Skam den som ger sig!

Äntligen, äntligen, äntligen! Äntligen lönade det sig att ha bollen i en hel halvlek, äntligen gjorde Nicolas Sandberg mål och äntligen krävdes det inte ett baklängesmål för att vi skulle ta tag i spelet. Oj va det är skönt att vara öisare efter ett avgörande som detta.

Men om vi ska ta det från början så var väl vårat spel inte så imponerande i inledningen, men till skillnad från tidigare så behövdes det som sagt inte ett baklängesmål för att vi skulle ta tag i taktpinnen. Efter ungefär en halvtimme och matchen ut så dominerade ÖIS fullständigt. Faktumet att vi tog tag i matchen på ett sätt som detta gör iallafall mig riktigt glad. För hur många gånger hörde vi inte följande förklaring på presskonferenser under fjolåret: Vi kommer lite konstigt in i matchen och dom gör ett mål men sen efter målet så tar vi tag i det och vi var väl värda tre poäng men det är bra att vi krigar till oss en iallafall. Idag tog spelarna tag i matchen innan bollen låg i fel nät och det känns riktigt lovande.

Ett annat riktigt utropstecken idag var Dannys mittbacksspel, riktiga Robin Jonsson-vibbar: ”Nicka undan d…oj han var redan bakom spelaren och sög ner bollen istället”. Ihop med Leinar såg det riktigt bra ut, de kompletterade varandra riktigt bra. Tidigare när Valter och Leinar spelat ihop så har det funnits en tendens att det blir lite för mycket av det goda, d.v.s att båda smäller på så det står härliga till och helt plötsligt så står det en anfallare friare än aldrig förr inne i straffområdet. Nu med Danny ihop med David så känns det mer dynamiskt, Leinar som den som kan ta lite mer risker samtidigt som Danny säkrar. Där kom ett till ”äntligen”, äntligen känns det som att Danny har hittat rätt, efter mycket runtflyttande och spel på diverse positioner så känns Danny som klippt och skuren för mittbackspositionen. Man måste väl också ge en eloge till Bildsköne Bengtsson också, som slet som ett djur idag och visar en (jag vet att jag tjatar om det men vafan) riktigt bra inställning, och jag blir glad när jag ser Christoffer Bengtsson som match efter match alltid går in med samma inställning oavsett omständigheter och det är precis den rollen man vill att de äldre spelarna som är kvar ska ta på sig, de ska visa vägen.

Om man ska ta en titt i tabellen så tog denna matchen oss upp till en sjätteplats i tabellen med samma poäng som tre andra lag, vi är nu tre poäng ifrån ettan, tvåan Varberg som vi möter nästa helg och trean som alla ligger på tio poäng. Känslan att vi kan slå alla i denna serien fick jag efter matchen mot Lund och den blev starkare idag. För min känsla är att detta unga lag kan bli riktigt farliga om vi bara får några vinster. Som Nico säger i en intervju med sportsday.se så var det längesedan vårat kära sällskap visade upp ett passningsspel som detta, till skillnad från tidigare matcher denna säsong så kommer man också till farliga lägen inne i straffområdet. Det bör väl också nämnas att när man väl kommer till lägena så måste någon kunna sätta dit bollen också. Idag gick det vägen tillslut men hade inte den sista bollen suttit där den skulle så hade förmodligen Nicos kväll inte varit den roligaste, en och annan tanke hade nog gått igenom det huvudet, och mer sånt behövs nog inte för vår unge anfallare. Oskar Wallén och Luka rosade inte heller direkt marknaden idag, Oskar sprang och sprang men det hjälpte inte och Luka hade inte riktigt turen på sin sida när det kom till avsluten. Oskar är alldeles för ung för att dömas ut än men  jag tror att hans roll iår får bli inhoppare, men ingen är gladare än jag om det skulle visa sig att han börjar leverera men det är den känslan jag har nu iallafall. Luka har något jag gillar starkt, jag vet inte riktigt vad det är men av någon anledning så händer det alltid något när Luka är på planen och jag tror att han och Nico kan bli ett riktigt bra anfallspar om man bara ger dem tid. Luka har alla möjligheter att bli den target som vi idag saknar, han är stor och vinner mycket i luften vilket inte är Nicos starka sida, han har också en förmåga att få fast bollen på ett bra sätt. Det finns så många spelare man vill ge extra cred en match som denna och jag har bara nämnt några här men vi kan väl enas om att det ser bra ut inför fortsättningen iallafall, detta var en av de skönaste segrarna på mycket länge och det känns som att vi är på rätt väg.

Om vi ska dra några slutsatser så är väl en ganska given sådan att det sena målet var otroligt viktigt, målet betydde så mycket mer än tre poäng, som jag skrev tidigare så tror jag att en mållös match idag hade kunnat vara förödande för Nicos självförtroende, målet var ett viktigt kvitto på att vi trots allt kunde förvalta ett massivt övertag i bollinehav och att det inte kom ett baklängesmål på en kontring 89:e istället som så många gånger tidigare. Jag vet att jag inte ska tjata om inställning och glöd i ögonen men nu kommer det lite av den varan ändå. För det var underbart att se spelarna jubla framför klacken efter matchen, man såg en lättnad i ögonen på samtliga spelare och sällan har väl sälen varit så rolig att se. Blicken hos en viss anfallare efter matchen var dessutom värt alla förluster och alla buss-spurter i världen, den blicken sa bara en sak: Det kommer mer, vänta bara…

Det om matchen, men det fanns annat positivt att tala om, liksom laget på plan så känns det som att även klacken är på väg att komma tillbaka på banan efter en liten svacka. Om man ska tro pressmeddelandet på hemsidan så har samtalen med Inferno gått bra och det verkar som att man har kommit bra överens, det känns som att den nuvarande klubbledningen är något mer måna om sina fans än det var man tidigare varit. Man får verkligen hoppas att denna trend håller i sig och att klubben kan underlätta för att skapa en bra supporterkultur runt laget. Och glöm absolut inte att vi höjde våran publiksiffra med nio stycken sedan förra matchen.

Om vi slutligen ska vara allvarliga så är 1072 personer ingen bra publiksiffra oavsett vilken division vi råkar ligga i. Därför föreslår jag att alla gör sitt yttersta för att släpa med så många man bara kan till nästa hemmamatch, det finns så många öisare som inte tänker på att gå på matcherna bara för att det inte känns intressant att gå på matcher i söderettan men nu tycker jag att ni gör allt i er makt för att få med er eventuella soffliggande vänner. Nästa hemmamatch fyller vi arenan, deal?


'Skam den som ger sig!' have 43 comments

  1. 14 maj, 2011 @ 23:06 nytko

    Deal!

    Svara

  2. 14 maj, 2011 @ 23:36 ÖIS 1994

    Tror inte det finns så många mer än oss som är där för tillfället som vill gå på matcherna, iofs.

    Svara

    • 15 maj, 2011 @ 09:39 Olle

      Vad är det för en naiv kommentar? Tror du inte att det finns fler öisare som vill se sitt lag än 1000 pers? Var tror du alla de 10 000 som gick på ÖIS-GAIS matchen är någonstans? Jag tror visst att många av dem kan ta en tripp ner till gamla ullevi, bara de får en liten skjuts i ryggen =) Så om alla vi 1000 bara säger till 3 vänner var som kommer så blir vi 4000, inte så dåligt för allsvenskan ens =)

    • 15 maj, 2011 @ 10:53 Karlsson

      Fast 4000 tar vi ju inte ens in just nu ;)

    • 15 maj, 2011 @ 11:00 John

      De går fixa ganska enkelt om det finns behov.

    • 15 maj, 2011 @ 11:44 ÖIS 1994

      Olle: Vem är det som är naiv som tror att vi ska bli 4000 på matcherna? Det hade vi inte ens i Allsvenskan senast… De som går nu är de som kommer, lite mer eller lite mindre.

    • 15 maj, 2011 @ 12:19 PriMax_ÖIS

      Jag tror att vi ganska enkelt kan komma upp i 2000 igen. Vi var det mot Skövde så intresset finns. Biljettköpsfunktionen på hemsidan måste komma igång igen. Mer posters eller liknande som vi supportrar kan sätta upp på arbetsplatsen eller i mataffären hade varit bra. Tror många missar att vi ens spelar match. Hade även varit bra med ngn kampanj typ ”ta med en vän” eller liknande.

    • 15 maj, 2011 @ 12:21 ÖIS 1994

      Ja, en kampanj hade verkligen inte suttit fel. Nu är ju redan biljettpriserna otroligt låga – men det hade ju gynnat laget om det är fler på läktarna.

      ***

      Jag vill uppleva glädjeruset som kom vid Nicos mål en gång till. Är det inte någon som har filmklipp eller bilder från den sektionen i matchen?

    • 15 maj, 2011 @ 14:08 Jacko

      Kampanjer och posters i all ära, det är självklart aktioner som kan dra lite publik.

      Men när det kommer till kritan är det sportsliga den avgörande faktorn. Ett ÖIS som spelar bra och hänger med i toppstriden = mer publik. Ett ÖIS som spelar dåligt och blir avhängda från toppstriden = färre åskådare.

      Helt klart är att spelar vi som igår så kan vi absolut höja publiksnittet!

    • 15 maj, 2011 @ 14:31 Anonym

      Håller med, otroligt låga priser! Det är trots fotboll av yttersta klass som produceras när ÖIS spelar. 400 kr borde vara mer rimligt. Jag har hört att våra konkurrenter i serien ligger på runt 500 kr.

    • 16 maj, 2011 @ 07:37 Anonym

      Jag har sett varenda hemmamatch de senaste fem åren och en hel del bortamatcher. Jag gick på de två första hemmamatcherna denna säsong och led i två gånger nittio plus tillägg. Jag tror inte jag kommer tillbaka i år.

    • 16 maj, 2011 @ 10:49 ÖIS 1994

      Okej. Då behöver du inte återvända nån mer gång heller då.

    • 16 maj, 2011 @ 13:17 Anonym

      Snacka om pajig kommentar! Så enligt ditt sätt att se det är det bara de 1072 som såg matchen i lördags som är välkomna tillbaka. Herre min gud, vilken visionär du är. Antar att 1994 i ditt nick syftar på ditt födelseår, borde därmed inte bry mig om vad du skriver men en sak får du gärna svara på, hur tusan ska vi bli fler på läktaren om vi behandlar det lilla fåtal som faktiskt bryr sig om vår förening som du gör i din kommentar. Med vänner likt dessa…

    • 16 maj, 2011 @ 14:39 ÖIS1994

      Enligt mig så stöttar man sitt lag även när det går dåligt. Man skiter inte att gå resten av säsongen för att vi inte spelar nån vidare fotboll. Det kan man nog inte förvänta sig i ettan heller.

      Jaså du klagar på min ålder, samtidigt kommenterar du under anonymt namn.

    • 16 maj, 2011 @ 15:14 Anonym

      Du har mycket att lära lilla vän.

    • 16 maj, 2011 @ 18:08 Lundell

      Håller delvis med dig ÖIS1994 men inte angående att han inte är välkommen tillbaka, självklart är han det! Alla som vill se på Öis är alltid välkomna och alla intäkter till klubben är välkomnande även om man håller på tråktjongvitt…

      Har man dock ett stort hjärta för klubben spelar divisionen ingen roll, jag går och ser på Öis för att Öis är Öis och inte beroende på vilken fotboll vi spelar även om det självklart är roligare ju bättre den är och ju högre divison vi spelar i…

      Och man är betydligt mognare när man är född 94 än om man inte vågar stå för sin åsikter, det tror jag de flesta håller med om ;)

    • 15 maj, 2011 @ 19:39 Black Francis

      Det finns ungefär 3-4000 personer som är Öisare i den meningen att de går på Öis matcher. Ungefär två tredjedelar brukar dyka upp på matcherna, färre om det går dåligt. Spelar vi i allsvenskan dyker det dessutom upp några hundra ”neutrala” som bara vill se fotboll på högsta nivå. Sen finns det kanske ytterligare lika många som håller på Öis men bara går till ullevi om det är derby eller toppmatch i allsvenskan.

      Ett par vinster till och toppkänning i serien så kommer vi att närma oss våran ”normala” standard på runt 2 000. En direkt avgörande match kan nog ge minst 3 000. De där 8 000 vi kan locka för toppmatcher i allsvenskan eller derbyn kan vi låta bli att jämföra med för det är inte så relevant.

  3. 15 maj, 2011 @ 02:12 Skepparkrans

    Kul å se att Bengtsson är tillbaka in sin fina gamla form. Hoppas verkligen att ett lossnar för Nico nu också.

    Svara

  4. 15 maj, 2011 @ 08:53 Björn

    Tack för en bra rapport Felix!

    Svara

  5. 15 maj, 2011 @ 11:32 Rude Boy

    Det är klart att det går att ta med kompisar till matcherna.
    Jag hade med mig 20 stycken nyöisare igår. Skulle tro att minst hälften blev sålda och kommer tillbaks nästa gång.

    Svara

    • 15 maj, 2011 @ 13:37 nytko

      Mycket bra!

  6. 15 maj, 2011 @ 13:29 Fredrik

    Helt obeskrivligt skön seger igår. Den stora frågan är dock hur kan vi missa så många öppna lägen? Vi är i skrikande behov av en anfallare.

    Svara

    • 15 maj, 2011 @ 14:34 ÖIS 1994

      Eller lite mer kyla och självförtroende på de som vi i nuläget har. Med lite mer kyla i de lägena så hade vi enkelt haft ett par kassar till. Hoppas det lossnar för Nico nu (och Luka med för den delen…)

  7. 15 maj, 2011 @ 16:43 Anonym

    Tänkte åka ner till Varberg och se matchen på lördag. Tänkte därför höra om det är någon som vet hur mycket en biljett kostar?

    Svara

    • 16 maj, 2011 @ 08:16 Tjuvnyp

      En tiondel av vad Öis tar?

    • 16 maj, 2011 @ 12:34 Anonym

      Biljettpriser är följande 80kr
      40kr för pensionär
      Grattis för barn under 16 år
      Biljetter köpes vid insläpp som öppnar en timme före matchstart kl 15.
      Mycket human priser och en trevlig arena, ta er ner till Varberg vet ja ,kan bli en kul borta match. Tåget tar inte mer än en dryg halvtimma ner ,sen kan man antingen gå eller ta lokalbuss dit. BH anordnar ju bussresa.
      Öis kommer ha eget insläpp och visitering kommer ske och man får inte ta med förbjudna saker eller förtäring in på arenan.
      Boka in Matchen Lördag 21 maj kl 16 Påskbergsvallen så hejar vi fram Öis till nästa seger.

  8. 16 maj, 2011 @ 21:40 Hocus Focus

    Tycker fortfarande att man ska släppa in barn gratis och/eller 2 för 1.
    Dumpa dessutom priset på vissa t-shirts/halsdukar/kepsar.
    Vi måste synas mycket mer !

    Beträffande truppen skulle vi nog lite längre fram i serien kunna låna in nån forward som inte fått speltid.

    Svara

  9. 16 maj, 2011 @ 22:20 Anonym

    Varberg Bois kommer att samarbeta med GAIS kommer kunna använda spelare därifrån!

    Svara

    • 16 maj, 2011 @ 23:14 Edwin

      Källa på det? Låter i mina öron lite smått kontstigt, hade varit mer relevant att låna ut till öis som deras alliansklubb eller vad det nu heter. Samt att det är dumt att riskera skadad allsvensk spelare för div-1. Sist men inte minst, nu har jag inte koll på alla regler så bra men måste inte en spelare vara under kontrakt eller utlånad och på så sett betald av klubben den spelar för? Om så inte är fallet kan väl alls öisare skicka små fina brev till pauhlino där vi ber honom jätte snällt att komma och spela för öis en match eller två.
      /Bodil von Andersson

    • 17 maj, 2011 @ 00:24 Anonym

      Hallandsnyheter skriver om det. Handlar om tre unga spelare Edström ,Petersson, Berthagen , Kan vara aktuellt redan i lördagens match.

    • 17 maj, 2011 @ 00:49 SB

      Det må vara sent och jag kanske hänger upp mig på småsaker. Faktum kvarstår att jag imponeras över sättet du går igenom stor möda (flera tryck på mellanslag) för att placera ut dina kommatecken med en inkonsekvens som endast kan jämföras med den Jan Yngve presterade år 2007.

    • 17 maj, 2011 @ 01:21 CZ

      Ibland är det roligt att få sig ett gött skratt, appropå inkonsekvensen i samband med kommatecknen ;)

    • 17 maj, 2011 @ 13:29 Anonym

      Jag bjuder gärna på ett gott skratt.

  10. 17 maj, 2011 @ 01:22 CZ

    Ibland är det roligt att få sig ett gött skratt, appropå kommatecknen i tidigare inlägg ;)

    Svara

  11. 17 maj, 2011 @ 10:51 Stendal

    fortsätt att jobba med fribiljetter och släpp in de unga gratis. i övrigt är grundproblemet att öis saknar en strategi för att bli ett LAG som folk som bryr sig om. orsakerna är inte ointressanta, och bör analyseras i ett första steg, men löser inte i sig problemen.
    Att det finns för många pellejönsar som varit inblandade på olika nivåer är uppenbart, och ett av de mest smärtsamma insikterna är ju att kritiken tycks ha uteblivit från oss supporters, mer än strödda kloka inlägg på diverse forum.
    fundera över också – varför ska man hålla på öis? vad står klubben för? vad är unikt med öis? ”lirarnas lag”?. ”vi är bäst?”. nej, tyvärr, det var inte riktigt så enkelt. kloka analyser och strategier kan förstås inte göra jobbet, det krävs mkt själ och hjärta av den sort som vi som bevistade rosengårdmatchen iaf upplevde äntligen på läktaren efter många plågsamma minuter denna och föregående säsong.
    det finns underbara öisara som engagerar sig i matcherna, men det krävs mer.
    1. tvätta byken på allvar – ranäng någon? vet folk vad den karln har pysslat med öht?
    2. gå till botten med föreningens varumärke. vad står öis för? vad vill öis stå för? vad är det som gör att folk ska fortsätta gå på öismatcher även om spelet är skit – finns det några andra värden som kan bygga stolthet för gamla och nya öisare?
    3. nyrekrytering av en ny fans-generation. hur ska den gå till? med vilken kraft och med vilket fokus? fortsätta odla överklassimagen eller ta den för vad den är, paketera om och bygga nåt som kanske går på tvärsen och överraskar folk: erövra nya otippade segment av unga göteborgare.
    4. bygg en ny identitet – men se till att den byggs underifrån.
    5. hitta rätt incitament- att vara öisare ska bjuda tillräckligt mkt värde för att få engagemang tillbaka – utan att behöva bju´på gratis varje gång.
    6. för att skapa detta incitament – fundera över vad öis ska stå för. vad gör en öisare stolt?
    Eller välj andra förhållningssätt. det viktiga är att skapa en helhet, utifrån varje enskild åtgärd/aktivitet/trycksak/spelarköp/statement/ svarar och förhåller sig till.

    Att dra folk till matcherna måste vara prioriterat. Det sportsliga och fotbollsmässiga får skötas av folk som kan det, men en samsyn och gemensam målbild för vad fan man pysslar med vore tacksamt.
    Börja nu – och gör det med besked.

    Framåt, framåt.

    Svara

    • 17 maj, 2011 @ 11:49 IPlayUPay

      Problemet med att ”dra folk till matcherna” är ju att man bokstavligen behövt göra så för att få fler folk att se ÖIS, eftersom människor inte är en samling boskap som man på måfå kan valla in på GU. Det är, tycker jag, viktigt att komma ihåg att vi som går på matcherna nu är folk som älskar ÖIS i blindo och en och annan anhörig till oss, men skall man locka presumtiva supportrar och allmänna fotbollsälskare är det nog en fördel om man först jobbar fram en produkt som kan konkurrera med andra lag i Göteborg, och vi får nog finna oss i att det kan ta ett par år.

    • 17 maj, 2011 @ 14:12 Magnus Börjesson

      Mycket bra skrivet, Stendal!

      På temat identitet och vad som gör en öisare stolt hänvisar jag gärna till texten jag totade ihop i höstas, ”Jakten på den försvunna själen”. Alla håller förstås inte med om allt jag skrev där (vilket också visade sig i kommentarerna den gången), men den kanske ändå kan fungera som ett avstamp till att tänka i lite nya banor?

      http://media.sambadefensiv.se/jakten.pdf

  12. 17 maj, 2011 @ 21:26 Krilliano

    Det med överklassidentitet är ju helt åt skogen. Odla överklassimage? När har vi gjort det? Har jag missat något? Att Öis är ett öklasslag är sådär en 50 år gammalt. Och om du har ideer kan du ju börja jobba på dom och sätta dom i verket istället för att babbla och passa dom vidare här på sambadefensiv. Vilka är det som ska göra allt det här är min fråga? ÖIS är Öis och ska vara det som det alltid varit. Det finns redan själ och hjärta! Och det i mängder. Att rekrytera nya Öisare eller nya människor handlar nästan alltid om generation till generation alternativt att Öis är riktigt jävla bra. Det är inte för inte som Blåvitt har fansen. Gais och Öis står o stampar på samma sten. Men som sagt så får du gärna dra igång jordens kampanj och fixa varenda ny fotbollsintresserad att bli Öisare. För min egen del så kör jag mitt vanliga tugg.. vilket jag tycker funkar bra. Antingen håller du på Blärkvitt och är en i mängden och relativt tråkig eller så håller du på Röd motherfucking snyggblått och är vacker, sexig och unik.

    Svara

    • 17 maj, 2011 @ 21:55 Black Francis

      Överklassidentiteten är utan tvekan ett problem för att locka mer människor till Öis matcher. En stor majoritet avskyr det som de uppfattar som överklass och väljer därför bort Öis automatiskt. De som gillar att förknippas med överklass är i stor utsträckning människor som inte vill beblandas med pöbeln på ullevi. Kvar finns en liten klick människor som har missat Öis överklasstämpel eller inte bryr sig.

  13. 18 maj, 2011 @ 15:43 Stendal

    Krilliano,

    ja, jag kan tänka mig att dra igång jordens kampanj för Öis, dock är min poäng att det måste göras en något sånär grundlig analys av vad vi har att jobba med först, vad Öis står för och ska st åför, och hur det ska tänkas och arbetas innan man sätter igång.

    Jag kan inte säga att jag sympatiserar särskilt mycket med hur klubben skötts på senare år, och det handlar inte om efterhandskonstruerat gnäll utan en rätt bekymrad insikt om att här har folk UTAN rätt sorts virke lekt med det som du och jag uppfattar som just själ och hjärta och en vacker dräkt på vår bekostnad.

    Givetvis har sportsliga framgångar en given publik effekt, och visst kommer det mer folk på matcherna när det går bera

    Jag tror också, precis som Magnus Börjesson ger uttryck för i sitt fantastiska inlägg Jakten
    http://media.sambadefensiv.se/jakten.pdf
    som jag nu läst, att det finns vissa issues att ta itu med – nämligen den något existensiellt plågsamma frågan som varför man öht håller på ett lag. Är det dräkten som är grejen? Är det spelarna? Lagets prestation? Hur klubben sköts – ekonomiskt, socialt, idrottsligt? Är det vännerna på läktaren? Vi ska kanske inte bli alltför akademiska här men jag antar att ett lag som är framgångsrikt lyckas kombinera detta i flera avseenden,
    Jag sitter inte inne på alla svar käre Krilliano, och har aldrig påstått det heller, jag tycker däremot att ett forum som detta kan vara en lämplig plats för diskussion (Wikipedia: Forum kallas en plats, där en viss debatt eller liknande äger rum eller skall äga rum).
    Att dunka varann i ryggen är bra, men kanske inte räcker hela vägen?

    Mitt inlägg var ingen kritik mot dig eller alla andra som har ett rödblått hjärta, däremot tror jag det finns en poäng att tugga även om det – liksom ditt tugg fyller sin funktion. Ingen motsättning min vän.

    Slutligen, angående överklassimage. Jag säger inte att Öis medvetet odlar den, men den lever kvar som en föreställning. Jag kan t o m tycka att visst, det kan ju närmast vara kul eftersom den förväntade folkligheten i idrottsrörelsen går på tvärs mot just det där som du beskriver om att inte vara som alla andra, en i mängden, inte vara blåvitt-mainstream osv.

    jag tror bara inte att just det spåret känns särskilt spännande för framtiden – däremot att odla särart. Det göras i stort och i smått. Det kan göras på ledningsnivå och i klacken. Ett lyckat inslag är ju Rude Boys förträffliga grammofontimmar under matcherna.

    Svara

    • 18 maj, 2011 @ 19:03 JD1887

      Fasen Stendal, var sjutton har du varit någonstans? :D
      Väldigt vettiga tankar som får mig att tänka mycket själv om det du säger, fortsätt så!

  14. 18 maj, 2011 @ 16:33 Krilliano

    Givetvis ska det babblas på ett forum. Du har rätt och jag hade fel där. Sorry. Men för egen del tror jag som jag sagt innan med hur man blir supporter till ett lag. Det är i regel inte svårare än att farsan va Öisare alternativt att laget varit bra just när du råkar hänga med o kika. Sen finns det givetvis andra varianter men där handlar det mer om marginaler. Typ.. Fan vilket gött gäng o hänga med varianten. Sen är ju alla supportrar viktiga och där ska man givetvis jobba med att skapa ett fullgott alternativ till framförallt Blåvitt. Och du säger det själv. Bli inte för akademisk. När det gäller att odla särart så är jag helt med dig. Och till sist så är jag givetvis på din sida för är det något vi verklogen ska ta hand om så är det varandra. Cumbaya!

    Svara

  15. 20 maj, 2011 @ 12:55 Anonym

    Jag vet inte vad en del förväntar sig efter allt som varit, att inte klarat av att försvara sin plats som man spela till sig i Allsvenskan efter ett år som inte gav några jättepositiva känslor i Superettan efter alla kryssmatcher. På det en ledning som totalat misssköt Örgryte fotboll AB och Qvidingespåret , nedflyttning till Div 1 , nu senast supportrar och bengaler tro fasiken att folk tröttnar på allt och vänder ryggen till.
    dom orkar inte bry sig, det ger ingen energi det tar mer än det ger.
    Det kommer ta flera år att bygga upp en större publik runt Öis lika väl som Öis fotbollsmässigt och man får göra det med små medel i dag. Det vore bra om överklassstämpel försvann. Profilera istället att vi är den älsta fotbollsklubben/förenigen i Svergie, givetviss vill Öis spela så högt upp som möjligt elitmässigt, men det är lika viktigt att vi ser möjligheter i egna spelare och ger dom möjligheter om de har kvaliter som krävs och visar att de vill jobba för att utvecklas och sköta sin egen hälsa och vara en god ambassadör för Öis och goda förebilder inom Svenskfotboll som då även klubben är. Att man kommer med en bra inställning till match och jobbar till domaren blåser av matchen.
    Kommer Öis börja vinna matcher kommer några fler komma på matcher och börjar man sen befinnas sig uppe i topp av tabellen så ökar publiken något.Men det handlar också om att bygga upp ett nytt förtroende för de som är ansvariga för föreningen Öis idag att man kan lita på dem att de inte gör idiotaffärer.
    Det kommer att fodras hårt arbete många år framöver och att inte ge upp.
    Det finns en grupp kompetenta som är villiga att hjälpa till och som har tid ,kunskap vi har ett bra hemsida genom Ois.se tala om vad ni behöver ha hjälp med pengar vet vi men jag menar annart det är inte skämmigt. Alla vet hur saker ligger till.
    Sen är det ju att profilera spelarna mer. Besök sjukhus där barn ligger inne eller för unga boende som behöver stöd. Besök skolor var med på idrotts och hälsa lektioner. Man kanske kan fota för ett klädföretag/arbetskläder. Man kanske kan erbjuda sig att vara modell för kläder som visas i Nordstan eller något övrigt köpcenter eller när någon klass ordnar en modevisning. ERBJUDA SIG! Det skapar en igenkäningskänsla och att man vill veta hur den spelar på planen och blir nyfiken som också innebär att finns spelare i vår omnejd så kanske det påverkar att den ser att spelchans finns i Öis man lyfter upp vanliga killar vi får en annan känsla ,isället för ett lag fullt med Islänningar. Får man bort överklass stämpel så kanske det är så att Öis blir en av klubbarna som vinner i längden för att här har vi ett lag som inte är inköpt från Island.
    Det går inte att bygga allt på en dag utan alla måste vara medvetna att detta kommer ta oerhört mycket tid och tålamod och extra arbete. Sen att inte att förglömma våga alltid fråga man kan man kan bara få två svar ja eller nej. Det gäller antingen om man frågar sponsorer eller om en Öissupporter frågar en kompis om den vill följa med och se Öis.
    Avslutningsviss vill jag säga att jag älskar den charmiga staden Varberg jag kommer ta med min familj imorgon hoppas fler gör likadant att vi får se flera genrationer av Öisare imorgon i Röda och Blå färger och att vi tillsammans hejar fram laget och vi uppför oss bra så vi slipper negativa rubriker i media efter match. Ett tips till Laget när ni har ätit det mat ni behöver åk ut till Tre Toppar i Träslövsläge och ta en god glass. Anders Svensson med flera har varit där. Glöm inte att att signa en lapp och beröma den goda glassen sätt upp på väggen . Det passerar tusentals kunder där varje säsong steg ett vissa att man finns!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se