Nu kör vi – krossa Skövde!

Här dyker jag upp från ingenstans som gubben i skinklådan. Jag har varit aningen mindre internetbaserad under året (gnällt lite när jag ansett det varit för god stämning) men jag har väl kompenserat det genom att ha synts lite mer på läktaren, så mitt uppmärksamhetsbehov har blivit tillfredsställt ändå.

Det finns ett inlägg på Infernos hemsida med lite information för er som hade tänkt ta tåget upp. Tydligen har bland annat Chalmers tentor så uppslutningen från vår sida verkar inte bli så fantastisk då en del måste ta bil eller en senare avgång upp. Men då har man å andra sidan möjlighet att bekanta sig med er andra som väljer att ta tåget. 08.32 är det hursomhelst som gäller om man garanterat vill åka tåg upp med andra ÖIS-are!

På Skövde Central/Resecentrum finns det förvaringsskåp som kommer väl till pass för att kunna spara dricka till den eventuella (no jinx!!!) efterfesten. Man kan ju chansa och försöka ta med sig sina godsaker in på arenan men något säger mig att visiteringen kommer vara tillräckligt bra för att hitta burkar och flaskor i väskor, så det är inte att rekommendera om man garanterat vill ha något efter matchen. Känner man någon som tar bil upp kan det ju vara ett alternativ att låta det ligga där under matchen.

Balders Hage har inte gått ut med vilken pub som är abonnerad så jag vet inte när den öppnar eller var den ligger men eftersom Balders Hages buss/ar kommer rulla 09.00 från Göteborg så antar jag att den kommer öppna runt 11 (för jag förmodar att det traditionella matstoppet på 90 minuter utgår). Oavsett hur man tar sig till Skövde så bör man se till att ta sig till puben före matchen. Det kommer bli gemensam marsch till arenan runt 12.30-13.00 (beror lite på hur långt det är att gå) och det är alltid ett trevligt inslag!

Men!

Vad vissa ibland inte verkar förstå är att en bortamatch inte är detsamma som en charterresa där den huvudsakliga målsättningen med resan är att bli så kanonpackad som möjligt och helst av allt inte komma ihåg ett skit. Att åka till Stockholm för en avgörande match i Allsvenskan och bli så full att man sover på Stadions toalett nästan hela första halvlek för att i halvtid komma ut och påstå att vi leder är aldrig okej (ja, det är en true story) och även om det på något sätt är en underhållande historia så ska det inte fungera så! Vi åker dit och har en (1!) enda uppgift – att stötta laget i 90 minuter plus tillägg – och det går inte att göra på ett bra sätt om man innan match har supit sig till apstadiet. Den som inte behöver dämpa nerverna betraktar jag inte som mänsklig, men låt det inte gå till överdrift!

Som synes på bilden ovan består långsidan i Skövde av tre likadana, förhållandevis askassa, läktardelar. För att det ska gå att skapa någon vidare stämning på en sådan här låg och avlång läktare så är det fruktansvärt viktigt att de som vill sjunga står tight tillsammans. Alla som verkligen vill sjunga ska alltså ställa sig på den mittersta av de tre läktarna – och förhoppningsvis är vi tillräckligt många sångvilliga där för att den ska vara full av enbart sådana! Man ser precis lika bra från de två andra läktarna och har man inte åkt till Skövde primärt för att sjunga och stötta ÖIS så bör man ställa sig där. Att inte klacken lika gärna kan stå på någon av sidorna beror på att det blir lättare att få med sig hela långsidan om klacken befinner sig i mitten.

Jag kallade några ”lobotomerade idioter” senast mot Motala, men man dyker fan inte upp i den 25:e omgången, i en förbannat viktig match, ställer sig på klackens bästa platser och flyttar riktigt klackfolk ut till kanten för att sedan stå och hålla käften merparten av tiden! Det enda som är värre än medgångare är usla medgångare. Således, står man på mittsektionen så kommer man få räkna med att ha en megafonröst i öronen större delen av matchen och har man riktig otur kan man få höra några – fullständigt opersonliga måste tilläggas! – väl valda invektiv. Samtidigt ser jag inget självändamål i att var ohövlig men är det lika dåligt (relativt sett) som det stundtals var mot Motala så kommer jag bli förbannad. Det är trots allt en fruktansvärt viktig match och är man där främst för att se matchen så finns det som sagt andra läktare.

Och om (no jinx!!!) det nu går vägen så stormar vi inte planen, eller ens funderar på att göra det. Det får i så fall vänta två veckor.

Efter matchen går tåget hem igen 17.30 för oss som tar det. Vart man sedan tar vägen kan jag tänka mig beror på utgången så det är väl bara att vänta och se helt enkelt.

Nu kör vi över dem!!

PS. Det här är blir för övrigt finalen på min femte raka säsong utan missad seriematch på bortaplan. Femte raka säsong utan missad seriematch överhuvudtaget om man räknar bort justitiemordet från i våras (vilket en del tycker jag får). Vill någon bjuda på en öl på lördag så är inte jag den som spottar i glaset! DS.

UPPDATERAT MED PUBINFO!

Restaurangen som är ordnad i Skövde är La Vida Tapas & Bar.
St Sigfridsgatan 9, ett par hundra meter från stationen.
De kommer öppna ca 11,00 (egentligen 11,30, men de är ombedda att öppna redan 11). Det kommer finnas en buffé och dryck till specialpris.

Stället rymmer ca 200 personer, skulle det bli fullt så finns det dock ett flertal andra ställen runt omkring.

Tack till Henrik i Skövde som fixat o donat med restaurangen!

Enligt Google Maps är det cirka 1,5 kilometer från puben till arenan (ungefär lika långt som från Skotten till Valhalla) vilket innebär att vi kommer gå runt 12.45-13.00.


'Nu kör vi – krossa Skövde!' have 51 comments

  1. 19 oktober, 2011 @ 07:33 Anonym

    Borde inte vara något enormt firande vid vinst och ev. kvalplats då det är två matcher kvar…

    Svara

    • 19 oktober, 2011 @ 08:31 Johan G

      Tror faktiskt det kommer firas rätt bra i så fall. Det lär vara en hel del som känner en enorm lättnadskänsla och tycker att bara det är värt att fira. Det kommer jag göra åtminstone (no jinx!!!).

    • 19 oktober, 2011 @ 10:46 Anonym

      Jag menar det e klart vi ska fira vid vinst men inte typ planinvasion och sånt ;)

  2. 19 oktober, 2011 @ 08:57 Danne

    Grymt skrivet Johan!
    Är det inte bättre ifall vi sparar alkoholpengarna till kvalvinsten!? ;)

    Svara

    • 19 oktober, 2011 @ 10:23 Johan G

      Det hinner ju trilla in en ny lön/nytt studiebidrag innan det eventuella kvalet (no jinx!!!) men har man dåligt med pengar så är det bättre att man sparar dem till en eventuell (no jinx!!!) bortaresa.

  3. 19 oktober, 2011 @ 09:44 Pastorn

    Bara en gaisare dricker sig packad på resan till en bortamatch..:( Bra skrivet jg! Du har en grym högsta nivå, men..

    Svara

    • 19 oktober, 2011 @ 10:26 Johan G

      Tyvärr är promillehalten alldeles för ofta för hög, även om mitt exempel är i extremaste laget. När man har svårt att prata/sjunga utan att sluddra och tappar taktkänslan så är man fullare än vad man borde vara.

    • 19 oktober, 2011 @ 10:37 Pastorn

      Ja jag vet..! Va bara lite ironisk. Pinsamt är ordet för dem som dricker så..:(

    • 20 oktober, 2011 @ 03:24 x-et på räcket

      Känner jag väl till, i eget fall! Trots detta har jag lyckats balansera på tunna linor genom åren utan att skadas;).
      Dock, icke att rekommendera – krävs övning i många år för att lyckas!

  4. 19 oktober, 2011 @ 10:44 Jacko

    Folk som ställer sig mitt i klacken och håller käften – en klassiker!
    Kan inte förstå hur de resonerar. Har själv stått mitt i klacken varje match och sjungit mer och högre än på flera säsonger. Men i lördags fick man stå lite åt sidan för att det var så fullt.

    Att gapa om lobotomerade idioter är kanske inte rätt väg att gå. Men man kanske innan matchen skall ropa ut att de som inte kommer gapa för full hals bör ta ett kliv åt sidan.

    En sak som fungerar annars är när man själv säger till de runt omkring en på ett positivt sätt att ”sjunga med för att stötta ÖIS” om de står tysta. Blir lite mer personligt då…

    Svara

  5. 19 oktober, 2011 @ 11:16 Rude Boy

    Mycket bra text Johan!
    Mer efterlyses…gärna bittra.

    Svara

    • 19 oktober, 2011 @ 17:29 Fredrik Federgay

      Japp gärna bittra hånfulla och elaka texter. Den som skrevs om MarGus var underbar!

  6. 19 oktober, 2011 @ 11:25 Mattias Andersson

    Restaurangen som är ordnad i Skövde är La Vida Tapas & Bar.
    St Sigfridsgatan 9, ett par hundra meter från stationen.
    De kommer öppna ca 11,00 (egentligen 11,30, men de är ombedda att öppna redan 11). Det kommer finnas en buffé och dryck till specialpris.

    Stället rymmer ca 200 personer, skulle det bli fullt så finns det dock ett flertal andra ställen runt omkring.

    Ni som inte bokat er ännu med buss/tåg/bil – Gör det!

    Det finns fortfarande platser kvar på supporterklubbens buss, och det finns beredskap för att sätta in mer kapacitet om det skulle behövas, men det går inte att komma o boka fredag kväll och tro att det fixar sig….

    Alltså, hur du än tar dig upp – så boka plats nu! Det viktigaste är att du är på plats!

    Tack till Henrik i Skövde som fixat o donat med restaurangen!

    Svara

    • 20 oktober, 2011 @ 06:57 sillen

      Grymt jobbat (som vanligt) Balders Hage !!!!

  7. 19 oktober, 2011 @ 11:36 Anonym

    Det är helt okej att åka dit nykter och sjunga också, huvudsaken ni åker dit gärna med halsdukar och kläda i Öis färger röd o blå och hejar fram Öis.

    Svara

    • 19 oktober, 2011 @ 11:49 Gänga Lö!

      Va ? Kan man vara nykter oxå ? Varför har ingen sagt det innan…

    • 19 oktober, 2011 @ 16:03 ÖIS 1994

      Det är så jävla mycket snack om fylla, etc. Man kan ju åka dit och bara se på fotboll också.

    • 19 oktober, 2011 @ 16:28 Gänga Lö!

      Japp men varför chansa?

    • 19 oktober, 2011 @ 16:31 ÖIS 1994

      Därför att det är en pest med fulla idioter som inte ens vet vad dom heter…

    • 19 oktober, 2011 @ 17:24 Fredrik Federgay

      Men kan du inte berätta för dom vad dom heter då? Det blir din uppgift i Skövde, vad säger du?

    • 19 oktober, 2011 @ 18:11 ÖIS1994

      Jovisst. Det kan jag göra.

    • 19 oktober, 2011 @ 18:24 Felix Jonsson

      Fredrik Federgay hur gammal är du? Med tanke på ditt namn och att du stör dig på folk som inte dricker så hoppas jag inte att du har gått ur grundskolan. Lägg ner bara, detta har ingenting med Öis att göra och det är bara onödigt att skriva sånt. Vill man inte dricka så behöver man inte det, man ska man inte behöva få skit för det.

    • 19 oktober, 2011 @ 18:33 Fredrik Federgay

      Va ? Jag har bara bett ÖIS 1994 att hålla reda på folks namn, om dom inte kan det själva.
      Folk får gärna vara nyktra… Jag är 22 btw…

    • 19 oktober, 2011 @ 21:35 Anonym

      Felix vafan haha.

  8. 19 oktober, 2011 @ 12:18 Pastorn

    Är det några lundaÖIS’are som kommer se Lund-sylvia?

    Svara

  9. 19 oktober, 2011 @ 14:46 Knute

    Som någon skrev på forumet på SF så hade det ju varit kul om så många som möjligt tar sig till fredagens träning för att stötta och peppa spelarna lite till!

    Svara

  10. 19 oktober, 2011 @ 16:04 Cor.g

    En synnerligen välformulerad text Johan!
    Hoppas nu att hemresan blir ett segertåg…

    Svara

  11. 19 oktober, 2011 @ 17:00 Andreas (arvika)

    Skriver som jag skrev i radio öis på facebook, någon/några som bilar till skövde ? Jag är tyvärr väldigt ensam i min kompiskrets om att stötta öis .. här i värmland är det ju degerfors som gäller annars! Men någon som bilar från värmland, alternativt kör igenom ?

    Svara

  12. 19 oktober, 2011 @ 19:13 KG

    Hoppas för min personliga del att alla Öisare som tar sig till Skövde för att stötta, lida och glädjas beter sig som ambassadörer för sin klubb och sitt lag, före, under och efter matchen. Mycket roligare om vi får sann respekt och verkligen förtjänar att vinna oavsett hur det går.

    Svara

    • 20 oktober, 2011 @ 13:17 Hools 1887

      KG:

      Sann respekt får man om man jagar bort snuten, skapar grym stämning med sång och pyro samt i ren allmänhet tar över den lilla håla som besöks. Att gå runt i pajashatt och hälsa på alla bönder är inget att eftersträva.

      Hier regiert die SGD!

    • 20 oktober, 2011 @ 13:36 Gänga Lö!

      Av vem får man den ”sanna respekten” då? Upplys mej gärna oxå vad SGD står för är du snäll….

    • 20 oktober, 2011 @ 13:38 Joalar

      Grym stämning blir det ju knappast av pyro. Snarare tvärtom. Alla som har något innanför pannbenet fattar ju att det är klubbens pengar som bokstavligen går upp i rök.

      De enda som uppskattar pyro är den lilla klick som ordnar det. Alla andra på läktaren och plan avskyr det.

    • 22 oktober, 2011 @ 06:59 Fredrik

      Nu är du allt ute och cyklar Joalar. Enligt en undersökning på ÖIS svenska fans tycker en majoritet om pyro. Följaktligen är det du och dina vänner som inte gör det medan den stora massan föredrar det.

  13. 19 oktober, 2011 @ 21:11 Gustaf A

    Synnerligen bra text Johan.

    Vidare tycker jag KG har en mkt bra poäng i det senaste inlägget. Vi ska vara bra ambassadörer för ÖIS, oavsett utgång samt alkoholens vara eller icke vara.

    Nu kan vi bara vänta och hoppas….

    Mvh

    Gustaf A

    Svara

  14. 19 oktober, 2011 @ 21:57 Pastorn

    Till er som vet: Ungefär hur mycket pengar pratar vi om i klubbkassan om ÖIS går upp i SE? Sef pengar + sponsor = 5milj?

    Svara

  15. 19 oktober, 2011 @ 23:28 stefan_öis

    Mattias eller nån annan, hur många har anmält sig till Balders hage-bussen just nu(anmälde mig ikväll)???

    Svara

    • 20 oktober, 2011 @ 06:51 Johan G

      Enligt deras webshop är det 13 resor kvar och det brukar börja vid 65, så runt 50 är min kvalificerade gissning.

  16. 20 oktober, 2011 @ 15:53 PF

    Seriöst Johan G, är du på fullt allvar dum i huvudet eller något sådant? den sämsta å bittraste jävla text jag någonsin läst! fyfan va kass du är!!!! ett jävla skämt

    Svara

    • 20 oktober, 2011 @ 16:02 Rolf

      gaisare!!

    • 20 oktober, 2011 @ 19:04 PriMax_ÖIS

      klockrent

    • 21 oktober, 2011 @ 00:12 Edwin

      En lobotomerad gaisare kanske?

    • 20 oktober, 2011 @ 19:26 Johan G

      Ja det är jag.

    • 22 oktober, 2011 @ 20:55 PF

      haha att jag skulle va gaisare kan ni ju bara glömma, jag är öisare och har så varit i dem 20år jag levt, kommer alltid stötta öis oavsett vad, men du Johan G är nog fan den största jävla mupp som finns, pajas.

  17. 20 oktober, 2011 @ 22:03 Arvid

    Mycket bra text!
    Jag undrar bara, asså jag och min kompis är båda 14 år. Vi är Öisare och har varit i hela våra ”korta” liv.
    Vi sjunger hela jävla tiden och kommer på matchen. Men då är ju frågan, eftersom att vi är så unga, kanske det är bättre att stå vid läktarna brevid, istället för i mitten, (fast vi vill ju såklart vara i mitten) och låta dom lite större grabbarna va i mitten.
    Är det nån idé att ställa sig i mitten?? (Vi kommer att sjunga halsarna av oss, det kan jag lova) ;)

    Svara

    • 20 oktober, 2011 @ 22:08 Anonym

      Självklart ska ni stå i mitten!

    • 20 oktober, 2011 @ 22:24 Arvid

      Jo, det är ju så mycket roligare. Skulle vara jävligt nice!

    • 21 oktober, 2011 @ 09:14 anon

      Men innan matchen letar ni reda på den största flaggan ni kan få tag på och vevar tills armarna inte orkar hålla halvtidskorven. Sedan är det bara att sjunga tills lungorna blöder. Då har man gjort sitt bästa och skall stå i mitten.

    • 21 oktober, 2011 @ 00:15 Edwin

      Klart som kebabsvarv att ni ska ställa er i mitten, Gellerman är i inte så farlig som han ser ut! (antar jag)

    • 21 oktober, 2011 @ 07:33 Arvid

      Hahah, nej det får man ju ta reda på, på matchen då ;)

    • 21 oktober, 2011 @ 09:15 Johan G

      Självklart ska ni stå i mitten! (om jag nu har mandat att bestämma det)

  18. 21 oktober, 2011 @ 12:05 x-et på räcket

    Riktigt bra skrivet Johan!!
    Kan inte medverka vid denna matchen, geografiskt och arbetsmässigt omöjligt – någon sångsugen får gärna ta min plats, men gud nåde den personen om jag får reda på att han/hon stått tyst!!!!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se