Jakob x2 på flykt? UPPDATERAD

Det kom som en ganska obehaglig eftersmak på skollunchen när jag idag läste om att Jakob Olsson är på Gaisgården och tränar. Snälla Jakob, av alla platser på jorden, varför just Gaisgården? Jag har skrivit om det tidigare men då var det bara några lösa rykten på något obskyrt grönsvart forum. Nu är det alltså sanning. Det är surt som bara den, men tyvärr så är Jakob utan kontrakt och vi kan bara sitta och titta på när det uppstår en situation som denna, tråkigt men sant.

Jag är dock inte helt säker på att Jakob kommer att ta en plats i Gais trupp. Visst, han har varit väldigt dominant stundtals under året som varit men jag är osäker på om han klarar av steget från Division 1 till allsvenskan så snabbt. Visst har han potentialen att bli en allsvensk spelare i framtiden men om Gais letar efter en spelare att direkt ta in i en startelva så tror jag inte att Jakob är rätt kille att ringa. Det ska också sägas att Gais inte bara tagit in honom utan även tagit in bland annat Fuad Hyseni från Qviding och två andra spelare från lägre divisioner. Troligtvis har man tyngre namn att vänta under våren som kommer och detta är med största sannolikhet bara den första gruppen provspelare.

Om Jakob ska lämna så hoppas jag att det finns andra klubbar som är sugna än Gais, för en till Margushistoria vill jag inte uppleva.

Inte bara en, utan båda Jakobarna är på utflykter. Jakob Lindström sägs nämligen vara i Stockholm där han tränar med AIK. Informationen är inte bekräftad men tydligen så ska det ha kommit fram på någon spelares facebookprofil. Självklart så hade det varit förbannat tråkigt att se Jakob lämna för spel i AIK, men det finns ju som alltid två sidor att se på saken. Självklart är det omöjligt att blunda för det faktum att Jakob har ett fyraårskontrakt med Öis och att man därmed sitter i en utmärkt sits om det blir till att förhandla om kontrakt. Man kan troligtvis kräva en ordentlig summa pengar för en så ung och lovande spelare som Jakob är.

Jag är en stor motståndare till sättet som fotbollsspelare ses som någon form av handelsvara i dagens fotboll, det är helt sjukligt hur många idag resonerar kring sitt ledande av en fotbollsklubb. Att man exempelvis redan när man köper en spelare ser det som en investering och något som man gör för att tjäna pengar så tycker jag att vi är väldigt farligt ute. Så trots att det finns möjligheter att man kan kräva stora pengar för Jakob Lindström så tycker jag inte att man bör göra sig av med honom. På något sätt tycker jag ändå att en spelare som Jakob är värd mer när han är på planen i en rödblå tröja än när pengarna för honom ligger på ett konto.Men självklart har jag förståelse för om det skulle vara så att man säljer honom. För det hade trots allt kunnat ge oss en riktigt god ekonomi helt plötsligt, och för första gången på många år gröna siffror i bokslutet.

Jag är kluven men lutar åt att vi borde behålla honom, men det känns inte så självklart som det borde.

UPPDATERING: Under dagen har jag fått reda på att det som skrevs igår om hans provspel med AIK inte är sant. Han är inte alls påväg till Stockholm utan befinner sig nu i Göteborg. Skönt!

Dessutom måste jag bara påpeka angående Johan Gellermans text att det inte alls är något som jag ställer mig bakom utan som jag istället tar avstånd ifrån men jag resonerar som så att alla som skriver här på sambadefensiv har rätt att uttrycka sina åsikter och att ta bort hans text hade inte kännts rätt helt enkelt. Det Johan skriver står för honom och inte för Sambadefensiv.


'Jakob x2 på flykt? UPPDATERAD' have 33 comments

  1. 6 december, 2011 @ 02:07 DJ-CJ

    Hoppas verkligen att Lill-ström stannar. Dels för ÖIS, men också för hans egen skull. Att klubbar rycker i honom är ingenting konstigt med tanke på att han blev utsedd till matchens lirare då Div 1 södra mötte norra.

    Tror tyvärr inte att en försäljning av honom ger så mycket klirr i kassan. En spelare som är helt oprövad på högre nivåer. Ta en spelare som Alex Milosevic eller Bangura x2 som exempel. Unga spelare som levererade bra i div 1, men som inte såldes för några höga summor (ingen koll på deras kontraktslängd vid försäljning dock). Dessutom tror jag att han skulle må bra av att spela i alla fall en säsong till som garanterad startspelare i ett lag. Det mår han bättre av än några inhopp i AS. Han behöver bli lite starkare för att lira på den nivån.

    Sen är han ju j*vligt bra, så att ha kvar honom i ÖIS vore en fröjd. När vi tappade en framtidsman i Olausson i somras kan vi väl få ha kvar Lill-ström i alla fall ett år till? ^_^

    Svara

  2. 6 december, 2011 @ 08:49 Anonym

    Instämmer, dels för ÖIS skull, men jag är också övertygad om att hans personliga utvecling mår bra av ytterligare ett år seniorfotboll som startspelare i ÖIS. Dock blir det svårt att behålla honom efter ytterligare en säsong som den senaste. Ser mörkt ut på den ”unga” fronten i klubben just nu.

    Svara

  3. 6 december, 2011 @ 09:33 Jesper

    JakobO till krisbetonade Gais? Vill han verkligen ta det steget för att spela U-21 på lägre nivå än den han befinner sig på nu?
    Lillström till AIK och eventuell lång tid på en reservbänk? Är den omgivningen bättre att utvecklas i än att spela regelbundet och bygga upp självförtroende, muskler och spelsinne i en välbekant miljö? Dessutom tror jag, i min enfald, att han redan har den bäste läromästaren han kan få vid sin sida i form av Seb.

    Svara

    • 6 december, 2011 @ 10:49 Robban

      ”krisbetonade GAIS?” Makalöst. Hur ser du på din egen klubb om du kallar GAIS för krisbetonat?

      Med den självbilden manifesterat är det jävligt gött att nypa era russin i den torra och mögliga fruktkaka ÖIS är nuförtiden.

    • 6 december, 2011 @ 11:01 Mr Mackerell

      Konstig reaktion. Man kan väl benämna gajs ”krisbetonande” utan att för den skull förneka att ÖIS sedan ett bra tag är inne i en lång och svår krisperiod? Med så usel ekonomi och så hemskt lite folk på sina matcher som gajs har är det knappast obefogat att kalla klubben för ”krisbetonad”. Om MP får hålla på ett tag till så lär klubben dessutom snart avundas ÖIs ekonomi….

    • 6 december, 2011 @ 13:52 Robban

      Inte rätt forum för att diskutera det. Men. I ljuset av det första decenniet under 2000 – talet är väl fan dagens GAIS typ Manchester United.

      2001 och 2002 är år jag helst av allt vill glömma. Kan tänka mig att sudda ut 1996 också. Och det är väl allihop år som ÖIS ligger i allsvenskan, slår IFK i derbyn med typ fem bollar, har Afonso och Allbäck i truppen, tar litet silver osv.

      I den jämförelsen är ”krisbetonad” från en öisare lite väl magstarkt och distanslöst.

    • 6 december, 2011 @ 16:21 Jesper

      Robban, du lär få den diskussionen om du lyfter fram det som du gjorde.Basic……
      Och, om krisbetonad kommer från en som vet hur en kris ter sig så är det snarare ett hälsotecken. Däremot ser jag din reaktion som att du inte riktigt har kört en verklighetskontroll den senaste tiden, kan det stämma?!?
      Liknelsen med Man U bekräftar iofs den frågeställningen.

      Jag anser att JakobO kan ha lite mer is i magen och finna en bättre miljö och omgivning för sin fortsatta utveckling som spelare. Att då riskera att hamna i ännu en stressliknande sits i en klubb som kanske inte kan betala lön om ett år, kanske inte kan lösa ut hans utvecklingsbidrag till ÖIS – det är ett felbeslut.

  4. 6 december, 2011 @ 12:45 Krilliano

    Om lillen ska säljas så hoppas jag verkligen dom skriver in en riktigt fet procentsats på vidareförsäljning. För han kommer väl inte generera några jättesummor i detta nu. Man får allt ge Öis lite cred för att dom signade upp honom på fyra år. Ger Öis ett väldigt bra utgångsläge för förhandling.
    Synd bara att det inte är så med dom andra som är på väg. Visst vill jag ha kvar våra talanger, det hade ju varit det allra bästa men om det nu inte går hade det varit trevligt om Öis kunde få en slant och lite bra vidareförsäljningsklausuler.

    Svara

  5. 6 december, 2011 @ 15:19 nytko

    För de som undrade eller var osäkra. (jag bland annat) Mikael Odin har inte fått nytt kontrakt.

    Svara

  6. 6 december, 2011 @ 15:25 Egon

    Emil Karlsson klar för Öis !! Emil , Johan och ungtupparna Oskar och Alexander Jeremejeff. Ser bra ut på forwardsidan. Bra jobbat Öis !!!

    Svara

    • 6 december, 2011 @ 17:14 Hallå eller

      Gud vad här gnälls hela tiden,tror du att öis i sveriges tredje serie kan värva
      etablerade spelare, vakna upp i verkligheten.

    • 6 december, 2011 @ 18:34 nytko

      Hallå eller:

      Jag tror inte det där var sarkastiskt skrivet…

      Har jag rätt Egon?

    • 6 december, 2011 @ 22:10 Egon

      Jag tycker seriöst att det ser mkt..bra ut på anfallsidan !
      Nu behöver vi en snabbfotad mittback, så kommer vi garanterat
      att slåss om seriesegern.

    • 6 december, 2011 @ 20:59 Steven Gerrard

      Jag tror inte heller att det är skrivet med ironi. Personligen tycker jag kommande säsongs anfallsbesättning ser betydligt bättre ut än den vi hade i år. Jacob O och Nico får gärna lämna, det känns som spelarna som kommer har bättre karaktär och vilja. Känns spännande och positivt!

    • 6 december, 2011 @ 17:51 Anonym

      Emil Karlsson i Skövde? 9 mål på 24 matcher. Någon som vet mer om honom som spelartyp?

      http://fotbolltransfers.com/site/player/1603.html

    • 6 december, 2011 @ 17:53 Anonym

      Tvåårskontrakt enligt ÖIS hemsida. http://fotboll.ois.se/9312/Nyhet.aspx

      Ska vi gissa på att forwardsuppsättningen nästa år då består av Emil, Johan, Wallén och Jeremejeff som Egon skriver? Jakob O och Nico lämnar nog då med all säkerhet för SE eller Norge.

    • 6 december, 2011 @ 22:26 Anonym

      Nico Sandberg 10 mål på 25 matcher (ett av dessa säkrade tre poäng).
      Jakob Olsson 12 mål på 17 matcher ((ett av dessa säkrade tre poäng).

      Så. Att. Jo. Då.

    • 6 december, 2011 @ 22:59 Oskar Ängermark

      Jag har fört statistik över spelarnas mål och hur viktiga de har varit för matcherna och ifall man ska kolla till den statistiken så har vi ett par killar som är före.

      Wallén
      Elmander
      Leinar
      Kocken
      Bengtsson

      De kommer före Jakob och Nico om man ska gå efter den statistiken.

    • 6 december, 2011 @ 23:10 Anonym

      Oskar, du får ursäkta, men din statistik ger jag inte mycket för. Du går klubbens ärenden. Därmed får du räkna med att jag tar allt du säger med en stor nypa salt. Men visst, den nya anfallsbesättningen är klasser bättre än den gamla. Absolut.

    • 6 december, 2011 @ 23:22 Oskar Ängermark

      Det är inga problem om du inte litar till min statistik. Jag själv vet att den stämmer och det är inget som klubben har fört statistik över utan det är statistik som jag själv har ordnat och som behandlar mål som antingen har vunnit matcher eller ordnat oavgjort.

      Skönt att 9/10 håller med om att förstärkningarna i anfallet ser bra ut. Det är två stycken riktigt bra killar vi fått in på topp.

    • 7 december, 2011 @ 11:33 Martin Johansson

      Eftersom jag för egen statistik så kan jag ju hoppa in och säga att det du säger inte är riktigt sant Oskar. Statistiken för poängskapande mål för säsongen 2011 ser ut som följer:

      Jonathan Lindström 1 (1-0 i en match som slutade 1-1 – målet gav alltså 1 poäng)
      Nico Sandberg 1 (1-0 i en match som slutade 1-0 – målet gav alltså tre poäng)
      Christofer Bengtsson 1 (1-0 i en match som slutade 1-0 – målet gav alltså 3 poäng)
      Oskar Wallen 1 (1-0 i en match som slutade 1-1 – målet gav alltså 1 poäng)
      Patrik Elmander 1 2-1 i en match som slutade 2-1 – målet gav alltså 3 poäng)
      Jakob Olsson 1 (2-1 i en match som slutade 2-2 – målet gav alltså 1 poäng)
      Jakob Olsson 1 (4-3 i en match som slutade 4-3 – målet gav alltså 3 poäng)
      David Leinar 1 (1-0 i en match som slutade 1-0 – målet gav alltså 3 poäng)
      David Björkeryd 1 1-0 i en match som slutade 1-1 – målet gav alltså 1 poäng)

      Det ger oss en tabell som ser ut på följande sätt:

      1. Jakob Olsson 4 poäng
      2. Christofer Bengtsson 3 poäng
      Patrik Elmander 3 poäng
      David Leinar 3 poäng
      Nicolas Sandberg 3 poäng
      6. David Björkeryd 1 poäng
      Jonathan Lindström 1 poäng
      Oskar Wallén 1 poäng

      Sedan finns det givetvis olika sätta att skära korvarna på och vi kan alltid diskutera vad som är ett poängskapande mål (mål som tar oss från underläge till lika läge i en vinstmatch skulle till exempel kunna räknas in, vilket skulle ge Jakob och Nico ytterligare poäng och föra in Clarholm på listan). Men om vi bara diskuterar mål som antingen vunnit matcher eller ordnat avgjort är det denna lista som bör gälla.

    • 7 december, 2011 @ 13:33 Oskar Ängermark

      Gött med än mer statistik!

      Självklart är det så att jag skurit korven på ett annat sätt.

    • 7 december, 2011 @ 22:46 Håkan Wall

      Jag måste opponera mig på den formulerade tesen att ett mål endast är viktigt om den bidrar till poäng. När målet görs är detta faktum inte känt och därmed inte relevant i bedömningen av målets betydelse.

      Någon måste helt enkelt skriva en formel för att räkna ut hur viktigt varje mål. Man får sätta in parametrar som aktuell ställning när målet gjordes, i vilken minut gjordes målet och annan relevant information som kan påverka ett måls viktighet.

      När det sedan gäller Oskars statistik så antar jag att han använt samma beräkningsmall som när han fick det till att Bengtsson gjorde 10 miljarder armhävningar på brottningsträningen i vintras.:)

    • 8 december, 2011 @ 17:54 Oskar Ängermark

      Haha :D Nästa samma, Håkan ;)

  7. 7 december, 2011 @ 00:11 John Lindblad

    Skönt att klubben äntligen har förstått vad som ska värvas, billiga okända spelare på uppgång. Inte kända avdankade å dyra fd stjärnor. Hade dock gärna velat ha in Alushaj men dessa 2 är bra dom också.

    Svara

    • 7 december, 2011 @ 08:57 Kalle

      Jättebra att det värvas i anfallet,nu är det bara att se till att man skriver nytt med Mattias,Pontus och Felix också. 3 unga killar som jag tror kommer att blomma ut i år om de bara får chansen.

    • 7 december, 2011 @ 09:44 Felix Jonsson

      Jag hade också velat att det förlängdes med Mattias och Pontus men det verkar faktiskt inte som att det kommer bli så. Felix vet jag däremot inte men jag tror att han hänger löst också tyvärr.

    • 7 december, 2011 @ 12:20 Magnus

      Vad är egentligen problemet med att inte skriva med Pontus och felix i alla fall. När det gäller Mattias så är han ju tyvärr skadad och då kan jag förstå att det är osäkert att skriva med honom. När det gäller Pontus och Felix så är det två killar med mycket talang,har varit ordinarie i Göteborgs statslag samt varit på Landslagsläger. Dessutom ”egna” produkter. Är det inte nu man ska satsa på de unga egna talangerna och visa för de yngre spelarna i U-truppen att Öis är en klubb som satsar på sina egna killar.Eller är de det?

  8. 7 december, 2011 @ 11:34 Martin Johansson

    Sedan när ska kommentarer granskas innan publicering?

    Svara

    • 7 december, 2011 @ 11:35 Martin Johansson

      Ah, kanske var det att jag använde för mycket siffor i tidigare inlägg. Felix kan inte du fixa min kommentar till Oskar när det gäller statistiken. Känns lite onödigt att den ligger och skvalplar i något skräpfilter hos WordPress.

    • 7 december, 2011 @ 11:41 Felix Jonsson

      Jo jag kan fixa det så fort jag får tag i en dator. Det är lite för pilligt att fixa i telefonen. Jag vet inte varför kommentarer granskas egentligen, dom hamnar där ibland av någon anledning.

    • 7 december, 2011 @ 11:43 Anonym

      Bra. Som sagt, det är väl för många siffror eller radbrytningar eller nått som gör att det fastnar i spam-filtret.

    • 7 december, 2011 @ 11:47 Martin Johansson

      Äh, vad fan, varför blev jag anonym nu då? Det var förstås jag som skrev det där tidigare.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se