”Det förekommer hot” *UPPDATERAD*

Efter ”vintern från helvetet” tillsattes en ny styrelse och allt negativt skulle följa med den gamla ut igenom grinden. Men så var det inte, jag fick de första signalerna för ett antal veckor sedan och jag har sedan dess fått mail och pratat med flera personer som berättar om liknande saker. Klubbens spelaransvariga Ronny Bjärnlind, Ulf Larén och Dick Asplund har enligt anonyma källor skött kontraktsförhandlingar och kontakten med spelarna på ett hotfullt sätt.

– Jag vill helst inte kommentera det men det förekommer hot, säger en person inom klubben.

Enligt en flera olika källor ska en spelare ha hotats, spelaren ska innan samtalet ha varit förhållandevis säker på att han ville stanna, nu sägs han dock vara osäker på huruvida han vill fortsätta sin karriär i klubben eller inte. Spelaren ifråga ska ha sagt att han ville stanna i klubben, men innan han skrev på något nytt kontrakt så ville han även se över vad det fanns för alternativ. Då trion fick reda på detta ska spelarens klubbkänsla ha ifrågasatts och han ska ha blivit bemött på ett hotfullt sätt. Bland annat kontaktades spelarens agent som fick ett ultimatum: Få spelaren att stanna i klubben eller så kommer vi inte att förhandla mer med några av dina spelare.

En annan person som jag pratat med inom klubben, talar om att spelarna på ett spelarmöte var eniga om att klubben måste göra allt de kunde för att behålla Roberto Jakobsson, men ändå valde man att istället anställa Hans Prytz. Ett tränarbyte som inte var lika oundvikligt som det påstås. Rykten säger nämligen att varken Tomas eller Roberto erbjöds en heltidslön, något som Hans Prytz däremot kommer att få. Det var ju som bekant lönefrågan som gjorde att Roberto fick lämna klubben, nu verkar detta dock inte riktigt stämma. Personen vittnar också om att kontraktsförhandlingarna många gånger har skötts på ett, inte så proffsigt sätt:

– En spelare kan, efter en träning, tas åt sidan och få ett kuvert med ett kontraktsförslag i som de, där och då är tvungna att bestämma sig om direkt. Detta sker inte på något kontor utan det görs i tvättstugan eller i en korridor. Spelarna vet att när någon av de tre kommer till Öisgården så är det något problem.

En hel del av de spelare i årets trupp som sitter på utgående kontrakt har ingen aning om huruvida klubben vill förlänga kontraktet eller inte. Det senaste exemplet är Pontus Otterstedt som i senaste Radio Öis nämnde att  han inte hört något om vad som händer nästa år. Pontus Otterstedts kontrakt går ut den sista november. Han är inte den enda som inte vet något om sin kontraktssituation nästa säsong, flera spelare sägs leva i ovisshet inför nästa säsong, något som oroar många spelare och som skapat en viss irritation bland spelarna.

Enligt personen som mailade så ska denna behandling av spelarna inte vara något nytt. Flera av de senaste årens spelarförluster, går enligt honom, att koppla till detta. flera spelare sägs ha lämnat som en följd av den behandling man fått och ett par av dessa spelare sägs ha kunnat vara kvar i klubben annars.

Då styrelsen till stora delar byttes ut i vintras blev Öis på många sätt en bättre klubb. Man har så gott som man kunnat fått ordning på ekonomin och överlag så har detta året varit ett, efter förutsättningarna stabilt år inom klubben. De flesta som arbetar för klubben gör ett förträffligt arbete. Mats Janson och de andra som arbetar dagligen på gården har jag ett enormt förtroende för och som jag tidigare skrivit så är jag oerhört tacksam för att dessa personer finns i klubben. Av denna anledning blir jag än mer besviken när saker som detta kommer fram, men förhoppningsvis kommer klubben att agera mot detta, för det är absolut inte hållbart i längden.

Självklart är även de personer som jag kritiserat välkomna att kontakta mig om man känner att man vill förklara sig, för detta är bara en sida av historien. Maila till Kontakt@sambadefensiv.se om ni känner för att förklara er så lovar jag att publicera ett eventuellt skriftligt svar här på bloggen.

Uppdaterat

Jag har, med all rätt fått en del kritik för att jag inte kontaktade någon i ”trion” så att de fick försvara sig innan jag publicerade denna texten. Detta ska åtgärdas och jag ska ha ett möte med Mats och Ronny på tisdag eller onsdag, där de ska få ge sin version av historien, och den kommer jag självklart att lägga upp så fort som det bara går. Det var en ordentlig blunder av mig men jag ska försöka göra rätt för mig.

En annan sak som jag nu i efterhand har fått reda på är att det inte förkom något möte där spelarna uttryckte sitt stöd för Roberto utan att det var så att spelarna var eniga kring att man ville behålla honom och påpekade detta. Detta gjordes dock inte på något möte.

I övrigt så måste jag återigen understryka att detta inte är mina egna åsikter utan att det är den information jag har fått till mig från tillräckligt många källor för att jag ska tycka att det är värt att skriva om.


'”Det förekommer hot” *UPPDATERAD*' have 144 comments

  1. 20 november, 2011 @ 21:47 nytko

    Ibland blir man bara så jävla trött..

    Svara

  2. 20 november, 2011 @ 21:50 Polaren Per

    Först Lasse och nu detta…

    Svara

  3. 20 november, 2011 @ 21:56 Kommittén för Statssäkerhet

    Det här låter INTE bra! Vad fan är dt frågan om? Det här måste styrelsen vara informerade m eller har denna trio fått fria tyglar? Bra är det ju INTE iaf.

    Svara

  4. 20 november, 2011 @ 22:00 Joakim G

    *suck*

    Svara

    • 21 november, 2011 @ 09:48 Pastorn

      J G

      Är detta något du känner till eller tom blivit drabbad av???

    • 21 november, 2011 @ 11:39 Joakim G

      Är detta det s.k. ”sportsliga rådet”, utsedda av styrelsen att sköta dessa frågor, är det väl inget snack om att det är rätt personer som tar hand om den här typen av problem/kontrakt?

      Sen kan man väl ifrågasätta/diskutera HUR man skall gå till väga på ett så smidigt sätt som möjligt?.

      När det sen gäller ömsesidig respekt, är det nog bra om den här typen av artiklar, representerar bägge parter. Speciellt om någon namnges.

      På din fråga Pastorn, svarar jag nog nej.

      JG

  5. 20 november, 2011 @ 22:02 Gänga Lö!

    Men för helvete, hoppas styrelsen tar tag i detta…
    Hoppas verkligen inte dom har godkänt detta förfarande, framför allt detta angående Roberto får mej ju iof att tro att dom inte är oskyldiga.
    Blir så trött…

    Svara

  6. 20 november, 2011 @ 22:03 Tuffe Viktor

    Tyvärr så har jag hört samma sak. En form av missriktad klubbkänsla. Hoppas att styrelsen går till botten med detta, det är en katastrof för klubben om det inte blir ordning nu.

    Svara

    • 20 november, 2011 @ 22:16 Kommittén för Statssäkerhet

      I bästa fall är det missriktad klubbkänsla… I sämsta fall, ja du då vet jag inte.
      Stämmer uppgifterna om Roberto undrar jag hur det är ställt.
      Denna trios position på gården, hur är den? Kompisar med nuvarande ledning? Eller? Någon med bättre koll, kanske kan sätta in oss, hur läget ligger till.

  7. 20 november, 2011 @ 22:04 Joalar

    Men för helvete.

    Svara

  8. 20 november, 2011 @ 22:05 Kärra Öisaren

    Idag avled en stor Göteborgare och nu det här,en mörk dag må Jag säga

    Svara

  9. 20 november, 2011 @ 22:16 Anonym

    Jag blir så JÄVLA förbannad på det här..

    Svara

  10. 20 november, 2011 @ 22:17 ÖIS 1994

    Vad f-n är detta!?

    Svara

  11. 20 november, 2011 @ 22:28 Pastorn

    Det är detta jag hintat om, men inte kunna tala klarspråk om..:(

    Nu måste vi supportrar agera och se till att ÖIS röker ut ohyran en gång för alla..!!
    För ÖIS framtid: bort med Ronny, Ulf och Dick!!!

    Ni ska veta att gubbarna är bra på att ljuga, så prata med spelarna så att ni får deras (sanna) versioner.

    Svara

    • 20 november, 2011 @ 22:39 Kommittén för Statssäkerhet

      Nu när det är ute, kan du kanske ge oss lite mer av det du fått höra utan att nämna namn på spelare…

  12. 20 november, 2011 @ 22:41 SÄF

    Det räcker inte med Ronny, Ulf och Dick utan ALLA som har vart medvetna om detta uppe på gården ska fan bort illa kvikt.

    Svara

  13. 20 november, 2011 @ 22:44 Danne

    Vakna ÖIS. Vi förstör 124 års historia med sån här skit, AVGÅ!

    Svara

  14. 20 november, 2011 @ 22:44 Fredrik

    Väldigt oroväckande nyheter. Samtidigt är det skönt att det här kommer i ljuset, det känns som att så inte hade varit fallet för några år sedan.

    Svara

  15. 20 november, 2011 @ 22:52 Colonel

    Jag vet att Tipselit Äldre och dess spelare ställdes inför en liknande situation förra året. Då var betänketiden 1 dag samt att man ej fick delta i matcher utan påskrivet kontrakt.

    Svara

  16. 20 november, 2011 @ 22:59 Salcini

    Fan, jämfört med detta så gjorde ju Dick Last ett helt okej jobb uppe på gården. Allvarligt talet, hur i helvete kan man vara så funtad och tro att sådana här förhandlingstaktiker funkar i det läget ÖIS är i nu?! Allting måste ju handla om att få spelare att trivas. Ta en sådan som Danny, säg till honom: vi tror på dig och ser fram emot att bygga ett nytt ungt ÖIS med dig som mittback. Tro fan att en Totti-älskande Danny hade fått ståfräs och skrivit på ett flerårskontrakt om han känt att man hade en fungerande långsiktig plan där han ingick som en av nyckelfigurerna. Han hade i alla fall inte försvunnit till en mellanlandning som Falkenberg i alla fall.

    Jag blir så jävla ledsen, trött och besviken. När vi nu gick ner så hade man ju hopp om en långsiktighet som skulle ge talanger chanser och värvningar utifrån skulle uteslutas helt. De ekonomiska bekymmerna skulle ju lösas genom detta sätt. Jag, som evig hoppfull optimist börjar tappa tron om detta fortsätter………

    Svara

  17. 20 november, 2011 @ 23:02 Dricka sprit å hålla käften

    Hårt mot hårt, så ska dom tas, klart vi måste ställa krav.
    Om hoten inte varit hårdare än vad som Felix skrivit, så tycker jag det verkar ok.
    Klart att agenterna ska hållas kort.

    Svara

  18. 20 november, 2011 @ 23:15 Krilliano

    Tycker det är på plats med någon form av officiellt uttalande från Öis när sådana här saker dyker upp. Om det förekommer ett missnöje bland spelarna med hur förhandlingar sköts så är det inte bra.

    Svara

  19. 20 november, 2011 @ 23:16 Kommittén för Statssäkerhet

    Vill ju helst att man ska ett klimat på ÖIS-gården som inte innebär att man hotar varandra, men man behöver iof inte dalta med spelarna.
    Angående agenterna kan man säkert ha tuffare attityd…
    Spelarna ska ju inte ha ÖIS som sista utväg, klart vi ska ställa krav, men hot låter så där va?
    Sen kan ju en del uppfatta krav som hot?
    Hoppas den utpekade trion kan/får förklara sig, ingen rök utan eld brukar man ju säga.

    Svara

  20. 20 november, 2011 @ 23:25 Dan

    Vad är det som är så farligt? Tro fan att man har rätt att kräva lite jävla klubbkänsla av spelarna och om dom inte vill spela för ÖIS så är som svin och skall få höra det också. Låter som den här trion har en starkt brinnande känsla för klubben i klass med oss supportrar. Tycker för övrigt att det här skulle tas internt och inte läckas ut och förstoras på diverse forum.

    Svara

    • 20 november, 2011 @ 23:40 Tuffe Viktor

      Behandlar klubben/klubbens företrädare spelare på detta vis så är det mycket illa. Vad är det för snack om klubbkänsla? Har inte med saken att göra, snart finns det inga spelare kvar, om dom har alternativ.

    • 20 november, 2011 @ 23:48 Salcini

      Men vad är man egentligen i för förhandlingssituation. Jag hade förstått det mer om man låg i Allsvenskan och hade visat att man klarar sig bra. Men nu ligger man i ettan och verkar inte visa några direkta framtidsvisioner. Om man då som styrelsemedlem går fram till en spelare och säger: ”Skriv på det här kontraktet eller stick jävligt långt bort” så är det klart att en spelare i unga dar börjar se sig om efter alternativ som kan ge honom ett bättre erbjudande. Det erbjudandet behöver inte bara handla om pengar. Det kan också handla om miljö, förtroende och speltid. Sinnessjukt att en sådan kille som Otterstedt, som på intet sätt gjort dåligt ifrån sig i år, inte vet vart han kommer att befinna sig nästa år. En sådan kille ska ha fått börja tänka över ett tvåårskontrakt direkt efter säsongens slut. Danny, som jag sa, borde ha fått ett förslag om 4 då han redan visat att han håller.

      Frågan är om man har förklarat för spelarna hur man har tänkt att ta sig upp till Allsvenskan igen. Det är ju en sådan sak som kan vara avgörande för om spelare stannar eller inte!

    • 21 november, 2011 @ 18:02 :-)

      Ingen skriver på för 4 år.
      särskild inte för 8.000:-/mån

    • 21 november, 2011 @ 18:14 Anonym

      Vem blev erbjuden det? Gimmie, så lovar jat att ringa upp och göra en intervju!

    • 22 november, 2011 @ 16:48 :-)

      Vad tror du de har?
      Det finns några med O.K. betalt resten ligger där omkring + jobb/studier förstås.
      Inga namn men jag vet att en utav backarna hade 8,en av de äldre ska jag tillägga.

    • 22 november, 2011 @ 17:52 Anonym

      Men vi vet väl alla ungefär vad de har? Det har ju varit uttalat från klubben sedan i våras. Det man kan undra över är ju varför man erbjuder någon 8 000 kronor i månaden över fyra år samtidigt som man har ambitionen att gå upp (minst) en division där löner rimligtvis bör vara högre. Känns väl lite så där.

    • 23 november, 2011 @ 16:08 :-)

      Det är väl det jag säger
      ingen normal människa skriver på 4 år
      som nån här krävde/önskade

  21. 20 november, 2011 @ 23:31 Gänga Lö!

    Kan tänka mej att Felix tvekat om att skriva detta…

    Svara

    • 20 november, 2011 @ 23:38 Felix Jonsson

      Självklart har jag tvekat en aning, det gör jag alltid när det handlar om så allvarliga saker som detta. Eller tänkte du på något speciellt?

    • 21 november, 2011 @ 11:17 Gänga Lö!

      Nä jag menar den här artikeln, det är ju trots allt känsliga frågor…

  22. 20 november, 2011 @ 23:47 liraren

    Känns som någon/några läcker information i egen vinnings skull, och skribent och läsare köper det med hull och hår. Anonyma informationsspridare= 0 värde. Speak out Felix och Pastorn för den delen.

    Svara

    • 21 november, 2011 @ 00:00 Felix Jonsson

      Vad är det jag ska tala ut om?

    • 21 november, 2011 @ 00:22 liraren

      Vem som lämnat information !
      Svårt allergisk mot anonyma uppgiftslämnare.
      Kan lätt tolkas som att det är en besviken spelare eller motsvarande som tycker att klubben agerat fel

    • 21 november, 2011 @ 00:48 Felix Jonsson

      Då måste jag tyvärr göra dig besviken men jag kommer inte att gå ut med namn på vilka jag pratat med.

    • 21 november, 2011 @ 06:08 anton

      Allt på bordet eller keeeeeeppppp

    • 21 november, 2011 @ 07:30 Anonym

      Fast Felix du kunde ju faktiskt slagit en signal till någon av de utpekade eller någon inom klubben och bett dem kommentera uppgifterna (ge sin version av saken). Det hade varit det korrekta. Som det är nu kan det mycket väl vara så att du springer någon annans ärende.

    • 21 november, 2011 @ 08:44 liraren

      Personligen skulle jag känna en viss glädje om det äntligen var så att klubben satte sig i förarsätet, istället för att bli en avstjälpningsplats för spelare som inte hittar något annat. Agenterna spelar ut klubbar mot varandra och tänker INTE på ÖIS bästa.

      Sååå trött på att spelare, som inte vill spela för ÖIS men ändå skall träna och hänga på ÖIS gården

      Tänk också på alla de gånger bl.a. du Felix uttryckt önskemål om att få en trupp klar i tid

      En sak till. Det är ruggigt svårt att vara objektiv om man samtidigt skall vara polare med spelarna

    • 21 november, 2011 @ 09:24 Superetten 2013

      Håller med till viss del. Men klubben och dess ansvariga måste vara tydliga. Dom som man vill ha kvar skall man prata med i god tid och sedan leta efter spelare som kompletterar.
      Just nu har man massor med provspelare på plats och har halva truppen utan kontrakt. vad ger det för signaler till de spelare som ännu inte hört ett ljud från klubben.
      Känslan man får är att dom inte har kontroll och saknar plan för sitt arbete.

    • 21 november, 2011 @ 07:25 Johan G

      Tyvärr har uppgifterna om den här misskötseln påtalats från tillräckligt många av varandra oberoende personer att det bör betraktas som ytterst allvarligt. Och även om det här kanske inte är en publikation som gäller under tryckfrihetsförordningen så får man ju ändå åberopa ett visst källakydd, och om inte annat är det ett direkt svinaktigt beteende att outa en spelare sol väljer att bekräfta den bild som målats upp.

      Den anonyma spelare som har framträtt är en hjälte, även om hans eget motiv kan ha varit högst egoistiskt. Anklagelserna börjar bli lite för allvarliga för att ÖIS inte ska lägga korten på bordet.

    • 21 november, 2011 @ 07:32 Anonym

      Det är klart som fan att ingen ska outtas men det också lika klart att Felix inte gjort jobbet ordentligt. Någon på ”officiell nivå” borde fått kommentera i denna text (att bara lämna ”ni får gärna kontakta mig” i slutet av texten är ett billigt sätt att komma undan). I annat fall hade man kanske fått anstränga sig lite mer innan man publicerade – om det nu stämmer att det finns en rad personer som kan uttala sig om detta så får man väl bygga upp texten på det sättet. Det här är en rätt stor sak.

    • 21 november, 2011 @ 07:48 Johan G

      Jag håller med om att man borde konfronterat någon av de tre utpekade eller Mats med uppgifterna och bett om ett uttalande. Vi får hoppas på att det blir en sådan uppföljning så snart som möjligt.

    • 21 november, 2011 @ 15:20 Niklas O

      Vi har grundlagsskyddat källskydd i Sverige. Så självklart ska Felix inte avslöja vem uppgifterna kommer ifrån.

    • 21 november, 2011 @ 20:17 Håkan

      Självklart ska Felix inte avslöja sin källa. Då är han körd som skribent för ingen skulle ha förtroende för honom mer. Tror faktiskt inte att Felix är så dum att han avslöjar något. Tycker att Felix gör ett kanonjobb. Tycker det är tufft av honom att gå ut och avslöja dessa hot. Tror inte att det bara är rykten,det finns säkert en del sanning i det som avslöjas.

  23. 21 november, 2011 @ 00:54 John Lindblad

    Har också hört liknande saker från flera olika håll.

    Svara

  24. 21 november, 2011 @ 07:30 Anonym

    Hoppas ni följerupp det här och gräver ytterligare i det. Om det här är sant är det otroligt allvarligt och måste åtgärdas direkt! Det måste vara harmoni så vi har ett lag som är förberätt inför nästa säsong!

    Svara

  25. 21 november, 2011 @ 09:09 Björn

    Felix det du skriver brukar vara kanon bra, MEN vad var detta,varför dissa på öis,om det nu finns anonyma spelare som har sagt detta så måste dom anklagade få försvara sig.

    Att ha höesägen är knappast några bevis,och alla uppfattar allt olika varför inte skriva om dom som vill vara kvar och skita i dom som inte vill spela för öis.

    Svara

    • 21 november, 2011 @ 09:14 Anonym

      Fast, dude, här tycks det ju röra sig om en spelare som VILL spela i ÖIS, men som efter ”påtryckningar” som inte upplevs som schyssta av spelaren funderar på att lämna klubben. Det kan knappast var något som någon vill se i någon klubb.

      Sedan ligger det något i att en story som denna borde kollas upp ”bättre” innan publicering (Bjärnlind brukar aldrig backa på att snacka), men man får får väl anta att Felix har våndats och vänt och vridit på allting innan han tryckte på ”publicera”. Rätt svår avvägning det här. Stämmer allting är vi skyldiga Felix ett stort tack (precis som vi var skyldiga Magnus Börjesson ett sådant i samband med Gothia-gate), stämmer det inte, ja då kommer Felix och Sambadefensiv ha en jobbig uppförsbacke framför sig.

    • 21 november, 2011 @ 09:37 Voldemort

      Jag förutsätter att Felix går vidare och frågar t e x mats om det här är legio i Öis kontraktsförhandlingar. Det är Mats som skall sätta ned foten i den här frågan och tala om vilken policy man skall ha i dessa frågor. Jag tror inte trion kommer att säga att som ha gjort något fel och det blir en icke intervju..

    • 21 november, 2011 @ 09:59 Anonym

      Klart att det är klubbledningen som ska sätta ner foten, men när man anklagar något för något så allvarligt som att köra med ”hot” under förhandlingar är det inte mer än rimligt att ”den utpekade” får ge sin version av saken. Sedan om det blir en icke-intervju eller inte spelar ingen som helst roll. Håll dig till regelboken när du sticker ut huvudet, i slutänden blir allt så mycket lättare om man har ryggen fri.

    • 21 november, 2011 @ 21:14 Voldemort

      till regelboken? Gosse, jag har nog gjort fler intervjuer än du tror. det jag sa var att det har ingen betydelse vad dom säger eftersom dom kommer att fronta sin linje och då blir det en icke intervju. Ord står mot ord. MEN, dom har fått sagt sin åsikt och det köper jag. Låt Mats tala om vilken policy det är så blir allt korrekt och ingen behöver undra. Sticker ut hakan, jösses lille vän…har du inte fått någon välling idag eftersom du är så stingslig?

    • 21 november, 2011 @ 21:29 Anonym

      Men snälla nån, varför en så otrevlig ton, jag vet väl precis hur många intervjuer du har gjort och skrivit, om du vill kan jag länka till dem så att alla andra kan se det också? Om du läser mitt inlägg igen så ser du att jag varken försöker läxa upp dig eller vara otrevlig. Jag försöker bara förtydliga min mening. Ingen stor sak. Definitivt inget att bli upprörd över.

      Och ja, att påstå att någon försöker få någon att skriva på ett kontrakt genom hot är i min värld att sticka ut huvudet, och då tycker inte jag att det är för mycket att begärt att personen ifråga får bemöta det hela eller ge sin sida av saken. Sedan att du inte tycker det ger någonting är en helt annan sak. Jag har väl aldrig påstått att det ska ge något mer än att göra att man har ryggen fri om det skulle visa sig att påståendet inte stämmer.

    • 21 november, 2011 @ 21:43 voldemort

      och då ber jag om ursäkt om du tog illa upp men din ”ton” var faktiskt inte speciellt trevlig heller och det var du som startade…..jag tror att du tar lite för allvarligt på Felix försök att släppa en nyhet. Låt killen nu ta upp tråden och se vad det är som kommer ut och om ”trion” har något vettigt att säga från sin sida. Det är fler intervjuare än han som gått bort sig i det träsket med motkommentarer. Give him some slack…

    • 21 november, 2011 @ 09:41 Pastorn

      Det stämmer tyvärr..

      Det är reko killar som INTE gör detta för egen vinning. Tro mig!

  26. 21 november, 2011 @ 09:38 JP

    Det svårt att bedöma vad som är sanning eller inte i den här soppan.
    Jag har svårt att tänka mig att folk i styrelsen medvet ”hotat” spelare till
    att skriva nytt kontrakt.

    Däremot kan jag tänka mig att man ställt tuffa ultimatum, och i brist på kompetens
    och bättre vetande, utryckt sig klumpigt.

    Det är även möjligt att man har satt en orimlig tidspress på vissa spelare
    (framförallt yngre spelare misstänker jag) för att undvika segdragna förhandlingar
    med agenter.

    Jag tror man skall akta sig för att dömma folk utan att först ge dom en chans att bemöta anklagelserna. Att flera personer säger samma sak betyder inte att det är sant.

    Är det så att någon i styrelsen agerat på egen hand eller gjort något felaktig skall man
    naturligtvis lämna sitt uppdrag.

    Svara

  27. 21 november, 2011 @ 11:13 Gänga Lö!

    Det här var en jävla soppa, en del kommentarer har innebörden, att detta ska tas internt och inte nå allmänhetens ljus. (läs ÖIS-fansen)
    Kan förstå vissa av dessa synpunkter, men är det så att spelare som vill spela för ÖIS känner sig dåligt behandlade och av den anledningen vill lämna är det katastrof…

    Felix har antagligen gjort den bedömningen att han tillräckligt på fötterna för denna publicering, då får vi väl lita på det…
    Något är ju tydligen fel på kontakterna med spelarna iaf… Hur fel får vi väl se?
    Hoppas styrelsen tar tag i detta, detta måste ju redas ut iaf…

    Svara

  28. 21 november, 2011 @ 11:32 Johnny

    Det är viktigt att tänka på att detta är en blogg som skriver om rykten, varför ska sambadefensiv just i denna text hänvisa till vilka spelare som sagt nåt?

    Jag anser att det är viktigt att alla i ÖIS kan kritiseras inte bara spelare och tränare, varför ska våra spelare bli behandlade som skit? Kontrakt borde diskuteras fram inte genom hot.

    Jag hoppas spelarna tar upp det här med spelarfacket om inte ledningen sätter stopp för dessa borgarfasoner snarast!

    Svara

    • 21 november, 2011 @ 11:50 Anonym

      Ah, på en blogg kan man ju skriva vad för skit som helst utan att behöva ta något som helst ansvar för det. Kanon!

      Jag hoppas att Sambadefensiv-folket har lite högre ambitioner än så. Annars är man rätt illa ute.

    • 21 november, 2011 @ 12:02 Gänga Lö!

      Vem har sagt att inte Sambadefensiv/Felix tar ansvar för denna artikel?

    • 21 november, 2011 @ 12:05 Anonym

      Ingen. Läs konversationen.

    • 21 november, 2011 @ 21:24 Anonym

      typ…som du? Du tar väl inget ansvar för dina pastejer heller?

    • 21 november, 2011 @ 21:31 Anonym

      Eh, jo det gör jag. Vill du snacka mer?

    • 21 november, 2011 @ 21:47 anonym

      Oj, skall jag uppfatta det som ett hot? Jag tycker mest du sitter och ordbajsar om hot och att alla sidor skall vara hörda.

    • 21 november, 2011 @ 21:52 Anonym

      Hot? Nej, mer att jag inte har några som helst problem att stå för vad jag tycker, vill du snacka mer är jag med på det.

      Ordbajs? OK!

    • 21 november, 2011 @ 22:29 Salcini

      Ni båda faller ju ert egna argument eftersom ni själva skriver som anonyma!

    • 22 november, 2011 @ 10:40 Anonym

      Men nu måste jag säga ifrån, bara för att man inte skriver ut sitt namn betyder inte det att man inte tar ansvar för vad man skriver. Jisses, var har du/ni fått det ifrån? Så enkelt är det inte. Men visst, skulle man vilja smita undan så är det ju lite lättare att göra som anonym.

      Sedan får man kanske acceptera att det finns en förklaring till varför någon skriver som anonym. Oftast en bra sådan.

      Dessutom Salcini är väl minst lika anonymt som Anonym.

  29. 21 november, 2011 @ 12:21 Sektion LM

    Detta låter naturligtvis illa. Men som flera har påpekat är det bara ena sidan av myntet. Det är lika enkelt att lyfta fram klubbens situation med spelare som går och avvaktar ”grönare gräs” istället för att skriva på kontrakt. Får de inget annat så stannar de, varför ÖIS blir någon sorts räddningsplanka. Vilken sida av myntet som är mer sann i det här fallet vet jag inte, men gråtande spelare som känner sig ”illa behandlade” är inget direkt ovanligt.

    Svara

    • 21 november, 2011 @ 12:52 SÄF

      Till viss del känner jag samma som dig här, myntet har alltid två sidor. Under ett par år har det känts ( på gott och ont) som att Öis är som ett hem ( eller en räddningsplanka om man nu vill uttrycka det så) för spelare. Får man inget kontrakt någon annan stans vet man alltid att man kan komma ”hem” till Öis och få ett nytt kontrakt där.

      Jag känner också att detta inlägg kanske publiceras en aning tidigt (men vem fan är jag att säga det…) eftersom att jag inte tycker att man har tillräckligt mycket kött på benen för att publicera detta. Bland annat så tycker jag att man givetvis borde ha pratat med berörda personer så som Mats Jansson eller de i tidigare inlägg nämnda tre musketörerna. Sedan kanske, finns det en annan åsikt bland spelarna än att kontraktsförhandlingarna är skit? har det skötts på detta viset med ALLA spelare?

      Många frågor men ytterst få svar…. som vanligt med Öis.
      Modigt utav Felix att publicera, helt rätt desutom.

  30. 21 november, 2011 @ 13:26 Pastorn

    Felix, Oskar och Gellerman: Gräv tillsammans och lyft fram SANNINGEN i ljuset!!

    Svara

    • 21 november, 2011 @ 14:05 Anonym

      Oscar? Han har aldrig haft Janne J-rollen varken här eller ois.se. Han arbetar för ÖIS nu och skriver endast informativt vad jag vet

    • 21 november, 2011 @ 14:16 SÄF

      Även du Pastorn verkar kunna ha ett finger med i spelet när det gäller att gräva lite där?

  31. 21 november, 2011 @ 14:38 Felix Jonsson

    Jag ber om ursäkt för att jag inte kontaktat Ronny, Dick eller Ulf för en förklaring. jag ber om ursäkt för detta. Jag har därför kontaktat dem och gett dem möjligheten att komma med en skriftlig förklaring. Jag valde en skriftlig förklaring för att jag anser att det är enklare att dom själva får skriva vad som ska skrivas. Annars blir det lätt en tolkningsfråga.

    Jag lovar att lägga upp svaret så fort jag kan när det landar i min inkorg.

    Svara

    • 21 november, 2011 @ 15:15 Anonym

      Men vad fan, Felix, du har inget att be om ursäkt för! Du gjorde som du gjorde och bör stå för det. Hela vägen. Sedan kan vi andra ha invändningar och idéer, men det är en annan sak. Rent traditionellt borde du kanske väntat till du kunde ge ”båda sidorna” av saken eller haft möjlighet att gräva lite ytterligare, men jag antar att du också var mån om att få ut ”nyheten” i världen och då stressar man kanske lite. Sedan är det inte helt lätt att ringa upp någon och be om en kommentar på något så pass känsligt. Det kräver att man har lite skinn på näsan. I min bok gjorde du rätt (även om jag personligen hade önskat att jag hade fått mer). Nu är första stenen kastad, nu är det bara att leta vidare efter nästa!

    • 21 november, 2011 @ 15:30 Pastorn

      Håller med till 100%!!

  32. 21 november, 2011 @ 14:56 Anonym

    Ber om ursäkt?!?!

    Det ligger väl på dig att ta reda på Öis version av detta INNAN man publicerar något sånt här

    Svara

    • 21 november, 2011 @ 15:06 Kommittén för Statssäkerhet

      Nä där håller jag inte med, Felix kanske borde konfronterat trion… Men att det som skrivs på SD ska godkännas av ÖIS tycker jag inte…
      Sen antar jag att Felix inte har någon journalistutbildning, då kanske det inte alltid går ”pressetiskt” rätt till vid publicering…
      Men nu ska vi inte hänga budbäraren!

    • 21 november, 2011 @ 15:23 Anonym

      Klart som fan att ÖIS inte ska få godkänna vad som skrivs på Sambadefensiv! Det är det väl ingen som påstått heller?

      Vad ”vi” (vi som är lite tveksamma av naturen och därför alltid tar på oss på livrem och hängslen) menar är att när man kommer med så pass ”allvarliga” anklagelser som man gör i det här fallet bör den som pekas ut som skyldig få en chans att bemöta kritiken/anklagelsen. Det är kutym (det trodde jag alla visste som gått ut gymnasiet med godkänt i historia/samhällskunskap eller vad skiten kallas i dag). Och jag behöver väl inte påpeka att hot i samband med kontrakts-/löneförhandlingar är en rätt allvarlig grej (sedan verkar det ju inte riktigt röra sig om konkreta hot utan om ”ett hotfullt sätt”, vilket jag antar blir någon form av tolkningsfråga [alla upplever allting relativt olika]). Därför bör man kanske vara lite extra försiktig när det gäller den här typen av surdegar. Det gäller att man har ordentligt på fötterna och ryggen fri när man trycker på ”publicera”. Framtiden får utvisa om Felix gjorde rätt eller fel. Jag vet vad jag hoppas på!

    • 21 november, 2011 @ 15:32 Kommittén för Statssäkerhet

      Förvisso har du i all saklighet rätt, men som jag sa skjut inte budbäraren!
      Krav för vissa, är kanske hot för andra?
      Sanningen ligger antagligen mitt i mellan?
      Den yngre generationen har kanske lite för lätt för att trycka på ”send”… Sen vad PUL säger till 100% vet jag inte…

    • 21 november, 2011 @ 15:41 Anonym

      Man får fan i mig inte vara skotträdd om man är budbärare! Då får man räkna med att det smäller lite här och där omkring öron och fötter. Gillar man inte det, ja, då ska man nog stanna hemma eller skicka anonym flaskpost eller kanske näthata på DN.se.

      Sedan skulle jag inte vilja påstå att jag skjuter budbäraren, jag säger bara att jag hoppas att budbäraren har ordentligt på fötterna i det här fallet. Annars kan det bli ett ganska hastigt och smärtsamt fall. Sedan säger jag också att hade man kollat upp ”båda sidorna” och återgett dessa i texten så hade man haft ryggen fri. När texten ser ut som den gör nu löper man risk att springa någons ärende eller fungera som en skitspridare utan fungerande sikte.

      PUL säger nog inte så mycket, i det här fallet är det väl TF och YGL som gäller?

    • 21 november, 2011 @ 15:35 Pastorn

      Vill du vara snäll och förklara skillnaden mellan: konkreta hot och ett hotfullt sätt?

      Vad hoppas Du på?

    • 21 november, 2011 @ 15:43 Kommittén för Statssäkerhet

      Jag kan förklara om jag får ett konkret hot, som har uttalats till någon spelare… Vad har sagts exakt?
      Om någon i trion säger skriv på eller dra, är det för mej inget hot, men det är riktigt jävla DÅLIGT förhandlat!
      Där i ligger skillnaden…

    • 21 november, 2011 @ 15:49 Anonym

      Ett konkret hot ser väl ut av typen ”Om du inte skriver på så kommer jag att skära öronen av dig, din mamma och din flickvän.” eller ”Om du inte skriver på ska jag se till att det blir djävligt jobbigt för dig att fortsätta spela fotboll på en nivå över division 3 i Göteborgstrakten.”.

      Ett hotfullt bemötande (som är det som nämns i texten) är bra mycket mer vagt och hur man upplever olika situationer varierar ju från person till person, men ett hotfullt bemötande kan kanske handlar om tryckt stämning, att en person eller en grupp ändra sitt beteende eller bemötande mot en person till något som inte stämmer överens med tidigare beteende eller bemötande eller att man börjar ge ”hintar” om att man helst skulle se att spelaren lämnar klubben eftersom han inte är äCkta eller inte visar klubbkänsla.

      Inget av dessa är OK, men det är ändå en nyansskillnad, skulle i alla fall jag vilja påstå.

      Jag hoppas att Felix har rätt i det han skriver.

    • 22 november, 2011 @ 09:38 Pastorn

      Tack då förstår jag hur du tänker!

  33. 21 november, 2011 @ 15:25 Anonym

    Att Öis skall godkänna detta. Det säger jag inte Einstein! men man måste höra de

    inblandade

    Svara

    • 21 november, 2011 @ 15:36 Kommittén för Statssäkerhet

      Ja i den bästa av världar fungerar etiken på detta sätt, men inte i detta fall tydligen.
      Felix bad om ursäkt för detta, det tycker jag räcker, men det är jag det…

    • 21 november, 2011 @ 15:48 Pastorn

      Enligt mig behöver han inte be om ursäkt för att han, även om det är HETT stoff, lyfter fram en allvarlig ”sjukdom” i ÖIS!!

      Bra och modigt gjort Felix!! Kör frimodigt vidare!!

    • 21 november, 2011 @ 15:52 Anonym

      Fast är det en allvarligt sjukdom? Det är ju det ingen vet i dag (och ja, jag vet att du vet, men du har hittills inte kunnat backa upp det du vet med ordentliga källor utan snackar bara om att du hört det från andra spelare och att vi ska lita på dig). Tills det är fastställt att det verkligen har förekommit direkta hot tycker jag att vi kan lugna oss lite.

    • 21 november, 2011 @ 15:56 Pastorn

      Du är fri att tycka så!!:)

    • 21 november, 2011 @ 15:58 Kommittén för Statssäkerhet

      Pastorn du är DK Gôtet på SF va?

  34. 21 november, 2011 @ 15:40 Pastorn

    Mitt i allt detta ska vi inte glömma en viss Reine..:(

    Grymt otrevlig och tyken och ”bra” på att ljuga..

    Svara

  35. 21 november, 2011 @ 16:11 ÖIS 1994

    Pastorn:

    Du som påstår dig ha inside-info och ger små hintar lite här och var. Kan du inte berätta lite mer istället?

    Eller far du med osanning, eller påstår dig veta mer än vad du gör?

    Svara

  36. 21 november, 2011 @ 16:39 Arne

    Fan vad den här bloggen sjönk nu….riktigt dålig artikel, med anonymt dravel

    Svara

    • 21 november, 2011 @ 17:01 Superetten 2013

      Tvärtom, det är bra att någon vågar skriva det uppenbarligen är fel. Jag är övertygad om att det finns sanning bakom detta, även om det är endast en sidans sanning. Att sopa saker under mattan, ignorera uppenbara felaktigheter är mycket värre.
      Dock kan jag hålla med om att båda sidor borde fått möjligheten att säga sitt.

  37. 21 november, 2011 @ 17:06 Glenn

    Öis slutar aldrig att överaska :) en stjärna i kanten!! nej men seriöst vilken pajjas klubb det har blivit på sista tiden.

    Svara

    • 21 november, 2011 @ 17:18 Anonym

      Skattefuskaren says what?

  38. 21 november, 2011 @ 17:12 Anonym

    Inget av detta hade hänt om man tagit emot Jesus i sitt hjärta.

    Svara

    • 21 november, 2011 @ 19:07 nytko

      Hahaha….så enkelt allt kan sammanfattas ibland…hahaha…

  39. 21 november, 2011 @ 18:20 ÖIS 1994

    Så det är ett möte inbokat om ett par dagar alltså. Ska bli intressant att höra efteråt.

    Svara

    • 21 november, 2011 @ 18:36 Anonym

      Var står det att det är möte om ett par dar nånstans?

    • 21 november, 2011 @ 21:28 Marcus Fürst

      På twitter.

  40. 21 november, 2011 @ 18:23 ph

    skönt med whistleblowers. Även om det är sant eller inte så gör detta förmodligen att förhandlingarna följs av fler parter eller någon form av övervakning. Därmed så bör det skötas på rätt sätt framöver.

    Svara

  41. 21 november, 2011 @ 19:05 framtiden

    Om man inte har klart vilka av de unga spelarna man vill ha kvar när säsongen är klar och kontrakten går ut då har man inte skött sitt arbete. En mycket dålig situation. Detsamma gäller de äldre spelare som man vill bygga laget runt. Övriga spelare man är tveksamma till kan man avvakta med lite. Det viktiga är att man är tydliga med vad man gör!!!
    Det verkar saknas helt här tyvärr. Det kan inte vara positivt. Oavsett om man sköter ett uppdrag som förtroendevald eller anställd kan man kräva att man sköter det man är tillsatt för att sköta. Kan man inte få ordning på detta kommer att truppen till slut att bestå av randomspelare utan en tanke på hur de ska passa ihop. Det verkar vara en lång väg tillbaka för klubben:((

    Svara

    • 21 november, 2011 @ 20:38 Öisfans

      Håller med om att det dras ut med kontraktskrivningarna. Just nu har vi knappt en halv trupp till nästa säsong. Som jag förstått så är ju ganska många spelare på provspel. Är det därför det dröjer för att de ska se om de hittar ”bättre” spelare utifrån än de talanger de redan har i Öis? Detta känns inte helt ok mot sina egna spelare med stort öishjärta som inte får besked om fortsatt kontrakt och hur deras framtid kommer att se ut. Skärpning Öis!

  42. 21 november, 2011 @ 19:11 x-et på räcket.

    Det som irriterar mig mest i denna soppan är inte att Felix ”missat” att konfrontera någon ur trion, eller att den släpps utan att kunna namnge källa.
    Det som stör mig är att en skribent sitter med ’anonymitet’ och i princip slår sig för bröstet, samt fortsätter verka för att andra skall gräva i detta.

    Om, verkligen OM, detta är supportrarnas sak att ta reda på – genom samtal med spelare – varför skall du då inte verka mer aktivt i frågan och, mer offentligt?

    I övrigt, det är skrämmande om spelare behandlas på detta sättet. Men, ruttna äpplen i korgen borde vi vara vana vid att det är numera.
    Det sista jag hörde från en spelare är att klubben drar ut på förhandlingarna. Inte att det var hot inblandade.
    Och, nej, jag tänker inte namnge spelaren….av respekt för källan.

    Svara

  43. 21 november, 2011 @ 19:34 Anders

    Allvarligt,att ÖIS ens försöker vara en ”elitklubb” eller komma tillbaka till eliten är ju oroväckande.. när uppgifter som det här kommer ut suck* ska bli roligt att se vilket lag som sätts på banan nästa år vilka som vill stanna/ får. Ge mig en anledning till varför man ska spela för ÖIS i div1, och bli behandlad som om man spelar i en hönsklubb när man kan få chansen högre upp i systemet och kunna leva på fotbollen??? hoppas innerligt det blir ordining på oss igen för det var fan längesedan något stämde i denna klubben, skäms att vara öisare idagsläget fy fan!!!!

    Svara

  44. 21 november, 2011 @ 21:15 Johan G

    Pratade med några med okej insyn i det hela (och nej, jag kommer inte säga vilka det var) och det enda konkreta som jag inte tror har framkommit hittills är att ÖIS redan i somras ska ha sagt att man ville ha Danny kvar och man lovade ditten och datten (tvivlar på att det var guld och gröna skogar) men kunde inte presentera något konkret på papper tills för en månad sedan, trots att Danny ska ha bett om något riktigt att ta ställning till. Så hade inte allt tagit sån jäkla tid så hade vi antagligen kunnat förlängt med Danny redan i somras, men nu var det försent. Och Danny kommer antagligen inte fälla ett ont ord om ÖIS då han har för avsikt att komma tillbaka någon gång. Ingen skugga bör falla över Danny således, hade ÖIS skött detta bättre hade han antagligen fortfarande varit våran spelare. Dessutom åkte han på kvalmatchen mot Assyriska 2004, det var inte så många som gjorde det.

    Annars så ska det finnas lite synpunkter på behandlingen av de etablerade spelare som varit i klubben ett tag, som Olsson, Nico och Danny. Man prioriterar tydligen de lite äldre, vilket känns sådär.

    Svara

    • 21 november, 2011 @ 21:37 Anonym

      Jo, det känns onekligen så där, men det tycks ju vara ett val man har gjort i nuvarande styrelse/ledning. Det är ju bara för oss att gilla läget, lobba vidare och rösta in ”rätt tänk” vid årsmötet.

    • 21 november, 2011 @ 21:55 Mendel

      Det i sig verkar ju vara vansinne. De äldre (och på alla positioner sämre) lär inte begära mindre i ersättning än de yngre, så någon ekonomisk vinst är det inte heller. Suck… Låter som offentlig förvaltning…

  45. 21 november, 2011 @ 22:11 Edwin

    Jag blir så jävla trött…

    Svara

  46. 21 november, 2011 @ 22:15 Dricka sprit å hålla käften

    Pastorn Hallå!

    Svara

    • 22 november, 2011 @ 09:39 Pastorn

      Ja vad är det?

    • 22 november, 2011 @ 10:13 x-et på räcket.

      Har du läst de frågor som riktas till dig?
      Det förefaller nämligen vara som så att så fort någon riktar en mer direkt fråga till dig så smyger du undan, alternativt lägger ut något dravel om att andra skall göra jobbet så att vi alla förstår bättre.

    • 22 november, 2011 @ 11:21 Pastorn

      x-et: Om du och andra upplever att jag smyger undan är det verkligen inte min mening. Har någon tagit illa vid sig får jag ursäkta mig så mycket.
      Om du undrar varför jag inte var mer aktiv i går så var jag upptagen med annat..!

      Varför jag inte är tydligare just nu är att jag inte vill sätta andra personer i skiten.
      Kan förstå att det kan kännas frustrerande för er, men jag hoppas att ni kan finna respekt för det.

      Dravel om att andra ska göra jobbet? Vilket jobb?
      Det jag skrivit är att om ni vill ha mer info och i så fall direkt från personer som är inblandade så rekommenderar jag ett besök på ÖISgården!
      Om Du tycker det är dravel så får du gladeligen tycka det!

      Sedan ska du veta att jag inte backar för att se hela sanningen i denna soppa. Om det visar sig att jag har fel på någon punkt är jag beredd att ta fullt ansvar för det.

    • 22 november, 2011 @ 12:39 liraren

      Tror inte det är så mycket soppa alls Pastorn…….lutar mer åt att personer du känner inte riktigt har fått som dom vill………

      återigen hoppas att ÖIS sätter sig i förarsätet och inte lyssnar på fragmentariskt dravel från såna som dig

    • 22 november, 2011 @ 13:09 Pastorn

      :-D

    • 22 november, 2011 @ 13:23 x-et på räcket.

      Ibland är det bättre att tiga still än att bara plocka fram en fjäder från en höna….det är vad jag menar med dravel, samt att vi skall besöka ÖIS-gården.
      Ge hela bilden, för att framstå som trovärdig.

    • 22 november, 2011 @ 14:11 Pastorn

      En kille som jag uppskattar är Johan Gellerman! Han har genom åren fått mycket ris och ros..
      Oavsett om jag har hållit med honom så har jag imponerats av hans helhjärtade engagemang för ÖIS!
      Han sitter inte bara på röven och väntar på att bli matad som en hjälplös och bortskämd fågelunge. Han tar egna initiativ för att få reda på fakta och sitter inte och häver ur sig en massa meningslösa komentarer om ditten och datten..!

      Sluta med ert dravel Bill & Bull ;-)

    • 22 november, 2011 @ 14:51 x-et på räcket.

      Japp, och Johan tar även upp det på ett konkretiserat sätt – vilket jag respekterar mycket. Även om jag inte är enig med honom i allt han skriver.
      Och, det han gör är på eget bevåg, utan att be andra ta reda på fakta när det släpps ut en smula som därigenom gör att man får känslan att det kan saknas trovärdighet.

      Jag vet det jag vet, tror det jag tror….vad jag tar eller får reda på är för mig att ha koll på – inte släppa ut som en ”under stolen-bomb” i diskussionstråd för andra att ta reda på mer om.

    • 22 november, 2011 @ 15:18 Pastorn

      Du.. ta en kall öl och slappna av!!

  47. 21 november, 2011 @ 23:22 Steven Gerrard

    När degraderingen till ettan blev klar så var det en av de yngre spelarna som tydligt och klart förklarade att han var alldeles för bra för att spela i ettan och att han borde spela i allsvenskan eller bli proffs utomlands. Men det kom inga erbjudanden så han fick spela för ÖIS även i år med blandat resultat. Nu vill han återigen kolla efter bättre alternativ än ÖIS och då tycker inte jag att det är särskilt konstigt att man ställer krav på spelaren och kräver besked.

    Jag ser gärna unga spelare i A-truppen men det viktigaste är att spelarna i A-laget står upp för sin klubb och att man ger allt man har för att vinna matcherna. Om man inte är stolt över att få representera Örgryte IS tycker jag det är bättre att släppa iväg killen och låta honom pröva lyckan i ett annat lag. Hoppas verkligen att Ulf och övriga uppe på ÖIS-gården är tuffa mot spelarna i förhandlingarna så man får klart för sig vilka spelare som vill stanna och kämpa och vilka som vill lämna.

    Svara

    • 22 november, 2011 @ 09:57 ÖIS 1994

      Du verkar ha lite information här, och det verkar väl röra sig om Jakob Olsson. Finns väl ingen annan i detta laget som tror sig vara bra nog för Allsvenskan.

      Visst ska man sätta lite press på spelarna, de kan inte bara vänta in andra bud och ha ÖIS som någon sista utväg – men det räcker att sätta ett datum där spelaren ska ha bestämt sig. Hot, som det beskrivs i det här inlägget, känns så klart som helt fel väg att gå. Det gör knappast att spelaren känner sig mer sugen att stanna och kriga för Örgryte Idrottssällskap.

      Det där med Danny verkar också riktigt idiotiskt. En ur-Öisare som har gjort det strålande den här säsongen som också är ung. Om han nu redan i somras har bett om något att ta ställning till, hur f*n kan det ta så lång tid som för en månad sedan?

    • 22 november, 2011 @ 10:31 Anonym

      Apropå Danny, kanske ville man vänta till efter säsongen för att bättre veta vad man skulle kunna erbjuda? Det är väl ändå viss skillnad på budget i Söderettan och Superettan. Det fanns ju faktiskt en slim chans att vi skulle spela i Superettan 2012. Med tanke på hur man pratade från officiellt håll så hade man nog räknat med att gå upp.

    • 22 november, 2011 @ 10:33 Anonym

      När det gäller Jakob Olsson så tycker jag att man kan släppa honom. Duktiga fötter, men fel huvud. Vi klarar oss bra utan honom. Sedan kan det säkert uppfattas som otacksamt med tanke på hur viktig Jakob var under hösten.

    • 22 november, 2011 @ 10:36 Anonym

      Vi vill nog alla att Gården ska vara tuff i förhandlingarna. Men det är ändå lite skillnad på att vara tuff och att vara hotfull. Eller? Men kanske är det så att man har varit tuff och att det då uppfattats som att man har varit hotfull i förhandlingarna. Mindre förvånande saker har ju hänt. Särskilt när det gäller yngre killar som ha huvudet i det blå.

    • 22 november, 2011 @ 11:51 Gänga Lö!

      Till slut är det väl det den här soppan handlar om, det några kallar KRAV, uppfattar ”jag är bäst i världen generationen” som HOT!

    • 22 november, 2011 @ 13:50 Anonym

      DÄR SATT DEN!

    • 22 november, 2011 @ 15:36 Steven Gerrard

      Tycker att du (Gänga LÖ!) sammanfattade diskussionen på ett utmärkt sätt med din kommentar kl 11:51.

      Självklart är hot aldrig ok men att kräva besked från en spelare och få veta om han är intresserad av att spela vidare i ÖIS kan ju knappast betraktas som ett hot. Men eftersom bara de inblandade vet vad som sas vid diskussionen så är det ju svårt att veta om det förekommit något slags hot eller inte?

      Men generellt känns det som att många unga spelare oavsett klubb har ett för stort ego och saknar den självinsikten som krävs för att orka kämpa och träna för att nå den absoluta toppen. Alla kan inte bli proffs som 20-åring!

  48. 22 november, 2011 @ 15:28 Mac

    ÖIs vilken klubb!! Alltid nya skandaler, år efter år. Inte dags att ta tag i klubben snart?? Istället för att skämma ut sig, detta är direkt inget som lockar nya spelare till klubben och en så bra akademi har vi inte där spelare ska kunna leda oss i framtiden, tycker vi ska slå ihop oss med en annan klubb, nästa är kommer alla nycklar försvinna Lindström,Jakob, Peter, David, villa ska täcka upp efter den??? Iallafall jag kan inte se att dem spelarna ska stanna, dem borde täcka på sin egen utveckling. VAKNA ÖIS

    Svara

  49. 22 november, 2011 @ 15:36 Mac

    Finns ingen framtid, dags att inse det nu, klubben är körd. ÖIS anser sig själva som en elit klubb men behandlar inte spelarna som elit spelare… Till och med där har det blivit fel, AVGÅ ALLA, ett jävla skämt hur en klubb som Örgryte IS ha blivit klubben man skrattar åt i stan, Qviding är en stabilare klubb, då förstår man vilken nivå standarden dagens öis håller.

    Svara

    • 22 november, 2011 @ 16:24 Anonym

      Jan Björklund says what?

  50. 22 november, 2011 @ 16:36 Anonym

    Vad är ett hot? Det är väl hur varje person tolkar det.

    Öis har nog satt lite press på spelaren att det finns ett sista datum att bestäma sig
    vill man inte spela i öis så byt till an annan klubb, om det är så mycket bättre där.

    Är underbart att det finns några inom Öis som sätter lite krav på om man skall
    spela i öis och inte mjäcka med ungdomarna.
    Hade dom varit så heta på marknaden så hade dom redan varit klara för andra klubbar.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se