Träningsrapport inför Varbergs BOIS-Örgryte IS

Vad passar bättre än en såhär in på småtimmarna än en träningsrapport?

Vid cirka 16.30 började dagens träning på öisgårdens gräs, som idag, om jag inte misstog mig såg lite grönare ut än tidigare, är detta ett tecken månne? Om vi ska inleda med det negativa så var skadelistan ungefär densamma som den varit de senaste träningarna d.v.s att följande spelare saknades: Jakob Olsson, Valter, David Björkeryd, Mathias Johannesson, Felix Sehlström. Hur statusen är på varje enskild spelare i detta gänget har jag ingen koll på för tillfället men gissningsvis så är samtlliga påväg tillbaka inom en överskådlig framtid. Glädjade dock var att Jonte Lindström var tillbaka i full träning igen efter skadan han ådrog sig i matchen emot Lunds BK.

Oavsett eventuellt grönare gräs så startade träningen som sig bör med den klassiska ”kvadraten” en alltid lika uppskattad och prestigefull övning som dock inte är lika intressant att följa från sidan. På sedvanligt vis så var det en hel del meningsskiljaktigheter i de olika kvadraterna och som vanligt var det mest högljutt i kvadraten där David Leinar och Christoffer Bengtsson höll hus och maktkampen mellan dem är alltid lika underhållande att följa från sidan och idag kunde tillslut en uppgiven David Leinar höras säga de otroligt farsor-på-stan-iga orden: ”Men kan vi inte vara ärliga mot varandra?” med en uppgiven röst. Leinars citat var visserligen det mest underhållande som hände de första tjugo minuterna så jag tycker vi hoppar över till nästa övning på dagens träning.

Nästa övning som innebar samma inläggsövning som jag beskrev i förra veckans rapport, övningen består i att bollen startas av backarna och spelas via yttermittfältare till ett inläggsläge samtidigt som tre-fyra anfallare löper in i straffområdet för att möta inlägget. Denna gången så såg det dock inte så vasst ut i avsluten till en början och många av avsluten satt inte alls där de skulle, det var tillochmed så att vi vid sidan om började prata om att det trots det gröna gräset kanske inte såg så ljust ut iallafall. Men en tendens som det har gått att märka är, att efter att övningen gjordes om idag på samma sätt som man gjorde på förra veckans fredagsträning till att innehålla en försvarare, så sitter avsluten helt plötsligt mycket oftare där de ska sitta. Det är en märkbar skillnad i skärpa och distinkthet i avsluten i andra fasen av inläggsövningen än den första. I en match så är det ju som bekant oftast ungefär fyra försvarare ivägen så då måste ju avsluten bli fyra gånger bättre, sa simple as that? jo så måste det vara. Det bör väl också tilläggas att det såg likadant ut oavsett vem som användes som försvarare.

Efter inläggen så gick man över till att spela på två mål och liten plan med följande lag:

Lag Väst: Jonathan Lindström, Oskar Wallén, David Leinar Joakim Hall, Christoffer Bengtsson, Nicolas Sandberg och Sebastian Johansson

Lag Västlös: Luka Mijaljevic, Niclas Elving, Markus Anderberg, Jakob Lindström, Mikael Odin, Pontus Otterstedt, Danny Ervik och Dennis Jonsson

Målvakterna stod kvar i sina mål och bytte därför lag när man bytte sida. Matchen startade i ett riktigt bra tempo och hade riktigt bra intensitet och jag tycker mig se att den där glöden som jag så gärna vill ha i spelarnas ögon börjar komma fram nu mer och mer på träningarna nu och jag hoppas att detta håller i sig även i matcherna. Det känns som att detta är en av Robertos styrkor som tränare, att ingjuta en bra inställning i spelarna och lyckas få dem att prestera sitt max i varje situation. Den mannen har ju trots allt en hel del seriesegrar på sitt samvete, så vinnarinstinkt vet han nog hur man förmedlar. Matchen vanns av lag väst som avgjorde igenom Jonathan Lindström på ett bra skott från straffområdeskanten. En annan delikatess i matchen var ett riktigt tungt avslut av Anderberg med en sträckt vrist upp i nättaket från nära håll. I övrigt så finns det inte så mycket att skriva om tvåmålsspelet mer än att det var intensivt och i ett bra tempo.

Avslutningsvis så ger vi er startelvan inför morgondagens drabbning:

Peter

Cristoffer B-Danny E-David L-Joakim H

Nicolas S-Sebastian J-Jakob L-Niclas E

Oskar W-Markus A

Nu kör vi, mot tre färska pinnar!


'Träningsrapport inför Varbergs BOIS-Örgryte IS' have 9 comments

  1. 21 maj, 2011 @ 07:02 ÖIS1994

    Som vanligt en bra rapport. Nico går ut på kanten också och Anderberg blir startspelare framåt. Får se hur det artar sig i eftermiddag. Framåt Röblått

    Svara

  2. 21 maj, 2011 @ 09:25 nytko

    Mycket intressant startelva!

    Anderberg avgör matc……nej skoja bara. 5-0 å hattrick av Leinar.

    Svara

  3. 21 maj, 2011 @ 09:48 Jacko

    Bra startelva med undantaget att jag hellre sett Luka från start istället för Walle’n.

    Svara

  4. 21 maj, 2011 @ 10:57 Anonym

    luka kommer in pigg i halvtid

    Svara

  5. 21 maj, 2011 @ 11:22 Joakim G

    Ett tips,

    Ta ner bilderna till ca 600×400 innan du lägger in dom på SD. Det tar lång tid att ladda sidan, när du kör full storlek.

    MVH /Joakim G

    Svara

    • 21 maj, 2011 @ 11:51 Felix Jonsson

      Tack för tipset, men av nån anledning gick det inte att ändra det men jag ska försöka lösa det till nästa gång

    • 21 maj, 2011 @ 20:58 Johan O

      Jag har också haft problem med just bildhanteringen… Vi får försöka fixa det.

  6. 21 maj, 2011 @ 12:11 bukowski

    nico lär väl inte ösa in mål från h.yttern?
    i boxen är hans plats

    Svara

    • 21 maj, 2011 @ 16:05 JD1887

      I försäsongen spelade Nico på kanten, blev 2 mål från honom ;)


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se