The Importance of Being Eric

Hello. So you like to bet on swedish football. Ok. Let me give you some advice. When ÖIS plays at home, X. If we play away, X. The 1s and 2s, leave them for the other teams. How do I know. Because I know. It’s my job to know.

Det börjar bli allt svårare att komma på nya fyndiga sätt att skriva om ÖIS förkärlek att avsluta fotbollsmatcher utan någon vinnare. Och när ens egna ord inte räcker till får man helt enkelt stjäla. Lesser artists borrow. Great Artists Steal.

Nu ser vi fram emot ännu en match där ”allt” står på spel. I mitt senaste alster här på Sambadefensiv skrev jag om att vi i de tre närmaste matcherna, mot Ljungskile, Ängelholm och Syrianska, borde ta minst sju poäng om det skulle kännas ok. Så bidde det inte. Det bidde en tumnagel. En avklippt tumnagel. För nu svävar giffar och pekineser plötsligt en bra bit ovan superetta-dyn på tunga fyrtio poäng. Fyrtio poäng uppbackade i fallet Bejing av seriens bästa fotboll och i fallet norrlandsfönster av seriens bästa moral. Det känns som två lag som aldrig kommer att fucka upp. Därmed handlar årets säsongsavslutning precis som förra årets om att jaga en kvalplats till allsvenskan. Utgångsläget är trots allt bättre än i fjol. Låt oss hoppas att även slutresultatet blir bättre.

Det blir inte lättare av att vi ikväll möter ett Landskrona som kommer med en 4-0 seger och årets bästa spel i ryggen. Henke kan sina saker. Bois blir stadigt bättre. Och vi måste dra ner på våra X. Ingen porr i bussen på väg till matchen. Inget The XX eller Xzibit i iPoden. Inga gamla flick och pojkvänner i publiken.

Känns som det räcker med ordvitsar på temat oavgjort nu.

Om man ska analysera lite mer seriöst så måste vi minimera perioderna i matcherna då vi tappar kontrollen. Vi har så långt under säsongen blivit hårt straffade under våra dippar. Hårt som en spark i huvudet. Det är som Janne A säger, samtliga aktörer på planen måste höja sin lägstanivå. Rejält. Man har nästan alltid perioder under en match där spelet stämmer sämre, så är det bara, men dessa sämre perioder får inte bli FÖR dåliga. Vi har inte råd med massa enkla misstag. Och när det egna spelet inte räcker till får man stjäla. Stjäla tid. Stjäla meter. Stjäla frisparkar. Stjäla tills man hittar tillbaka in i matchen.

Nu vinner vi.

Remember. Luck has nothing to do with it.


'The Importance of Being Eric' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se