Portsmouth försökte skambuda sig till Peter Abrahamsson

Enligt Ulf Stenberg erbjöd sig Portsmouth att betala 250 000 kronor för Peter Abrahamsson

Om alla uppgifter och medierapporter stämmer fick ÖIS omkring 900 000 kronor för Björn Anklev. För Alex Perreira fick man 400 000 kronor. Och för Álvaro Santos fick man inte en spänn, men det beror sannolikt på att Gaisarna är animister och därmed inte betalar pengar för ting som saknar själ. När Portsmouth FC försökte köpa Peter Abrahamsson under januarifönstret erbjöd man ynka 250 000 kronor. Rena rama fikapengarna!

En sak kan man konstatera och det är att det just nu inte är mycket pengar i fotbollens värld. Allt går på sparlåga (eller kanske inte allt med tanke på de pengar som Liverpool och Chelsea pungat ut den senaste veckan, men ni fattar vad vi menar). Konkurserna och konkurshoten haglar. Allt och alla är till salu. Reapriser och skambud är dagens melodi. Något som Portsmouth bevisligen försökt utnyttja i förhandlingarna med ÖIS. Så tycks i alla fall vara fallet enligt IFK Göteborgs-Postens Ulf Stenberg. Och Stenbergs uppgifter bör sannolikt tas på allvar då Stenberg har goda kontakter inom ÖIS-familjen.

Enligt Stenberg erbjöd alltså Portsmouth ÖIS 250 000 kronor för Peter Abrahamsson. Vi vet inte riktigt hur man ska se det budet: rör det sig om en chansning eller en skymf? Tacka fan för att ÖIS och Lars Ranäng tackade nej. ÖIS må befinna sig i kris, men bara för att man gör det behöver man inte acceptera vilka skambud som helst. Nej, i det här fallet får man nog säga att det var smart av ÖIS att tacka nej. Pengar behövs, men man kan inte skänka bort sin absolut största tillgång hur som helst. Ett rätt. Nu är det bara att hoppas att Ranäng och ÖIS är on a roll…


'Portsmouth försökte skambuda sig till Peter Abrahamsson' have 7 comments

  1. 4 februari, 2011 @ 20:05 Markus B

    Riktigt glad för att vi inte sålde för det priset, skulle varit skandal…

    Svara

  2. 4 februari, 2011 @ 20:28 Anonym

    Portsmouth, det nya hatlaget

    Svara

  3. 4 februari, 2011 @ 21:55 Cyril Swate

    Jag minns kanske fel, men det här påminner mig om när dåvarande engelska div 2 (?) laget Stockport för länge sedan (2000?) la ett liknande skambud på Joachim Karlsson – jag tror det talades om 250.000 då också – som var stekhet efter sin kanonsäsong 99. Det gick ett illasinnat rykte om att de hade misstagit Sverige för ett av baltländerna.

    Svara

    • 7 februari, 2011 @ 01:14 Jesper

      Stockport var även sugna på Källa och Dräparen, för liknande summor. jag hade turen att få ett intressant samtal med FC Coleraines manager efter matchen mot dem på Nya (ett äventyr i Uefa-cupen…..inte länge sedan vi var på väg ut i Europa, tänka sig!!!) och han hade fått hjälp i rapporteringen av Stockports spioner och även Barnsley som tittade på spelare hos oss i den vevan. Skrattretande nog hade de sagt att Hemba var talanglös, vilket Coleraines manager bittert erkände att han hade trott på!

      Lite nostalgi på söndagsnatten!

      För övrigt inledde Pompey säsongen med transferembargo, klubben har inga pengar alls att röra sig med – inte ens efter de försäljningar man gjort under året.
      Men, att de trodde sig få loss en talang för de pengarna är skrattretande! En spelare från Blue Square (motsvarande div 5) av samma kategori och klass som Peter går loss på minst miljonen, kronor alltså.

  4. 4 februari, 2011 @ 23:01 Dr. Gniden

    Det saknas en nolla i bildtexten!

    Svara

    • 4 februari, 2011 @ 23:25 Martin Johansson

      Bra korr!

    • 4 februari, 2011 @ 23:28 Håkan Wall

      Det var nog vad Ranäng trodde också när han läste Portsmouths bud…


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se