Tommy Lycén: Jag ser inte detta som något kortsiktigt

Då dagens träning mest bestod av löpning så tog jag mig, istället för att skriva en träningsrapport, friheten att intervjua ett av sommarens nyförvärv, Tommy Lycén!

Tjena Tommy hur var träningen?

Haha, ja det var väl ganska jobbigt, vi löpte en hel del efter spelet. Vi började med lite spel 11-11 och det var riktigt bra fart tycker jag.

Du har varit i klubben i ungefär en månad i klubben nu, känns det som att du börjar komma in i det nu?

Ja varje match känns det och för varje vecka känner man att man orkar mer och mer, så det kommer mer och mer det tycker jag.

Vad är din bild av den senaste matchen?

Självklart var det ju skönt att vi vann men det är synd att vi inte kan spela bättre än vad vi gör. Vi säger att vi ska gå ut och verkligen visa attityd på bortaplan men jag tycker inte riktigt att vi gör det utan vi låter dem göra mål och vi är inte riktigt med på bortaplan hittills och vi måste verkligen jobba med det. Nu vann vi turligt nog då vi får ta med oss det och hoppas att vi kan spinna vidare på det.

Men det måste ju ändå kännas skönt på ett sätt att vinna utan att övertyga.

Aa, det va ju skitskönt och det var nog viktigt för hela laget att känna att vi har vunnit två raka nu men nu gäller det att inte bli nöjda med det utan det är hårt jobb som gäller annars vinner man inga matcher i denna serien.

Till något annat då, du hade en hälseneskada under din sista tid i GAIS.

Ja, jag drog ju av den i höstas i slutet på oktober.

Hur är det med den nu?

Sedan jag började träna fotboll igen har jag inte känt någonting alls i den, men det är ju så att det har tagit tid att bygga upp styrkan och kunna belasta den fullt ut för att få tillbaka styrka, spänst och allt sådant i den. Men nu känner jag ändå mig bra.

Men det har inte varit några problem sedan du kom till Öis?

Nej, sedan jag började träna fotboll igen i maj och stegrade den så har jag inte känt någonting i hälsenan utan det har varit lite andra smågrejer som har kommit med att man inte har kört på länge.

Men du känner inte att det är svårt att komma igång igen utan det fungerar som det ska?

Nej, fast det är klart att man behöver ju matcher för att man ska känna att man är tillbaka i rätt matchtempo och för att få det att stämma till hundra procent. Så jag känner att jag har mer att ge, men vi får låta det komma.

Vad tror du om utgången av söderettan, känns det som att ni kan ta kvalplatsen?

Vi siktar ju på det, men det ända jag tycker att man ska sikta på nu är att ta varje match för sig, det är en jävla klyscha men det är verkligen det, och inte titta för mycket i tabellen, för vi kan bara vinna våra matcher det är det ända vi kan göra, så får man se hur långt det räcker.

Slutligen, har du några planer för nästa år?

Asså jag trivs jäkligt bra här, både i Örgryte och i stan så just nu är mina tankar att oavsett serie köra på här med Örgryte. Så det är det jag tänker på nu, än så länge har jag inga andra tankar på något annat. Jag har ju kontrakt nästa år också om jag vill.

Det är option på ett år till va?

Ja exakt, just nu är väl tanken att, ja, jag trivs bra i Öis och jag ser det inte bara som någon kortsiktig grej heller utan jag ser en framtid här.

Perfekt Tommy, tack för pratstunden, ha det gött!

Ha de gött!


'Tommy Lycén: Jag ser inte detta som något kortsiktigt' have 4 comments

  1. 24 augusti, 2011 @ 20:32 PriMax_ÖIS

    Kul intervju! Jag hoppas Tommy växer fram till en klippa under hösten.
    Vid ett tillfälle slant du nog på tangentbordet. Det står ”uran det fungerar” borde nog vara ”utan det fungerar”.

    Svara

    • 24 augusti, 2011 @ 20:46 Felix Jonsson

      Ojdå, ska fixa det. Det straffar sig att inte läsa igenom ;)

  2. 24 augusti, 2011 @ 21:26 ÖIS 1994

    Skön intervju. Tack.

    Svara

  3. 25 augusti, 2011 @ 18:14 Rompan

    Underbart Lycen kommer leverera bara han blir varm i kläderna

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se