Inför LB07 – Örgryte IS

Har ni hört om 40-meterspassningar som går mitt i prick?

Har ni hört om bollkontroll utöver det vanliga?

Har ni hört om en landslagsmeriterad islänningsmakedon som bolltrollat i spanien?

Marko Pavlov har provspelat på ÖIS-Gården och han har gjort ett starkt intryck på oss läktarcoacher som dricker kaffe på huvudbyggnadens balkong. Men är detta verkligen en spelare för ÖIS? En snabb sökning på google visar att samma Marko varit omkring i olika klubbar och erbjudit sina tjänster som bolltrollande mittfältare. Mjällbys tränare Peter Swärdh uttrycke att Marko var lite för defensiv för att funka i laget. Med Sebastian Johansson och Jakob Lillström i laget så känns det som att vi har den defensiva biten klar.

Med det sagt så kan vi konstatera att ÖIS ändå varit framåtsträvande under sommarens transferfönster och värvat spelare med meriter från högre divisioner. Tommy Lycén förstärker mittfältet, en tvåfotad blondin med meriter i allsvenskan. Då i den något felfärgade Gais-tröjan men nu är han tillbaka i en mycket mer passande rödblå mundering. Att Tommy startar imorgon kommer inte som en överraskning. Även om Pontus skötte sig utmärkt senast så är Tommy meriterad och kommer förhoppningsvis ha lekstuga på sin kant under resten av serien.

Dagens träning genomfördes på ÖIS-gården (som vanligt) på naturgräset. Regnet började falla lagom till träningen men ändå så hade en grupp fans hittat dit. En sak som kan vara värt att nämna är att det är stor skillnad på träningsupplägget i början av säsongen gentemot upplägget numera. Förut kunde träningsgruppen bestå av 15 spelare som joggade och spelade tvåmål 5 mot 5. Idag och på senare tid så är det stora grupper som deltar och inte blir det färre av att man värvar (ganska logiskt, eller hur?). Det har även skapats ett större drag vid sidan om. Jag kan meddela att det är småjobbigt att stå på sidan av planen i mars och titta ensam, ett nödvändigt ont helt enkelt. Om det är sommaren och solens strålar som lockat ut Öisarna ur ide det vete katten, men det finns värre sätt att spendera en eftermiddag än att vara på ÖIS-gården. Välkomna upp och upplev sidlinjestjötet på plats!

Som sig bör så övades det på skott på dagens träning. Vissa matcher under säsongen så har det sett ”sådär” ut på planen. Vissa spelare känns lite rädda för att skjuta och att ha ett lag fullt med fegisar, det går ju inte för sig. Just anfallet har ju som bekant blivit förstärkt med två spelare. Andreas ”Kocken” Clarholm och Patrik Elmander gör båda comeback i Örgrytes färger. Andreas är dock avstängd under morgondagens match efter ett rött kort i hans sista match för Grundsund vilket innebär att han tvingas stå över morgondagens match. Oskar Wallén, en hälft av Kodemaffian missar också matchen på grund utav skada. Med Jakob Olsson avstängd så innebär det att startanfallet imorgon blir Patrik Elmander och Nicolas Sandberg. Just Nico såg för övrigt jäkligt het ut på dagens tränings skottmoment!

Startelvan mot LB07

Jag kan ”avslöja” att detta var första gången undertecknad försökte sig på att göra en startelvagrafik så ha lite överseende innan ni kommenterar ”Peter är alldeles för mycket i mål” och liknande. En sak som är värt att notera är att Danny Ervik som saknas på grund utav avstängning ersätts av Adam Eriksson. Adam återvänder från Kinna IF där han under våren gjort väldigt bra ifrån sig som mittback. Som ung spelare så är det naturligt att han tar platsen bredvid Leinar i försvaret.

Som avslutande ord angående ÖIS så kan jag ge er min personliga åsikt om värvningarna. Det har varit mycket snack om att Kocken och Pelma är onödiga värvningar och allt de där men jag vill påminna er lite om hur det sett ut i vår. Det har inte direkt varit idel storsegrar. Nu har vi en anfallsuppsättning som på pappret inte skulle skämma ut sig i superettan och egentligen så räcker det att en av våra anfallsalternativ blommar ut för att hösten skulle kunna bli riktigt trevlig. Med Tommy på mittfältet så vågar jag konstatera att vi har söderettans vassaste uppställning i 3 av 4 lagdelar (målvakt, försvar och mittfält) och anfallsbesättningen är inte fy skam den heller. Jag vågar hoppas på en grym höst och en fin avslutning där vi säkrar uppflyttning mot Motala hemma den 15e oktober!

Så vilka är det då vi möter? LB07 heter laget och i ärlighetens namn så är det en av fotbollssveriges fulaste klubbloggor som pryder morgondagens spelplan. I senaste mötet mot Limhamn så blev det tyvärr ”bara” en poäng för sällskapet. En match som jag tyvärr missade och det enda jag kan konstatera är att 1-1 är alldeles för dåligt. Malmöklubben har spelat in 16 poäng i årets södetetta vilket ger dem en elfteplats precis över nedflyttningsstrecket. Precis som ÖIS så har de under veckan som gått värvat friskt och meriterat. ”Den nye Zlatan”, Goran Slavkovski har anslutit och även om det är en spelare med en (av allt att döma) god potential så känns det tacksamt att det blir hans första match mot ÖIS. Det tar ett tag att komma in i ett nytt lag. Utöver det så har även Charles Andersson med meriter från Kameruns ungdomslandslag skrivit på för skånelaget.

LB07 förlorade sin senaste match mot Norrby med 4-2 och har under de senaste tre matcherna mäktat med en seger, en förlust och en oavgjort. Svårläst i kubik!

Med tre poäng i sikte reser Örgryte IS ner med nya spelare och en seger mot Husqvarna i ryggen. Klättrandet mot Superettan fortsätter imorrn och det finns ju bara ett sätt att se på fotboll, nämligen live!

Slutresultatet? 5-0 och hat-trick av Leinar, som alltid!


'Inför LB07 – Örgryte IS' have 33 comments

  1. 5 augusti, 2011 @ 22:48 nytko

    Väldigt bra rapport! Härligt Johan.

    Vi får väl se hur Pelmander ser ut nu då…jag är inte jätteoptimistisk efter hans tidigare sejourer som varit minst sagt….halvdana. Men jag överbevisas gärna!!

    Lycén är jag övertygad om kommer bli ett mycket bra nyförvärv!

    Jätteskoj att Adam är tillbaka dessutom!

    1-2 blir det imorron, Nico gör ett och Lycén gör ett!

    Svara

    • 5 augusti, 2011 @ 22:55 Johan Orebäck

      Tack så mycket! Alltid lika kul att höra att folk uppskattar det man gör :)

      Angående Pelmander så är det lätt att hänga upp sig på just hans senaste sejour. Jag tror att det ÖIS anfall behöver är lite konkurrens, att killarna som startar känner av att det finns folk på bänken som vill in och ta deras plats ifrån dem. Om man ser till värvningarna av Kocken och Pelma så tror jag dessutom inte att någon av dem kräver så mycket i lön och de kom båda gratis till klubben vilket innebär, som jag skrev, att det räcker att en av våra anfallare sätter sina lägen varje match för att det ska gå bättre i höst. Om det är en av de nya eller en av de ”gamla” är skit samma, så länge målen görs och segrarna bärgas :)

  2. 5 augusti, 2011 @ 22:52 Björn

    Detta har inte med artikeln att göra, men har någon tips på en go ÖIS bild som man kan ha på sitt bankkort? Jag tänkte först på bilden där det är två lejon som omringar märket med en text där det står ”mens sano in corpse sana” eller något liknande, men hittar inte den någonstans. Så tips hade varit uppskattat, tack på förhand!

    Skam den som ger sig, KRIGA!

    Skriver det på denna artikeln också för att kunna få svar snabbare :)

    Svara

    • 5 augusti, 2011 @ 23:08 Johan Orebäck

      Själv har jag en förkärlek för den gamla loggan:
      http://i.imgur.com/YVaQk.jpg

      Sen så finns ju denna som är vacker =) :
      http://i.imgur.com/39xvJ.jpg

      Bara två förslag, hoppas du hittar något som passar bra!

    • 5 augusti, 2011 @ 23:16 Björn

      den senare var fin, ungefär som den jag letar efter men där var det 2 lejon och ingen tecknad bild. Vet du vad jag menar, isåfall var hittar jag den?

    • 5 augusti, 2011 @ 23:58 Jens Zackrisson

      Om du skickar mig din mailadress kan jag fixa en bild med loggan du letar efter. Vet du vad det ska vara för mått på bilden kan du skriva med det också!

    • 6 augusti, 2011 @ 00:33 Björn

      boydwit@hotmail.com och det ska vara 1050×672 i mått!

      Tack så mycket för hjälpen! :D

    • 7 augusti, 2011 @ 16:31 Edwin

      Hade också en bild, hoppas det hjälper!:)

    • 8 augusti, 2011 @ 23:26 Jens Zackrisson

      Förlåt Björn, jag trodde jag hade det gamla originalet mer lättillgängligt än vad som var fallet. Jag ska leta efter den men kan inte lova något.
      Eller löste det sig ändå?

    • 9 augusti, 2011 @ 01:40 Magnus Börjesson

      Är det den här bilden ni snackar om? Ett Jens Z-original om jag inte minns fel. :) Tishorna med den loggan på är nog (enligt mig) de snyggaste som funnits i sortimentet på senare år.

    • 9 augusti, 2011 @ 09:10 Jens

      Det var den jag trodde att Björn menade, ja. Grafik-nörd som man är ville jag göra en bild utifrån mitt vektoriserade original, men kan inte hitta det just nu eftersom jag befinner mig mitt i en flytt.

      Vart jag flyttar? Örgryte, såklart!

    • 5 augusti, 2011 @ 23:59 Jens Zackrisson

      Också OT, men: Johan, vet du historien bakom den gamla skölden? De enda ställen jag sett det på är på fanan bakom Wilhelm Friberg på det kända fotot av honom som ung och på fasadritningen till gamla Walhalla IP som jag, nördigt nog, innehar.

    • 5 augusti, 2011 @ 23:10 Felix Jonsson

      Ta lagfotot från 2006, Det är kul att Clifford står på en kudde

  3. 6 augusti, 2011 @ 07:35 Hans

    Bra artikel, håller med om att kampen för varje plats blir hårdare när fler rutinerade spelare kommer in.

    Svara

  4. 6 augusti, 2011 @ 07:51 Douglas

    På både på ois.se o Svenskafans står det att Wallén är med hur är det spelar eller spelar han inte?

    Svara

    • 6 augusti, 2011 @ 10:06 Johan Orebäck

      Min gissning är att Oskar finns med i truppen i brist på alternativ i anfallet. Han börjar på bänken och kommer in i värsta fall om det händer något. Detta är alltså en gissning baserat på att han finns med i truppen på ois.se. Angående svenskafans så vet jag inte vad de baserar sina startelvor på så jag kan inte uttala mig om det.

  5. 6 augusti, 2011 @ 07:55 Jacke

    Riktigt bra artikel. Det är skönt att vara öisare. Jag får fortfarande alltid känslan av optimism, att nya stora tider är att vänta för Sällskapet, och att vi snart tar hem champions league, när jag läst en artikel på SD. Så alla författare ta det som en komplimang, ni gör ett kanonjobb.

    Svara

  6. 6 augusti, 2011 @ 10:03 Garotta de Ansjovis!

    Angående Goran S i LB07, så har jag för mej att han har tränat med dom i 2 månader, så helt ny för laget är han inte… Men jag kan ta fel…

    Svara

  7. 6 augusti, 2011 @ 11:23 Blue-Jim

    Någon som vet priser för matchen idag? Hittar inget på deras sida…

    Svara

    • 6 augusti, 2011 @ 11:33 ÖIS 1994

      Nej, men det är väl ungefär som priserna på Ullevi.

    • 6 augusti, 2011 @ 12:10 Blue_Jim

      Ah tack, då räknar jag där någonstans.

  8. 6 augusti, 2011 @ 12:05 Rude Boy

    3-2 till Sällskapet!

    Svara

    • 6 augusti, 2011 @ 12:11 Rude Boy

      Målskyttar Nico, Pelma & Fimpen.

  9. 6 augusti, 2011 @ 12:08 ÖIS 1994

    Seger med 2-0! Lycén och Nico nätar. Peter får hålla ytterligare en nolla.

    Svara

  10. 6 augusti, 2011 @ 12:13 Rude Boy

    Var inne på Bunketorps informativa hemsida för att läsa deras införartikel.

    2011-08-06

    LB07 Herr A – Örgryte IS
    Limhamns IP – Lördagen den 6 augusti kl. 16.00

    Omgång 15
    Matchvärd: KPMG
    Välkomna

    Heja LB07!

    Svara

    • 6 augusti, 2011 @ 14:18 Oskar Ängermark

      Har Strindberg vaknat ur graven för att göra comeback som fotbollsskribent, månne?

  11. 6 augusti, 2011 @ 17:02 x-et på räcket

    Penibelt om vi tappar mot en klubb med såpass utförlig införtext…..

    Svara

  12. 6 augusti, 2011 @ 18:05 ÖIS 1994

    Usch å fy…

    Svara

  13. 6 augusti, 2011 @ 18:31 Hocus Focus

    Har funderat länge på varför det är så lätt att göra mål på oss.
    Typ 2 läge – 1 mål.
    Inte bara i år utan i flera år.
    Jag kom inte på nåt…
    Teori någon ? Kan inte va en slump.

    Svara

  14. 6 augusti, 2011 @ 18:47 Krilliano

    Tydligt att fotboll sällan avgörs på pappret.. Eller är öis spelare bara övervärderade som vanligt. Va fan är det för fel?

    Svara

  15. 6 augusti, 2011 @ 18:55 Ökänd

    Fy Fan vad trött man blir på Öis!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se