Inför en vacker strid.

I morgon klockan 13.00 gäller det.

Det är då som väntan återigen kommer lite närmare sitt slut. Första träningsmatchen för säsongen, mot inga mindre än Gais. Mot Markus Gustavsson. Mot Jakob Olsson. Det räcker så.

Tydligen har det gått 105 dagar sedan laget senast spelade match och det borde med all sannolikhet synas på planen imorgon. Vad laget har gjort i veckan vet jag inte då jag inte hunnit besöka så många träningar men under dagens träning tränades det på som det gjorts under större delen av januari, ingen speciell ”dagen-innan-match-träning”. Snarare tvärtom då man inte alls tog det lugnt utan istället hade lagt in en del styrketräning under passet, även om denna styrketräning inte såg så hård ut.

Om man ska försöka tolka Hans Prytz ord så kommer spelet att prioriteras under matchen imorgon och som han uttryckte det då så kommer man att ”se det som träning”. När Hans Prytz säger att man kommer att se det hela som en träning så syftar han nog er på att han vill att spelarna vågar spela som på träning och inte på något sätt att man kommer att ta lätt på uppgiften, det hoppas jag i varje fall inte. Jag vill nämligen inte se att någon spelare lägger ett endaste litet finger emellan, eller så mycket som tänker tanken att backa undan i en duell. När jag ställer mig på plats på östra stå imorgon vill jag se elva krigare, elva vackert spelande krigare med brinnande ögon.

Den här säsongen ska en serie vinnas och därmed behöver man redan nu skapa en vinnarmentalitet och en känsla av att man är oslagbara. En sådan känsla skapas till viss del på träningarna men framförallt skapas den igenom att spela matcher. Om allas förhoppningar om att Öis ska vara ett lag som totalt dominerar denna serien ska slå in så måste varje match spelas på liv och död, med start redan nu.

Att inleda mot Gais är genialt planerat. För spelarna att inleda med en så pass stor match med ett sådan inramning som det förhoppningsvis blir är perfekt. Lika bra att starta ordentligt! För nyförvärven att direkt se vad det innebär att representera den vackraste av klubbar är perfekt. Förhoppningsvis kan ett kokande Valhalla IP ge truppen en ordentlig boost som sedan skapar en positiv känsla över resten av försäsongen.

Nog pratat om vad som komma skall! Vad hände på träningen idag?

Som jag skrev i inledningen så var  det inte på något sätt en sedvanlig ”dagen-innan-match-träning” och därmed är det svårt att dra några direkta slutsatser av det som utspelade sig på den stelfrusna plastmattan. Just det faktum att planen inte var i det bästa av skick gjorde också det sitt. Några besked fick vi dock. Det kanske gladaste är att Sebastian Johansson är tillbaka på planen efter att ha tränat rehabträning efter sin tåoperation. Han såg av förklarliga skäl lite ringrotig ut och men är ändå med i truppen i morgon. Min gissning är dock att det blir ganska sparsamt med speltid.

Ett dystert besked däremot är att Tommy ”försäsongskungen” Lycén inte kommer till spel mot sin gamla klubb. Anledningen till detta är inget jag har koll på men han var i alla fall inte på planen under träningen idag och står inte heller med i matchtruppen. Riktigt trist då Tommys insatser under försäsongen lovat riktigt gott och det råder en brist på yttermittfältare. Även Jonathan Lindström saknades på planen idag, men till skillnad mot Tommy så syntes han inte till kring planen heller. Anledningen till detta är även den okänd.

När truppen redan kändes tunn och två spelare saknades på planen så gick till råga på allt även Pontus Otterstedt och skadade sig under tvåmålsspelets sista minuter. Det såg oerhört allvarligt ut när Pontus låg och vred sig i smärtor som såg ut att sitta i knäet eller i baklåret och sedan fick ledas ut av Jonas Karlén och Valter. Det sista jag såg av Pontus innan jag lämnade öisgården var när han låg på en massagebänk inne i sjukgymnasten Erik Nexborns rum bredvid spelarnas omklädningsrum och inte såg allt för bekväm ut. Då hade jag direkt kunnat säga att något hade gått sönder i Otterstedts kropp och tillochmed sätta pengar på det, men på något mirakulöst sätt så var det tydligen ingen fara och han är nu med i matchtruppen. Skönt.

Ett tag kom känslan tillbaka till mig att, ”bara detta inte blir en försäsong som förra året och året innan det och året innan det”. Skadefyllda försäsonger har varit lika nära förknippat med Öis som Adam Sandler är med pajiga amerikanska komedier. Men detta var säsongen trenden skulle brytas, och det har det känts som att den är på väg att göra också. Hittills har försäsongen 2012 varit prickfri. Det har visserligen bara gått en månad av året men de enda skadorna som är av lite allvarligare art är Oskar Walléns ryggskada som han snart är helt återställd ifrån och Markus Anderbergs stressfraktursliknade skada i benet. Dessa två skador är de i stort sett enda långtidsskadorna som har funnits i truppen sedan serien slutade förra året. Förhoppningsvis kan försäsongen fortsätta som den har startat, för då har man absolut inget att skylla på när serien drar igång.

Men imorgon är det dessa spelare som ska göra det:

1. Peter Abrahamsson
12. Fredrik Andersson
2. Christofer Bengtsson
3. Joakim Hall
5. David Björkeryd
6. Hannes Sahlin
7. Jakob Lindström
13. Johan Hedman
14. Emil Karlsson
16. Pontus Otterstedt
17. Robin Jonsson
20. Filip Holländer
22. Felix Sehlström
24. Sebastian Johansson
27. Alexander Jeremejeff
44. David Leinar

Om jag ska gissa en startelva så måste jag ju ändra mig lite gentemot den jag gissade i veckan. Då lyder den som följer:

Peter Abrahamsson

Christoffer Bengtsson  David Leinar  Robin Jonsson  Hannes Sahlin

Pontus Otterstedt  Jakob Lindström  Filip Holländer  David Björkeryd

Alexander Jeremejeff  Johan Hedman

Detta kan vara helt fel, eller helt rätt. Att jag gissar på att Jeremejeff kommer starta på topp grundar sig dels på att Prytz gissade honom som målskytt  i intervjun tidigare i veckan men även på att han har sett giftig ut på träningarna och verkar ha imponerat på den gode Hans. Som jag tidigare skrivit så tror jag mycket på Jeremejeff som mycket väl kan bli årets överraskning. På innermittfältet är det väldigt svårt att sia i vem som kommer att starta bredvid Jakob Lindström då jag inte tror att Sebastian Johansson spelar från start med tanke på att han nyss kommit tillbaka från sin rehab. Istället tror jag att Filip Holländer får chansen att stångas på innermittfältet tillsammans med Lindström den yngre. Det kan låta lite tunt, men kom igen, överraska oss!

Som högermittfältare skulle jag tro att Pontus Otterstedt tar platsen då Tommy Lycén inte är med i truppen. Förutsatt att Pontus är återställd från smällen han fick under träningen, men det utgår jag ifrån då han är med i truppen.

Alla till Valhalla!

Eller vad tycker Hannes Sahlin?

Sista träningen inför första matchen för året är slut, hur kändes det på träningen?

Det var kallt. Men det kändes bra ändå, vi hade bra kvalité idag så det är kul att det drar igång imorgon i alla fall.

Hur känns det som helhet då, du har varit här i en månad nu, hur är dina första intryck av klubben?

Bra, absolut, det är ju jäkligt proffsigt om man jämför med där jag var innan då. Det är skönt att komma till en hemvist varje dag istället för Valhalla då där vi var med Qviding. Det var ju liksom jäkligt tråkigt där, vi hade ju liksom inget klubbhus och sånt utan man gick bara in till omklädningsrummen. Men jag trivs riktigt bra här det är sköna gubbar…Tommy Lycén: Jävligt snygga lagkamrater! Hannes Sahlin: Precis, snygga lagkamrater! haha

Det ryktas att du är öisare sen barnsben, stämmer det?

Ja de gör de! Så det är gött att få komma hit någon gång i livet. För mig är det rätt stort asså, att få spela för Öis oavsett serie. Så jag är jäkligt glad över att få vara här faktiskt.

Inför imorgon då, vad har du för känslor om du tänker på Gais?

Det är ett bra lag liksom dom har säkert Ijeh och Wanderson och dom med. Men jag brukar spela bättre mot bättre lag, då höjer man sig alltid en nivå. Man blir ju taggad, det är ju mycket roligare att möta Gais än att möta typ Torslanda. Men jag tror att vi kommer att göra en bra match och säkert få med oss ett fint resultat.

Startar du imorgon?

Jag har ingen aning faktiskt, eeh nej jag vet faktiskt inte. Men det blir väl en halvlek iallafall det tror jag.

Hur slutar matchen då? Om du får tippa.

3-2 till oss.

Vilka gör målen då?

Emil slaskar nog in ett, det tror jag. Sen gör…Johan Hedman: Hedman! Hannes Sahlin: Johan gör väl ett och sedan gör jag ett också faktiskt. (Jakob Lindström går förbi och tittar på Hannes och skrattar)

Tack så mycket!

Tack själv!


'Inför en vacker strid.' have 9 comments

  1. 4 februari, 2012 @ 08:29 Anonym

    gött med match igen!
    riktigt spännande.
    men varför bara 3 utespelare på bänken? och sebastian och otterstedt kanske inte helt 100%.

    Svara

  2. 4 februari, 2012 @ 09:38 Fredrik

    Bra införtext Felix! Jag antar att Hans Prytz fyller upp truppen med tipselit-spelare idag, man kan ju inte komma till match med tre avbytare i den första träningsmatchen för året. Enligt Axén skall gais gå runt på hela truppen. Det känns som att skaderisken är överhängande om man spelar gamlingarna 90 minuter i -10, säsongens första match.

    Med tanke på att gais har ett på pappret väldigt mycket bättre lag och redan har kommit in i matchtempo borde vi inte ha en chans. Förhoppningsvis kan vi kriga oss till poäng idag på ren och skär vilja.

    Svara

  3. 4 februari, 2012 @ 10:10 Thiago

    Underbar intervju. De e så gött att få både de sportsliga detaljerna och det goa snacket hos gubbarna. Hoppas det kan bli skräll i dagens match också så kan man somna lugnt ikväll!!

    Svara

  4. 4 februari, 2012 @ 16:36 Anonym

    Bara en reflektion… Har alltid hatat svaren på frågan om hur spelare x tror att matchen skall sluta. Som i denna artikel. 3-2 till öis favör wtf tycker ärligt talat bara sådana svar tyder på en oproffsig attityd. Kanske bättre att vara realist speciellt mtp att det är bristen på självinsikt som gör att klubben befinner sig i nuvarande situation.

    Svara

    • 4 februari, 2012 @ 18:14 Felix Jonsson

      Hade du blivit gladare om han hade gissat att det skulle bli 1-0 i röven?

    • 4 februari, 2012 @ 18:34 Anonym

      Vad jag menar är att det alltid låter så obv att vi skall vinna mot lag x osv. Har att absolut inget emot vinnarskallar som gör allt för ett bra resultat, och en bra attityd är verkligen guld värd, men ibland känns det lite oseriöst, ungefär dom att ”klart vi slår lag x” eftersom det verkar vara vad folk vill höra oavsett om vi möter grunden bois eller real madrid.

    • 4 februari, 2012 @ 20:14 Edwin

      Om en spelare går in med attytiden att de ska förlora en match, vad är då meningen med att de spelar matchen? Som du säger spelar ingen roll om vi möter Grunden BoIS eller Real Madrid, ÖIS och dess spelare ska gå in med vinst i åtanke inget annat. Annars kan de lika gärna lägga sig ner och dö..

    • 4 februari, 2012 @ 21:35 Anonym

      Ok så man kan inte vara realist och samtidigt gå in i en match med vinnarinstinkt?

    • 4 februari, 2012 @ 21:39 Edwin

      Nej precis


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se