Bellmans epistel n:o 3

Det är lika bra att säga det direkt. ÖIS-Lunds BK var en riktigt lam tillställning.
 

 

När jag har snackat ÖIS, med de som fortfarande är intresserade av att höra på, så har jag hävdat att ÖIS ändå har spelat rätt bra under inledningen av säsongen, trots förlusterna. Både Skövde- och Falkenbergsmatchen tyckte jag lovade rätt så gott även om vi har haft problem med att trycka in bollen i mål. Efter gårdagens match kan jag tyvärr inte säga det längre. Vi klarade förvisso oavgjort, men det var ett riktigt sömnpiller som vi, dryga 1000 personer på plats, fick genomlida.

I centrum för dagen hamnade lite halvt ofrivilligt Jonathan Lindström. Först för att han inte gjorde ett rätt under matchens första 45 minuter. Det var tydligt att det fanns mentala grillor  i huvudet på honom, då den annars rätt så tekniske spelaren ideligen tappade boll och inte lyckades slå en passning rätt. Men så plötsligt… På stopptid i första halvlek tar sig storebror Lindström in i straffområdet, slår bollen förbi LBK-försvararen som lite klantigt sträcker ut benet och fäller Rödblå spelare nummer 8. Straffen är solklar. Jonathan ska själv slå den, vilket på läktaren inte känns helt bra med tanke på hans prestation så långt i matchen. Men Lindström är iskall och rullar in straffen elegant och otagbart för LBK-målvakten och allt är förlåtet. Storebror Lindström avslutade sedan matchen med att skada axeln, men fortsatte ändå att spela, mot sin vilja och ståendes mitt på planen, då ÖIS inte hade några byten kvar – innan han till slut fick kliva av banan.

Matchens tre bästa ÖIS:are

1. Jakob Lindström
Lillebror Lindström övertygar med sin teknik och sitt passningsspel. Man hade kanske önskat lite färre passningar bakåt och lite fler egna framstötningar, men vad katten, grabben har precis lämnat knattefotbollen. A rising star.

2. David Leinar
Lunds BK hade (nästan) ingenting att komma med i anfallsväg. Leinar styrde backlinjen och visade ledaregenskaper. Man kan ju klona får, kan man inte klona Leinar? Vi skulle behöva ett par stycken av honom både i backlinjen och på topp.

3. Pontus Otterstedt
Ett fint inhopp av högerbacken. Visade ingen rädsla utan stångades ute på kanten och även om han tappade boll någon gång (vilken ÖISare gjorde inte det igår?) så ingav han en trygg känsla på sin position.

Just det faktum att dessa artiklar betygsätter de 3 bästa spelarna och inte nämner så där särskilt mycket om spelare som presterar dåligt gör ju att man får för sig att matchen igår kanske inte var så dålig – men tro mig, det var den. Men oavsett det så är vi väl alla glada ÖISare, vi vinner ju nästa match. /Bellman – en obotlig optimist


'Bellmans epistel n:o 3' have 12 comments

  1. 2 maj, 2011 @ 22:33 nytko

    Håller med om att Lillström var bäst av ÖISarna – igen. Satan vilken fart och inställning han spelar med. Har en tendens att falla ur matchen långa stunder. Men han är ju ändå bara 12 år som någon vis man på läktaren sa, nåja han är ännu ung i alla fall. : )

    Svara

  2. 3 maj, 2011 @ 12:11 Krilliano

    Tycker du har fel angående matchen. Det va okej. Släppte inte särskilt många chanser och jobbade på bra i andra. Och spänningen blev lldeles utmärkt underhållande i andra halvlek. Sen tycker jag nog Seb va klart bäst på plan och han är den som håller ihop det mesta på mitten. Lillström var också fin oxh med lite mer jämnhet under matcherna kan det bli bra som tusan.

    Svara

    • 3 maj, 2011 @ 14:28 Bellman

      Du har helt rätt i att vi inte släppte till några chanser, men i mångt och mycket så tror jag nog att det mer berodde på Lund än på ÖIS. Skillnanden i den här matchen jämfört med matchen mot FFF och första halvlek mot Skövde var att då hade vi ett bra fungerande passningsspel och ett stort bollinehav. Mot Lund tappade vi ständigt boll och fick inte till något ordnat spel och eftersom Lund inte heller hade något att komma med så blev det hela väääldigt sömnigt.

  3. 3 maj, 2011 @ 12:17 Magnus Börjesson

    Det märks att du inte såg Motalamatchen när du tycker att det här var dåligt… ;)

    Svara

    • 3 maj, 2011 @ 14:24 Bellman

      Tur att jag inte åkte med till Motala med andra ord. :)

    • 3 maj, 2011 @ 15:36 Anonym

      Men det här var dåligt. Precis som matchen mot Motala var dålig. ÖIS är dåliga i år. Skit är skit även om det ligger en ännu större och mer illaluktande skit en halvmeter därifrån.

  4. 3 maj, 2011 @ 13:16 Rude Boy

    Fimpen imponerar med spelhuvud och frejdighet. Vår framtid?
    Hur var det med Arge Olsson? Skadad, arg eller ..?

    Svara

    • 3 maj, 2011 @ 13:27 Magnus Börjesson

      Skadad, arg eller ..?

      Troligen både och. ;) Skadad i alla fall, något med en magmuskel. Det nämndes på presskonferensen.

    • 3 maj, 2011 @ 13:45 Rude Boy

      Om man gapar och ryar på det ohälsosamma viset är det lätt att översträcka sig.

  5. 3 maj, 2011 @ 15:53 Krilliano

    Att Öis är skit har jag inte ifrågasatt.. Däremot så ligger det just ännu mera skit bredvid precis som du säger. Öis får helt enkelt vara den skit som faktiskt kör raggardusch i mellan varven och luktar lite bättre än dom andra lortarna. Att Öis inte vinner mot Häcken är uppenbart men det är Lund och Rosengård vi ska slå så det gör inget om det luktar härsket.

    Svara

  6. 19 maj, 2011 @ 11:32 Magnus Börjesson

    Ingen epistel efter Rosengård? Typiskt. Eftersom jag missade matchen hade det ju varit ännu intressantare än vanligt med lite spelaromdömen.

    Svara

    • 20 maj, 2011 @ 00:01 Bellman

      Jag ber om ursäkt för detta. Det var nämligen så att en av mina bästa vänner gifte sig samma dag och jag var dessutom värd för detta bröllop, så det gick dessvärre inte att prioritera ÖIS-matchen. Epistlarna är snart tillbaks igen. :)


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se