Bellmans epistel n:o 1

Signaturen Bellman kommer efter varje hemmamatch att utse sina topp 3 i ÖIS. Om vi kommer att ha något motsvarande även från bortamatcherna återstår att se. Om du själv vore intresserad av att täcka in det hålet i vår repertoar, hör av dig! /Redaktionen

—–

Allting såg så lovande ut. Segrar i de senaste matcherna. Nästan inga skador. Vädergudarna var med oss och en avsevärd mängd trogna supportrar kom för att se våra hjältar spela hem årets första 3-poängare på Gamla Ullevi. Allt kändes riktigt bra – äntligen skulle säsongen dra igång och fotbollsabstinensen man lidit av under de kalla vintermånaderna skulle ta slut. Men så gick det som det gick. Vi som var på plats fick vara med om ledning i halvtid efter hyfsat spel och sedan en mardrömslik andra halvlek där våra rödblå hjältar plötsligt hade snört på sig trekantiga skor allihop.

Men vid det här laget är man ju luttrad. Förlust mot Skövde AIK i Söderettan är väl inget att gräva ner sig för. Vi är ju ÖISare och vi kommer alltid igen. Och som den optimistsupporter man är så är det ju på sin plats att plocka fram de ljusglimtar som ändå fanns. Här kommer matchens tre bästa rödblå spelare:

1. David Björkeryd
Björkeryd var ÖIS bästa spelare mot Skövde. Killen som spelade från start de allra flesta matcherna i Assyriska förra säsongen har visat sig vara en lyckad värvning och har, till skillnad från många ytterbackar hos ÖIS de senaste åren, riktigt känsliga fotbollsfötter. Björkeryd är numera vår första hörnläggare och frisparksskytt och slog in flera farliga hörnor i Skövdeboxen. Björkeryd tog hand om defensiven på ett bra sätt och klarade dessutom av att hantera uppspelen från backlinjen riktigt bra. Fullt godkänd insats.

2. Peter Abrahamsson
Peter är egentligen för bra för att spela i Söderettan. Det är vi ju alla medvetna om. Men det tycker jag inte att vi behöver informera honom om, för i slutändan kan det mycket väl vara han som är skillnaden mellan avancemang och fortsatt spel i division 1. Peter den store levde verkligen upp till sitt namn i premiären då han flera gånger, rent fysiskt, lyckades växa ut till en jätte och ta hand om bollar som enligt alla naturlagar egentligen borde ha gått in i mål. Dessutom var han riktigt riktigt nära att rädda straffen.

3. David Leinar
Matchens bästa anfallare. Ja, så var det faktiskt. För det var först när Leinar gick upp på topp som ÖIS kunde börja pressa Skövde och det var först då som vi fick en gubbe längst fram som kunde ta emot uppspelen. Det var nästan smärtsamt att fastslå att Leinar vann fler dueller på 5 minuter än vad Luka vann på hela matchen. Vi kan kallt konstatera att Leinar är en mycket värdig kapten i dagens ÖIS. Vi behöver fler spelare som honom som faktiskt vill vinna och som kämpar maximalt i samtliga 90 minuter.


'Bellmans epistel n:o 1' have 13 comments

  1. 18 april, 2011 @ 15:12 ÖIS 1994

    Kul med en ny skribent!

    Svara

  2. 18 april, 2011 @ 15:39 Anonym

    Leinar ensam på topp i nästa match mot Falkenberg

    Det är enda lösningen i en 4-2-3-1 uppställning

    Svara

    • 18 april, 2011 @ 16:02 PriMax_ÖIS

      Håller med! Vi behöver tyngd framåt. Leinar eller Allbäck!

    • 18 april, 2011 @ 17:34 Richard

      Leinar OCH Allbäck hade varit något ;)

    • 20 april, 2011 @ 12:13 Tjuvnyp

      Leinar på topp!!

      Dennis och Danny tar mittbacksplatserna. Självklar lösning.

  3. 18 april, 2011 @ 18:04 AuriSacraFame

    …..fast va det inte lille Leinar som orsakade straffen genom att dra ner en felvänd skövdespelare? Känns inte som han gjorde någon kanonmatch, även om han fick mer uträttat än Luka&co. Hade hellre placerat Elving bland topp 3, då jag tkr han gjorde det förvånansvärt bra den tid han fick.

    Svara

    • 18 april, 2011 @ 19:28 Anonym

      Björkeryd var inblandad i två mål: straffen och sedan hänger han inte med när SAIK vänder spelet snabbt vid 1-2 (det målet tar nog Valter på sig men Björkeryds försvarsspel är inte bra. Delar överlag inte de positiva omdömena om Björkeryd. Tyckte han var klen och oslipad defensivt sett. En typisk ÖIS-ytterback med andra ord.

    • 18 april, 2011 @ 21:38 AuriSacraFame

      Allt är väl relativt. Vad man kan säga är ju dock att Björkeryd var betydligt bättre än Bengtsson, Valter och, enligt min mening, även bättre än Leinar. Fanns även nån typ av bebis med på plan som jag tyckte skötte sig ganska bra, någon som vet vem det kan vara?

    • 19 april, 2011 @ 06:46 Anonym

      Jo, Björkeryd var bättre än åtminstone Valter och Bengtsson men det gör honom knappast bra. Lite som att säga att Jimmie Åkesson är en bra gubbe eftersom det finns nassar inom SD som är ännu värre. Skit är skit oavsett om det finns en större hög med skit i närheten. Sedan får du gärna polera och putsa hur mycket du vill, verkligheten ändrar inte på sig för det.

    • 19 april, 2011 @ 10:41 Rude Boy

      Du tänker på Jakob Lindström, 17år. Han skötte sig helt ok i min mening.

  4. 18 april, 2011 @ 19:16 Rompan

    Björkeryd ordnade straffen

    Svara

  5. 19 april, 2011 @ 10:44 Rude Boy

    Härligt med en ny skribent. Bosman? Övergångspengar?
    Synd att du fick ett sånt sugigt första knäck.
    Bäst enligt mig:
    1 Publiken på M3.
    2 Pub N3.
    3 Jakob Lindström

    Svara

  6. 19 april, 2011 @ 20:36 DJ-CJ

    Björkeryd var Öis bästa lirare. Han visade direkt att han har oerhört mycket boll i sig, till skillnad från många andra (framför allt Valter). När han bestämmer sig för att slå en lång boll/inlägg/kortpassning är det med precision och kraft. Inget duttande här inte. Dessutom följer han med upp ordentligt i anfallen. Han kommer bli en oerhörd tillgång för Örgryte. Han lämnade AFF för att han inte trivdes socialt där uppe, annars hade han aldrig spelat i Söderettan vid det här laget.

    I övrigt delar jag åsikterna som Bellman har.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se