En händelserik dag.

En händelserik dag är till ända. Det började med att Hasse Prytz skrev på för två år och slutade med att Danny blev klar för Falkenberg däremellan skrev Filip Holländer och Alexander Jeremejeff på varsitt A-lagskontrakt. Ska vi ta det i ordning och från början?

Hasse är klar.

Jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva om detta, jag har nog skrivit det mesta av vad jag tycker om Hans Prytz, det känns helt enkelt inte rätt. Initialt känns som ett steg i helt fel riktning för klubben, jag hade mycket hellre sett att man hade plockat in Sören Börjesson tillsammans med Tomas Östlund. Som jag har förstått det så är chansen att Tomas fortsätter nästa år även den ganska liten, vilket jag tycker är otroligt synd då Tomas med sitt jobb på Katrinelund har riktigt bra koll på klubbens yngre spelare. Men min gissning är att även Tomas lämnar klubben nu, vilket självklart är sorgligt.

Kan Hans Prytz tillföra något till Öis i nuläget? Ja, det kan han nog trots allt. Även om det inte är den roligaste tränaren som världen skådat så kan han säkert få upp klubben i superettan, och det är ju därför han är värvad. Han lyckades förhållandevis bra i Jitex och han är ännu ganska oprövad i lag på Öis nivå. Förhoppningsvis kan han överraska oss och använda de resurser som finns i truppen och spela en underhållande och öisig fotboll. Trots allt så har han en bakgrund som spelare i sällskapet och det vore väl märkligt om han inte lärde sig något av den tiden. Dessutom är det kanske inte helt rättvist att jämföra Jitex, som är ett bottenlag i damallsvenskan med Öis som är ett topplag i Söderettan.

För att förhindra grisfotboll och tjongande så skulle jag vilja att folk runt laget gör allt för att få rätt spelare till laget. Att man plockar in spelare som har egenskaper som passar bra in i ett spelande lag. Sedan skulle jag också vilja att man fick in Sören Börjesson som assisterande om Tomas skulle lämna. Då jag antar att Sören och Hasse känner varandra efter tiden tillsammans i Öis så tror jag att Sören kan ha en positiv inverkan, förhoppningsvis kan han styra Hasse åt ett ”öisigare” håll. För om man skulle kunna matcha ihop Hans Prytz med Sören och få både Sörens finlir och Hasses jävlaranamma så kan det nog bli bra. Det faktum att båda har vunnit SM-guld är inte heller någon nackdel, båda borde ha koll på hur man skapar vinnarmentalitet, något som inte det flödat av i Öis tidigare. Kanske är det inte så illa med Hasse ändå? Jag har bestämt mig för att ge honom en chans.

Jeremejeff och Holländer får A-lagskontrakt.

Idag blev det officiellt att Alexander Jeremejeff och Filip Holländer har skrivit på varsitt A-lagskontrakt. Även om jag hade haft det på känn och hört en del prat om det så är det alltid skönt när nyheter som denna bekräftas. För mig har det under hela året varit ganska uppenbart vilka spelare det är som är närmast varsin plats i A-truppen. Alexander Jeremejeff är kanske den som är mest känd för den stora massan, detta främst efter hans smått otroliga match mot Malmö FF i somras. Jag var där och såg den matchen, och jag har väldigt svårt att tveka på Jeremejeffs förmåga efter den matchen. Efter att ha sett Alexander Jeremejeff i den matchen var jag beredd att ge honom nobelpris i anfallsspel. Jag hade aldrig sett en spelare göra en felfri match innan men jag tror att det var precis vad jag såg den där regniga förmiddagen på Öisgården. På något Afonsoliknande vis så var han helt överlägsen, hamnade bollen framför fötterna på honom så räckte det att han rörde vid den så blev det mål.

Jag har dock sett Alexander Jeremejeff i några fler matcher än den mot Malmö FF och då har han varit mer mänsklig i sitt spel. Fortfarande duktig men definitivt mer mänsklig. Jeremejeffs främsta styrka skulle jag vilja säga är hans sätt att tänka fotboll. Jag får intrycket att han är en väldigt smart fotbollsspelare, han tar sällan avslut i onödiga lägen och han löper väldigt smart, han löper inte speciellt mycket men han sticker i rätt lägen och han vet vilka ytor han ska löpa på. En annan styrka är hans avslut, också detta har med hans sätt att tänka fotboll att göra, går sällan på kraft utan även denna delen av hans spel osar fin känsla och smartness.

Filip Holländer är den av de två som sågs som den största talangen inför säsongen. Han kom från IF Västers A-lag i division 3 där han hade varit ordinarie en längre tid. Man hade stora förhoppningar på honom när han lockades till klubben och när Tomas Östlund tillfrågades i Radio Öis om vem han såg som den största talangen i klubben så nämnde han Filip Holländers namn direkt. Om man tittar tillbaka på den gångna säsongen för tipselit så måste man säga att han har motsvarat de högt ställda förväntningarna, han har startat i stort sett samtliga matcher och har allt som oftast gått av planen som en av planens bästa spelare. Om jag ska jämföra honom med en tidigare Öisspelare så får det bli Markus Gustafsson, det finns många likheter i deras sätt att agera på planen och liksom Markus så är Filips främsta egenskap hans förmåga att slå öppnande passningar.

Det är just på detta sättet som klubben måste arbeta och utveckla sig. Jag kan lova att vi inte kommer att se skymten av allsvenskan om klubben inte satsar stenhårt på att utveckla ungdomssektionen. Jag ser hellre att klubben lägger ner ännu mer pengar på att utveckla ungdomsverksamheten än att man värvar in en riktigt bra spelare. Av de juniorer som flyttats upp de senaste åren så kan jag inte komma på en enda som inte har varit en positiv överraskning faktiskt.

Danny lämnar.

De två tidigare nyheterna hade jag på känn och när jag fick pressmeddelandet om Hans Prytz  till mig så var det mer som en bekräftelse på något som jag länge haft en aning om. Nyheten om Danny däremot kom som en spark i det heligaste, jag har inte hämtat mig än. Jesper Aneröd beskrev det bra i en kommentar på Radio Öis facebookgrupp: HELVETE!

I nuläget kan jag faktiskt inte komma på en enda spelare i den nuvarande truppen som hade varit värre att tappa än Danny. Han var den spelaren som man skulle ha byggt backlinjen runt i framtiden. Jag är medveten om hur läget var för Danny, han hade inget kontrakt och en klubb från en högre serie kom och erbjöd honom, kanske inte ett fett, men i alla ett lönekuvert. Men jag blir ändå lite besviken på Danny att han lämnar klubben som gett honom hans genombrott på detta sättet. Det kan verka bittert men jag är faktiskt lite besviken, men mest ledsen. Jag vet inte vad jag ska skriva mer om Dannys övergång, nu är det mest tungt och jobbigt, den värsta spelarförlusten jag kan minnas faktiskt.


'En händelserik dag.' have 47 comments

  1. 10 november, 2011 @ 23:28 Bellman

    Som vanligt bra och innehållsrikt.

    Men att Ervik skulle vara den värsta spelraförlusten någonsin…? Känns som att jag kan komma på hur många spelare som helst som har varit tyngre att tappa genom åren.

    Svara

    • 11 november, 2011 @ 00:37 Felix Jonsson

      Jo men för mig så känns det så just nu. Med tanke på att jag har varit så nära laget hela året och följt dom mycket mer intensivt än vad jag tidigare gjort så känns denna extra mycket.

  2. 11 november, 2011 @ 08:15 Björn

    Allt negativt skriverier är väldigt lätt att smitta
    av sig.

    Jag tror att 90 procent om inte mer har hade
    ingen aning om Prytz ledar stil innan du Felix
    började skriva om detta ,ge honom en chans
    först.

    Det funkade ju bra förra året eller?

    Svara

    • 11 november, 2011 @ 08:28 Superetten 2013

      Det finns definitivt fog för de skriverier som varit om Prytz ledarstil, inte bara från Felix utan även från flertalet kommentarer.
      Vi får hoppas att han justerar den när han kommer till ÖIS samt att vi får in en assisterande som kan vara en motvikt.
      Självklart måste vi anta att de som ansvarar för att kontraktera en tränare delsa har acoutat honom samt även gjort klart för vad klubben står för och vilken inriktning man vill ha de närmsta två åren.
      Vore dessutom intressant om man kunde få ett uttalande från fotbollsansvariga om hur deras plan ser ut för ÖIS de närmsta åren.

  3. 11 november, 2011 @ 09:02 x-et på räcket

    Nu är det inte, Björn, alla negativa skriverier som bildar tsunamiliknande vågsvall bland individers tankar och känslor. Men, visst finns det risk för det.
    Jag tycker, personligen, att Felix haft fog för att lufta tvivel och skepsis i sina inlägg den senaste tiden – han har ju trots allt blandat det med hoppfullt och positivt innehåll.
    Ervik till Falkenberg är en nådastöt på många sätt. Nu tror jag att det blir ännu svårare att ens få Jakobo att fundera på förlängning, att få Nico att signa nytt – såvida han inte är fryskall på marknaden och även Peter kan vara förlorad pga denna övergång. Ervik är den typen av spelare som kan få andra att stanna kvar….ett kitt i ett fönster som inte är helt tätat.
    Falkenberg, för övrigt, mer smaklöst val får man allt göra! Är trött på att se hur vissa dammsugarklubbar plockar fram ett lite mer förmånligt kontrakt att bjuda spelare som står utan kontrakt – systematiskt så, dessutom. Ljungskile är en annan sådan klubb i närområdet som är enormt skickliga på detta….klubbar som egentligen inte har tillräckligt med luft under vingarna för att ta sig högre än där de ligger just nu som stöter till mot någon enstaka talang per säsong, men vars andra värvningar är av sådan dyngkaraktär att dessa talanger stannar upp helt – och vips har förstört sina chanser att nå så mycket högre….

    Kort sagt; HELVETE!

    Svara

  4. 11 november, 2011 @ 09:15 Danne

    Värsta övergången någonsin!? Han i Gays är väl endå värre?

    Svara

    • 11 november, 2011 @ 09:29 Benke

      Känns lite ruttet att lämna klubben som fostrat honom för ett mikroskopiskt steg upp på karriärstegen. Säger lycka till men vill aldrig mer se honom i rödblått.

    • 11 november, 2011 @ 12:41 Jacko

      ”Aldrig mer se honom i rödblått”. Det är väl ändå att ta i? Att gå från en deltidslön i divsion 1 till en bättre lön och fotboll på heltid i Superettan kan man väl förstå? Det är ju inte heller så att han går till någon stor reval heller. Danny är mer än välkommen tillbaka för min del i alla fall.

      Sedan så tror jag inte att detta kommer gynna Dannys utveckling. FFF ser honom som ytterback och personligen anser jag att han är betydligt bättre som mittlås….

    • 11 november, 2011 @ 17:35 nytko

      Herrejösses…jag tror en del får inse hur dåligt till vi ligger egentligen. Att en ung, väldigt talangfull spelare väljer att spela i Superettan och få i alla fall lite pengar jämfört med vad han tjänar nu, det gör honom inte till en Judas för mig i alla fall. Långt ifrån.

      Med det sagt så blev jag ändå besviken och ledsen. Men att folk slänger ut sig att man aldrig vill se honom i ÖIS mer tycker JAG är lite onödigt och förhastat. Vi kan inte erbjuda spelare något speciellt just nu, vi är för tillfället en Div. 1 klubb som har LITE bättre förutsättningar än andra Div.1 klubbar pga att vi heter ÖIS och våra supportrar. Men för tillfället kan vi tyvärr inte konkurrera så mycket med klubbar som Falkenberg.

      Hur galet konstigt det än låter.

      FAN Danny, men lycka till å hoppas att man få återse dig.

  5. 11 november, 2011 @ 09:26 Benke

    Fick aldrig riktigt något grepp om Roberto som tränare i och med allt kaos som föregick säsongen men resultatmässigt tycker jag att vi överpresterade sett till truppen.

    Vet absolut ingenting Prytz och tänker absolut ge honom en chans. Men stämmer det att aldrig varit huvudansvarig för ett herrfotbollslag? Inget ont om damfotboll, jag gillar damfotboll men det är inte riktigt samma sport som herrfotboll. Ställer mig därför som tidigare kommentatorer undrande till hur tankegångarna gått i ÖIS ledning. Vilken är planen för framtiden? Vilken fotboll skall vi spela? Varför valde man just Prytz? Att vi inte är attraktiva för tränare är BS, lär finnas en drös duktiga unga som gamla tränare som skulle se det som en jättegrej att få chansen i en förening som ÖIS även om det inte är jätteavlönat.

    Svara

  6. 11 november, 2011 @ 09:32 JP

    Många verkar tveksamma till Prytz för att han inte förespråkar ”öisig” fotboll.

    Jag har följt ÖIS sedan tidigt 80-tal och kan inte direkt påstå att vi haft tränare
    som stått för och levererat ”öisig” fotboll om man nu menar underhållande sambalir.

    Bortsett från 1985 och Hamrén eran så har fotbollen varit allt annat än ”öisig”

    Det jag förväntar mig i första hand av en Öistränare är att han kan levererar ett vinnande
    spelsätt, vilka flera tränare misslyckats med.

    Går det sedan att krydda med finlir så är det ett plus.

    Jag är trött på alla förluster och poängtapp som vi upplevt det senaste 6-7 åren.

    Det jag förväntar mig av Prytz är att han kan skapa en vinnande menatlitet hos spelarna, har förmåga att bygga upp ett självförtroende hos spelarna och forma ett lag där alla jobbar mot samma mål.

    Först då finns en möjlighet att utveckla liret. Att försöka ”bicycleta” sig upp genom seriesystemet,innan grunderna är på plats, är dömt att misslyckas enligt mitt sätt att se på fotboll.

    Svara

    • 11 november, 2011 @ 17:38 nytko

      Bra skrivet.

      +1

  7. 11 november, 2011 @ 10:27 Pastorn

    Till ALLA ÖIS’are: När öfab konkade trodde jag i min naivitet att även personer i ÖIS som varit delaktig i att klubben gått dåligt både ekonomiskt och sportsligt fick gå.. MEN så är det tydligen inte..:((((
    Det finns personer i ÖIS som sprider en FRUKTANSVÄRT DÅLIG stämmning i ÖIS.:(( De håller på att spåra ur fullständigt, dock bakom kullisserna, så ingen mer än spelarna hör och ser det och drabbas av det..:((
    Resultatet kan bli att många spelare lämnar.., INTE på grund av att de egentligen vill, utan att de mår så dåligt efter grymt dålig behandling..:((
    Verkar som att det bara finns pengar och makt i vissa personers hjärnor, medans människan för dom är en sekundär sak (handelsvara)..:((
    Jag vill uppmana ALLA och kanske framförallt Felix och Oskar att gräva i detta! Detta måste upp i ljuset..!
    Om inte så kommer det dröja länge innan jag åter går på match..:,(

    Hoppas att Ni fattar! Det är en total katastrof om de inte omgående försvinner..
    Mats Jansson agera!!!!!!

    Svara

    • 11 november, 2011 @ 10:54 Vad menar du

      ????????? Vad menar du, har du något så spotta ut,lägg det inte
      på andra

    • 11 november, 2011 @ 11:18 Pastorn

      Beviset för att jag har rätt är att vi i värsta fall kan få vinka av många fler spelare..:(

    • 11 november, 2011 @ 15:20 x-et på räcket

      Även om misstankarna finns, lite mer konkret bör det allt vara.
      En rent spekulativt riktad framtidsvision om spelare som eventuellt lämnar är inte mycket att komma med.

    • 11 november, 2011 @ 22:18 Pastorn

      Jag kan inte vara jätte tydlig..

      Flera spelare tittar sig omkring på grund av tre gubbar i ÖIS.

      Börja att fråga spelarna i ÖIS om hur de trivs och hur de blir behandlade.. Framförallt dem som har utgående kontrakt och fråga hur de blir bemötta.

    • 11 november, 2011 @ 23:18 Pastorn

      Danny, Adam, N…, J…., .?.,

    • 12 november, 2011 @ 00:11 Grodan

      Börjar dessa tre gubbar på R, U och D?

    • 12 november, 2011 @ 05:24 Pastorn

      Ja..

    • 12 november, 2011 @ 07:27 x-et på räcket

      De kontrakt ÖIS kan erbjuda är, för det första, inte speciellt bra. Det kan vi nog alla enas om. Men, de blir inte bättre än så, för tillfället. Att spelare i en klubb i division tre ser sig omkring efter bättre möjligheter att utvecklas är egentligen ingen sensation, att det sedan drabbar oss i ÖIS är ytterst olyckligt!
      Att det finns folk i en klubb som man kanske inte drar jämnt med är inga konstigheter….se er omkring på era skolor, arbetsplatser o dyl och försök sedan påstå att ni kommer överens med precis allt och alla.
      Men, detta förändrar inte det faktum att du yttrar dig kryptiskt och saknar konkreta poänger.

    • 12 november, 2011 @ 10:21 Pastorn

      Ok.. Om jag hade varit en av de ansvariga för att förlänga utgående kontrakt hade jag satsat mycket tid på att spelaren ska känna sig viktig och att han ska känna att han trivs bra i ÖIS!

      Vad trion gör i dag mot spelare som inte bestämt sig (spelarna i fråga har inte varit dryga eller funderat länge) så söks de upp där de blir hotade och tilltalade på ett mycket nedvärderande sätt..:(

      Flera har fått nog..:(

    • 12 november, 2011 @ 13:42 Anonym

      Lite tydligare tack,flera har fått nog?Lite märkligt det du säger är bara en dimmridå du lägger ut, lägg fram bevis.

    • 12 november, 2011 @ 14:13 Pastorn

      Jag vill inte sätta några personer i klistret.. Ok!?

      Jag vet att det är luddigt..:(

      Prata med dem som lämnar klubben..!

    • 12 november, 2011 @ 14:47 Anonym

      Är två av dessa tre Ronny Bjärnlind och Ulf Laren ?

    • 12 november, 2011 @ 17:21 Pastorn

      JA..:(

    • 13 november, 2011 @ 00:01 Anonym

      den siste då, Dan Cameras ?

    • 13 november, 2011 @ 00:09 Felix Jonsson

      Dick Asplund skulle jag väl gissa, det är ju han Ronny och Ulf som är spelaransvariga.

    • 13 november, 2011 @ 15:44 Pastorn

      Rätt..

    • 13 november, 2011 @ 21:03 Felix Jonsson

      Pastorn, kan inte du skicka ett maila mig så kan vi snacka lite mer om detta, jag har nämligen fått samma signaler, det hade behövt grävas lite till i.
      Skicka till Kontakt@sambadefensiv.se!

    • 11 november, 2011 @ 16:55 Sebbe

      Jag har också hört att det inte sköts ”snyggt” uppe på Öisgården. Många spelare får inte veta om de ska vara kvar eller inte.Över halva laget har utgående kontrakt sista november. Det är 2 veckor kvar och vad jag har förstått så har ingen förlängt än. Vad sysslar de ansvariga med egentligen? Vad kommer vi ha för lag nästa säsong. Är det så att de avaktar budgeten och inte vet hur ekonomin ser ut så kan de väl åtminstonde säga det till de spelarna oavsett de vill ha kvar dom eller inte. Är styrelsen så säkra på att alla vill stanna och de kan dra ut på tiden så hoppas jag att killarna inte bara sitter och väntar utan ser om ”sitt hus”.

    • 11 november, 2011 @ 18:55 Anders

      Har varit Öisare sedan 70 talet och därmed varit med om både glädje och sorg.
      Har uppfostrar tre barn till Öisare och dem följer fortfarande med på matcher.
      Att spotta ut påståenden att vissa på Öisgården inte jobbar för klubbens bästa
      utan att komma med konkreta bevis samt att stå bakom sina påståenden gynnar inte
      vårt kära Öis om dessa problem finns på gården är det absolut inte bra och måste komma upp till ytan. Men finns det ingen sanning i detta påståendet är det inte heller bra.
      Appropå Prytz så tränade han en nykomling i damernas högsta serie utan att ha tillgång till ett lag som var självklara att hänga kvar därför är det helt riktigt att välja taktik därefter. Vad jag kommer i håg av hans spelstil så spelade han med hjärtat gör Öis och jag tror att han kommer att träna Öis med samma hjärta. Men man måste alltid spela efter det material man har tillgång till. För er som vill se samba Öis kan jag påpeka att det är ganska få matcher genom tiderna som man kan kalla Öis för Lirarnas lag En av de bättre målgörarna under modern tid Janne Hellström var väl inte direkt någon lirare och eb av sällskapets viktigaste spelare under det gyllene året 85 var absolut ingen lirare men han gjorde så att mäster
      Sören kunde glänsa. Ja jag menar Sonny Åberg opps lite nostalgisk men vadå hoppas alla får uppleva den glädjen som 85.
      Ps Tack för en fantastisk sida hoppas ninorkar fortsätta.

    • 11 november, 2011 @ 22:18 x-et på räcket

      +1

  8. 11 november, 2011 @ 10:46 Mendel

    Det jobbiga blir väl egentligen om Hasse Prytz inte levererar. Ska vi byta tränare EN GÅNG TILL då? Vad blir det? 10 st tränare på tio år (Hamrén, Jukka, Zoran, Sören, Janne C, Åge, Janne Andersson, Bosse Backman, Roberto, Hasse)?? Har jag glömt någon???

    Klubbygge lektion ett: kontinuitet och trygghet.

    Läste förresten igenom nyhetsrubrikerna på Öis-se från det senaste året…. Jävlar vad mycket som hänt!! Och en del spelare man undrar hur det går för nu…

    Svara

    • 11 november, 2011 @ 16:57 Sebbe

      Jävligt bra jobbat ÖIS!

    • 11 november, 2011 @ 17:42 nytko

      Sant. 2008-2011 måste vara några av de mest händelserika och turbulenta år i ÖIS historia?

      Helt jävla totalt galet vad mycket som hänt, och hur mycket upp och ner det går alltså.

  9. 11 november, 2011 @ 12:30 Johannes

    Jag har hort rykten om liknande saker som Pastorn namner. Allt ar definitivt inte frid och frojd pa OIS garden. Hoppas hoppas att de folk som inte fortjanar att sitta i styrelsen eller vara delaktiga i Orgryte forsvinner sa klubben kan borja bygga for framtiden med ratt personer vid rodret.

    Nar det galler Hans Prytz var jag precis som Felix valdigt skeptisk i borjan men nu borjar jag anda gilla valet. Att Orgryte ska forespraka en offensiv fartfylld fotboll ar for mig en sjalvklarhet. Fran P06 upp till A-laget ska det finnas en rod trad dar alla lag jobbar otroligt mycket med passningspel och teknik, Resultat ska vara helt irrelevanta innan man kommer upp i tipselit. ”Vi ska spela som Barcelona” ar modern tids varsta klyscha men att bygga en ungdomssektion genom att forespraka; kortpassingsspel, teknik, bollkontroll, hog press och hogt tempo kanns 100% korrekt. Jag jobbar som tranare for en Akademi i London och dar stravar vi efter att spela likt Barcelona och varje traning ar inriktad pa att utveckla spelarna i detta. Varje manad har aven ett tema som alla lag U7-U14 foljer. Forra manaden var det forsvarspel med inriktning pa hur man forsvarar sig hogt upp i banan och for tillfallet jobbar vi med anfallspel i sista tredjedelen. Forovrigt spelar man inte i nagon liga forran U15, varje sondag spelar man en traningsmatch istallet. Jag maste medge att jag saknar adrenalinet fran en viktig match men eftersom resultaten ar helt irrelevanta kan man jobba med sin spelide utan radslan att forlora. Jag foreslar inte att OIS ska dra sig ur alla ligor, tror faktiskt att det ar bra med tavlingsmatcher. Vad jag forsoker forklara ar att OIS borde folja liknande riktlinjer med sin ungdomsakademi. Satt en policy, en rod trad som alla lag ska folja. Varje manad ska innehalla ett nytt tema och aven om man ligger under 9-0 ska ungdomslagen forsatta trilla boll och spela en teknisk anfallsfotboll, det kommer ge resultat i langden.

    Jag kom av mig lite. Varfor jag tycker att Hans Prytz kan vara ratt man for Ois ar att jag hoppas att han och Soren borjar bygga upp ett lag som jobbar som en maskin. Jag vill som sagt att OIS ska spela underhallande fotboll men innan man kan gora det maste man bygga upp ett grundspel, en stabil platform som man sedan kan utveckla till nagot battre. Jag ar en stor Erik Hamren fan men jag ar helt overtygad om att han inte skulle varit lika framgangsrik i Orgryte om inte vi hade haft ett stabilt grundspel fran Kalle Bjorklund eran. Eller rattare sagt, det skulle tagit langre tid for Erik att lyckas med Ois. Jag hoppas att Hans och Soren lyckas med detta och da kan jag ta att vi spelar grisigt ett eller tva ar.

    Det borjar bli ett langt inlagg nu men en annan sak jag tror kommer gynna Ois ar om Peter, Jakob O och om nagon annan vill, lamnar Ois. Jag inser att jag kanske ar ensam om denna asikt men jag ska forsoka att forklara mig kort. Sjalvklart vill jag att Peter och Jakob stannar men om de gor det maste de vilja stanna mer an bara nasta sasong, de maste vara villiga att skriva 3-4 ars kontrakt. Varfor? Ois bygger nytt, Ois har paborjat en ny era som forhoppningsvis kommer ge oss ett allsvenskt lag innan jag hinner fylla 30 (7 ar kvar). I detta nybygge behover man spelare som man kan bygga en framtid pa, spelare som kan stanna i minst 3 ar for att fa kontinuitet i laget. Peter och Jakob har hogre ambitioner och jag tror inte att de har talamod att stanna i Ois en langre tid. Darfor ar det battre om de lamnar nu. De sjalva kan utvecklas och forhoppningsvis ga vidare till storre ligor i varlden for att sedan kanske komma tillbaka en vacker dag. Ois kan istallet for att satsa pa spelare som vill bort bygga ett lag kring Lillstrom och ovriga talanger. Det kanske tar langre tid men om vi bygger ratt och har talamod sa tror jag att vi kan komma tillbaka starkare an nagonsin, bade sportsligt och ekonomiskt.

    Sista orden; Danny Ervik klar for Falkenberg? En vacker dag ska han fa motivera varfor det ar roligare och mer inspirerande att spela med Falkenberg an att vara med och bygga upp Orgryte IS. Ett stort javla skamt om du fragar mig….

    Svara

    • 11 november, 2011 @ 15:25 x-et på räcket

      Ser vi dig inom ÖIS organisation på ungdomssidan om några år;=)?
      Gillar tankesättet och att det finns ett tillvägagångssätt som följs.

      Håller med om Ervik och Falkenberg – vilket jag nämnt tidigare….men, som tidigare skribent skrev; att han aldrig vill se Ervik i ÖIS igen, det är magstarkt. Hoppas på att se honom i ÖIS igen, OM han fortsätter utvecklas i FFF – vilket jag, dessvärre, betvivlar att han gör.

      Självklart skall spelare som vill lämna, få lämna. Däremot skall det inte få ske under vilka omständighheter som helst….framförallt inte när det gäller framtidsspelare som kan bli mer än själva hjärtat och själen i klubben framöver. Har man fostrats i klubben och får vara med om en sjuhelvetes resa tillbaka till toppen så skall det, i sig själv, kunna fungera som morot?!?

    • 11 november, 2011 @ 16:41 Lasse

      Danny är en kanonkille alltid trevlig och positiv. Som mittback och ev.som central mittfältare gör an sig bäst. Men som ytterback är jag mycket tveksam till. Tycker det är synd att gå till en annan klubb när dom vill ha dig på en position som du aldrig spelar på annars. Det säger ganska mycket om Falkenberg,känns ganska desperat. Om man nu vill ha en ytterback billigt så varför inte leta efter en renodlad ytterback. Det kan väl inte vara så svårt att hitta. Bara i Öis finns Bengtsson och Otterstedt med vad jag tror med utgående kontrakt. Men jag kommer att sakna Danny på planen i Öiströja. Lycka till i Falkenberg.

    • 11 november, 2011 @ 17:12 Nya Öis

      Är Sören aktuell som ass.tränare i A-laget?

    • 11 november, 2011 @ 19:16 Felix Jonsson

      Ingen aning, det var bara en idé jag fick.

  10. 11 november, 2011 @ 13:08 För kort som målvakt

    Jag struntar väl i vad HP förespråkar för fotbollsideologi!!! Jag vill veta hur han fungerade i Jitex omklädningsrum efter match!

    Svara

    • 11 november, 2011 @ 16:34 x-et på räcket

      Innan match…..det är då spelarna skall upp på tå och få sina sista taktiska detaljer.

  11. 11 november, 2011 @ 23:58 Danne

    Vad ska man säga om öis? iår tappar vi Jakob, Danny, Peter och förmodligen en till ur startelvan, hur i helvete förväntar ni/oss att vi ska ta oss upp till superettan igen när våra nycklar till vinster lämnar? Peters, lugn,räddningar, Jakobs poäng, och Dannys spel? ska vi förlita oss på att Lycen, Kocken, och Sandberg ska göra poäng där fram till för oss? Nej tror inte det visst 2 tipselit spelare har flyttats upp men om inte jag miss fel var tipselit otroligt nära att åka ur sin serie, så lyfter vi upp våra bästa ur en u19 serie, där våra bästa”bland dem mindre bra lagen” ska kunna gå in i startelvan som Jakob gjorde? känns för mig helt orealistiskt o tänka på superettan vi ska va glada om vi kommer bland dom 6 bästa lagen nästa år, resten är en bonus.

    Svara

    • 12 november, 2011 @ 00:18 nytko

      Här var man positiv.

      Så att med en konkurs, ingen försäsong och MED Danny, Jakob och Peter så är vi 1 poäng från kval.

      Men med en (med öis-mått mätt) förhoppningsvis lugn försäsong och UTAN Danny, Jakob och Peter så ska vi vara GLADA om vi ens kommer topp 6??

      Njaaaa….Du vet, de andra lagen är faktiskt inte SÅ jävla bra…

      Men visst vi kommer behöva få in några spelare, men visst fan kommer vi vara med i toppen, det kan jag sätta min högra stortå på.

  12. 12 november, 2011 @ 00:42 Anonym

    Lycka till i Falkenberg Danny, Jag skrev många gånger här att jag ville att tränarna skulle spela dig som mittback och till slut blev det så.
    Öis är inte större än ett div 1 lag i dag. Dessa unga spelare vi har i dag måste ha en lön dom kan leva på! Om de får möjlighet att spela elitfotboll och får möjlighet att utvecklas samt har möjlighet att försörja sig så kan ni fasiken inte hacka på de spelare som lämnar när det ser ut som det gör i dagslägget ! Jag tycker ni är patetiska som vräker ur er både det ena och andra. Vad skulle ni göra själva om er anställning var så OSÄKER som det har varit med Öis som bara rasat rätt ner……………………
    Det kanske är så att Öis ledning väntar efter januari för att spara på utgifterna att spika en trupp. man kanske mest vill ha spelare som bor hemma hos föräldrarna som inte har några räkningar att betala ,som är typ skolungdom. Öis ledning kanske är lättade om många av spelarna hittar ny klubbar. Allt för att få ner kostnaderna så mycket som möjligt,det är ju inte så konstigt när det inte finns några stålar i kassakistan. Sen är ju åter igen konjungturen på väg ner,företagen kommer hålla hårt i sponsorpengar. Jag vet många företag som kommer varsla anställda och ser inte hur det ser ut på andra sidan årsskiftet.
    Sen tycker jag det är roligt att det gått så bra för Markus Gustafsson i Gais, jag ser ju hellre spelarna i gais än blåvitt. Gais har gjort det bra i år och är två pinnhål över oss ,det är så det ser ut. Jag kommer aldrig stämma in i kören som skriver eller skriker svikare till en spelare man vet aldrig hur någon har det eller haft det eller vad dennes mål är. Jag hoppas att en del kunde besinna sig ibland och kunde komma ner på jorden för det är många som seglar uppe i det blå och tror att vi är ett storlag.
    Men det är ju nu vi kanske har chans att se nya talanger blomma,och hoppas att Öis har råd att skriva längre kontrakt så vi kan få en slant när de går vidare i sin utveckling, Vi får sen Öis som ett utvecklingslag i dag ,jag vet inte om jag tror att Öis kommer spela i Superettan nästa år tror knappt det möjligt viss om någon annan klubb måste lämna in.

    Svara

  13. 12 november, 2011 @ 20:40 Danne

    hehe… om öis inte klarar kvalspel med denna truppen, varför skulle vi göra det nästa år om vi förlorar poängspelare som Jakob,David samtidigt som den överlägset bästa målvaten i serien lämnar? även Danny har lämmnat detta känns verkligen inte bra. Vi får hoppas att en av våra bättre spelare stannar. Försöker se det positivt men ser endå inget ljus.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se