mål”. Precis som jag skrev innan så har jag dessutom svårt att se någon riktig utmanare till uppgiften. Pavel har, om jag inte missminner mig, sagt att han gärna avstår från att slå straffar.

      Anklev? – Njae, snacka om att vara ur balans.

      Möjligen skulle en spelare som Leinar kunna stega fram och ta den. Han har självförtroendet och kommer obv vinna den interna skytteligan i alla fall ;)

      Så även om Santos nu hade missat, med allt vad det hade inneburit, så har jag svårt att se hur man hade kunnat kasta allt för mycket skit på Janne, då den bästa straffskytten imo FORTFARANDE heter Santos. Tror också att man som tränare håller en dialog med spelarna och hör sig för om denne vill/kan fortsätta slå straffar om situationen skulle uppstå.

  12. 22 augusti, 2010 @ 00:49 Anonym

    Tycker det är lite hård kritik mot inlägget. Tänkte precis samma sak när straffen skulle slås, särskilt med Santos öppna nick-miss i färskt minne. Han kändes helt under isen och det kändes så fel, oförtjänt och osäkert med honom som straffskytt. Fast med facit i hand är det svårt att kritisera beslutet. Hade han emellertid missat hade Janne fått sina fiskar varma and then some.

    Svara

  13. 22 augusti, 2010 @ 01:38 Samuel

    Jag kan iallafall berätta där jag satt, på sittplats. Så hörde man många skrika: ”neeej inte santos” och ”bort från bollen alvaro, låt pavel slå den.” Så det var fler än du som tyckte att santos inte skulle få slå den.

    Svara

  14. 22 augusti, 2010 @ 05:27 floccari

    jag tror att tränarna resonerar som så, att den som är den bästa straffskytten slår straffen: – SMACK!

    Svara

  15. 22 augusti, 2010 @ 10:34 Kardinaltetran

    Kan bara instämma till 100 % i ditt resonemang, Hox. Faktum är att jag vädrade ett liknande tanke på läktarplats före och samband med straffen (som förövrigt såg ganska feldömd ut, utanför straffområdet och Steinis söker kontakten… Fast det gör mig inget, det var vår tur att få ett tveksamt domslut med oss!). I min bok är Pavel första straffskytt, kan inte minnas att han bränt någon i ÖIS-tröjan.

    Svara

    • 22 augusti, 2010 @ 10:58 Yodabul

      Har man inte lagt nån kan man inte ha missat någon ;)

  16. 22 augusti, 2010 @ 12:39 Tjuvnyp

    Menar Hox att han tror coachen beslutar vem som ska slå straff i det ögonblick domaren blåser? Självklart är det här uppgjort före säsongsstart. Menar då Hox att Jannarna skulle petat Santos som förste skytt pga en enda bom på fyra försök? Lägg av. Gillar Hox inlägg o kommentarer vanligtvis men det här köper jag inte.

    Svara

    • 22 augusti, 2010 @ 13:22 Hox

      Straffskytt bestäms normalt sett före matchstart, inte när säsongen börjar. Och jag menar inte att vi skulle ha petat Santos pga att han missat en på tre (före Östersmatchen) försök, det har jag aldrig skrivit. Jag menar att vi skulle ha petat Santos pga att han inte är i mental balans just nu.

    • 23 augusti, 2010 @ 09:29 Tjuvnyp

      Med ditt resonemang skulle han inte ens finnas med i matchtruppen i så fall?

    • 23 augusti, 2010 @ 10:22 Hox

      Nej det är fel tolkat. Hela mitt resonemang går ju ut på att vi ska välja ut den bästa spelaren för det aktuella uppdraget och jag ser inte att någon av våra andra forwards har bättre (eller ska vi kalla det ”mindre dålig”) dagsform än Alvaro. På straffskyttefronten hade vi det.

  17. 22 augusti, 2010 @ 12:55 ÖIS 1994

    Yodabul>>

    Missminner jag mig inte så slog han en straff senast vi spelade på Valhalla (bortsett från ÄFF-matchen i år). Det måste väl varit år 2008. Kommer dock inte ihåg vilket lag vi mötte.

    Svara

    • 22 augusti, 2010 @ 13:30 Hox

      Pavel slog tre straffar 2008. Falkenberg hemma, BP hemma, LB07 borta. (alla i mål)

  18. 22 augusti, 2010 @ 15:34 Krilliano

    Tror inte heller att dom valde Santos pga välgörenhet. Och från min sida på läktaren tänkte jag med en gång att.. Han bränner ju inte två straffar i stöten. Finns inte en chans.
    Så bara av den anledningen så skulle jag satt honom som straffskytt.
    Tycker Santos ser relativt cool ut när han spelar och inte alls så deprimerad som ni säger. Han är nog lite för rutinerad för att ta åt sig så mycket. Att han är långsam och seg har inte o göra med att han är besviken på att inte få spela i Barca.
    Att han inte tycker att det är optimalt o lira i superettan tror jag inte spelar roll när han är ute på plan.
    Han har bevisligen seriösa problem med skador. I alla fall enligt fysion.
    Tror inte heller att han fejkar skador för han vet mycket väl att om han vill bli köpt så måste han vara skadefri och framförallt spela bra.
    Börjar bli lite väl tjatigt med den här diskussionen om att han ska vara så mycket bättre. Han kan säkert bättre i toppform men som det ser ut nu så blir det inte bättre.
    Alla spelare är upp o ner. Och vissa har haft sin peak. Speciell med spelare som går skadade nästan konstant. Tjoflöjt.

    Svara

  19. 22 augusti, 2010 @ 17:16 För kort som målvakt

    Intressant! Vem skall slå straffar och varför? Det är denna typ av diskussioner som gör Sambadefensiv till den utan konkurrens mest intressanta platsen att odla sitt fotbolls(ÖIS)intresse på. Att JA skulle riskera resultatet i matchen för att bättra på Santos mentala balans är i min värld lika sannolikt som att Hox artikel är ett resultat av kvasiintellektuell verksamhet. Artikeln präglas av ett försök att matematiskt ”bevisa” att Santos är ur balans/slag och att JA medicinerar honom genom att ge honom uppdraget att lägga straffen. Nu är jag inte psykolog (och heller inte matematiker) och skall därför inte ge mig på att kritisera din artikel. Jag kan bara uttrycka min subjektiva uppfattning att denna artikel inte nådde upp till Din vanliga nivå. Skälet till varför Santos fick slå straffen misstänker jag kan bara besvaras av JA. Att anledningen var att boosta Santos självförtroende (vilket skulle gagna laget under resten av säsongen) presenteras i artikeln som en sanning, något som kan ifrågasättas. Jag vill som sagt inte kritisera innehållet i artikeln, ämnet är alltför intressant och viktigt för detta. Dock väckte artikeln ett minne hos mig, det var minnet av prästens ord vid min dotters konfirmation; att ingenting av det vi vet är helt säkert. Det enda vi är säkra på är det vi tror på.

    Svara

  20. 22 augusti, 2010 @ 18:53 E

    Det här lilla inlägget tog ju hus i helsike. Alvaro är Öis bäste straffskytt, därför slår han straffarna. PUNKT.

    Svara

  21. 22 augusti, 2010 @ 20:53 Krilliano

    Så sant som det är sagt.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se