Kommer han denna gången då?

Som ni alla säkert har läst så blev det idag klart att Jeffrey Aubynn lämnar Malmö FF. Som ni alla säkert också vet så är det en öistradition lika starkt förankrad i öissjälen som sång till friheten eller firandet av 4:e december att man varje år pratar om att Jeffrey Aubynn är påväg till Öis.

Denna säsongen finns det dock en del saker som talar för att han kommer tillbaka till Öis. En av dessa är att han har köpt lägenhet i Göteborg och därmed känns det som att det med allra största sannolikhet blir en göteborgsklubb som han flyttar till. Att han börjar bli lite till åren kommen är även det något som talar för att han kan tänka sig spela på en lägre nivå jämfört med om han hade varit mitt uppe i karriären. Jag tror nämligen att han har vissa känslor för Öis som klubb då man allt som oftast hör att han ska ha besökt sällskapets matcher nere i närheten av Malmö. Jag vill även tro att det bor någon form av klubbkänsla i Jeffrey Aubynn och att han av den anledningen drar sig för att skriva på för en klubb som Gais eller Häcken som fortfarande är, även om en del hävdar motsatsen, rivalklubbar till oss. Att så pass många rykten har passerat i kommentarer och mail till våran kontaktmail borde också betyda någonting, för det finns som bekant sällan någon rök utan eld.

Det finns självklart även en hel del saker som också talar emot en eventuell övergång för Aubynn, de allra flesta saker gör nämligen det. Givetvis är vår serietillhörighet den största, att en spelare som Jeffrey Aubynn som i nuläget spelar Europa League och i våras var ett mål ifrån Champions League skulle vilja spela mot lag som Skövde och Norrby är kanske inte helt troligt. Steget känns som lite för stort, även om man såklart hoppas på det. I en avskedsintervju som Aubynn gjorde med Malmö FFs svenskafansredaktion sägs också detta:

Vad händer efter nyår nu då?
– Nja, det enda jag kan säga är att jag har pratat med två allsvenska klubbar. Vad det leder till får vi se. Det viktiga är att det känns rätt, att det blir bra för mig så att säga.

Om jag säger GAIS och Häcken?
– Då säger jag att du är bra på att gissa.

Självklart låter det i denna intervju som att det står mellan Gais och Häcken i kampen om var han spelar nästa år. Jag hoppas givetvis innerligt att det blir Häcken om det står mellan dessa två klubben. Ni må kalla mig Old-School men jag tycker inte att spelare ska gå mellan rivalklubbar som Gais och Öis, jag vill inte ha det så. Även om jag inte känner ett brinnande hat mot Gais som fenomen och förening så vill jag hålla isär gaisare och öisare. Jag vill alltså att när Jeffrey Aubynn lägger skorna på hyllan så ska jag kunna se på honom som en spelare som kände något för Öis. Detta talar ju dock emot att jag vill ha Jonas Lindberg till Öis, men som jag ser det så är inte Jonas Lindberg en gaisare än.

Om man går tillbaka till intervjun då så kan den ändå, om man är lite av en obotlig optimist, som att den går att tolka. ”Jeff” säger att det viktiga är att det känns rätt och blir bra för honom. Om man, som jag, är en person som kan vända och vrida på något tills det låter bra så kan detta tolkas som att det kan bli öis också. Om ”Jeff” känner att Öis är en klubb som han kommer att må bra i så väljer han oss?

Det finns även en sista sak som kan förhindra en övergång för Aubynn till Gais, och istället öppna för honom i Öis. Det är Jakob Olsson, det kan helt enkelt bli så att Jakob Olsson värvas och att man då inte behöver en till mittfältare, men det hoppas jag inte heller på. Jag blir bara konfunderad, men det kanske finns en ytterst liten chans, låt oss tro och hoppas på den.


'Kommer han denna gången då?' have 42 comments

  1. 9 december, 2011 @ 23:53 Gänga Lö!

    ”Allra sist måste jag bara berätta att allt jag vet skrivs inte här. Det kan finnas saker som jag väljer att inte skriva, saker som kan göra att förhandlingar försvåras m.m. Jag hoppas att ni accepterar detta, det är bara för Öis bästa.”

    Känner du igen citatet ?
    Hoppas denna artikeln är ett försök att gå runt ditt tysthetslöfte!

    Svara

    • 9 december, 2011 @ 23:55 Felix Jonsson

      Vad menar du nu?

    • 10 december, 2011 @ 00:03 Gänga Lö!

      Ja vad tror du?
      Jag hoppas att du vet ngt angående Jeff kanske?
      Han kanske har fått ngt bra halvtidsjobb av ngn sponsor, och är sugen på att hjälpa ÖIS tillbaka?

      Jag hoppas självklart bara, och är kanske lite konspiratorisk…

    • 10 december, 2011 @ 00:05 Felix Jonsson

      Jaha du menar så. Jag säger inget då.

    • 10 december, 2011 @ 00:07 Gänga Lö!

      Nu tror jag verkligen att ngt är på G…

    • 10 december, 2011 @ 00:10 Felix Jonsson

      Lita aldrig på mig.

    • 10 december, 2011 @ 00:15 Framtidens öis

      Han kan ju alltid ta över Lycens jobb både på planen och utanför. Det hade varit ett betydligt bättre förvärv.

    • 10 december, 2011 @ 16:46 Sektion LM

      +1

  2. 9 december, 2011 @ 23:57 Anonym

    Har du hört att Öis skall bli Gais främsta samarbetsklubb nu när Varbergs Bois tog steget upp till Superettan.

    Svara

  3. 10 december, 2011 @ 00:53 Jonas

    Haha alltid denna Jeff, ingen silly utan Jeff!

    Svara

    • 10 december, 2011 @ 01:00 Felix Jonsson

      Nej det blir ju inte det, och då vill man ju inte vara den som är den som sätter käppar i hjulet.

  4. 10 december, 2011 @ 09:18 Krilliano

    Han börjar bli lite väl gammal nu men har en jävla fin vänsterfot som garanterat skulle göra en tio poäng bara på fasta situationer.

    Svara

  5. 10 december, 2011 @ 12:14 nytko

    Tror tyvärr Jeff kommer gå till gais..men hoppas kan man.

    Svara

  6. 10 december, 2011 @ 14:38 Rille

    Tror att detta rykte stannar vid att just vara ett rykte…tyvärr!

    Svara

  7. 10 december, 2011 @ 15:56 ÖIS 1994

    Har lite dålig koll på Jeff. Skulle han gå in i elvan om Lycén kommer upp i “normal” standard?

    Svara

    • 10 december, 2011 @ 18:08 Anonym

      Svar ja.

    • 10 december, 2011 @ 21:48 nytko

      Definitivt. Du kan ju vrida på det, hade Lycén gått in på Malmös mittfält? Njae.

    • 10 december, 2011 @ 22:22 Jesper

      + miljard….

    • 11 december, 2011 @ 16:41 ÖIS 1994

      Nu har ju jag sett flera matcher med Malmö den här säsongen och Jeff har inte spelat en enda av dem. Så att Jeff skulle gå in på MFF:s mittfält är också bullshit.

    • 12 december, 2011 @ 19:14 nytko

      Men om vi säger SÅHÄR då ; )

      Skulle Lycén ha chansen att ens vara i Närheten av MFF:s mittfält?…njae.

  8. 10 december, 2011 @ 16:01 Anonym

    Då han spelade i öis senast var han landslagsmässig och kunde haft en helt annan karriär om han inte vart så girig att gå på bossman till en b-klubb i Danmark.

    Nervertheless en kannonbra spelare som kanske kostar mer resurser än vad det smakar. Hade det inte varit bättre att satsa dem på en riktigt talangfull ung spelare? Och då talar jag inte om dem som produceras av ungdomssektionen utan någon med talang.

    Svara

    • 10 december, 2011 @ 16:03 Jesper

      Numera också med en sjujäkla karaktär som spelare. Är övertygad om att hans nya position i Mff som innermitt gjort honom gott!

    • 10 december, 2011 @ 17:35 Kommittén för Statssäkerhet

      Nä vi fick betalt när han gick till Ålborg (vad det dit han gick?)

    • 10 december, 2011 @ 17:38 Volksgesundheit

      Århus var det, har jag för mej, men en liten slant fick vi allt… Han hade väl ett halvår kvar på kontraktet.

    • 10 december, 2011 @ 17:59 ÖIS 1994

      Svår fråga. Jeff är knappst någon landslagsman då han karriär lider mot ett slut – men kan han hjälpa oss upp i systemet så tycker jag han borde komma (om han vill…).

  9. 10 december, 2011 @ 19:37 DrJonas

    Hade varit grymt med Jeff. Trodde själv att han var slut, men han har impat stort som innermitt i iffiff…Och om han slänger ur sig kommentarer i stil med som han levererade under Gunnilse tiden ”är det du eller jag som skall till Bayern München?!” (när tränaren bad honom hämta västar el liknande) så är ju det underhållning i sig. ; )

    Svara

  10. 10 december, 2011 @ 22:56 Bartoli

    När fan blir gammal blir han religiös. Aubynn kanske har mognat trots allt? Kanske mindre lyxlirare och mindre skadebenägen? Jag är tveksam, mycket tveksam till att han är rätt för ÖIS 2012. Visst är det en duktig fotbollsspelare men i ett lag med ny tränare, ny stab och flera nya spelare krävs det mycket lojalitet och vi-anda om det ska funka. Och det har väl i ärlighetens namn aldrig varit Jeffreys styrkor.

    Svara

  11. 11 december, 2011 @ 09:53 Yobe

    De matcher jag har sett med Jeff har han varit riktigt usel. Speciellt när han fått kampera med ärketräbenet Mutavdzic. Det verkar som att många malmöiter verkar vara nöjda med att bli av med honom. Sen kan man fundera på skillnaden mellan MFF och ÖIS och snabbt inse att det inte ens är jämförbart. Men jag tror inte han kommer.

    Svara

    • 11 december, 2011 @ 12:53 Anonym

      Jeff går till högstbjudande som vanligt och det blir inte ÖIS den här gången heller.

  12. 11 december, 2011 @ 19:51 Voldemort

    Ärligt talat så börjar jag tycka att det blir lite tjatigt med denna ständiga upprepning att spelare inte skall gå till Gais, BKH, tjongvitt osv. Att det skulle förknippas med någon form av dålig karaktär. Jag vill minnas att vi själva inte hade några problem med att ”ta” spelare från Gas, BKH och tjongvitt förut? Vi får nog ta och lägga ned den attityden eftersom fotbollsspelaren och fotbollskartan ser betydligt mer annorlunda ut nuförtiden. Låt folk gå dit dom vill. Vilken bakgrund dom än har haft. Skall man spela i en klubb så gör man det av orsaker som man bara själv känner till och, förhoppningsvis, kan påverka.

    Svara

    • 11 december, 2011 @ 21:30 Jesper

      Nja, vi har väl full rätt att sno spelare från andra – vi är ju faktiskt ÖIS;=).

    • 11 december, 2011 @ 21:46 PriMax_ÖIS

      Om spelaren är öppen med att dem endast spelar i sin nuvarande klubb för pengarna skull och gärna lämnar så fort ett bättre erbjudande dyker upp så ser inte jag ngt problem. Om spelaren däremot säger sig älska sin klubb och supportrarna svarar med tifon och sånger i ens namn tycker åtminstone jag att det är osmakligt att lämna till klubbens värsta rival. Jag ställer precis samma krav på våra supportrar.

    • 12 december, 2011 @ 14:07 ÖIS 1994

      Nu har vi ju varken haft ett tifo tillägnat Jakob eller nån läktarsång i hans namn…

    • 18 december, 2011 @ 00:40 Lisa

      Är det rätt av klubben att begära att spelaren skall ha hjärta för klubben, när klubben inte har hjärta för spelaren? Ni kanske inte minns det som hände i somras… Utskriven i press, mordhotad och ingen respons från Öis. Var var ni då? Så prata inte om att Jakob lämnar er för er värsta rival. Det var faktiskt ni som lämnade honom först!

    • 18 december, 2011 @ 02:06 Jesper

      Du kanske inte minns att vi ställde upp för Jakob? Att klubben ställde upp och stöttade honom. Men, media ville ha en annan vinkling. Som vanligt.

  13. 11 december, 2011 @ 20:28 Anonym

    Lite OT men hade inte du, Felix, sagt att det var ungefär 5st som skulle börja på sambadefensiv? Hittills är det ju du och Jeppe som skriver, förutom inlägget från Gellerman. Händer det något mer?

    Svara

    • 11 december, 2011 @ 23:22 Volksgesundheit

      Dom andra blev värvade av en gais-blogg istället…

    • 12 december, 2011 @ 14:39 Felix Jonsson

      Ej jag hade fått mail av fem stycken men två har droppat av och en annan har inte svarat. Jeppe har börjat skriva och en sista är pågång. Men det kan ta sin tid, en till kommer iallafall att skriva några till texter och det är Carl Möller som ska skriva lite om ekonomin sedan om han blir permanent eller inte vet jag inte.

      Men om du är sugen på att börja skriva så är du välkommen att maila till oss.

  14. 12 december, 2011 @ 01:24 Anklev Ekström

    http://1894.se/index.php/2011/12/11/jakob-olsson-blir-kvar-i-gais-manaden-ut/
    Man håller tummarna för Tyskland då helt enkelt.

    Svara

    • 12 december, 2011 @ 17:49 JP

      Vågar han gå till Gais nu när MP har värvat Ijeh på nytt?

    • 18 december, 2011 @ 02:12 Jesper

      Vågar man gå till gais när MP finns där??

  15. 18 december, 2011 @ 18:16 Björkekärr

    Löjligt låt han gå till vilken klubb som helst.
    Självklart skall han gå till Gais eller Häcken om intresse finns.
    Det handlar i första hand om att spela på så hög nivå som möjligt. Att spela Div1 lockar inte. Välkommen till verkligheten.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se