Spelarbetyg Del 1: Målvakter

Såhär inför slutspurten så är det hög tid att sätta lite spelarbetyg, och varför inte börja med målvakterna?

Peter Abrahamsson betyg: 4

I vintras var jag helt övertygad Peter skulle lämna, frågan var bara, England, Danmark eller Allsvenskan? Men mirakulöst nog så blev det ingen flytt och inga är gladare än vi öisare, enligt mig så håller Peter allsvensk klass, det fina i kråksången är att Peter är 23 år och man brukar säga att en målvakt är som bäst efter 25, Peter kommer alltså att bli ännu bättre. Detta är bra på flera olika sätt, dels så är det bra för att Peter kommer att bli bättre såklart, men förhoppningsvis betyder det också att han förhoppningsvis inte har lika bråttom som andra spelare att hitta en klubb i en högre division.Peter den store har säkerheten själv i de flesta matcherna i år, det är snuddande nära att bli en femma men efter att ha sett matchen mot LB 07 plus några ytterst få andra tveksamma ingripanden i år kan jag tyvärr inte dela ut en femma. Förra året hade Peter en med Petermått mätt svajig vår men efter en tabbe mot Brage så var han riktigt bra. I år kom den svaga matchen mot LB 07 och efter det har han varit fantastisk så förhoppningsvis upprepas mönstret även i år.

Fredrik Andersson betyg: 3

Det är ganska svårt att sätta betyg på Fredrik Andersson då jag bara sett honom spela en match, jag var nämligen utomlands då man förlorade mot Falkenberg i cupen, men enligt vad jag hört så var det ingen lyckad kväll för herr Anderssons del däremot såg jag matchen mot Oddevold hemma där jag tycker att han skötte sig exemplariskt för att vara andremålvakt, så en trea får det bli. Denna trea är ju lite annorlunda jämfört med om en utespelare fått den då Fredrik Andersson inte har fått så många chanser men utifrån vad jag har sett och hört så är han värd en trea. Om jag dessutom adderar det jag sett på träning så tycker jag absolut att han är värd det betyget, Fredrik är en målvakt som jag mycket väl hade kunnat tänka mig som andremålvakt ifall Peter skulle lämna. Som andremålvakt känns Fredrik som ett alldeles utmärkt val då han är ung och hungrig nog för att flåsa Peter i nacken ifall han inte skulle prestera samtidigt som han inte surar alltför mycket för att få sitta på bänken. Det är dock en svår situation för en andremålvakt då man inte har ett U21 lag och därmed inte någonstans att spela, som andremålvakt kan man inte som en utespelare bli utlånad och bristen på matcher kan bli förödande, förhoppningsvis har Öis ett U21 lag nästa år igen.

Carl Malina

Då Malina inte spelat någon a-lags match kan jag inte sätta något betyg på honom men det är ändå värt att skriva lite om vem det är som är den tredje. Baserat på det jag har sett av Carl Malina så är han inte riktigt likadan i sin målvaktsstil som våra övriga målvakter. Carl Malina har mer spelstilen av en kort målvakt, han är en reflexsnabb målvakt som inte är riktigt lika stark i luftrummet som övriga än så länge. En del anser att Alexander Bergstedt borde fått chansen istället, jag själv har faktiskt ingenting att tillägga i den diskussionen då jag knappt sett Alexander Bergstedt, men gissningsvis så anser man att det är bäst att ge Malina chansen nu då han är född 1992 och därmed spelar sitt sista år i tipselit, så väntar man med att testa Bergstedt tills nästa år.


'Spelarbetyg Del 1: Målvakter' have 9 comments

  1. 24 augusti, 2011 @ 07:41 JD1887

    Grym text som vanligt!

    Varför har vi inte ett U21-lag förresten?

    Keep it coming Felix, du e ruskigt bra på det här :)

    Svara

    • 24 augusti, 2011 @ 08:25 ÖIS2011

      Bra fråga, det är inte bra att ha en mängd spelare som får marginellt med speltid under en hel säsong och andra sidan så hade skadorna under våren inneburit en stor belastning på många spelare i både A- och U-trupp om vi haft ett ”B-lag”. Men nu när flera spelare kommer tillbaka efter skador så hade det definitivt behövts.

    • 24 augusti, 2011 @ 08:36 Felix Jonsson

      Det är en kostnadsfråga, med den ekonomiska krisen i vintras plus några böter så försvann möjligheten att satsa på ett U21 lag. Så har iallafall jag förstått det hela.

    • 24 augusti, 2011 @ 08:39 ÖIS2011

      Reserv elit i Göteborg hade varit ett billigare alternativ om U-21 var för dyrt, vilket jag absolut kan köpa.

    • 24 augusti, 2011 @ 14:22 Carl

      Det är bara AS och SE lag som får tipselit bidraget (inbjudna)

  2. 24 augusti, 2011 @ 09:26 Lanslarke

    Jag hade nog satt en trea på Peter. Betyget skulle kunna var en femma, men höjdspelet, som inte imponerar, och tabbarna drar ner det ett steg vardera. Peter var extremt lovande före skadan 09, men jag tycker inte att han har hittat tillbaka till den nivån. Det var inte bara fadäsen mot Bonkeflo (ja, jag vet att de inte heter så), utan nästan mer reaktionen efteråt. Då såg Peter så stirrig ut, att vad som helst hade kunna gå in.

    Fredrik å andra sidan har inte fått chansen att misslyckas ännu. Nu förutsätts det nästan slentrianmässigt att han är mycket sämre. Att vi inte har något B-lag, är ju värst för reservmålvakten. Han får ingen speltid alls och har därmed ingen möjlighet att konkurrera.

    Svara

  3. 24 augusti, 2011 @ 17:30 nytko

    Trevligt initiativ! Spelarbetyg och spelarkritik brukar ofta mynna ut i diskussioner, och det är ju trevligt :)

    Rätt att ge Peter en 4:a, men han är på snudden till en 5:a..kunde han bara vara ännu bättre i luftrummet så…Och Fredrik har jag sett i ett antal matcher, och det är väl bara cupmatchen som han såg lite halvdarrig ut i, annars är det en riktigt bra andramålis! Spelet med fötterna är väl minuset på Fredrik, vad jag sett i alla fall.

    Carl Malina kan jag ej uttala mig om….

    Alla till Gamla Ullevi på måndag!!

    Svara

    • 24 augusti, 2011 @ 21:57 Anonym

      Fredrik är bättre än Peter på fötterna, helt klart !!!

  4. 24 augusti, 2011 @ 17:34 nytko

    Det bidde mycket ”trevligt” där i början av mitt inlägg!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se