Felix epistel n:o 1

Eufori, lycka och fullständig extas!

Det spelades verkligen ingen propagandafotboll från Öis sida på Rimnersvallen igår, verkligen inget skönspel. Det är det som gör denna vinsten extra skön, tidigare matcher har det krävts en absolut topprestation från rödblått håll för att bärga segern. Däremot denna gång, likt matchen mot sleipner lyckades man vinna utan att övertyga. Det fanns tre detaljer som jag speciellt skulle vilja lyfta fram som positiva:

Vändningen

För en gångs skull lyckades man vända ett underläge till vinst, det har inte hänt innan i år. Kanske var det David Samuyiwas peptalk som gjorde det, Nicolas Sandberg säger i en intervju med ois.se att det ända som var i hans huvud i slutet var ”think three points”. Även om mycket av det DS sa verkade skruvat och ganska pajigt så tror jag att sådana saker kan ha en undermedveten påverkan när man väl är på planen, och för mig får han göra precis vad han vill om resultatet blir att man klarar av att vända matcher. I tidigare matcher där man har kommit i ett tidigt underläge så har det krigarmentaliteten inte infunnit sig förrän på slutet, nu tyckte jag mig se att man direkt efter halvtidsvilan höjde sig en aning och efter utvisningen fanns det en vinnarskalle i spelarna som inte synts på länge. Istället för att en ängslighet infann sig så kom exakt den effekt som alla vill ha i ett sådant läge.

Effektiviteten

Något som man inte pratat om så mycket var att det som egentligen avgjorde igår var att Öis gjorde mål på sina lägen i mycket större utsträckning än Oddevold. För en gångs skull så var man det effektivaste laget, jag räknar det till fyra riktigt farliga chanser för Öis del, förutom målen så räknar jag in Kockens nick strax utanför i första halvlek och Nicolas Sandbergs i andra halvlek på Jakob Olssons frispark. Oddevold hade i ärlighetens namn lika gärna kunnat göra 2-1 i slutet men denna gång var det Öis som satte sina chanser.

Bredden

Jämfört med i början av året så finns det nu en möjlighet för tränarna att byta in spelare som det går att ändra en matchbild med, detta syntes tydligt igår när Nico kom in och man fick ett helt annat spel med hans djupledslöpningar. Hade det inte varit så att Nico hade varit avstängd i nästa match så hade jag sett honom som självklar bredvid Patrik Elmander. Även Pontus Otterstedt gör ett bra inhopp och dessutom finns Jonathan Lindström på bänken som iallafall jag tror kan utvecklas till något riktigt bra. Elmander har dessutom överträffat mina förväntningar, jag visste att han skulle gå in och göra ett bra jobb men han har tillfört mer än jag kunde förutspå. ”Pelma” är en anfallstyp som vi inte riktigt haft i truppen innan, en hårt arbetande forward som är mer komplett än de övriga anfallarna. Elmanders avslut är håller ju också bra klass och målet är ju helt fantasktiskt bra gjort hela vägen från mottagning till avslut, vilket avslut!

Slutligen är det dags att ta över Bellmans uppgift för denna gången och utse matchens tre bästa spelare:

1. Peter Abrahamsson

Jag är så glad, så otroligt glad att vi har Peter i mål och jag hoppas innerligt att han är sugen på att skriva på för flera år till framöver. En match i år har Peter varit ostabil och det var mot LB 07 i övrigt har han varit säkerheten själv. Igår var han dock mer än säker, i slutet var han helt grymt bra, ett perfekt exempel på hur viktig Peter var igår är  frilägesräddningen i slutet som är skillnaden mellan tre och noll poäng.

2. David Leinar

Utsedd till matchens lirare av matchvärden på Rimnersvallen och en av få ljuspunkter i ett annars ganska tamt försvarsspel. Trots några små missar så tycker jag att Leinar är en härförare av sällan skådat slag, vem kunde tro det efter första säsongen i allsvenskan. David Leinar har enligt mig allt som en lagkapten ska ha. Igår stod Captain Fantastic för ett flertal ingripanden i sista sekunden som hindrade baklängesmål. Sedan har vi huvudspelet som är i hög klass och det känns aldrig farligt när en långboll kommer in mot backlinjen.

3. Jakob Olsson

Här var det sod valet mellan Jakob, Elmander och Nico men tillslut valde jag ändå Jakob Olsson då hans andra halvlek var helt grym. Även om han drällde med bollen en del i första så tycker jag att det jobb han gör i andra väger upp det. Att fylla Sebastian Johanssons skor är svårt, riktigt svårt, men jag tycker att Jakob gör det bra han kämpar och sliter och vinner en hel del bollar och i stort sett varenda omställning i andra halvlek är Jakob Olsson inblandad i på något sätt. Det är riktigt skönt att se att han går in och gör ett så bra jobb efter allt som hänt kring honom och att han omvandlar den frustration han känt till något positivt.

Det var allt för mig denna gången då jag fick agera stand-in för Bellman men förhoppningsvis är han tillbaka nästa vecka. Nu ska jag skriva på en ny text, ha det!


'Felix epistel n:o 1' have 12 comments

  1. 23 augusti, 2011 @ 09:25 Johannes

    Bra jobb även den här gången!, tack Felix!

    Svara

  2. 23 augusti, 2011 @ 10:18 Garotta de Ansjovis!

    Jakobo drällde med bollen vid deras 1-0, klart hans fel….
    Hela 1a hv var en katastrof för honom. Att han var så jävla bra i 2a att han skulle komma topp 3, känns tveksamt tycker jag…

    Svara

    • 23 augusti, 2011 @ 12:19 ÖIS 1994

      Håller med. Han var mycket blek igår, och bortsett från hans eminenta frisparkar så var han inte alls samma Jakob som man sett stundtals tidigare.

      Men det är svårt att göra en topp-tre på söndagens match, då i stort sett alla, utan Peter, i ärlighetens namn gjorde en av deras sämsta matcher hittills i år (som jag har sett.)

    • 23 augusti, 2011 @ 16:02 Felix Jonsson

      Jag håller med om att Jakob inte gjorde sitt livs match men jag tyckte ändå att han tillförde tillräckligt mycket för att förtjäna en tredjeplats. Som du skrev så var det ganska svårt att hitta någon som stack ut då alla va ganska bleka. För att förjtäna en plats bland dom tre så tycker jag att man ska sitcka ut lite och det tyckte jag att Jakob var en av få som gjorde, men som sagt det var svårt att hitta spelare som levde förtjänade en plats där förutom Peter då

  3. 23 augusti, 2011 @ 15:49 nytko

    Härligt Felix, alltid kul att läsa dina texter!!

    Men jag håller inte med om att Jakob var top 3…Hans första halvlek var katastrofal, så att hans andra halvlek skulle ha vägt upp det såpass mycket, det tycker då inte jag i alla fall!

    Hellre att du då tar Nico (som du skrev att var en av kandidaterna) för han gjorde mer på sina 30-35 minuter än vad Jakob presterade sammanlagt i denna matchen..

    Men, men. FC Trollhättan tog en stabil 2-0 seger mot Norrby igår, och vi har ju haft väldigt svårt med Trollhättan av alla lag dom senaste åren. Så det kommer bli en ruskigt tuff match på måndag!

    Slut upp ÖISare!

    Svara

    • 23 augusti, 2011 @ 15:50 nytko

      Såg nu att Garotta de Ansjovis skrev lite samma saker som mig! Ber om ursäkt om det ser ut som att jag härmat honom! :)

  4. 23 augusti, 2011 @ 17:14 Garotta de Ansjovis!

    Japp FCT passar oss dåligt är inte dom 3 senaste 3-3, 2-4, 0-3… 10 i röva mot det gänget, tragiskt.

    Svara

    • 23 augusti, 2011 @ 18:19 Krilliano

      Dags å ändra på det!

  5. 23 augusti, 2011 @ 21:27 Hocus Focus

    Tror att Jacob är den typen av spelare som alltid kommer att varva grått med lysande , hoppas jag har fel , han är ju allsvensk när han är som bäst .
    Det ”oroar” mej också lite att Abraham är så bra varje match.
    Vad är oddsen att han stannar om ett storlag viftar med ett guldkontrakt ?

    Svara

    • 24 augusti, 2011 @ 01:00 Felix Jonsson

      Saken är väl den att Jakob spelar på gränsen hela tiden, tacklingarna är på gränsen passningarna är på små marginaler och finterna med. Problemet då blir ju när man kommer ur form och man inte riktigt har den touchen som krävs så går det också inte helt som beräknat

  6. 24 augusti, 2011 @ 12:56 bukowski

    jakob olsson,så lik peter birro,tänk utan mustaschen+blont hår,så lik
    fast kanske ännu mer lik herkules jonsson i julkandern herkules jonssons storverk
    med tage danielsson från -70 nåt sånt!?

    Svara

    • 24 augusti, 2011 @ 12:57 bukowski

      hann först! julkandern? julkalendern,så!


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se