En inzoomning av Robinx2

Igår utlovade jag en en utvärdering av Robin Eriksson. Nu blev det ju så att en annan Robin kom ivägen, en rödhårig och efterlängtad sådan men jag kommer tillbaka till Robin Jonssons insats senare.

Robin Eriksson då, var han något att ha?

Så sent som för två år sedan blev han utnämnd till den holländska juniorligans bästa anfallare, nu försöker han få ett kontrakt med en klubb i division 1 södra. Någonstans i den kroppen finns det en helt fantastiskt talangfull spelare, men det vill sig helt enkelt inte. I vissa situationer tycker jag mig se honom ha vissa problem med rörligheten, om det beror på nackskadan eller om han helt enkelt inte är i form vet jag inte. Det fungerar helt enkelt inte för honom. och det gör ont att se att en karriär kan få en sådan vändning igenom en olycka.

Nu låter det som att jag fullständigt dömer ut Robin Eriksson och han aldrig kommer att kunna spela fotboll igen. Ingen är gladare än mig om han dominerar resten av veckan och tar en gruvlig revansch på mig. Jag älskar historier om folk som ger sig f*n på att tysta tvivlare och om han gör det så skulle jag hoppa av glädje. Tyvärr känns det i nuläget inte som att Robin Eriksson kan få en nystart i Öis. Just nu känns han allt för otajmad och helt utan självförtroende. Det finns tyvärr inte alls den där hungern som man önskar hos en anfallare som kommer från spel i en högre liga och ska bevisa att han fortfarande håller för spel på en bra nivå. Robin Eriksson har denna veckan på sig att bevisa att motbevisa mig, för det är så länge till han får provspela enligt vad jag hört. Tyvärr tror jag inte att han kommer att motbevisa mig, tyvärr.

Om vi då går vidare till den andre Robin av två, nämligen hemvändaren Robin Jonsson. En något ringrostig Robin Jonsson som inte tränat fotboll sedan LSK tog julledigt någon gång i början av december. Det är svårt att dra några djupare slutsatser på bara en träning. Det man däremot kan säga är att det inte kändes som att Robin och Leinar hade varit ifrån varandra i många dagar. De började genast ge varandra instruktioner om vem som skulle lyfta och falla, även om de var David Leinar som styrde det hela mest så syntes det att de båda trivdes med att spela ihop igen. Skönt!

Efter att Robin Jonsson tillkommit i truppen börjar det kännas som att laget även i år kan bli riktigt stabilt bakåt. Jag skulle nog vilja påstå att Robin Jonsson är lika bra som Danny så där har vi inte tappat något utan vårat mittbackspar känns lika stabilt som förra året. Högerbackspositionen är aningen osäker då Christofer Bengtsson fortfarande inte har något kontrakt kontrakt för nästa år. Min känsla är dock att Bildsköne Bengtsson kommer att stanna kvar. Annars hade han förmodligen inte fortfarande varit med och tränat. Vissa rykten om att han är på väg tillbaka till Smålandstrakterna och Husqvarna, väldigt lösa rykten dock.

Som vänsterback återfinns en annan bildskön lirare, dock mörkhårig och göteborgare. Hannes Sahlin inledde försäsongen ganska svagt men har efter hand börjat spela upp sig och är nu uppe i den form han var under sin provspelsperiod. Om man ska jämföra Hannes med Adam Eriksson så är Hannes ett mycket farligare vapen offensivt än vad Adam Eriksson var. Defensivt skulle jag nog säga att dom är ganska jämbördiga med en liten fördel för Adam Eriksson då han är längre och bättre på huvudet. Sammantaget skulle jag nog säga att Hannes är en bättre vänsterback baserat på det jag sett, men jag väntar med en riktig bedömning tills när matcherna börjar.

En observation av de första veckornas träning är att Hans Prytz och Jonas Karén har bestämt sig för en sak. Man ska vara seriens mest passningsskickliga lag. Det övas passningar i alla dess former hela tiden, och det instrueras intensivt i övningarna. Ingenting ska lämnas åt slumpen, passningarna ska sitta! Jag bara myser när jag ser det.

Som avslutning på denna träningsrapport bjuds det på en intervju med mannen för dagen, Robin Jonsson.

Robin, tillbaka i öiströjan, hur känns det?

Det känns bara jättekul. Jag är tacksam för att få vara med och spela i öis igen som är en så klassisk och anrik förening så det känns bara jättekul.

Det blev bara ett år i Ljungskile, varför?

Jag kände med allt som hände förra året att det blev stressigt och det var ingen riktigt ordning i föreningen. Så jag ville ha lite trygghet och då dök Ljungskile upp. (jag tror att Robin tolkade denna frågan lite fel men tyvärr märkte jag inte det förrän efteråt, han tyckte att jag frågade om varför han lämnade öis. My bad.)

Det ryktades om att du hade anbud från England och lite annat men det blev ändå Öis. Hur gick det till?

Öis visade redan i december att dom var intresserade och dom had jobbat hårt för att hitta en lösning som både dom och jag är nöjd med. Och tillslut kom vi fram till en lösning så det känns bara bra.

Du har synts till lite på Gamla Ullevi under året, hur noga har du följt laget?

Ja har följt dom varenda match faktiskt, och jag har haft en bra kontakt med dom som spelar här. Peter och Danny och killarna så att jag har följt dom nästan varenda match.

Om vi blickar framåt mot säsongen, vad är dina mål med detta?

Jag vill tillföra så mycket jag kan till klubben och förhoppningsvis vara med och ta upp oss i superettan igen.

Match mot Gais här närmast, vad tror du om den matchen?

Det ska bara bli skitkul, jag är ju bra kompis med Markus Gustafsson också så att det extra roligt!

Om du ska tippa ett slutresultat i den matchen då, vad blir det?

2-1 till oss!

Vilka gör målen?

Jag och…eeh…jag vet inte vilka gubbar vi har. Johan Hedman kanske?

Det låter bra, tack så mycket!

Tack!


'En inzoomning av Robinx2' have 27 comments

  1. 18 januari, 2012 @ 08:39 Anonym

    Vad hände med Christian Hemberg kopian ?

    Svara

  2. 18 januari, 2012 @ 10:52 Benskyddet

    Skall man ha ett passningsäkert lag så förstår jag inte varför Otterstedt inte har kontrakt än. Han har verkligen visat att han har ett bra passningspel och skulle dessutom Bengtsson försvinna så tror jag mycket på Otterstedt som framtidens högerback.

    Svara

    • 18 januari, 2012 @ 11:20 Lirarnas Lag

      Benskyddet : Håller fullständigt med dig. Om vi vill vara ett spelförande lag med mycket bollinnehav i matcherna så måste vi spela med spelare som kan hålla i bollen och som är passninsskickliga. Jag anser att Otterstedt är en bättre passningsspelare är Bengan, men han måste få chansen. Känns inte helt bra när inte någon av våra två Högerbackar har kontrakt. Kontraktera och satsa på Otterstedt!

    • 18 januari, 2012 @ 11:50 Micke

      Det är nu vi har chansen att bygga ett lag för framtiden och dit hör verkligen Otterstedt. Vad väntar man på. Skriv med Otterstedt nu och inte bara ett år utan mer långsiktigt som gjort med andra unga talangfulla killar. De är ju Öis framtid. Man måste våga satsa ungt nu.

  3. 18 januari, 2012 @ 11:21 Rude Boy

    Otterstedt ska ha kontrakt!!!

    Svara

  4. 18 januari, 2012 @ 11:59 Mac

    Han ska inte ha kontrakt, det är därför han inte har det. Skulle han haft så lovar jag att han hade ett kontrakt. Sen till Robin Eriksson borde han få en chans så som han har presterat tidigare ska div 1 inte vara ett hinder han kommer från häcken en topp klubb i allsv. Tror det kan bli ett kap om man bara ger honom lite tid.

    Svara

    • 18 januari, 2012 @ 14:02 Anonymous

      Så behöver det verkligen inte vara? Kan finnas massa anledningar till varför han inte har kontrakt men bör ha ett. Bengtsson har inte heller kontrakt så han bör inte heller få något nytt kontrakt då? Så vi ska spela helt utan högerback iår? Hoppas att både Otterstedt och Bengtsson skriver på nya kontrakt, men att man i år satsar på Otterstedt..

    • 18 januari, 2012 @ 14:04 ÖIS2012

      Självklart skall Otterstedt erbjudas kontrakt. Han kanske fått men inte skrivit på?
      Oavsett om Bengtsson blir kvar eller ej så är Otterstedt en mer spelande och modern ytterback, behöver tuffa till sin defensiv och våga lite mer.
      Robin Eriksson är en helt annan sak, dels är han inte högerback, vad jag vet. Dels är det en ganska vild chansning. Om han inte lyckats bättre på senare tid än så. Det är trots allt ett tag sedan olyckan. ÖIS har inte resurser att chansa på en spelare som är så osäker, såvida han inte är näst intill gratis.

    • 18 januari, 2012 @ 14:07 Micke

      Och varför ska man få ett kontrakt bara på gamla meriter när man inte håller i dag.
      Då år Otterstedt så mycket bättre fotbollspelare och bör få ett kontrakt. Man har inte tid och råd att ge Robin Eriksson ett kontrakt i dagsläget. Man har ju ingen aning om hur han kommer att utveklas eller ej. Tycker att öis ska satsa på sina egna spelare före om de håller samma mått som de andra som är och provtränar. Och vad jag sett så har ju inte många av de som är på provspel imponerat.

    • 18 januari, 2012 @ 15:01 Anonym

      tycker inte pontus är något speciellt, har sett några träningar och han gör inget märkvärdigt, bara för han spelat i öis innan behöver man inte ge kontrakt, finns bättre spelare att hitta

  5. 18 januari, 2012 @ 15:33 Jacko

    Mycket tjôt om kontrakt hit och dit. Finns nog flera anledningar till att vissa inte erbjudits/skrivit nytt kontrakt än. Man kan i alla fall utgå från att de som är med och tränar med truppen i nuläget är aktuella för en fortsättning i ÖIS.

    Givetvis förhandlas det för fullt och de styrande som har en mer nykter inställning till ekonomin är föregående personer jobbar nog hårt för att i största mån minska ersättningarna.

    I en del fall har man säkert ”råd” att vara iskalla och avvakta och se om det dyker upp något mer intressant på marknaden innan man erbjuder nytt kontrakt. Även om tex Otterstedt ser intressant ut så står knappast elitklubbarna i kö..

    Slutligen gällande debatten Otterstedt vs Bengtsson så känns den hämtat från politikens värld. Antingen tycker man Bengtsson är urusel och Otterstedt är en supertalang eller så tycker man att Otterstedt ”inte visat något alls”.
    Personligen tycker jag att man kan skippa överdrifterna och konstatera att Bengtsson är en hyfsad back som går mycket på inställning och vilja med tekniken brister och att Otterstedt är lovande men absolut inte någon given startman i 26 omgångar än i alla fall…för mig får båda stanna om nu inte högerbacken med stort H dyker upp framöver.

    Svara

    • 18 januari, 2012 @ 15:39 BO

      Bra skrivet Jacko! Jag hoppas att båda stannar så har vi en bra uppsättning på högerbacken( vi spelar trots allt i div.1, man får inte glömma det). Vem som ska spela får helt enkelt Prytz avgöra men den som för tillfället har bäst form är den som ska spela så är det bara, spelar ingen roll om det är en framtidsman eller en med lite allsvensk rutin. Dock tycker jag Pontus bör få chansen fler gånger än han fick förra året..

    • 19 januari, 2012 @ 15:21 Tjuvnyp

      +1

  6. 18 januari, 2012 @ 15:58 Anonym

    Eftersom detta va en artikel om Robin Eriksson och Robin Jonsson så tänkte jag lägga in en kommentar om det som artikeln handlar om istället. Behöver vi verkligen Robin Eriksson? Vi har redan 4 anfallare i Johan, Emil, Alex och Oskar tror det räcker så. Och frågan är om Eriksson är så billig? Han kommer från ett kontrakt från Holland. Robin Jonsson är en bra värvning med tanke på vilken division vi spelar i.

    Svara

    • 18 januari, 2012 @ 17:43 Annonym

      Hela vår offensiv är väldigt oprövad. Våra offensiva spelare har antingen inte prövat på så här hög nivå eller så håller dem bevisligen inte på div 1 nivå utan har tidigare bara presterat i div 5. Våra offensiva ankare denna säsong är hör och häpna Tommy Lycen och Emil Karlsson. Ett absolut minimum är att få in ytterligare en spelare med spetskvalitet i något avseende, annars känns det enligt mig väldigt slätstruket.

    • 18 januari, 2012 @ 18:25 Krilliano

      Håller med dig. Offensivt ser det inte alltför spännande ut om inte någon av dom gör supersucce. Skulle gärna haft något så kallat säkert kort. En snubbe som gör sina 10 strutar varje säsong. Nicolas hade förmodligen varit perfekt.

    • 19 januari, 2012 @ 15:28 Tjuvnyp

      Allvarligt talat, Robin Eriksson må ha spelat på topp mestadels i Heerenveen.
      Men de värvade honom som ytter. Och det lär vara där han är tänkt att förstärka om det blir spel i vår tröja. Anfallarna kanske är oprövade – men de är för många för att utöka med en till. Truppen börjar bli full. Det behövs kantlirare och möjligen en ersättare vid Sebastian Johansson’s börjar samla gula kort och avstängningar…

  7. 18 januari, 2012 @ 20:09 Mac


    Nån av våra anfallare är mer rutinerade än Eriksson??? Hahah menar du allvar? Anderberg lär va skadad hela säsongen så då kommer en anfallare gå ner som ytter, Robin förtjänar en chans så är det bara

    Svara

    • 19 januari, 2012 @ 13:00 Kommittén för Statssäkerhet

      Anderberg ska INTE vara skadad mer, nu har vi bestämt det…

    • 28 januari, 2012 @ 20:33 Stefan

      Visst, vi alla här älskar Öis. Men handen på hjärtat… En dålig dag så kan vi i princip förlora mot utbynäs! Och åter till Robin Eriksson, ge honom chansen, han lär förvalta den väl!

  8. 18 januari, 2012 @ 22:48 Anonym

    Robin Jonsson är klockren och var en önskedröm att få tillbaka till Öis .
    Men sen har jag inte sett den andra spelaren i dag och jag hoppas Öis ser vad spelaren presterar idag och inte går på gamla meriter. Man är lite allergisk mot skadade spelare sen Valter kom tillbaka har han inte spelat många matcher och sen har vi Anderberg vars kropp inte verkar tåla elitfotboll. Hur står det till med Oskar?
    Ibland känns det som man inte kan plocka in för gamla killar till elitfotboll för de verkar inte tåla den höga träning som fodras för att spela högre divisioner.
    Efter dagens värvning i Oddevoll känns de vassa.
    Jonatan Berg hade kanske varit något för oss,han har inte lätt att få kontrakt,men det är inte lätt att finansiera den familjens levnadstandad.Men han är väl också mittfältare och ingen ren forward.

    Svara

    • 15 januari, 2013 @ 14:31 Anonym

      Mmh, vissa saker tog en annan vändning tyvärr och en del av skadehelvetet slog in . Berg pratas om i år också

  9. 19 januari, 2012 @ 21:07 Thiago

    Tränar Otterstedt med laget nu eller??

    Svara

    • 19 januari, 2012 @ 21:59 Felix Jonsson

      Svar: Ja.

    • 20 januari, 2012 @ 11:57 Magnus

      Är det någon som vet om han fått något kontraktsförslag? Tycker det borde vara på tiden annars.

    • 20 januari, 2012 @ 12:16 Calle

      Tror inte han hört något än. Vad väntar Öis på?

    • 20 januari, 2012 @ 16:26 Anonym

      Har han inte hört något än så hoppas jag att han redan kollar andra alternativ och att han hittar en klubb som vill satsa på honom.Men samtidigt tycker jag att det vore synd om vi skulle tappa Pontus. Jag är helt övertygad om att han skulle göra bra ifrån sig om han får Prytz förtroende. Och vad jag hört så har det gått riktigt bra för Pontus på träningarna.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se