En sprinter från England och en annan från Kode

Strength! STRENGTH!

Power! POWER!

Success! SUCCESS!

Victory! VICTORY!

Uppvärmning David Samuyiwa style! Som jag tidigare skrivit så har man från tränarhåll uttryckt att det behöver ändras något i upplägget inför bortamatcherna, och idag hade man verkligen skridit till verket. Träningen började med en föreläsning av David Samuyiwa inne i kafét på Öisgården. Vad som sades därinne vet jag faktiskt inte men det ska ha handlat om motivation och mental styrka, något som vi alla är medvetna om att truppen har haft problem med i år. Lite senare än vanligt kom dock spelarna ut på gräset som börjar bli lite slitet efter den senaste tidens regn(där kom den, den obligatoriska gräskommentaren). Denna gången var det dock inte Roberto som höll i uppvärmningen, utan den sköttes istället av Samuyiwa som drog igång något som i början såg ut som en helt vanlig uppvärmning med höga knän, sidosteg and all that jive, men efter några vändor började det:

DS: Strength!  Spelarna:STRENGTH!

DS: Power! Spelarna:POWER!

DS: Success! Spelarna: SUCCESS!

DS: Victory! Spelarna: VICTORY!

David Samuyiwa

Samuyiwa skrek alltså ett ord som spelarna sedan svarade på, visst, det känns väldigt mycket amerikansk arméfilm men det får vara hur löjligt som helst bara det hjälper spelarna att nå bra resultat. För David har det uppenbarligen fungerat då han själv har en framgångsrik karriär som fotbollsspelare och framförallt friidrottare bakom sig. Om det kan tända spelarna återstår dock att se.

-Det känns väldigt bra att kunna få in någon utifrån som inte har så insatt i allt som hänt kring klubben och som kan komma in med nya idéer och en vinnarmentalitet. säger Tomas Östlund om samarbetet

Mina egna erfarenheter av mental träning är att det alltid låter pajigt och töntigt i början men när man väl tar det till sig så gör det stor skillnad, och någonting säger mig att detta är exakt likadant, om man utgår ifrån att DS är en pajas och bara kör sitt eget race så kommer man inte heller att få någonting ut av det. Jag ser i kommentarer och liknande att många redan nu har räknat ut detta som några häxkonster men jag vill ge killen en chans innan jag ger min bild av det. Detta kan bli bra.

Sluta tjata, hur såg träningen ut då? Jo efter den aningen oortodoxa inledningen så gick Nestor Jakobsson in och delade ut västar, till skillnad från träningarna innan match tidagare så brydde man sig idag inte om att träna avslut och gick istället direkt på ”spel på liten yta” den vanliga övningen som är ganska svår att förstå sig på där det inte finns några mål, min gissning är att det går ut på att slå ett visst antal passningar inom laget för att få poäng. En ganska ointressant övning såhär dagen innan match men man kan konstatera att det fortfarande finns en del att slipa på i passningsspelet. Det kan bli aningen mer distinkt och bestämt i vissa lägen, kreativiteten finns men passningarna kan vara mer exakta.

Efter detta var det dags för den blonde mannen från Kode att ha lekstuga och som han lekte. Ni som inte har bevittnat en träning på öisgården har inte sett hela Marcus Anderbergs potential, han har de bästa avsluten, han är snabbast och han har den bästa tekniken. Då man som sista övning för dagen spelade på två mål på en liten plan glänste han ordentligt. Ett exempel är när han får bollen på mitten av den lilla planen, fintar sig emellan de två spelare som attackerar honom och chippar över en utrusande Peter, chippen går i en perfekt båge över Peter men i stolpen, men misströsta icke, Anderberg är där och slår in returen innan någon annan hunnit reagera. Efter detta gjorde han minst ett mål till innan jag var tvungen att lämna Öisgården. Som jag skrev i en tidigare tex så har Anderberg haft vissa problem med att få ut hela sin kapacitet på matcherna, men de senaste matcherna har jag anat en ändring på detta. Mot Husqvarna så var han en av, om inte den bästa spelaren på planen och matcherna efter det har han konserverat den formen mycket bättre än vad han annars brukar göra. I många fall tidigare så har Anderberg haft några matcher varje säsong som han spelat fullkomligt brilliant men det har sällan varit någon långvarig formtopp. Oftast har det varit skador som satt käppar i hjulet, men nu känns det som att man kommit tillrätta med problemen och Anderberg har nu kunnat spela obehindrat en längre period och förhoppningsvis leder detta till att vi ser honom ta ännu ett steg i sin utveckling.

Om man ska säga något mer om det avslutande tvåmålsspelet så var det en riktigt underhållande kamp som det bjöds på, många mål och hårt spel. Av det jag hann se innan jag var tvungen att avvika så gjorde Patrik Elmander ett typiskt ”Elmandermål” dvs böka in en retur med en tåpaj mellan benen på Fredrik Andersson, vem har sagt att det ska vara snyggt? Även Nico gjorde mål med ett fint avslut tätt intill Peters högra stolpe, där har vi en till spelare som är bättre på träning än match. Sist men inte minst så pangade ”Class” dit en boll, märkligt med David att han var med på hela träningen men inte är uppskriven i morgondagens trupp. Förmodligen är det så att han inte är riktigt återställd och att man då hellre väntar till de två viktiga hemmamatcherna mot Varberg och Trollhättan istället för att låta honom riskera något mot Oddevold. Jag får be om ursäkt för mitt felaktiga avslöjande på Twitter i veckan men jag trodde att min källa var tillräckligt tillförlitlig men icke.

Startelvan:

Om man snabbt ska kommentera startelvan så är den enda ändringen att Jakob Olsson är tillbaka och går in på innermittfältet, det känns som en ganska intressant lösning då hela mittfältet blir mycket offensivare än med Sebastian Johansson på en av platserna. Förhoppningsvis kan vi med det spelskickliga innermittfältet som man nu ställer på banan gå in och äga matchen från första sekund. Jag hade gärna sett att Jonte Lindström hade gått in på tillsammans med sin bror på innermittfältet men Jakob Olsson är en offensivare lösning som självklart kan skapa väldigt mycket på egen hand. Även om Jakob inte har varit i sitt livs form den senaste tiden så är det ändå en spelare som alltid tillför något extra.

Så vad säger vi? jag tror på 3-0 vinst, Elmander x2 och Adam Eriksson blir målskyttar, vet inte varför, det bara är så.

Till sist vill jag bara be om ursäkt för det abrupta slutet på Twitterrapporteringen men batteriet på mobilen gav upp, men vi tar nya tag nästa gång!


'En sprinter från England och en annan från Kode' have 15 comments

  1. 21 augusti, 2011 @ 09:08 JD1887

    Härlig rapport! Du skriver lika bra som vanligt, fortsätt så!! :)
    Tror att Lillström klarar sig bra på innern utan seb men seb e den mer defensiva gubben där så vi lär få ett väldigt offensivt mittfält idag. Men vi kommer vinna, 3-1!

    Svara

  2. 21 augusti, 2011 @ 09:28 Bartoli

    Putte Kock-anfallet får chansen igen. Men snart måste väl Clarholm ändå prestera om han ska få fortsätta från start?

    Svara

    • 21 augusti, 2011 @ 10:58 x-et på räcket

      +1.

      Visst skall man få chansen att komma in i tempo etc…men, det känns mest som dravel efter att ha sett en ”huvudlös” och extremt tempofattig comeback av kocken i förra matchen.
      Wallén/Pelma är mitt par….tills vidare.

    • 21 augusti, 2011 @ 12:40 Oskar Ängermark

      Du får vänta på den kombinationen tyvärr, Jesper. Oskars rygg är fortfarande elak mot honom och senast jag snackade med honom så visste han inte när han skulle vara tillbaka. Diskbråck är det han har. Någon som vet hur länge man blir borta ungefär?

    • 21 augusti, 2011 @ 13:52 JD1887

      E det en elakartad så kanske det aldrig läker helt. Då kan man använda ryggen fullt ett par dar och sen nästan sängliggande. Va jag vet iallafall…

    • 21 augusti, 2011 @ 16:34 Krilliano

      Hmm.. Inte bra med diskbråck. Drabbades av en liknande variant för ca ett år sedan och det är inte bra ännu. Första tiden ligger man ju bara mer eller mindre raklång och lipar. Nu är Oscar nästan 20 år yngre och tränar antagligen bättre och är inte marinerad i alkohol som en annan. Men det är verkligen ingen bra skada att ha om man ska bli elitidrottare. Hoppas den är mild så han får chansen att komma tillbaka fullt ut.

    • 21 augusti, 2011 @ 22:34 Garotta de Ansjovis!

      Ajdå db inte bra…. Har detta själv faktiskt, finns olika varianter…
      Över-rörlighet i ligamenten, kan vara allt från slut som elitidrottsman till helt ok om ett par veckor…

  3. 21 augusti, 2011 @ 11:43 Johannes

    Ruskigt bra rapport (som vanligt!) men jag saknar dock bellmans inläggen, när ni rankade Öis tre bästa spelare efter varje match, något att återinföra efter dagens match?

    Svara

    • 21 augusti, 2011 @ 14:51 Felix Jonsson

      Jag har ingen koll på honom men jag tror att han bara skriver efter hemmamatcherna, men jag kan knåpa ihop något efter denna matchen om ni vill, hade ändå tänkt skriva en krönika

    • 21 augusti, 2011 @ 21:48 Johannes

      Det vore gött!

    • 21 augusti, 2011 @ 22:39 Bellman

      Jag har var bortrest under hela min sommarsemester och har sedan haft oturen att ett par av mina vänners bröllop i år har hamnat på samma dag som ÖIS-matcher.

      Min förhoppning är att vara tillbaks med topp3 som vanligt fr o m nästa omgång.

      För övrigt så måste jag säga att Felix har lyft den här bloggen ordentligt! En hel hög med cred till dig!

    • 21 augusti, 2011 @ 22:45 Felix Jonsson

      Det är lugnt jag täcker upp för dig denna gången ;) Tack så mycket för berömmet, som jag tidigare sagt så är det de som gör att man fortsätter med detta.

  4. 21 augusti, 2011 @ 14:03 Cochrane

    Meningen med att skrika de där orden måste väl vara att det ska rota sig en tro på framgång längst inne i det innersta av varje spelare? Då bör man väl ropa dom på svenska, ingen av killarna har väl engelskan närmast de egna outtalade tankarna och känslorna? Ds får nog tänka igenom det här ett varv till.

    Svara

  5. 21 augusti, 2011 @ 15:44 Bartoli

    Bra med Olsson från start. Hoppas att han gör en ”Michael Vick” och kommer tillbaka starkare än någonsin – vi behöver honom!

    Svara

  6. 21 augusti, 2011 @ 18:44 147

    Wow,nu vet jag,vi går på träningar och kollar hur duktig Anderberg är,för i matcherna lär vi inte se det.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se