Vad sägs om att trycka dit kusinen från landet?

Jag skäms, som en väldigt liten och ångerfull hund som precis skitit ner ryamattan i hallen. Jag lovade i den förra träningsrapporten att jag skulle skärpa mig, så blev det tyvärr inte. Idag hade  jag match och kunde inte kolla på träningen på Nya Ullevi, vilket jag gärna gjort. Förmodligen kommer det att tränas det där även nästa vecka då underlaget i straffområdena på Öisgårdens gräs känns som att gå på chokladpudding, och isåfall utlovas lite kort från träningen också. Dagens träning skulle egentligen bevakats av Johan Orebäck men då han hade skolarbete att göra så blev det inget för hans del, han känner inte heller riktigt suget för att skriva så jag får ta på mig det idag. Som det verkar nu så kommer det förmodligen bli mycket text från mig i fortsättningen då Johan känner sig lite tveksam till skrivandet. Men jag ska försöka sköta det så bra det går, och hoppas att ni kan stå ut med det.

Så, hur skriver man då en text inför en match när man inte har sett träningen dagen innan? Ja det är inte det enklaste, vi kan väl börja med att gå igenom förutsättningarna inför matchen. På skade och avstängningsfronten ser det tyvärr lite smågrått ut, den senaste veckan har Danny varit skadad men kommit tillbaka och han är, om inget inträffar ”fit for a hell of a fight” i morgon. Markus Anderberg har varit skadad i veckan och kommer inte till spel i morgon. Det oroar mig att Markus aldrig får en hel säsong frisk, kanske klarar han inte av spel på denna nivån? Det återstår att se om man vill satsa på honom ännu en säsong då han är så skadebenägen som han är. Tyvärr så fick Adam Eriksson gå av dagens träning med skadekänning, jag vet inte vilken skada det rör sig om men klart är att han inte ingår i truppen till matchen mor Norrby. Den enda avstängningen i laget är Valter som drog på sig sitt tredje gula kort mot Kristianstad. Är Danny frisk så tycker jag dock att han ska gå in som mittback i vilket fall, så bra anser jag att han är. Även om Valter gör det bra så tycker jag att Danny är snäppet vassare.

Hur har det sett ut i veckan då? Jag själv har bara kunnat se en träning på plats och det var som ni alla vet i fredags, intrycket jag fick då är att spelarna njuter av situationen. Det finns inga spår av ängslighet eller nervositet utan tvärtom känns det som att spelarna inte vill något hellre än att köra över allt som råkar stå i vägen. Tidigare under säsongen under en avslutsövning t.ex så sköt spelarna sina skott och gjorde man mål så var man nöjd och missade man så sparkade man i marken och svor lite försynt på sin höjd. I fredags lät som vanligt Patrik Elmander mest och högst men det fanns jaga tyckte mig se en annan glöd i alla spelare. Brände någon spelare ett läge så var resten där och peppade honom, gjordes det några snygga mål så jublades det åt det och det var en mer peppande stämning än var det brukar vara.

Tvåmålsspelet då var sett till intensitet riktigt bra däremot brändes det några lägen som jag kanske tycker det borde blivit mål på. Men som sagt kompenserades detta att tempot var riktigt högt och att det small ordentligt i duellerna. Skytteligan den träningen vanns av någon av Tommy Lycén och Kocken, kommer dock inte ihåg vem. Bra då att båda troligtvis kommer till start mot Norrby IF.

På bänken: Fredrik Andersson, Jonathan Lindström, Joakim Hall, Dennis Jonsson, Mikael Odin, Patrik Elmander och Pontus Otterstedt.

Vi börjar bakifrån, Peter den store är självskriven i målet och jag det är väl inget snack om att det är han som ska stå mellan stolparna. I backlinjen känns Christoffer Bengtsson i år lika given som han var 2008 och jag ser i nuläget ingen anledning till varför man skulle peta honom faktiskt, möjligtvis att man till nästa säsong borde se över om det inte är dags att få in lite ungt kött som kan utmana Bildsköne Bengtsson om högerbacksplatsen. Mittbacksparet Danny-David är det självklara valet nu när Valter är avstängd. På vänsterbacksplatsen går David Björkeryd med allra största säkerhet in, Roberto och Tomas har tvivlat lite på Joakim Halls defensiva kvalitéer och jag tror inte att man tar några risker nu utan David Björkeryd som har varit hel den senaste veckan startar där. Kan bli intressant att se honom där igen, även om jag gillar hans spel på mittfältet så kan det bli intressant att se vad han kan tillföra som vänsterback då han förhoppningsvis kan komma på överlapp och slå sina i division 1-klass perfekta inlägg.

Innermittfältet är detsamma som hela säsongen, jag hade dock velat se Jakob Lindström komma upp i banan lite mer och våga ta lite mer risker i sitt passningsspel, att han vågar slå dom lite svårare passningarna och gå på skott lite oftare, för han har ett bra skott som han borde använda oftare. När Björkeryd kliver ner i backlinjen så går förmodligen Tommy Lycén in på vänstermittfältet istället samtidigt som Jakob Olsson tar platsen som högermitt. Enligt de rapporter jag fått från Kristianstad så skötte Tommy Lycén sina uppgifter bra då han kom in och jag tror mer på honom som vänstermittfältare än höger då han inte är en ytter som slår inlägg utan hellre skär in i banan. Det var även som vänstermittfältare som han spelade under större delen av sin tid i Gais. Jakob Olsson känns det i nuläget som att man kan placera var som helst och han gör ändå mål, så en plats på mittfältet, visst!

Nico och Kocken på topp känns som det mest troliga då en tränare sällan petar en spelare efter att han gjort mål. Även om jag själv hade föredragit att Patrik Elmander startade bredvid Nico istället för Kocken då han har sett hetare ut på träning men jag tror ändå att det blir Kocken som startar. Nico känns självklar nu när han inte bara löper rätt utan också börjar göra mål på sina lägen så kan han bli ett vasst vapen i slutstriden, för vi ska bara ha en plats till superettan, så är det bara!

Så vad sägs om att vi visar våran bonniga kusin från landet hur man lirar boll?


'Vad sägs om att trycka dit kusinen från landet?' have 24 comments

  1. 26 september, 2011 @ 11:05 ÖIS 1994

    En enda känsla fyller Östra Stå!

    Svara

  2. 26 september, 2011 @ 12:51 Anonym

    Spännande match i kväll fortsätter vi segersviten ,tar vi yttligare en seger mot Norrby och få känna den underbara känsla och stämning som var på Borås Arena,Passa på att uppleva fotboll live så kom till Gamla Ullevi i kväll ta chansen du kanske går med ett leende på läpparna när du går där ifrån. Jag blir glad att Björkeryd är fitt får fajt och kan spela när Adam( som är en av mina favo inte kan spela idag.) Härligt att vi idag har en bredare trupp så vi blir mindre sårbara vid skador och avstängningar. Men jag kommer bli förbannad om någon spelare ikväll får en ostskiva för att den snackar sig till det.
    Äntligen har vi denna säsong placerat in Danny på rätt plats, Flygande Jakob är stark och lillström har blivit en njutning att titta på. Murbräckan Sebbe stoppa allt på mitten och Nico kommer som en smygfis och struttar in mål.
    Det blir roligar om vi är många på GU om vi är många, samtidigt kommer det in klirr i kassan inte att förglömma. Lagen i topp skall vi inte ge någon arbetsro man vet aldrig.

    Svara

    • 26 september, 2011 @ 16:04 Danne

      Björkeryd är tyvärr förkyld. Jeremejeff tar platsen i truppen och Joakim Hall går in som vänsterback.

  3. 26 september, 2011 @ 13:16 Anonym

    ÖIS mot Champions League!!!!!!!!!

    Svara

  4. 26 september, 2011 @ 13:23 Anton

    Startar kocken istället för Elmander så tar jag mitt liv…

    Svara

    • 26 september, 2011 @ 13:47 Edwin

      Anton mot kyrkogården?

    • 26 september, 2011 @ 13:52 ÖIS 1994

      Du kan väl gå på matchen först iallafall.

  5. 26 september, 2011 @ 14:18 ph

    5-0 och hattrick av roberto!

    Svara

  6. 26 september, 2011 @ 15:38 Conny

    Felix!
    Du behöver verkligen inte skämmas.
    Det arbete som du lägger ner och texterna som du skriver är alltid läsvärda!

    Fortsätt så, det uppskattas från så många fler än vad du kan föreställa dig.

    Svara

  7. 26 september, 2011 @ 16:03 Danne

    Björkeryd är ej med ikväll, förkylning stoppar. Alexander Jeremejeff är med i truppen istället och det ryktas om att Joakim Hall går in som vänsterback.

    Svara

  8. 26 september, 2011 @ 16:46 ÖIS 1994

    Hall går säkerligen in som vänsterback istället, och så är resten av elvan intakt (med vad som visas i ovan artikel).

    Vi ses på Ullevi om två timmar!

    Svara

  9. 26 september, 2011 @ 21:02 ;-)

    Vad sägs om att hålla käften?

    Svara

  10. 26 september, 2011 @ 21:14 Liraren

    Så pinsamt dåligt att förlora mot Norrby. Att inte göra mål på så många chanser och en stabbigare backlinje får man leta efter. Nu när vi inte har chansen att gå upp till superettan så är det dax att spela med våra unga talanger och låta de få utvecklas inför nästa säsong. För jag hoppas verkligen inte att man skriver kontrakt med de som har gjort sitt på fotbollsplanen. Självklart ska man ha en stomme med några äldre spelare men nu är det dax att börja se framåt och satsa på de hungriga unga killarna. Tycker att det är på tiden att tränarna tänker om. Varför startar tex. Dennis före Jocke Hall? Vad ger det för budskap till en ung talang som dessutom är v.back.Tycker också att de ”äldre” spelarna verkar få mer fördelar än de ”yngre” gör de en mindre bra insats under en match så är de petade sedan medan de äldre kan göra bort sig match efter match. Alla ska konkurera på samma vilkor. Detta är bara en känsla jag har efter vad jag sett.

    Svara

    • 26 september, 2011 @ 21:21 Nya Öis

      Håller med dig,en förändring är ett måste. Sen tycker jag att Jacob O gör sig bäst i anfallet. Skulle gärna vilja se Nicko och Jacob O där nästa match. Låt också Pontus få chansen på högerbacksplatsen.

    • 27 september, 2011 @ 08:55 Felix Jonsson

      Men har dom yngre spelarna verkligen varit ”unga och hungriga”? I våras var det de äldre som tog tag i det i matcherna, när dom yngre inte hade rätt inställning.

    • 27 september, 2011 @ 12:59 Nya Öis

      Nu menar jag inte de unga spelarna som fått mycket speltid,där jag kan hålla med om att det inte alltid fanns rätt inställning. Men det finns andra unga talangfulla spelare som jag tycker borde fått mer speltid som inte fått visa upp sig i mer än några enstaka tillfällen. Man behöver faktiskt speltid för att utvecklas. Och gör man en mindre bra match som ung så är du sedan petad medans de äldre kan göra misstag efter misstag och ändå få spela. Men detta är väl en tränarfråga. Därför är jag mycket tveksam till att Roberto ska vara kvar. Jag vill se ett ÖIS med nysatsning inför nästa säsong. Ta vara på våra unga talanger och låta dom få utvecklas.

  11. 26 september, 2011 @ 22:07 Gänga Lö!

    Det skrevs en artikel härom veckan Felix, du ställde frågan är det nu dom svaga faller…
    Svaret kom ikväll, tyvärr…

    Svara

    • 26 september, 2011 @ 23:27 Nikh

      Ja, och tyvärr inte alls oväntat…

      Varför skulle vårt kära Öis helt plötsligt bli stabila och vinna resten…Desvärre inget kännetecken för sällkapet de senaste åren.

  12. 26 september, 2011 @ 22:23 Hocus Focus

    Man kan ju undra hur man lyckas släppa in 31 mål på 22 matcher i denna blåbärserien…

    Svara

    • 27 september, 2011 @ 09:01 nyfiken

      även tipselit äldre släpper in flest mål av alla lagen i juniorallsvenskan (förutom de två avhängda)

  13. 27 september, 2011 @ 10:49 Norrby Fever

    Måste vara jobbigt när ”lilla bonniga kusinen från landet” kommer och istället lär ”mäktiga” Öis en lektion i effektivitet. Lycka till med förtsättningen av serien.

    Svara

  14. 27 september, 2011 @ 21:57 Tipsarn

    GÖR RÄTT GÖR OM! Det finns säkert en stomme av unga spelare i U19 laget som man kan komplettera och bygga ett framtidslag. De övriga 3 stora Göteborgsklubbarna utbildar
    minst 3 lag spelare av varje årgång vilka endast ett fåtal får A-lagskontrakt. I denna grupp finns många riktigt duktiga spelare. Värva ett gäng till där och komplettera sedan med några ”bra” stabila erfarna spelare i varje lagdel. Inom ett par år har man ett lag för superettan som dessutom har framtiden för sig!!! Rådet är helt gratis!!!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se