Kort från dagens träning

Ibland försöker man för sitt liv bevara en hemlighet. Det ser ut att gå hem, men ändå inte. Robin Eriksson var en hemlighet fram tills idag då fotbolltransfers.com skulle förstöra allt, precis allt. Så nu kan jag lika gärna skriva som det är: Robin Eriksson med ett förflutet i Herenveen och BK Häcken tränar just nu med Örgryte IS. Om jag ska vara ärlig har han inte imponerat på mig under de två träningar jag sett honom in action. Det finns bra intentioner hos honom, han rör sig smart och det syns att han har ett större spel i sig än det han lyckas få ut på planen.

Till historian Robin Eriksson hör att han, efter att ha blivit utnämnd till holländska juniorligans bästa anfallare, var med om en svår bilolycka. En så svår bilolycka att läkarna var tveksamma till om han ens skulle kunna gå igen, och naturligtvis än mer tveksamma till om han skulle kunna spela fotboll igen. Mirakulöst nog lyckades han dock komma tillbaka till fotbollen och lånades förra året från Herenveen till Häcken där han inte gjorde någon större succé. Så nu befinner han sig alltså på öisgården och provtränar med Öis. Enligt Hans Prytz hade han en förkylning under förra veckan som gjorde att han inte kunde göra sig själv rättvisa. Om jag själv ska jämföra honom denna veckan och förra så måste jag ändå säga att en liten förbättring hade skett. Han såg lite kvickare ut idag jämfört med förra veckan.

Man kan se på Robin Eriksson som en föredetting som inte ens lyckades i Häcken. Ett Häcken som i stort sett kan få vilken karriär som helst att vända. Att han dessutom har varit med om en allvarlig olycka är väl ännu ett tecken på att killen inte är något att satsa på? Slocknade ungdomsproffs har vi väl sett en del som floppat?

Vad man dock inte ska glömma är att Robin Eriksson så sent som för två år sedan spelade i det svenska U18 landslaget och sågs som en mycket lovande spelare. Kanske var det så att han hade en Tommy Lycénsäsong i Häcken där han höll på att komma tillbaka från skada? Kanske är det bara så att han behöver börja om och få upp självförtroendet igen? Frågan är om öis i nuläget är en klubb som kan vända en spelares karriär? Jag vet ärligt talat inte.

Återkommer imorgon med en fullständig rapport om honom då jag sett en tredje träning med honom.

I övrigt kunde vi under dagens träning notera att Ibrahim Alushaj fortfarande tränar med laget. Om jag hört rätt så är detta hans sista provspelsvecka med laget och det gäller verkligen att han bevisar för Hans Prytz och Jonas Karlén att han ska ha en plats i truppen när serien drar igång. Om han ska ha det eller inte är svårt att avgöra bara genom att se honom på träning, men att döma av de träningar jag sett med honom så ska han ha det. Han har ett härligt driv och en riktigt bra vänsterfot både för inlägg och skott, dessutom är han en spelare som kan ”göra sin spelare” och göra det oväntade, något som saknas nu när Jakob Olsson lämnat. Att han dessutom gjorde 20 mål i division 3 förra året lovar gott. Jag står kvar vid mitt ord: Ge Pontus Otterstedt och Ibrahim Alushaj varsitt kontrakt och lägg pengarna på en mittback i Robin Jonssonklass.

Tommy Lycén fortsätter imponera under försäsongen och såg idag riktigt pigg ut. När man bedömer Tommy Lycéns förra säsong måste man ha i åtanke att han kom till öis som en stjärna efter nästan ett års skadefrånvaro.Förhoppningsvis kan en försäsong med friska ben göra susen och att Tommy kliver fram som den spelare vi alla hoppades på skulle komma till oss i somras. Jag drar inga slutsatser än, men jag har en krypande känsla om att det kan bli ett bra år för den hårfagre yttern från Rångedala.

David Björkeryd har nu tränat för fullt i två hela veckor utan något skadeuppehåll vilket måste vara någon form toppnotering för honom. Snälla gud, Allah, Vishnu, Shiva, Rune Börjesson, Clarence Clemons eller vem det nu är som drar i trådarna däruppe, kan du inte i alla fall försöka hålla David Björkeryd skadefri denna säsongen. Den otroliga talang som finns i den kroppen är alldeles för stor för att världen inte ska få se den oftare.

Robert Vilaham deltog inte i dagens träning och kanske har vi sett det sista av honom? Det kan låta hårt men det känns faktiskt ett helt rätt beslut att avsluta provspelet, han kändes helt enkelt inte tillräckligt bra.

Det var allt för denna gången, på återseende imorgon!


'Kort från dagens träning' have 20 comments

  1. 17 januari, 2012 @ 07:35 Johan G

    Vad har Fotbollstransfers förstört? När jag läser artikeln får jag intrycket att man snappat upp ett rykte och sedan kontaktat Prytz som utan omsvep bekräftat situationen. Hade det funnits något riktigt att förstöra hade nog inte Prytz bekräftat att Robin var med och tränade.

    Se det som ett tecken på att det är fullständigt meningslöst att försöka hemlighålla vilka spelare som tränar med ÖIS. ÖIS-gården är inte direkt Area 51 och har någon det minsta intresset av att veta vilka som är med och tränar så är det enkelt att kolla själv och jag ställer mig högst tveksam till om ett namn i en blogg gör varken från eller till för utgången.

    Svara

    • 17 januari, 2012 @ 14:12 Felix Jonsson

      Det jag skrev om fotbolltransfers är väl mest på skoj. Det är inte så att jag gråter för att dom avslöjade det.

      Visst, det är inga problem för folk som vill veta vilka som provtränar med Öis att ta reda på det. Anledningen till att jag inte alltid skriver ut vilka som tränar med Öis är för att folk i klubben har bett mig att vara försiktig med att skriva namn på de som provtränar med laget. Och jag ser ingen anledning att skriva ut namnen bara för sakens skull om konsekvensen kan vara att Öis kan skadas av det. Då väntar jag hellre med att skriva om spelaren tills han är klar för klubben. Så resonerar jag.

      Vill andra klubbar ha reda på vilka som tränar med öis får dom själva ta reda på det. Jag behöver inte berätta det för dem.

    • 17 januari, 2012 @ 16:16 Rille

      Du resonerar helt rätt Felix, Sambadefensiv skall absolut inte förstöra eller försvåra något för Sällskapet!

  2. 17 januari, 2012 @ 07:52 PriMax_ÖIS

    ”Snälla gud, Allah, Vishnu, Shiva, Rune Börjesson, Clarence Clemons eller vem det nu är som drar i trådarna däruppe” haha, klockrent.
    Känns det inte som att vi nästa år kan få ett väldigt långhårigt lag? Robin Eriksson, Björkeryd, Karlsson, Sahlin, Lycén, Lindströmarna.. e det modernt med långt hår eller är öisare ett långhårigt folkslag? Även i denna aspekt var det fel av Ervik att lämna ;)

    Svara

    • 17 januari, 2012 @ 09:20 Rude Boy

      Jag tror spelarna förbereder sig på Pavels återkomst.

    • 17 januari, 2012 @ 09:31 Jacko

      …och Prytzans comeback i ”nygammal” frisyr.

    • 17 januari, 2012 @ 16:51 John Lindblad

      +1

  3. 17 januari, 2012 @ 12:34 Göran, Sthlm

    http://www.fotbolltransfers.com/site/news/15810.html
    En intressant mittback som enligt artikeln ÖIS möjligen är intresserade av. En del tyder på att Robin J. kanske är andravalet bakom honom?

    Svara

    • 17 januari, 2012 @ 13:52 M5

      Hade varit en kanon värvning

    • 17 januari, 2012 @ 13:59 Göran, Sthlm

      Vad som förvånar lite i artikeln är att det verkar vara så att div 1-klubben erbjuder bättre lön än vad Ljungskile gör? Skulle Quiding eller ÖIS kunna betala bättre än LSK?
      -”Även om det ser ut som att Petter Björlund går vidare i sin karriär utesluter han inte helt en fortsättning i Utsiktens BK. Däremot finns en lokalkonkurrent i samma serie som visar seriöst intresse.

      – Detta är konstigt nog det som lockar mig mest tillsammans med LSK. Det känns skönt att bara pendla tio minuter till denna förening jämfört med 50 till LSK. Ekonomiskt är det lite bättre i division 1-klubben men Superettan är ändå Superettan, säger han.

      Om det handlar om Qviding FIF eller Örgryte IS vill han inte avslöja.”

    • 17 januari, 2012 @ 14:03 Felix Jonsson

      LSKs ekonomi är helt bedrövlig i nuläget så jag tror att det är möjligt för öis att erbjuda ett kontrakt som är värt mer än vad LSK kan. Eller så syftar han på att Division 1 klubben är en stabilare klubb ekonomiskt.

    • 17 januari, 2012 @ 14:27 JD1887

      Robin Jonsson e klar!!

    • 17 januari, 2012 @ 14:50 Jacko

      Underbart!! =)
      Välkommen hem Robin!

    • 17 januari, 2012 @ 14:33 timberhochmandie

      Eller inte..? :-)

    • 17 januari, 2012 @ 15:20 Göran, Sthlm

      Ska bli intressant att se var Björlund hamnar. Eftersom två mittbackar lämnat kanske två tas in?

  4. 17 januari, 2012 @ 14:30 M5

    Träfoten är tillbaka!!!!!. Hoppas han håller i år

    Svara

    • 17 januari, 2012 @ 15:40 Bartoli

      Med Valter och Robin som mittbackspar får vi låta några andra spelare stå för uppspelen, den saken är klar… :)

    • 17 januari, 2012 @ 16:12 M5

      HAHA!!!

      Blir nog bra detta!!!

    • 17 januari, 2012 @ 16:19 steffe_öis

      har Valter skrivit på än för i år, har inte sett detta?

    • 17 januari, 2012 @ 20:53 Anonym

      Hoppas verkligen inte att man ger Valter ett år till nu när Robin kommit tillbaka,då är det bättre att ge Felix och Pontus kontrakt. Felix som mittback och Pontus som högerback/yttermittfältare.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se