Sambanytt: En skånepåg på ingång?

Först och främst måste jag be om ursäkt min låga inläggsfrekvens den senaste tiden men det har funnits en del andra saker som tagit upp min tid, och tyvärr kommer det nog att vara såhär ett tag då min skola tar upp en hel del av min tid men förhoppningsvis kan vi alla som skriver här hjälpas åt så att all börda inte hamnar på någon när vi alla har mycket att göra.

Slut på ursäkterna, vad händer egentligen runt Öis?

  • Ni alla har säkert hört att etapp två av framtidssponsorn nu är nådd och Jakob Lindströms konstrakt är därmed färdiginsamlat. Som ni alla vet så innebär detta att det är dags för spelarna att odla fram en ordentlig mustasch alternativt ett fylligt skägg. Det kan se ut hur som helst, allt från den Alexander Bardska psykomustachen med vax till en klassisk Hulk Hogan-tusenfoting under näsan eller varför inte ett vanligt klassiskt getskägg.
  • För er som läste om eller för den delen var på plats och såg Tipselit Äldre ta emot Malmö FF så är förmodligen Alexander Jeremejeff ett bekant namn. Femmålsskytten fick idag chansen att träna med A-laget och gjorde det bra dessutom, av det jag såg så hängde han med bra och kändes inte på något sätt obekväm. Av det jag såg hann han med att spela fram Leinar till ett mål, göra ett själv och skjuta ett långskott i ribban.
  • På gårdagens träning deltog forna Helsingborgsspelaren Jacob Thordson. Mina kunskaper om Jacob Thordson är väldigt knappa, det jag vet är att han är yttermittfältare och ytterback, att han har meriter från U-landslag och att han har flyttat till Göteborg för att studera på Chalmers. Han kommer inte att träna mer denna veckan utan kommer att komma tillbaka nästa vecka igen och självklart kommer Sambadefensiv att försöka rapportera om detta, fortsättning följer alltså.
  • Den rumänska spelare som har varit på provspel med Tipselit Äldre under en tid kommer troligtvis inte att få kontrakt då man enligt de uppgifter jag fått inte anser att han är något man vill satsa på.
  • Enkronasmatchen blev en stor succé på många sätt och Öis fick in 880 000 kronor från sponsorer och med all försäljning så ryktas det nu om att man tjänade in närmare en miljon på matchen. Detta var troligtvis något av det bästa som hade kunnat hända Öis i nuläget, för den som tror att klubbens ekonomi är stabil får nog tänka om. Klubbens ekonomi är fortfarande mycket ansträngd men förhoppningsvis så kan man med dessa pengar täta så många hål som möjligt så att man slipper ännu en jobbig vinter.

'Sambanytt: En skånepåg på ingång?' have 20 comments

  1. 8 september, 2011 @ 00:16 Cyban

    Alexander Jeremejeff är alltså en spelare som vart i ÖIS ett tag då eller? Ännu en framtidsspelare att se framemot tro? :)

    Svara

    • 8 september, 2011 @ 00:33 Felix Jonsson

      Ja han har varit i klubben i några år, hur många vet jag inte men minst tre, han är definitivt en spelare att hålla koll på..

  2. 8 september, 2011 @ 07:15 Fredrik

    Alltid trevligt med en uppdatering!

    Svara

  3. 8 september, 2011 @ 08:13 PriMax_ÖIS

    Tackar Felix!
    Går det att få mer info om hur ansträngd ekonomin är? Vad jag minns skulle styrelsen prioritera denna fråga. Publiksnitt på >800, inga dyra värvningar, mindre personal osv.. Borde inte ekonomin vara under kontroll när vi nu följt detta?

    Svara

    • 8 september, 2011 @ 08:45 Anonym

      Ang ekonomi.

      Har för mig att den nya styrelsen baserade mycket av budgeten på att de var oerhört flinka marknadsförare och sponsorpaketsäljare. ”Om det är något vi kan så är det det”.

      Lägg därtill till att gamla styrelsen inte fakturerat några sponsorer innan konkursen så borde det finnas gott om pengar att hämta, även om flera säkert commitat sina budgetar åt annat håll redan. Har dock sett oroväckande uttalanden om att ”sponsorpengarna för 2011 försvann i konkursen” vilket ju då alltså inte är sant.

      Kan vara så att vi även här har en styrelse med för stor tilltro sin egna kapacitet?

      Så ja, vore skoj att få en kommentar på läget.

    • 8 september, 2011 @ 11:05 Ronny

      +1

  4. 8 september, 2011 @ 08:58 Jacko

    Felix, du behöver inte be om ursäkt. Du gör ett kanonjobb!

    Den här Thordson känns spännande. Har han imponerat så här långt?

    Jeremejeff, det är la bara att dra igång nästa etapp av framtidssponsorn direkt. En målskytt skriker vi desperat efter!

    Svara

    • 8 september, 2011 @ 11:07 Ronny

      Jackie O på en dubblerad framtidssponsor säger jag.

  5. 8 september, 2011 @ 11:52 Krilliano

    Varför finns det hål att täta? Har inte styrelsen lagt en budget som ska sakna ”hål” !? Om det nu finns detta så vill åtminstone jag veta varför dom uppstår. Speciellt nu när det inte satsas på att gå upp och Öis skurit ner och anpassat sig efter situationen som råder. Det här låter inte något vidare men jag kanske bara har övertolkat din text Felix? Hur som helst så behöver du inte be om ursäkt för att inte ha uppdaterat sidan. Du ligger redan på så mycket plus. Och sen är det ju faktiskt en helt och hållet frivillig sak du sysslar med och det innebär för mig att jag nöjer mig med det du gör oavsett frekvens på uppdateringen.

    Svara

    • 8 september, 2011 @ 12:03 Björn

      Det var väl så att en del sponsorer betalade i förskott för
      att försöka rädda AB:ET från konkurs,så dom pengarna försvann.

    • 8 september, 2011 @ 14:23 Anonym

      Nej, så var det inte.

      Inga av 2012 års intäkter fakturerades/betalades in innan konkursen. Just för att undvika att de pengarna skulle försvinna.

      Man hade avtal för 2012, men realiserade dem inte i o m att man insåg att det inte skulle räcka att täcka upp ändå.

      Smart. Men synd att nya styrelsen vägrade befatta sig med den gamla. Där försvann ju även allt det jobb som lagts på hotellet.

    • 8 september, 2011 @ 15:45 Oskar Ängermark

      Benhinnan/Jester/Anonym: Du har väldigt fel i allt du skriver. Just nu förstör du bara för ÖIS genom att sprida lögner om ekonomin. Inget av det du skrivit stämmer överhuvudtaget. Så är det med den saken.

    • 8 september, 2011 @ 15:51 Ronny

      Må så vara Oskar. Men visst vore det på sin plats med en officiell statusuppdatering både vad gäller ekonomin och huruvida hotellprojektet är något som är värt att fullfölja..

    • 8 september, 2011 @ 16:24 Oskar Ängermark

      Det som inte är en hemlighet och som är en sanning är att en liten bit över en miljon förskottsbetalades. Det jobb som lagts ner på hotellprojektet är inte förgäves. Alla ritningar och tillstånd gäller fortfarande. Ekonomin är fortfarande ansträngd men arbetet de nya har gjort trots motvinden och den försenade säljstarten kommer med all säkerhet göra arbetet betydligt lättare till nästa år.

    • 8 september, 2011 @ 15:53 Krilliano

      Så med andra ord så är det lugnt på ekonomifronten?

    • 9 september, 2011 @ 10:15 Anonym

      Och Oskar, du har full insyn, så du kan gå i god för att allt löser sig?

    • 9 september, 2011 @ 11:56 Oskar Ängermark

      Som sagt så är ekonomin fortfarande ansträngd och tack vare konkursen så försenades hela det här årets arbete med tre månader. Men vi hoppas såklart på att 2012 kommer bli bättre än någonsin!

  6. 8 september, 2011 @ 14:35 ph

    Offtopic men såg att uhlsport bara har avtal till 2011. Någon som vet om det blir förlängt eller kan man hoppas på några nya snygga tröjor till 2012?

    Svara

    • 8 september, 2011 @ 15:50 Oskar Ängermark

      Uhlsport gäller över nästa säsong också.

  7. 8 september, 2011 @ 21:31 ÖIS 1994

    I runda slängar en miljon kronor till kassan efter Varbergsmatchen, alltså. Välbehövliga pengar för oss.

    Blicka framåt – vi har Rosengård om ett par dagar, framåt!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se