Lite snack kring rykten och sånt

Snöstormen utanför fönstret har lyckats slå ut halva vårat kanalutbud vilket gör att jag inte kan titta på kvällens match i Copa del rey. Spanska cupen alltså, då förstår ni att öis abstinensen har slagit till styggt mot mig.

Det är dock aldrig helt dött vid denna tiden på året. Det går ju faktiskt en del rykten kring laget och klubben. Jag skrev bland annat i samband med att Emil Karlsson värvades att jag trodde att Ibrahim Alushaj var ute ur leken. Idag hörde jag dock andra uppgifter som säger att han har fått sin provspelsperiod förlängd till Januari. En riktigt kul nyhet då jag gillar Ibrahim Alushaj, och dessutom så känns det som rätt kille om vi ska ta in en till anfallare. Hans förmåga att kunna spela på en kant gör att han inte nödvändigtvis behöver nöta bänk ifall Johan Hedman eller Emil Karlsson skulle parkera sig på sina platser i anfallet.

Ett annat rykte som jag har försökt få grepp om är ryktet om att Gais mittfältare Jonas Lindberg skulle vara på väg till sälskapet. Jag vet inte var ryktet kommer ifrån eller vad det grundas i men det är onekligen ett intressant namn. Lindberg kom till Gais förra sommaren från Skövde AIK som då var en samarbetsklubb till Gais. Han beskrivs som en talangfull mittfältare som inte riktigt fått till det i Gais. Enligt de vänner jag har som håller på Gais så trivs han inte i föreningen och har inte fått speciellt mycket speltid den senaste tiden. Då beslutet att skicka två stycken lovande mittfältare från klubben så behöver vi nu kanske förstärka med iallafall en. Jonas Lindberg ser jag då som ett ganska intressant alternativ, ett provspel är han värd i alla fall.

Slutligen i denna något korta ryktestext så måste jag bara klargöra några saker:

Mikael Odin har inte fått förlängt kontrakt med klubben och är i detta nu iväg och tränar med ett lag av kontraktslösa spelare från hela skandinavien som ska spela en turnering i Norge snart. Jag har skrivit det innan i någon kommentar men nu är det alltså även officiellt att han inte får nytt kontrakt. Detta betyder att ingen av de tre spelare som inför säsongen blev uppflyttade till A-truppen kommer att få ett nytt kontrakt i nuläget. Det sägs visserligen att Pontus Otterstedt inte är helt borta från diskussionerna inför nästa år men jag är tveksam till om han kommer att komma tillbaka.

Jonathan Lindström däremot har skrivit på ett nytt kontrakt, det som många har skrivit om stämmer alltså, och är nu bekräftat.

Jag har fortfarande inte hört något konkret om Kocken och Patrik Elmander. Det känns väl inte just nu som att någon av de två kommer att ingå i truppen nästa år men jag tror inte att de bör räknas bort än. Jag såg exempelvis ”Kocken” i stan idag.

Allra sist måste jag bara berätta att allt jag vet skrivs inte här. Det kan finnas saker som jag väljer att inte skriva, saker som kan göra att förhandlingar försvåras m.m. Jag hoppas att ni accepterar detta, det är bara för Öis bästa.


'Lite snack kring rykten och sånt' have 54 comments

  1. 9 december, 2011 @ 07:07 Bartoli

    Vad händer med Robin Raunegger?

    Svara

    • 9 december, 2011 @ 10:40 Felix Jonsson

      Jag vet faktiskt inte, han har ju varit skadad under en längre period och är född 1992 så jag antar att han inte kommer vara kvar. Men jag har faktiskt ingen aning, det kan ju hända att han dyker upp i januari.

  2. 9 december, 2011 @ 07:43 PriMax_ÖIS

    Pelmander trodde jag var klar för Alingsås IF

    Svara

  3. 9 december, 2011 @ 08:11 Anonym

    Är det någon här som har koll på hur ekonomin ser ut?

    Svara

  4. 9 december, 2011 @ 08:14 Sektion LM

    Jag har inte följt Jonathan Lindströms karriär eller sett honom på träningarna, men av det jag har sett på matcherna i år är det en gåta att han får nytt kontrakt.

    Svara

  5. 9 december, 2011 @ 08:36 nytko

    Det är en jävla skandal att Jonte får nytt kontrakt, framförallt eftersom Otterstedt inte får det. Trots att Pontus inte är en jätte-jättebra spelare, så är han ändå redan 10 gånger bättre än vad denna Jonathan Lindström är…Suck…

    Svara

    • 9 december, 2011 @ 14:58 Magnus

      Det luktar sån jävla svågerpolitik i Öis så det är pinsamt värre! att inte ge Pontus ett nytt kontrakt är ett Håååån från klubbens sida. Hoppas verkligen att han hittar en seriös klubb där ansvariga kan mer om fotboll än Ronny och Ulf. SKANDAL!!!!!!!

    • 9 december, 2011 @ 18:33 nytko

      Tycker inte att det är SÅ fruktansvärt som du tycker att Pontus inte får nytt kontrakt. Även om jag antagligen hade gett honom ett kontrakt om jag varit ”sportchef”. Men om man dessutom sätter det i en jämförelse med att Jonte får nytt, då är det tamigfan en skandal..

  6. 9 december, 2011 @ 09:34 Jacko

    Kan man misstänka lite svågerpolitik i detta fall? Får Jonte stanna vill även Jakob stanna…..

    Sedan så är det lite taskigt att ”flagga” för att man vet mer utan att berätta mer, ge oss en hint. Handlar det om förstärkningar utifrån eller förnyade kontrakt? ;)

    Svara

    • 9 december, 2011 @ 10:14 PriMax_ÖIS

      Ja, lite nyfiken blir man. Kan du inte publicera sådana rykten under falsk signatur typ anonym..

    • 9 december, 2011 @ 10:17 Felix Jonsson

      Jag säger ingenting, men det är positiva nyheter ;) Jag hade egentligen inte velat göra såhär men det är för klubbens bästa, jag lovar.

    • 9 december, 2011 @ 10:31 Anonym

      Bra att du tänker på Öis i förstahand :)

    • 9 december, 2011 @ 12:59 Aìlton kom hem

      :D

    • 9 december, 2011 @ 13:23 Björn

      Helt rätt den som väntar på något gött väntar inte för länge.

    • 9 december, 2011 @ 15:07 JEEEFFFF!REY

      Ngn tröttnat på MFF bänken?

    • 9 december, 2011 @ 19:14 Mr X

      MFF bekräftade idag att man inte förlänger. Tror faktiskt att mannen med den gyllene vänstern är rödblå innan 2012.

  7. 9 december, 2011 @ 11:03 JP

    En gissning till Lindströms kontrakt vs Otterstedts icke-kontrakt beror på att Prytz kommer att satsa på fysiska spelare nästa år.

    Pontus är tyvärr stöpt i samma ”knatte, fnatte, tjatte” form som flera av ÖIS unga spelare de senaste åren.

    Svara

    • 9 december, 2011 @ 11:51 Anonym

      Du menar att Jonte Lindström är en spelare med starka fysiska attribut?

    • 9 december, 2011 @ 13:45 Mendel

      Messi, Iniesta och Xavi?

    • 9 december, 2011 @ 14:46 Krilliano

      Bra där..

    • 9 december, 2011 @ 17:39 Jesper

      Division ett södra;=).

    • 9 december, 2011 @ 15:05 Kalle

      Att skiva med Jonte och inte med Otterstedt är pinsamt.Han är 100 gånger bättre än låååååångsamma Jonte. Men han är lite större än 19-åriga Otterstedt som inte helt vuxit till sig än och det är väl stora spelare som gillar att Tjonga som Prytz föredrar.Tycker det är jättesynd om man inte behåller Pontus om han nu vill stanna kvar.

    • 9 december, 2011 @ 15:28 Oskar Ängermark

      Måste påpeka att Jonte verkligen inte är någon tjong-spelare som bara spelar fysiskt. Jonte är snarare en kreativ mittfältare med en bra högerfot. Återigen: Jonte är verkligen inte en tjongare!

    • 9 december, 2011 @ 15:45 Öisare

      Han är långsammare än långsammast. Ett stort jävla skämt är vad det är hur många chanser ska han få innan idioten ronny inser att han fan inte håller på elitnivå? Tycker fortfarande det är tråkigt att pontus och matte lämnar.Hört lite rykten om Pontus och andra alternativ, men att han inte är säker på vad han vill göra och avvaktar ÖIS trots att han inte är helnöjd med allt som händer i klubben..

    • 9 december, 2011 @ 16:57 Volksgesundheit

      Är han verkligen högerfotad?

    • 9 december, 2011 @ 17:35 Nya Öis

      Vet inte vad han är. Tycker nästan alltid att han fastnar med bollen mellan bena och blir sen av med den.

    • 9 december, 2011 @ 17:36 Oskar Ängermark

      Senast jag träffade honom var han det i alla fall :) Han kan förvisso ha tränat stenhårt den senaste månaden på att bli vänsterfotad :)

    • 9 december, 2011 @ 17:05 Kalle

      Det är väl klart att du inte kan skriva annat än positivt om Jonte. Du jobbar ju för Öis och sitter väl på gården och det gäller att hålla sig väl med herrarna där. Men jag kan hålla med om att Jonte inte är någon tjongare men det händer inte mycket med honom på plan sen är han nog den långsamaste i hela Öistruppen. Att han skulle vara en spelare före Otterstedt att skriva med har jag mycket svårt att förstå. Grattis Jonte till ännu en säsong som bänkvärmare. Är man snart 23 år och inte fått spela nästan något, och man vill spela fotboll fattar inte jag att man inte söker sig till en nivå där man får speltid. Är det så viktigt att ha kontrakt med just Öis och ha en deltidslön betydligt bättre än andra div.1 eller 2 klubbar än att få mycket speltid och utvecklas.

    • 9 december, 2011 @ 17:39 Oskar Ängermark

      Nej, jag skulle knappast göra mitt jobb om jag klankade ner på spelarna i klubben men jag skulle inte göra mitt jobb om jag ljög heller. Det är inte riktigt så man skapar förtroende. Jag tycker att Jonte är en väldigt duktig spelare som har en riktigt bra blick för spelet och som har potentialen att bli en bra playmaker. Jag tror att den största anledningen till att Jonte inte har tagit någon fast plats i ÖIS startelva är dels att han har åkt på ett par långtidsskador samtidigt som man inte riktigt vågat satsa på honom, och flera andra unga killar, på grund av att vi har varit i prekära situationer mer eller mindre varje år sen han kom upp från Tipselit Äldre. Jag tror och hoppas att Jonte verkligen slår ut i år och visar allt de han har inom sig.

    • 9 december, 2011 @ 18:05 Kalle

      Förklara gärna för mig hur du tror att Öis tänker när dom ger Jonte år efter år fortsatt kontrakt när han varit skadad så mycket. Och sedan inte satsa på Pontus och Matte och låta dom få mer chans än ett 1-årigt lärlingskontrakt. men blod är tjockare än vatten!!!! Det är vad jag tror. För jag tycker verkligen inte att Pontus och Matte är sämre fotbollsspelare än Jonte. Matte var riktigt bra i träningsmatcherna på försäsongen och Pontus fick betydligt mer speltid än Jonte i år. Och det måste väl ändå betyda att Roberto o Östlund valde Pontus före Jonte. Och nu står båda dessa unga talanger utan kontrakt i Öis. Det är för mig obegripligt.

    • 9 december, 2011 @ 17:42 Jesper

      Jonte är väl i grunden en central spelare, vilket Pontus inte är. Kan det vara så att man avvaktar för att se hutr man hamnar ”kvoteringsmässigt/position”?

      Att sedan påstå att Oskar inte kan vara kritisk är rent löjeväckande. Nu informerade han om Jonte, han höjde honom inte till skyarna och skrev inte ner Pontus heller.

    • 9 december, 2011 @ 19:19 Mr X

      Precis, Jonte är väl i första hand en central spelare. Verkar som att vi får in 1-2 yttrar till innan fönstret stänger. Visserligen kan en utav dessa herrar mycket väl spela till vänster… Folk som klankar ner på Jonte kan inte ha sett en enda träning, fan va baljor han hänger asså, 100% inställning i varje moment, killen kan, han måste bara få till det på matcherna!

    • 9 december, 2011 @ 15:16 Nya Öis

      Otterstedt är en snabb och teknisk spelare. Även om han inte är storväxt så kan han utnyttja sin snabbhet och teknik och utmana som vi faktiskt sett honom göra när han fått chansen. Men nu är det tjongafotboll som verkar gälla i Öis. Alla spelare ska vara stora och spela på kraft. Det är inte det ÖIS jag vill se nästa säsong.

    • 9 december, 2011 @ 15:47 JP

      Fysiska spelare är inte lika med tjongboll.

      Det innebär snarare att man orkar i 90 minuter, vinner närkamper både ute på plan och inne i straffområdet, framförallt vid hörnor och fasta situationer. Detta är en svaghet som ÖIS har haft länge.

    • 9 december, 2011 @ 18:17 sambaliran

      Så du menar att ”tunnare” spelare inte skulle orka 90 min. Där tycker jag att du har helt fel. Många av de mindre spelarna har betydligt bättre kondition än många av de fysiska,kraftiga stabbiga spelarna. Och dit hör inte Dennis Jonsson eller Santos + många andra. Alla spelartyper behövs i ett lag.

    • 9 december, 2011 @ 18:36 nytko

      Men herregud, varför börjar det snackas om att ”nu kommer det bli tjongarfotboll”?? Grundar ni det på att Jonte fick spela kvar men inte Pontus och Mattias? Isåfall ett ofantligt konstigt påstående…

    • 13 december, 2011 @ 10:18 Anonym

      då borde man verkligen ha sattsat på en spelare som mattias johannesson,

    • 13 december, 2011 @ 12:49 Magnus

      Så kan man ju se det men att satsa på Mattias som är skadad är ett osäkert kort. Trots att han är en fysisk spelare. Men det hade varit kul om vi fick se både Pontus och Mattias i Öisdräkten nästa säsong.

  8. 9 december, 2011 @ 15:38 ÖIS 1994

    Är Jeffrey påväg tillbaka? Ryktet uppstår varje år och nu har han ju inte fått förlängt i MFF. Frågan är väl om han vill gå från Europa League till Division 1. Känns förmodligen inte jättehett.

    Svara

    • 9 december, 2011 @ 18:38 nytko

      Ryktet uppstår minsann varje år, det kommer förmodligen dyka upp även när han slutat.

      ”12 januari 2015:

      Öh, det ryktas att Jeffrey skall göra comeback! Min fasters exman såg att han sa till en kompis att han skall spela i ÖIS nästa år, han ska tydligen bygga hus bredvid ÖIS-gården!”

      Men visst, några procents chans finns det väl, men…

  9. 9 december, 2011 @ 16:07 C

    Bra Felix. Du har fort lärt dig hur du skall skapa intresse och trafik för sidan (och därmed Öis!!). Well done!

    Svara

  10. 9 december, 2011 @ 17:19 Matte

    hoppas du skämtar, tror du att Jonas Lindberg går till öis??? ”han är värd ett provspel”
    Han är ju alldeles för bra för div 1 och öis, även om det skulle varit en fantastisk lösning

    Svara

    • 9 december, 2011 @ 17:40 Felix Jonsson

      Han var ju utlånad till Skövde denna säsongen så varför skulle han vara för bra för Division 1? Dessutom tycker jag att spelare alltid bör provspela för att se om de fungerar i gruppen och spelet.

    • 9 december, 2011 @ 18:34 Fredrik

      Jag vet inte vem du tror att du är men ingen är för bra för ÖIS. Punkt slut.

    • 9 december, 2011 @ 22:15 Edwin

      Tack, du hann före mig. Inte ska någon spelare få hybris

  11. 9 december, 2011 @ 18:46 Mattias

    Hur kan man klanka ner på en spelare som ni gör? Jonte har aldrig fått chansen. Dom matcherna han spelade iår gjorde han det bra. T.ex. när han rykte ifrån en spelare och blir fälld = Straff. Slog ett X antal bra djupledsbollar. Visst han är inte den snabbaste spelaren men det går att träna upp. Fotboll är mer än snabbhet. All heder åt Pontus,Matte och Mikael. Jag hade gärna sett att Pontus skulle stanna, men kan det helt enkelt bara vara så att han redan sagt nej till en fortsättning innan klubben satte sig ner med ett förslag?

    Sen är vi inte en klubb med hur mycket pengar som helst och då får man behålla spelare som kan tänka sig spela lite billigare och är bra komplement? Jonte har då enligt mig erfarenheter från dom 3 högsta serierna och i detta läget kanske den ”lilla” erfarenheten går före?

    Eller så är det bara så att Hasse P ville behålla vissa spelare och bli av med andra?

    Tror inte det har någonting med Ronnys relation med bröderna Lindström. För Ronny är mer professionell. Han är minst lika mycket ÖISare som vi som sitter här och skriver och följer matcherna. Tro fan att han vill klubbens bästa. Så jag anser att ni kan sluta med erat ”Blod är tjockare än vatten” snack

    Svara

  12. 9 december, 2011 @ 19:52 sambaliran

    Vad jag har hört så är Öis tveksamma till nytt kontrakt men vill att han kommer och tränar i januari och att klubben inte ens kommit med något förslag. I det ekonomiska läge Öis är i så borde det inte vara så svårt att ge en spelare som Pontus ett kontrakt utan att han skulle ligga på gränsen. Han är ung kille med talang och dessutom kan han väl inte vara så kostsam. Sen om Jonte,Lycen eller någon annan som jag inte tycker borde gå före spelar ingen roll. Det borde inte ens vara en tveksamhet till att skriva med Pontus,likaså tycker jag att Matte och Felix borde få chansen minst ett år till. Alla 3 är killar jag tror på och som kan utvecklas till Öis framtida spelare.

    Svara

  13. 9 december, 2011 @ 19:58 Framtidens öis

    Är det någon som vet vilka spelare som har kontrakt nästa säsong?

    Svara

    • 9 december, 2011 @ 21:30 Krille

      Jocke Hall Björkeryd, Leinar ,Sebastian,Jakob L,Jonte,Holländer.Jermejeff.Fredrik,
      Peter,Emil, Hedman, Oskar och Andeberg 14 st är klara för 2012 .Lite skillnad mot
      Hur det såg ut inför 2011

    • 9 december, 2011 @ 21:48 Framtidens öis

      14 spelare och då är väl Anderberg och Wallen skadade som det ser ut nu. Man borde väl ändå ha en trupp med 18-20 spelare minst. Vet någon hur det blir med U-21 lag eller B-lag?

  14. 9 december, 2011 @ 23:52 Anonym

    Fan vad jag blir trött på er som hela tiden klankar ner våra egna spelare om det så är under matcher eller här på forumet. Jag hoppas så in i Norden att Jonte blommar ut likt Danny gjorde i år ,när han kom in och fick spelade på rätt posion som passade han. go for it Jonte du har mitt stöd. Ni andra kan väl spy er galla i toa.

    Svara

  15. 13 december, 2011 @ 11:13 Anonym

    Värva Anklev

    Svara

  16. 15 december, 2011 @ 14:51 JD1887

    http://www.fotbolltransfers.com/site/news/14735.html

    Nico har varit och provspelat i danska andraligan!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se