En onsdagsträning i spöregn

Efter ungefär en veckas uppehåll från bloggande här på sambadefensiv så kände jag att det nog är lika bra att göra comeback. Då onsdagen är den enda träningslediga dagen för min egen del så fick jag ta tillfället i akt att åka till öisgården som inte riktigt visade upp sig från sin bästa sida, hällregn och kanske inte den mest intressanta träningen jag bevittnat.

En del saker hände trots allt så varför inte ta sig en titt på detta. Träningen inleddes som vanligt med spel på två små planer och med innebandymål, sex spelare i varje lag på små ytor. En ganska intressant övning att titta på om man tittar noga, man kan nämligen snabbt avgöra vilka som hänger med i tempot och vilka som inte riktigt hinner med. Alltså perfekt för att avgöra en provspelares kvalitéer, dock var det inte någon sådan på träningen idag och det känns väl inte som att det kommer bli något mer på den fronten heller. Däremot koncentrerade jag mig  på att ta mig en titt på Kocken som jag tidigare tyckt inte riktigt hängt med i tempot, och ni som såg matchen mot Sleipner såg säkert även där att det är en liten bit kvar innan den gode Clarholm är uppe i tempo. Eftersom han kommer ifrån division 5 så är det ju dock förståeligt, men av vad jag såg idag så tycker jag att känns som att det börjar arta sig för honom, även om det fortfarande går aningen långsamt i vissa situationer så tycker jag att det ser bättre ut nu än vad det gjorde för några veckor sedan. Problemet är när han får bollen och är felvänd så har han vissa problem att vända runt och skapa något och han blir lätt stående och får slå tillbaka bollen där han fick den ifrån. Jag vill dock inte se Kocken så mycket med boll utanför straffområdet eller rättare sagt jag vill inte se att Kocken ska behöva ta så mycket beslut utan jag vill se honom hugga på allt inne i straffområdet och jag vill framförallt se hans huvudspel som jag anser är det bästa i laget.

Kocken i all ära men den jag mest av allt hade velat se i anfallet nu är Oskar Wallén, idag som de senaste träningarna så hade han bara löparskor på sig och var inte med i spelet över huvud taget. Det gör ont på riktigt att se Oskar gå vid sidan utan att delta, mitt scoutöga som visserligen har gjort många av mina fotbollstittande vänner besvikna, ser en riktig målspruta i Oskar Wallén. Detta blev extra tydligt i matchen mot Husqvarna när jag innan matchen hajpat Oskar, och som alltid när jag snackat upp en spelare så levde han inte upp till mina förväntningar, inte till en början iallafall. Men sedan kom det, efter två eller tre missade chanser så fick han det där friläget som en spelares med problem alltid missar, men Oskar placerade bollen kliniskt intill den bortre stolpen. Kanske är det bara inbillning men jag ser någonting i detta som får mig att tro på Oskar. Det är självklart inte bara detta som får mig att tro på honom men en av dom är det.

Oskar(ryggproblem) var inte med på dagens träning, det gällde även Mathias Johannesson, Tommy Lycén, Danny Ervik och David Björkeryd de två sistnämnda var dock med i början och gick senare av. Vad det gäller Björkeryd så känns det som att han är på väg tillbaka då han deltar mer och mer i spelet på träningarna. Jag har i nuläget tyvärr ingen koll på huruvida skadorna kommer att hindra dem från spel i helgen, det enda jag kan säga är att jag inte tror att Wallén är aktuell för spel.  Antalet tipselitspelare var idag två: Filip Holländer och Robin Raunegger, det är inte första gången någon av dem är med och tränar med A-laget. Filip Holländer har varit med till och från under hela året och Robin Raunegger tränade under vintern väldigt intensivt med A-truppen och det kändes då som att en permanent uppflyttning var nära men så blev det inte. Nu är han dock tillbaka och av det jag såg så hade han inga som helst problem med varken tempo eller något annat, så inte heller för Filip Holländer.

Om vi ska, efter diverse utsvävningar, gå tillbaka till vad som egentligen hände på dagens träning så skulle det nötas inlägg och avslut, som det brukar, upp med en hand ni som tycker att det inte behövs! nä, tänkte väl det. Som vi alla är medvetna om så är det just avsluten som varit den stora akilleshälen under året, har avslutsträningen gett något resultat då? Ja, det har det faktiskt gjort, på träningarna i varje fall och kanske även på match då jag inte tror att vi hade vunnit matchen mot Sleipner med den ineffektivitet som många gånger i våras visade upp. Det man kan se på träningarna nu är att lägstanivån har höjts avsevärt. Om det tidigare på en dålig träning gjordes mål på 10 % av chanserna så kommer man nu aldrig ner på en sämre målprocent än 30%. Idag var väl en träning i mellanmjölksklassen det var inte Norrbyklass men absolut inte dåligt. Kocken nätade för övrigt ett antal gånger med pannan, skönt att se! Utöver det så var Anderberg som vanligt giftig framför mål, tillsammans med Jonte Lindström så är han alltid riktigt bra på träning, Andetberg börjar komma igång på match också, vänta bara så kommer Jonte med.

Som avslutning så spelades det förmodligen mest händelsefattiga tvåmålsspelet sedan år 1886. Det enda jag kan minnas är att Anderberg hade ett skott i ribban och skapade mest på planen och att Valter skrek högst på planen, inget nytt under solen med andra ord.

I övrigt noterar vi att…

…Niclas Elving inledde strålande i sin nya klubb Ahlafors, ett mål och två assist, så ska en slipsten dras Nicke!

…Jakob Olsson är tillbaka från Norge och får spela igen till helgen efter sin avstängning, det verkar inte som att det blev något kontrakt i Norge trots allt. Detta är förståeligt då Jakob inte riktigt varit sig själv efter ”rasistattacken” men vem hade inte blivit påverkad av något sådant.

… Joakim Olaussons övergång till Atalanta nu är klar, 700 000 sägs han ha köpts för, viktiga pengar för ÖIS i nuläget.

… Var det en pinsam publiksiffra på senaste hemmamatchen och jag hoppas innerligt att alla som då satt hemma tar sig i kragen och tar sig till nästa match, spelarna behöver allt stöd!


'En onsdagsträning i spöregn' have 43 comments

  1. 18 augusti, 2011 @ 01:02 ÖIS 1994

    Tack för rapporten. 700.000 SEK är en välbehövlig summa för oss. Lycka till, Joakim!

    Svara

    • 18 augusti, 2011 @ 01:38 Edwin

      Håller med, tack så mycke Felix!

    • 18 augusti, 2011 @ 08:05 PriMax_ÖIS

      Visst behöver vi pengarna men det är fortfarande billigt för en sådan talang.
      Tack Felix!

    • 18 augusti, 2011 @ 11:34 Rude Boy

      Bra rapport som vanligt. Välkommen tillbaks Joakim.

  2. 18 augusti, 2011 @ 09:04 Anonym

    Finns det någon klausul av något slag i övergången?

    Svara

  3. 18 augusti, 2011 @ 09:05 Aarno Jokisalmi

    Finns det någon klausul av något slag i övergången?

    Svara

    • 18 augusti, 2011 @ 16:38 Hox

      Vi får tyvärr inga 5% i utbildningsbidrag. Hur länge har han tillhört ÖIS, fyra månader kanske? Då snackar vi 5% x 5% x 1/3 = 0,83 promille av transfersumman. Jag gissar att vi har ett väntevärde på några hundralappar på hans utbildningsbidrag för ÖIS vidkommande…

    • 18 augusti, 2011 @ 19:13 Oskar Ängermark

      Fast Håkan, Joakim har varit hos ÖIS sedan 2009. Har du glömt att han är vänsterfotad också eller? ;-)

    • 18 augusti, 2011 @ 19:58 Hox

      Va, vänsterfotad?!?! :)
      Du har glömt (eller förträngt) att han tillhörde ÖFAB förut… :(

    • 18 augusti, 2011 @ 20:00 Oskar Ängermark

      Or did he? ;)

    • 18 augusti, 2011 @ 20:12 Hox

      Oh yes he did :(

  4. 18 augusti, 2011 @ 09:22 Dan

    Att Elving var helt lysande i comebacken Ahlafors är inte förvånande. Han har en enorm potentail som tyvärr inte ÖIS riktigt lyckats plocka fram. Han har var väldigt bra när han hoppade in mot Norrby om jag inte minns fel och bäst på plan mot Sylvia borta men sedan? Det är klart att det är jobbigt för vissa att sitta på bänken mycket, självförtroendet tar stryk, kolla bara på Luka. Det där är väl en ledarfråga, att få killarna som sitter på bänken att hålla modet uppe och självförtroendet, om inte på topp så i alla fall på en hyfsad nivå.

    I artikeln snackas det också om publikens svek senast. Ja, det var riktigt pinsamt. Borta har vi däremot varit bra, trots Balders Hage. Kan någon svara på varför det inte blir någon organiserad bussresa till Uddevalla? Riktigt dåligt och en förklaring vore på sin plats.

    Svara

    • 18 augusti, 2011 @ 13:33 Nr 17

      Vad menar du med trots Balders Hage?

  5. 18 augusti, 2011 @ 11:36 Rude Boy

    Alla till Uddevalla!

    Svara

    • 18 augusti, 2011 @ 12:34 ÖIS 1994

      Ja, slut upp nu Öisare! Det är en mycket, mycket viktig match på söndag och med vinst där har vi riktigt stor chans!

      Dessutom är Oddevold det enda laget i serien (utöver oss) som har tillstymmelse till en klack och dem ska vi väl slå?

      Heja Öis

    • 18 augusti, 2011 @ 12:56 Ludig van

      Hade varit en bra hjälp på vägen om Balders Hage fixat buss. Varför gör man inte det?

    • 18 augusti, 2011 @ 13:53 ÖIS 1994

      Det kan jag tyvärr inte svara på – men det är enbart 40 minuter bilresa från Göteborg och därför skall en Balders Hage-buss inte spela någon större roll.

      Dessutom finns det utlagt på deras hemsida hur man smidigast tar sig ut till Uddevalla och Rimnersvallen via kollektivtrafik.

    • 18 augusti, 2011 @ 15:51 x-et på räcket

      Vi i leden har en tendens att gnälla på när det blir på nära resor….kan det vara en anledning??
      Nåja, det kostar inga mängder att åka kollektivt – och, Mortens Bar på Kungsgatan (station Kampenhof och 4-500 meters promenad) har söndagsöppet – vilket bör anses som en slags revolution i den annars så stängda söndagstaden Uddevalla.

  6. 18 augusti, 2011 @ 12:14 Bartoli

    Man kommer inte långt som fotbollsspelare om man inte är bäst när det gäller. ÖIS behöver spelare som växer mot bra motstånd.

    Svara

    • 18 augusti, 2011 @ 15:58 Ronny

      Mmm, Jag vet inte om ett par poäng i en div 3 match som slutade 6-2 får mig att gråta floder över att vi tappat en spelare med ”enorm potential” som de flesta andra verkar göra.

      Jag tror inte heller att ”det låste sig i Öis”. Tror helt enkelt inte det är eller har varit en spelare för högre nivåer.

      Fullständigt obegripligt att vi värvade honom som allsvenskar.

    • 19 augusti, 2011 @ 07:31 JD1887

      Och vem snackar du om?

    • 19 augusti, 2011 @ 07:32 JD1887

      Glöm det förresten, såg det nu! :D

  7. 18 augusti, 2011 @ 23:34 Martin

    Förra hemmamatchen var mitt i Way out west-festivalen, och Öisare är ju ett kultiverat släkte som gärna insuper bra musik när det ges tillfälle. Därav publiksiffran. Nu är det dock alla till Uddevalla som gäller!

    Svara

    • 19 augusti, 2011 @ 08:17 Cor.g

      Hur kan man välja Prince framför Leinar eller Robyn framför Sebastian Johansson?
      Obegripligt…

    • 19 augusti, 2011 @ 11:32 Krilliano

      Sant!

    • 19 augusti, 2011 @ 12:50 Felix Jonsson

      Det gick aldeles utmärkt att kombinera, jag missade bara Jayhawks av dom jag ville se, men visst kan det ha varit så att vissa valde bort matchen, jag vill i vilket fall som helst aldrig mer se så dåliga publiksiffror

    • 19 augusti, 2011 @ 13:31 ÖIS 1994

      Me neither. 858 är ruskigt nära siffran 800 som vi har budgeterat för, just för att vara ”säkra” på att gå plus.

    • 19 augusti, 2011 @ 15:16 Jacko

      800 var väl vid spel på Öisgården där man trodde på något magiskt vis att man skulle spara 3 millar?

    • 19 augusti, 2011 @ 16:09 Ronny

      Ja precis.

      De vägrade förklara precis hur de tre miljonerna skulle sparas. Och Valhalla påstods vara dyrare än Gamla Ullevi.

      Skevt.

      Hoppas de har lagt ner idén för gott. Det hade dödat det sista av intresset som finns kvar för ÖIS.

      Hoppas även att styrelsen skaffar sig lite sportsliga ambitioner för A-laget. För har man inte det kommer vi aldrig gå upp, det är en av dem saker Ranäng faktiskt hade rätt i, att om man inte har några mål så blir det ingenting av det. Och det kostar att inte gå upp, särskilt när man dessutom har störst budget i serien.

    • 19 augusti, 2011 @ 20:59 ÖIS 1994

      Ja, att spela på Gården hade dödat intresset snabbt… Jag gillar Ullevi, det har fungerat ytterst bra den här säsongen och det är därför jag är skeptisk till att flytta resterande matcher till Valhalla för att låta Häcken spela på Ullevi.

      Men nu får ju Häcken spelade vidare på Rambergsvallen trots allt, så då antar jag att vi stannar på Ullevi.

    • 20 augusti, 2011 @ 11:25 JP

      Ranäng hade inga mål med ÖIS, möjligtvis självmål. Hans uttalanden gick alltid ut på att ÖIS skall vara en Elitklubb, vilket jag tycker är en luddig beskrivning. Problemet är att ÖIS saknar, och har gjort länge, en tydlig vision som man kan förmedla. Det är först när man har visionen klar som man kan sätta mål.

    • 19 augusti, 2011 @ 20:56 ÖIS 1994

      Jag slängde upp frågan på ett annat forum för ett tag sedan och fick då svaret att 800 gäller även på Ullevi, så jag litar på det.

    • 19 augusti, 2011 @ 15:34 Oskar Ängermark

      Synd att du missade just The Jayhawks. Ett av de få riktigt bra banden som spelade på WoW i år. The Avett Brothers och The Hives är väl de enda som kan toppa dem på den listan?

    • 19 augusti, 2011 @ 15:55 Felix Jonsson

      Ne de va många som va riktigt bra förutom dom du räknade upp, Pulp, Me and My army och prince t ex. The Hives va riktigt bra, Chris Dangerous har förresten blivit riktigt lik Sebastian Johansson

    • 20 augusti, 2011 @ 10:55 x-et på räcket

      The Jayhawks…..mums!

    • 20 augusti, 2011 @ 10:56 x-et på räcket

      Men, jag valde ÖIS…..

  8. 19 augusti, 2011 @ 21:09 DrJonas

    Hur är det med Anderberg, finns det några indikationer på att han kommer han få chansen att visa vad han går för som forward? Anyone? Killen kan ju göra mål.

    Svara

  9. 19 augusti, 2011 @ 22:25 Anonym

    Har ni tänkt på att om ni går på matcherna så kommer det in mer intäkter, alla som kan gör en kraftsamling dra med farmor med rullatorn ,syskonbarn ,farsan och morsan,tjejen. Se matchen som en mötesplats en träffpunkt.

    Svara

  10. 19 augusti, 2011 @ 23:32 ÖIS 1994

    En Sambadefensivs Twitter så kommer Björkeryd åter vara i spel tills på söndag. Äntligen!

    Svara

    • 19 augusti, 2011 @ 23:32 ÖIS 1994

      enligt, ska det såklart vara.

  11. 20 augusti, 2011 @ 20:26 Anonym

    god nyhet
    tipselit äldre vann med 3-1

    tror det är tre raka vinster nu!!

    hoppas a-laget kan göra likadant!!!

    Svara

  12. 20 augusti, 2011 @ 21:16 John Lindblad

    Björkeryd e inte me i truppen ens ju :( Men Valter e de ju :D

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se