En något dyster eftermiddag på gården

Fan, fan, fan sjöng Thåström för några år sedan. Vad jag vet så handlar den låten inte så mycket om fotboll men den passar förbannat bra in för att beskriva känslan man fick efter dagens pass på öisgården.

Som Johan skrev i motståndarrapporten så var Peter inte med idag på träningen och han kommer heller inte att vara med imorgon. Skälet till detta personligt, så vi väljer att inte spekulera i det. Men de olyckliga bortfallen stannar inte vid Peter den store utan även Christoffer Bengtsson fick kliva åt sidan p.g.a en krånglande magmuskel och han spelar troligtvis inte emot Oddevold. Joakim Hall är nummer tre på listan över dagens alla ”fan”, skadad även han. Även Pontus Otterstedt och David Björkeryd fick kliva åt sidan idag. Lägg därtill de tidigare skadorna på Mathias Johannesson och Felix Sehlström. Ja det var inte den roligaste dagen man spenderat på gården idag, suck. Om vi ska hitta något glädjande så var Felix Sehlström med och spelade en hel del och det ser ut som att han håller på att ta sig tillbaka inom en någorlunda överskådlig framtid. Men var det något som nästan läkte såret som de andra skadorna rivit upp så var det att man återigen hörde honom, mannen, myten, legenden, krigaren, mr Sambadefensiv, ni vet vem jag menar, Valter Tomaz Junior! Återigen kunde vi höra hans gälla stämma ifrån öisgårdens gräs, styrande och ställande i de inledande övningarna med samma eldiga temprament som alltid, skönt! Dock tror jag inte att han är aktuell för spel riktigt än utan några dagar till får vi nog hålla oss innan han är tillbaka. Även Jakob Olsson körde för fullt idag och det känns glädjande att se att han klarade matchen emot Trollhättan utan några fysiska men.

Ja, det var ingen glad start på en införtext, men det var så det kändes helt enkelt. Men nu till själva beskrivandet av träningen, dagens pass såg lite annorlunda ut jämfört med hur det brukar se ut dagen innan match. Man startade dagens träning med en övning som jag tror är samma som startelvan brukar jobba med innan matcherna, där man ska passa sig runt det andra laget med så få touch som det går. Skillnaden mot den övning man använder sig av på matcherna var att man istället spelade på en större yta än den lilla man brukar använda innan match. Efter detta så gick man över till Robertos patenterade inläggsövning som ni alla vet hur den ser ut vid det här laget. Men jag går igenom den en gång till för allas bästa: bollen startar hos mittbackarna som spelar bollen till en innermittfältare som slår ut den till en ytterback som i sin tur slår den till en yttermittfältare för att sedan själv kunna komma på överlapp och slå ett inlägg som innermittfältare och anfallare möter. Som bekant så är det inte alltid en fröjd att se våra kära anfallare i denna öviningen, tyvärr så såg det inte bättre ut idag. Avsluten satt lite överallt där de inte skulle, visst det såg stundtals ganska bra ut men den sammanlagda bilden är inte så god. Om jag ska berömma några så var som vanligt Anderberg stabil och satte de flesta lägen han fick, även Jakob Olsson såg het ut och satte en hel del bollar riktigt distinkt, Luka får även han ett godkänt av magister Jonsson denna eftermiddag. Dagens delikatess stod annars Danny Ervik för då han klappade till ett inlägg i en ganska snäv vinkel i en perfekt båge in i Fredrik Anderssons bortre kryss, en överlycklig Danny firade detta mål länge och väl och såg oerhört nöjd ut. Men den bestående bilden av denna delen av passet är att vi måste få in lite nytt blod längst fram. Känslan är också att det kommer att hända något de kommande veckorna på den fronten, tro inte att folk runt laget inte vet om problemet, för de gör de. Bilden man får är att det börjar bli något som man mer och mer söker lösningar på. Men varför inte bevisa imorgon att man är värd sin plats då? jo så gör vi!

Som avslutande övning så tränade man hörnor, detta såg ut att mestadels vara för att få in Fredrik Andersson i situationen med mycket folk framför mål. I övningen så ställde man en hel hög spelare runt Fredrik och han fick träna på att gå ut och plocka inläggen som kom in emot honom. Troligtvis så övar man detta för att det är en situation som målvakten annars bara hamnar i på matcher och då Fredrik inte har spelat på länge så kände förmodligen Roberto att det var läge att träna på detta.

Om vi då ska sammanfatta denna något dystra träning så kan i säga att vi står utan ytterbackar imorgon vilket inte känns speciellt bra såklart. Men att döma av dagens pass så kommer Dennis Jonsson att gå in som högerback istället för Christoffer Bengtsson medan vänsterbacksplatsen känns mer öppen. Fredrik Andersson kommer som jag tidigare nämnt att gå in istället för Peter i mål. Va det gäller Fredrik så är jag övertygad om att han kommer att göra ett bra jobb då han alltid är stabil på träningarna och det känns som att bättre andremålvakt än just Fredrik hade vi inte kunnat hitta. I övrigt så skulle jag tro att startelvan ser ut som den brukar. Då världen lärt känna sambadefensivs namn så har vi blivit ombedda att inte offentliggöra startelvan här på sambadefensiv, och som ni vet så vill vi inget hellre än att vårat kära öis ska ha de bästa förutsättningarna som bara är möjligt. Därför följer vi Robertos önskan slaviskt.

Nog för att det var en hel del elände men vi får inte glömma att Oddevold har haft det ännu värre, 13 spelare på dagens träning och enligt uppgift så gick två stycken av och träningen avslutades med 11 man. Läge för kross? Definitivt! Dessutom så kommer det enligt folk på gården över hundra bortafans vilket är tändvätska nog för att pallra sig till Gamla Ullevi. För det tredje så behöver Fredrik Andersson samt de nya ytterbackarna som troligtvis kommer att vara något ovana i sina nya roller vårat fulla stöd imorgon. Det är ingen tvekan om att det kommer att bli tufft imorgon, men det är när det blåser som hårdast som det visar sig vilka som är starkast! Imorgon ska Gamla Ullevi koka och det ska visa sig att vi likt tyskar alltid står som slutsegrare efter 90 minuter. Så vad säger ni? 1887 cup till frukost och seger mot Oddevold till middag? Mot tre färska!


'En något dyster eftermiddag på gården' have 18 comments

  1. 18 juni, 2011 @ 01:42 GHU

    Konstigt att magister Jonsson ger sin favoritforward godkänt…

    Svara

  2. 18 juni, 2011 @ 02:10 ÖIS 1994

    Illa med dessa skador, speciellt med Bildsköne. Men Dennis där istället, ja, jag vet inte. På andra kanten, Björkeryd, när är du tillbaka?

    Synd att skador ska förstöra uppladdningen, men Oddevold har som sagt fler skador än oss, så…

    Svara

  3. 18 juni, 2011 @ 02:20 JD1887

    Känns som att Öis kommer få lite problem på kanterna idag (e ju faktiskt lördag idag) ingen riktig ytterback verkar det som, kan bli farligt. Men Öis vinner ändå, Forza rödblått!!!

    Svara

  4. 18 juni, 2011 @ 07:48 Ankan

    Herregud…Dennis Jonsson som högerback. Får man inte frossbrytningar av det så är man som supporter gjord av stål. När det gäller Peter går det inte att låta bli att undra om hans frånvaro möjligen kan ha med transferfönstret att göra….?

    Svara

    • 18 juni, 2011 @ 07:57 Calle

      nej

    • 18 juni, 2011 @ 12:56 Anonym

      Vad skönt att det inte är så. Än i allafall.

    • 18 juni, 2011 @ 09:42 ÖIS 1994

      Jo, visst tänker man så. Dennis är ingen speedkula direkt, och han har inte känsliga fötter heller. Det gäller att spela säkert för honom idag.

  5. 18 juni, 2011 @ 10:10 JP

    Varför inte pröva 3-4-3. Oddevold är säkert nöjda med 1 pinne och kommer säkert
    med en defensiv uppställning.

    Svara

  6. 18 juni, 2011 @ 10:42 Hocus Focus

    Dennis kommer säkert att fixa ytterbacken.Spelade ju där ibland hos dom onämnbara.
    Kan ju visserligen inte räkna med några offensiva raider men säkra bakåt så ordnar det sig.
    Ingen som hört nåt nytt om Valon/Danny/Dan ?

    Svara

  7. 18 juni, 2011 @ 11:11 I all välmening!

    Felix, dela upp dina texter i kortare stycken så blir dina texter bättre och mer läsvänliga.

    Svara

    • 18 juni, 2011 @ 14:51 Felix Jonsson

      Tack för feedbacken, jag lär mig fortfarande så det är bra att ni skriver om det är något som ser konstigt ut.

  8. 18 juni, 2011 @ 11:30 Anonym

    Hur är det med Valter förresten? Påväg tillbaka? Där har vi en ytterback ifall de andras skador skulle bli långvariga…

    Svara

    • 18 juni, 2011 @ 12:19 ÖIS 1994

      Det sades i Radio ÖIS i torsdags att han fortfarande rehabtränar, men att han hade varit på planen ensam med bollen en kortare stund. Med andra ord, inte tid för nån comeback än på ett tag.

    • 18 juni, 2011 @ 14:34 Ankan

      Ser långt hellre Dennis än Valter som högerback. Och det säger mer om den nutida Valter än om Dennis….

  9. 18 juni, 2011 @ 13:12 Anonym

    Vi kommer verkligen behöva Adam Eriksson när han kommer tillbaka hoppas han är i god form.( träna nu på bra Adam du behövs!)
    Ja det blir tufft i dag , men mittfältet får hjälpa till att hålla defensiven får ytterbackarna får inte ränna i väg för högt upp i dag särskilt inte D. Skit, det blir en spännande match som kan sluta hur som helst ,det är så fotboll skall va inget givet och den är som bäst att uppleva live hur än utgången blir.Nu tar vi upp kampen med Varberg Bois både resultatmässigt och publikantal idag TA MED DIG FAMILJEN, POLARNA TILL GAMLA ULLEVI IDAG KL 16 00. Så vänder vi en dyster gårdag till en bra dag.
    Fredrik är jag inte ett dugg orolig över, klokt av tränar att träna grötsitation.

    Svara

  10. 18 juni, 2011 @ 13:15 Garotta de Ansjovis!

    Tror Danny tar högerbacken, Dennis mb, vb-platsen blir ju knepigare att lösa isf…

    Svara

    • 19 juni, 2011 @ 21:10 Anonym

      Danny skall inte flyttas på !


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se