Förstärkningar från Värmland påväg?

Enligt fotbolltransfers.se är Nordvärmlands FFs anfallare Fredrik Johannesson aktuell för Öis. Enligt artikeln så har han tränat med Öis och en division 2 klubb i Göteborg. Anledningen till att Johannesson ska flytta är enligt artikeln att hans flickvän ska studera i Göteborg. Enligt fotbolltransfers så ska han också ha tränat med Öis, något som jag vet med 95% säkerhet inte stämmer. Jag såg en hel del träningar under hösten och Johannesson medverkade inte i någon av dessa och jag har inte hört något om att han ska ha befunnit sig på öisgården. Men enligt fotbolltransfers så ska han ha tränat med Öis och man refererar till Värmlads Folkblad.

Om man däremot läser i Värmlands Folkblad så är det inte helt klart vilken klubb som spelaren har provspelat med, det nämns inte om det är Öis eller klubben i division 2.

Om det nu skulle vara så att Fredrik Johannesson är intressant för Öis så undrar jag, varför? Två anfallare av riktigt bra klass har redan värvats och Alexander Jeremejeff har plockats upp som jag tycker är en klassanfallare för sin ålder. Dessutom finns Oskar Wallén i truppen och där finns mer att hämta. Om det ska hämtas in ännu en anfallare så tycker jag definitivt att man istället borde satsa på Ibrahim Alushaj. Alushaj som är lite av en saknad spelartyp i vår nuvarande anfallsuppsättning. En liten, kvick och ettrig anfallare som dessutom är vänsterfotad och därmed kan användas som yttermittfältare. Lägg till detta att han i division 3 förra året gjorde 20 mål jämfört med Johannessons 12.

Johannessons sägs dock kunna spela innermittfältare också och det hade i så fall varit på grund av detta som man från öis sida är intresserade av att knyta till sig honom. Jag kan visserligen hålla med om att innermittfältet kan behöva stärkas upp, men min åsikt är att det isåfall är en defensiv mittfältare som vi behöver få in.

Med detta sagt säger jag inte att Fredrik Johannesson är en dålig fotbollsspelare. Han kan mycket väl vara en gudabenådad fotbollsspelare. Jag hade inte haft något emot att han testades, men tvivlar på sanningsgraden i ryktet att han är påväg till Öis. Då man uttalat från ledningen att det man i första hand nu söker är en mittback och allra minst en anfallare.


'Förstärkningar från Värmland påväg?' have 12 comments

  1. 28 december, 2011 @ 08:05 Jacko

    Håller med fullt ut. Frågan är hur det går med Hannes Sahlin? Känns spontant som en klockren värvning men det har varit väldigt tyst om honom det senaste. Lite oroande faktiskt.

    Svara

    • 28 december, 2011 @ 12:20 Sektion LM

      Klar idag! Se officiella hemsidan.

    • 28 december, 2011 @ 12:31 Jacko

      Härligt! När man talar om trollen….

    • 28 december, 2011 @ 12:47 PriMax_ÖIS

      Gött! Skall bli kul att följa Hannes i ÖIS. Tror han kan bli en publikfavorit. Helt klart en av Qvidings ”stjärnor”!

  2. 28 december, 2011 @ 08:56 Niklas O

    Ett som är säkert är att Ytterbys Robert Vilahamn (ex-Karlsson, Blåvitt, Qviding etc) ska träna med ÖIS efter nyår under två veckor. Roberto ville ha honom i somras, men då var han låst med ett spelande tränare-jobb i Ytterby. Nu är Jacobsson borta och Prytz hade inte sett honom, därför blir det provträning. Vilahamn har öst in mål för Ytterby i tvåan…

    Svara

    • 28 december, 2011 @ 09:41 PriMax_ÖIS

      vet vi om han isåfall är tänkt att ta ngn tränarroll även hos oss?

    • 28 december, 2011 @ 09:45 PriMax_ÖIS

      Hade varit smart om vi kan utnyttja spelares träningskunskap för ungdomar. Johan Hedman t.ex har ju erfarenhet av att träna ett tjejlag (och tycks varit mkt populär).

    • 28 december, 2011 @ 12:21 Felix Jonsson

      Låter som en ganska intressant kille. Han har ju varit intressant för notts country när Svennis tränade dom. Och han har ju gjort väldigt mycket mål tidigare denna säsongen blev det bara 5 baljor. Vet du vad det berodde på?

  3. 28 december, 2011 @ 09:46 PriMax_ÖIS

    tränaregenskaper menade jag

    Svara

  4. 28 december, 2011 @ 09:56 Niklas O

    Vilahamn slutar med tränarrollen i är. Det blev för stressigt, tyckte han, och ville satsa några år till som spelare. Men ställ frågan! Han har tagit upp Ytterby från tvåan till ettan, men åkt ur igen.

    Svara

  5. 28 december, 2011 @ 12:17 Anonym

    Vore kul att få en Lysekilare i ÖIS!

    Svara

  6. 28 december, 2011 @ 12:22 Felix Jonsson

    Hannes e klar!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se