Inför: Örgryte IS – IK Sleipner

Som bekant så har serien vänt och det är nu dags att utkräva andra revansch. Den första revanschen mot Husqvarna gick ju utmärkt och vi får hoppas att grabbarna tänder till även imorgon.

Den senaste veckan så har det varit en del skriverier angående Álvaro Santos, en spelare som alla ÖISare har en relation till. Vissa tycker att han var utmärkt och behandlades fel. Vissa önskar honom all olycka resten av hans karriär och vissa kan inte bry sig mindre. Personligen kan jag inte göra annat än att sucka när jag läser om hans påstådda känslor för GAIS. Jag kan inte göra annat än att fundera vem fasen det var som kom överens med GAIS om att hela övergångssumman skulle tillfalla vår grönsvarta alliansbroder och jag kan absolut inte låta bli att skratta när jag läser Helsingborgs sportchef Jesper Janssons kommentar angående Santos. Eller vad sägs om rubriken ”Jesper Jansson om Álvaro Santos: Vi får en spelare som sätter laget före jaget!”

HA!

Mycket kan sägas om Santos men vi ÖISare har erfarenhet av hans sätt att behandla klubbar han har kontrakt med.

Men nu ska vi inte gråta över spilld Santos. Det ät match imorgon på Gamla Ullevi och för motståndet står IK Sleipner. Senast när de två lagen möttes så gick det ju sådär. Matchen slutade 5-2 till Norrköpingslaget efter en tveksam straff, ett otroligt snyggt mål och en domare som kanske inte riktigt hade full koll på vad han gjorde. Efter den matchen har det dock dalat lite för IK Sleipner, eller vad sägs om tre förluster och 1 seger? 3-14 i målskillnad på fyra matcher är inget som sätter skräck i ett lag med David Leinar och Danny Ervik i backlinjen! Faktum är att Sleipner är det lag som släppt in tredje mest mål i årets söderetta. Hela 32 mål har gjorts på Norrköpingslaget, 12 mål fler än vad ÖIS släppt in och ÄNDÅ så ligger de två placeringar framför ÖIS i tabellen på en femteplats.

Så är allt kört? Är det dags att kasta in handduken? 0-3 mot LB07 var väl ändå droppen som fick Superettan att flyta bort från ÖIS räckvidd?

Icke sa Nico!

Det är nu det börjar. Laget är färdigbyggt. Elva hungriga ÖISare springer imorgon ut på Gamla Ullevi för att visa att vi är oslagbara på hemmaplan. Dessa 11 killar är:

ÖIS startelva

Den stora nyheten är nog att Elmander och Kocken tar platserna i anfallet. Patrik spelade hela förlustmatchen mot LB07 och jag vågar nog påstå att han var ÖIS bästa spelare. Det är en riktig krigare som återvänt till ÖIS i sommar och om han lyckas omvandla all energi han har att snacka med motståndare och domare till att göra mål så kan det bli riktigt bra. Andreas Clarholm gör sin första match denna säsongen och det från start. Det innebär att Nico får börja på bänken och kanske hans kvickhet lämpar sig bättre i slutet av matchen när motståndarna tröttnat på att springa och på att höra Patrik snacka hål i huvet på dem. Det är nämligen en av Elmanders främsta egenskaper, hans förmåga att snacka på med motståndarna för att psyka dem! Ett exempel på denna egenskapen hörde vi ju när han gästade Radio ÖIS!

I övrigt så är Danny Ervik tillbaka som mittback vilket knuffar ut Adam Eriksson till vänsterback, en position han inte är alltför ovan vid i ÖIS-tröjan men det var som mittback han gjorde succé i Kinna. Vi får helt enkelt vänta några matcher innan vi kan utvärdera huruvida Adam passar bättre som vänsterback eller mittback. Joakim Hall knuffas ut ur startelvan men finns med i truppen. På dagens träning så medvarkade inte Jocke hela tiden utan jag gissar att han höll sig inne i gymmet. Dessutom så joggade Valter och David Björkeryd. Det är troligtvis de gamla vanliga skadorna som spökar i deras fall och det ser ungefär likadant ut som inför varje match gällande de skadade spelarna. Svårt att gissa sig till när de kan vara tillbaka.

Som avslutning så vill jag nämna ÖIS dagsfärska samarbetspartner DS Trademark AB. Av intervjun att döma så är David Samuyiwa en enormt driven människa som valt att samarbeta med ÖIS och det är bara att ta citat som: ”We will build on the foundation ÖIS have and take it through the roof! I am a success orientated person. I dont fail, its not in my vocabulary” och ” I would be bold enough to say that with a long term partnership such as this one, ÖIS will be challenging for the major titles within the near future” för att inse att han iallafall tror på sig själv. Just självkänslan bland spelarna har dalat lite på sistonde, iallafall om man får tro känslan man får när man kollar på träningarna. Så det kan bli väldigt nyttigt för ÖIS att få in lite friska fläktar i föreningen.
Å andra sidan så har man ju hört löften om guld och gröna skogar förut…


'Inför: Örgryte IS – IK Sleipner' have 36 comments

  1. 12 augusti, 2011 @ 20:14 ois4ever

    Bra skrivet som vanligt Johan! :)

    Svara

  2. 12 augusti, 2011 @ 20:17 PriMax_ÖIS

    Gött! Nu kör vi ;)

    Svara

  3. 12 augusti, 2011 @ 20:44 ÖIS 1994

    Trevligt med Adam Eriksson på vänsterbackspositionen. Där tror jag att han kommer göra det riktigt bra. Fina inlägg har han också, vilket ofta hjälper till i anfallen.

    ”Le Kock” gör två imorgon.

    Svara

  4. 12 augusti, 2011 @ 20:46 vince

    We will build on the foundation ÖIS have and take it through the roof! I am a success orientated person. I dont fail, its not in my vocabulary” och ” I would be bold enough to say that with a long term partnership such as this one, ÖIS will be challenging for the major titles within the near future”

    Enligt öis hemsida är avtalet värt 6miljoner, inte illa för ett företag som startades så sent som i Februari och dessförinnan annonserade på anslagstavlor runt om i stan.

    Hoppas att dem vet vad dem gör så vi inte avslutar säsongen med halva truppen på läktaren.

    Svara

  5. 12 augusti, 2011 @ 20:53 Hox

    Jocke Hall spelade tipselits match idag på kvällen, liksom Brisby Jeppsson.

    Svara

    • 12 augusti, 2011 @ 20:59 Johan Orebäck

      Hur slutade den matchen?

    • 12 augusti, 2011 @ 21:24 PA

      ÖIS tipselit äldre vann med 2-0 mot Halmstads BK efter två sena mål i andra halvlek. I första halvlek var Halmstad klart bättre medan andra halvlek var jämn.

    • 12 augusti, 2011 @ 21:26 Johan Orebäck

      Tack!

    • 12 augusti, 2011 @ 22:10 Rude Boy

      Härligt!

  6. 12 augusti, 2011 @ 20:55 Tommy

    Snacka kan han ju den gode D S. Sådana gubbar har vi haft inom ÖIS förut, med mycket snack inget resultat. Om jag fattar det rätt skall altså ÖIS hosta upp 6 miljoner för det här, eller? Känns som det kan bli vad som helst man vill ju gärna tro på hans optimism och enormt höga tankar om sig själv, men som öisare är man ju sedan några år van vid att det mesta blir fel och inte alls som man tänkt sig

    Svara

  7. 12 augusti, 2011 @ 21:04 Krilliano

    Öis ska väl inte hosta upp några pengar för det där. Ställer mig en aning skeptisk till detta. Kan ju verkligen hoppas att det slår väl ut. Låter fantastiskt men det ska omsättas till verklighet också. Men som det låter så verkar människan vara driven. Vilket är en bra start om inte annat. Kanske kan spelarna få en lite extra blåslampa där bak så att det blir lite jävlar anamma av det hela.

    Svara

  8. 12 augusti, 2011 @ 22:46 BS

    DS är känd i Göteborg som PT och någon sorts tele-evangelist på Öppna Kanalen.
    Ett spännande steg för ÖIS. Jag hoppas på himmelska resultat…

    I provide the links. You do the clicking.
    http://www.thetimeisnow.se/

    Svara

    • 12 augusti, 2011 @ 23:16 Benhinnan

      Men vad i helvete? En kristen fundamentalist?!

      Adam blir väl glad men i övrigt är det ju skandal! Orkar inte bli mer åtlöje!! Vafan får de allt ifrån? Kan vi inte bara vara ett vanligt lag, med vanliga spelare och vanliga sponsorer??

      Han ska alltså indoktrinera truppen i tung kristendom till ett värde av 6 mille?

      Jeeeesus

    • 12 augusti, 2011 @ 23:33 Edwin

      Gött! Grabben tränar folk på mitt gym. Ska se till att pallra mig dit och ha ett rejält snack med honom. Några intressanta frågor??

    • 13 augusti, 2011 @ 02:09 Allbäck

      Kan du inte fråga om medlemmar i Örgryte/BH har rabatt/förtur till himmelriket?
      Är någon i styrelsen inblandat är min stora fråga. Sekter ska man passa sig för…

    • 13 augusti, 2011 @ 11:12 PriMax_ÖIS

      Det finns religösa som kan arbeta med ett vanligt jobb utan att hela tiden missionera med guds ord. Hoppas verkligen detta är en sådan person för jag vill inte att ÖIS trupp skall frälsa oss med annat än fotbollsmagi ;)

  9. 12 augusti, 2011 @ 23:27 Jåge

    Haha jeeeesus var ordet

    Svara

  10. 13 augusti, 2011 @ 09:22 Anonym

    Långt fler än Adam som blir glad! :-D Vi är många ÖIS’are som är kristna!!:) Känner till 63 personer som går regelbundet!!

    Tänk den dan då Ni som är så RÄDDA för saker ni inte har koll på börjar att bete er mer moget och kan föra en konstruktiv diskution istället för att häva ur er massa dumheter..?

    Kriga ÖIS!!

    Svara

    • 13 augusti, 2011 @ 09:34 Bartoli

      ”Diskution” var det, ja…

    • 13 augusti, 2011 @ 10:24 Garotta de Ansjovis!

      ÖIS ska vara en förening som ren från religiösa och politiska intressen…
      Frågar du mig, efter ha tittat på The time is now, så mår jag illa…

  11. 13 augusti, 2011 @ 10:29 Anonym

    Ställ gärna frågor OM ni verkligen vill veta vad kristen tro handlar om..!! Så ska jag försöka ge ett bra svar! :P

    Svara

    • 13 augusti, 2011 @ 10:37 Garotta de Ansjovis!

      Vem skapade Gud? Hur gammal är jorden?

    • 13 augusti, 2011 @ 12:14 Anonym

      Vem är bäst på att gå på vatten, Jesus eller Allbäck?

    • 13 augusti, 2011 @ 13:27 Anonym

      Jesus vinner alltid på WO!! :P

  12. 13 augusti, 2011 @ 10:51 Anonym

    Enligt Bibeln har Gud alltid funnits! Jorden – Vet ej. Eftersom Bibeln är världens mest väldokumenterade bok så kan man räkna bakåt bland alla släkttavlor och då visar det sig att Adam skapades för ca 6000 år sedan.

    Lite frågor om kristen tro nu..?:)

    Svara

    • 13 augusti, 2011 @ 11:07 ÖIS 1994

      Jag tror att du är på fel ställe.

    • 13 augusti, 2011 @ 11:55 JD1887

      På väldigt fel ställe. Den här diskussionen behöver inte tas på sambadefensiv, där ska det pratas om ÖIS och inte kristendom… Huga, ryser bara jag tänker på religion…

  13. 13 augusti, 2011 @ 11:06 Gabriel

    Kan någon förklara vad det här avtalet innebär och vad företaget har för kopplingar till den där sekten? Det skulle vara bra om någon kunde komma med en förklaring till allt det här!

    Svara

  14. 13 augusti, 2011 @ 11:23 Gabriel

    Kom igen rödblått, kämpa för segern!

    Svara

  15. 13 augusti, 2011 @ 11:31 Krilliano

    Ja.. Herrejesus! Är det något man aldrig blir när man håller på detta magnifika lag så är det uttråkad. Sitta still i båten är liksom inte Öis.

    Svara

  16. 13 augusti, 2011 @ 12:20 Anonym

    Christian Hemberg med i DS-stallet:

    http://www.youtube.com/watch?v=AcVvHSH1d_A&feature=player_embedded#at=132

    Svara

  17. 13 augusti, 2011 @ 18:15 Krilliano

    Fan va gött med victoria.. It aint over until the fat lady sings passar bra in nu.

    Svara

  18. 14 augusti, 2011 @ 01:47 Chrille

    DS Trademark??? Vem ska betala 6 miljoner – vi eller dom?? Detta måste vara ett skämt!?!

    Svara

    • 14 augusti, 2011 @ 02:00 Alex u

      Det handlar ( vad jag förstår) om en sponsor eller partner, det vill säga att deras tjänster ( med vilka de ska försöka hjälpa öis) är värda 6milj. Det verkar skumt om en luspank förening plötsligt skulle punga upp 6 milj för mental träning osv.

      Lite som om du vinner en cykel värd 1000kr kr lr ngt.

    • 14 augusti, 2011 @ 02:13 Chrille

      Så är det nog. Men sicken pajsare! En massa skrövel utan någon som helst underbyggnad. Han refererar till studier ”gjorda av mig själv och av personer i samma position som jag”. Öis tar oproffsigheten ytterligare några kliv. Förresten, om inte jag minns fel var jag också ”visionär och pionjär” 2007. Ska genast föras in i mitt cv.

    • 14 augusti, 2011 @ 10:49 Krilliano

      Nu ska man kanske inte döma någon i förväg innan resultat ens kunnat framföras. Men jag kan säga att jag är minst sagt tveksam. Det kan ha med Öis historia att göra också. Har ju varit en del skojare i den här klubben dom senaste 20 åren. Christian Hemberg sägs ju vara en bra kille dock. Han borde ju ha ett hjärta som är rödblått.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se