It Was The Best of Times It Was The Worst of Times

It was the age of wisdom, it was the age of foolishness.

Hej.

Remember me? Sambadefensivs random rambler.

Jag har varit borta från det sambadefensivska rampljuset ett bra tag. Detta av lite olika orsaker av vilka den främsta är nåt så simpelt som tidsbrist.

Men en annan viktig orsak är att jag förra våren tröttnade lite på allt vad fotboll heter, något som uppstod efter orgien El Clasicos där Real Madrid och Barcelona tävlade i vem som kunde framstå som minst sympatisk. Båda vann. Eller förlorade om man så vill. Och snälla låt oss undvika eventuella diskussioner kring vem som är värst, vem som förstör för vem. I mina ögon var det två stora högar skit som gjorde allt i sin förmåga för att låta sin stank besudla fotbollen som fenomen så mycket som man bara kunde. Spelare som di Maria och Busquets som dyker oftare än Anna Lindberg för att sedan ligga och kvida som om de blivit skjutna i en kvart efteråt. Spelare som efter varje domslut bildar bisvärm runt domaren. Spelare och tränare som beter sig som treåringar med missbruksproblem i media samtidigt som de lyckas vara oerhört tråkiga som karaktärer betraktat vilket nästan är begåvat gjort. Som över hela linjen i det närmaste framstår som större skitstövlar än Dominique Strauss-Kahn.

En allmän avsaknad av respekt för varandra, för supportrarna, för sporten.

Jag vet att jag låter som en gammal trött gubbe och så kanske det är, 31 kanske är det nya 81. Men låt så vara och om ni har nåt problem med det får jag säga som Larry Merchant.

I vilket fall så blev min kärlek till sporten lite naggad i kanten. För många miljonärer som jagar boll på gräset. För många miljardärer som bossar runt i styrelserummen. För ointressant rent sportsligt på planen. Inte bara det att gapet mellan topplagen och botten blivit alltför stort, det är ju trots allt något som tack vare den ekonomiska krisen börjat luckras upp lite, åtminstone utanför La Liga. De alltför stora skillnaderna finns dock kvar överallt. De senaste årens bedömningsnivå har dessutom gjort det svårare för ett sämre lag att utmana ett bättre i enstaka matcher, det är åtminstone så det känns. När varje beröring leder till frispark, varje feltajmad glidtackling leder till ett gult kort, blir det svårt att spela tufft utan att åka på straffar och frisparkar och då är det svårt att försvara sig mot lag med överlägset spelarmaterial.

Tanken är ju fin, de skickliga spelarna ska få utrymme, det ska bli roligare fotboll och inom UEFA och FIFA jublar man åt de hårdare bedömningarna. Jag gillar själv teknisk, offensiv fotboll, jag gillar lag som försöker spela fotboll, spelare som utmanar och slår sin gubbe en mot en. Men jag vill inte se Harlem Globetrotters On Grass (vilket de förmodligen var en stor del av tiden btw…). Om bedömningsnivån är för anal såsom den varit i CL, VM och EM de senaste åren försvinner en hel del av dynamiken(i de enskilda ligorna skiljer det sig för mycket för att kunna generalisera). Jag vill att det ska vara det onda mot det goda på planen, det får inte bli så att de enda viktiga egenskaperna för en fotbollsspelare är teknik och passningsspel, det måste få vara mer mångfacetterat än så.

Ska det här handla någonting om ÖIS?

Kanske ni frågar er. Vi befinner ju oss inte riktigt på samma nivå som de stora elefanterna. Inte på samma nivå som de små elefanterna heller. De i Indien. Tveksamt om vi ens hör till flodhästarna längre. Bältdjur kanske. Jag hoppar vilt mellan kontinenterna här som ni märker.

Inledningen var bara en liten utläggning om varför min passion för fotbollen fick sig en törn förra året. Men om kärleken till fotbollen grånade lite så har kärleken till ÖIS aldrig varit försvagad. Den är intakt trots klubben inte alltid vårdar förhållandet speciellt väl. Däremot påverkade min besvikelse på fotbollen i stort lusten att skriva på Sambadefensiv negativt.

Men nu skriver jag igen. Fotbollen har lyckats locka tillbaka mig i sin varma famn fylld av perfekta glidtacklingar, eleganta framspelningar och magnifika mål. Det börjar med ett sms på fyllan och så ligger man där och myser tillsammans igen. Jag irriterar mig fortfarande på dess baksidor och tror att makten inom sporten behöver ändra inställning om man vill fortsätta hålla passionen hos supportrarna uppe, men jag har insett att jag själv aldrig kommer kunna hålla mig borta. Jag är för svag. Fotbollen för förförisk.

Så. ÖIS.

Det är ju därför vi är här.

Ny säsong. Ny säsong i division ett. Trots att vi under andra halvan av förra året var seriens bästa lag så år vi fortsätta slicka såren i svensk elitfotbolls ruffiga gränd. Eller ruffiga? Charmiga. Karaktärsdanande.

Fylld av möjligheter att bygga nåt från början. En ny kärna. Som kan ta klubben framåt, uppåt. Allsvenskan.

Dream bitches. Dream!

Det finns någonting vackert att ligga där vi ligger, där det enda man har är drömmar. Även om det är för jävla frustrerande också.

Tyvärr känns det som om det sedan förra året nya styret inte riktigt har samma vision framför ögonen. Fjolåret blev allt lite hoprafsat i all hast så det kan man inte säga så mycket om. På slutet fick man ju faktiskt ordning på grejerna rätt bra och med lite flyt hade vi kunnat lira i Superettan i år, men det kanske bara är nyttigt med ett år till, frågan är om vi varit redo ännu. Nu får vi en säsong till att odla en vinnarkultur, att låta spelare växa, att bygga grunden.

Det som känns lite synd är att man inte riktigt bygger vidare på förra årets avslutning. Att Jakobo skulle försvinna var väntat, att han gick till GAIS är trist, men jag tror ärligt talat inte att han hade så mycket alternativ på den nivån och då är det svårt karriärmässigt att tacka nej, det kan jag köpa även om det svider som fan och accentuerar mycket av det som är fult i fotbollen, men så länge vi ligger två serier under så kommer risken att tappa spelare till det grönsvarta hål av bedrövelse som är GAIS vara överhängande. Ser det dock inte som helt omöjligt att vi spelar i samma serie nästa år. Man kan ju alltid hoppas.

Förlusterna av Danny och Nico känns dock lite onödiga. Det borde inte varit omöjligt att presentera ett upplägg för Danny som är mer intressant än det Falkenberg har att erbjuda, vi bör ha bättre förutsättningar att nå allsvenskan på lite sikt, men visst, vi kanske spelar i en helt annan liga ekonomiskt och det är väl ok, vill absolut inte hamna i skuldträsket igen. Nico har sina brister, men är relativt ung och gjorde en hel del nytta förra året, läget är väl samma där som med Danny att om vi spelar i olika ekonomiska världar så är det inte mycket att göra åt. Men känslan var att man släppte iväg killarna lite lättvindigt, två spelare som hade kunnat vara del av den framtida kärnan, som kanske inte nödvändigtvis är startspelare i allsvenskan 2015 men som är en central del av truppen. Jag kan dock ha fel, det kanske inte ens fanns på kartan att hålla kvar dem.

Det är också lite synd att vi ännu än gång byter tränare, speciellt när Roberto fick så bra ordning på laget mot slutet. Men om det inte gick ihop med det civila så är det inte mycket att göra åt. Hans Prytz är ett lite oskrivet kort, det har väl sipprat fram ganska varierande recensioner men svårt att säga vem man ska lyssna på, förhoppningsvis kan han bli kvar ett tag så vi slipper dessa ständiga tränarbyten.

Min insyn i klubben är sämre än någonsin så jag vet inte om det finns en tydlig idé var klubben är på väg, hur man vill nå högsta serien och hur man vill göra för att bygga något som är så pass substantiellt att vi kan hålla oss kvar där. Om det finns någon sådan långsiktig tanke så har den kommunicerats dåligt och heller inte riktigt synts i hur man bygger truppen. Missförstå mig rätt nu, jag gillar nyförvärven. Hannes Sahlin är en stabil värvning som vi vet håller på den här nivån och nästa. Robin har jag alltid gillat och vi vet vad vi får. Emil ”Jocke the Sequel” Karlsson kan nog bli en publikfavorit, har visat att han kan göra mål i söderettan och kan troligen göra en del nytta om vi går upp också. Johan Hedman är en chansning som kan bli vad som helst, men jag tycker han är spännande och med tanke på hur bra han skriver så är han värd att satsa på bara för det. Tror för övrigt att jag kan ha mött honom på plan, vet att jag har spelat mot Rotebro vid ett par tillfällen och namnet är bekant, har dock inget minne av honom som fotbollsspelare och känner inte igen honom till utseendet. Men bara att jag minns namnet brukar betyda att han gjort någon slags avtryck. Det kan dock betyda allt från ett hattrick till att han har slagits eller varit ett arsle på planen så det är såklart svårt att dra några slutsatser om hur han kommer lyckas i sin nya rödblå mundering utifrån det.

Det jag saknar är känslan av att man bygger en trupp som på ett par säsonger kan utmana om topp tre i superettan. Fast jag kanske underskattar klassen hos ovanstående fyra. Jag har ju egentligen lite för dålig koll på Emil och Johan för att uttala mig om deras maximala potential. Men är det nåt jag saknar i truppen är det en riktig offensiv talang nu när Jakobo försvann. Nån som redan är bra i division ett men som har explosivitet, skicklighet och offensiv effektivitet för att ha potentialen att om några år vara en toppspelare i allsvenskan. Visst det är svårt för att inte säga hopplöst att hitta såna spelare när man spelar där vi gör och har den ekonomi vi har. Men fan vad jag saknar Joakim Olausson. Han hade fyllt den rollen perfekt i år.

Om man ska titta på truppen från ett strikt inför säsongen perspektiv så saknar jag, förutom en riktig offensiv talang som kan bryta mönster, bredd på centrala fältet och en pålitlig målskytt.

Bakom Seb och Lillström så känns det lite tunt med Jonte som har haft svårt att imponera och Holländer som är helt oerfaren. Och man tycker ju att vi borde lärt från förra året vikten av att ha lite rutin bland forwards, om inte annat för att avlasta ungtupparna. Emil är väl nästan mest meriterad med 9 mål i söderettan förra året och är väl den ende bland forwards som är ett någorlunda säkert kort, Hedman är som sagt en ren chansning, Oskar har visat att han funkar som tredje-fjärde forward i den här serien men har ännu inte visat tillräcklig jämnhet för att vara ett tryggt alternativ att luta sig mot när det blåser, Alexander får nog nöja sig med kvartsinhopp åtminstone under första halvan av serien, Anderberg om skadefri, vilket känns osannolikt, ser jag som ytter. Det kan mycket väl räcka med Emil, Johan och Oskar, samt Alexander som back up och Anderberg som nödlösning, men jag skulle känna mig mycket tryggare med en lite mer rutinerad pjäs för att avlasta. Vill inte hamna i samma läge som förra året där vi måste värva under sommaren för att få alla pusselbitar på plats.

Så finge jag drömma skulle en innermittfältare runt 21-22 med hyggligt med rutin från div 1-2 samt en lite äldre forward som är säker runt 10-15 mål sitta väldigt bra.

Och så Jocke Olausson på lån från Atalanta.

Jag sa ju drömma.

Mittförsvaret känns kanske också lite tunt, men Sahlin kan ju kliva in centralt och nån gång måste vi väl lita på Sehlström, om han nu kan hålla sig frisk.

Mest troligt är väl truppen satt, kanske kanske att det plockas in en mittfältare till. Känns lite märkligt att vi är så tunna där. Speciellt med tanke på frekvensen gula kort Seb brukar visa upp. Men risken är nog att man tänker att Robin eller Valter kan vikariera.

Dessutom är det väl så att man tjatar och tjatar om att ge de unga spelarna chansen, när man sen är i läget att de kommer få chansen blir man orolig för att det blir för tunt. Aldrig är man nöjd.

Ok. Det här får räcka. Hade egentligen tänkt skriva mer om ledningen men det stack iväg åt ett annat håll, får bli nästa text, förhoppningsvis dröjer det inte ett år den här gången. Några högfrekventa uppdateringar ska ni dock inte räkna med från min sida, försvinner till staterna om några veckor så jag kommer ha ännu svårare att följa laget, åtminstone de närmaste månaderna, men det kanske blir lite lösa funderingar från andra sidan pölen vad det lider. Insynen i klubben och matchreferaten får dock andra stå för. Så även vad avser dagens begivenheter i Falkenberg.

Två frostiga försäsongsmatcher avklarade. Bara resten kvar. Se upp Superettan. Se upp Allsvenskan. Nu jävlar kommer ÖIS!


'It Was The Best of Times It Was The Worst of Times' have 32 comments

 1. 11 februari, 2012 @ 18:31 PriMax_ÖIS

  Håller med om det mesta, dock tycker jag att truppen är en ganska bra blandning. Fast ingen säger ju nej till bredare trupp (om ekonomin tillåter).

  Ja, nu jävlar kommer ÖIS!!

  Svara

  • 11 februari, 2012 @ 18:32 PriMax_ÖIS

   Välkommen tillbaka förresten!

 2. 11 februari, 2012 @ 18:50 A

  Av alla krönikor jag läst på Sambadefensiv måste det här vara det klart sämsta jag läst. Det är troligtvis första och sista gången jag inte ens orkar med att läsa sista stycket i en krönika här på Sambadefensiv. Om Vergilius fortsätter pumpa på med liknande inlägg kan han lika gärna hålla sig borta lika länge till eller längre.

  Varför går jag till så här hårt angrepp kan man fråga sig:

  1, För det första, ungefär en fjärdedel av krönikan har inte ens med ÖIS att göra. Vill jag läsa om La liga eller champions league, vilket för övrigt är ointressant om ni frågar mig, då vänder jag mig till ett annat ställe och inte Sambadefensiv. Vill jag läsa om fiske besöker jag säkerligen ett fiskeforum. Det är givetvis inget fel att förklara varför man hållt sig borta ifrån ÖIS men snälla. Håll det kort, för här inne vill jag bara läsa om ÖIS och inget annat. Det har varit Sambadefensivs signum och låt så förbli.

  2, Vidare skriver Vergilius följande. ”Det som känns lite synd är att man inte riktigt bygger vidare på förra årets avslutning.” I samma stycke syftar han på att man inte kan behålla spelarna och alltså inte bygger vidare på föregående år. Man kan undra vad Vergilus menar? Om Vergilius skulle ha ngn som helst koll hade han fattat att fobollsklubbar idag måste sälja spelare för att gå runt. I vårt fall, med Jakob och Nico fick vi inga pengar. Å andra sidan, vet Vergilus överhvudtaget hur mkt killarna ifråga krävde i lön för fortsatt spel i klubben. Ta reda på fakta innan du skriver att klubben inte bygger vidare på….

  3, Vergilus skriver också att årets styrelse inte har samma vision som tidigare styrelse. Tacka tusan för det med tanke på att klubben bara för ett år sedan var nära att sluta existera. Men vem vet, är det det Vergilus vill? Han verkar ju ändå bry sig mer om de utländska klubbarna? Dagens styrelse är av uppfattningen att vi ska skynda långsamt, vilket i alla fall jag ser som ett sundhetstecken. För mig finns ingen som helst brådska. Givetvis ser jag helst att vi spelar i den högsta serien men inte på bekostnad av konkurs eller att vi blir ett jojo lag som åker ner och upp i seriesystemen.

  4, Beträffande Roberto tror jag det var många som var lite besvikna när beskedet kom. Nu med facit i hand och hur harmonin verkar vara i truppen tror jag tonläget har vänt. Av det jag hört verkar flertalet supportrar väldigt nöjda med Prytz. Beträffande de varierande recentionerna om Prytz är du Vergilus väldigt välkommen att presentera det negativa du hört om Prytz nyligen. Dåtid struntar jag fullständigt i, jag lever för nuet och för framtiden.

  5, Med tanke på altt negativt du har att skriva om mittfältet och försvaret verkar du inte ha ngn som helst framtidstro överhvudtaget. Mitt tips till dig måste bli att börja kolla lite på matcnherna och se var det leder. Återkom gärna om vi förlorat samtliga träningsmatcher och förlorat med minst 2 mål i varje match.

  Jag skulle kunna fortsätta med flera punkter men just nu är jag för irriterad på krönikan för att orka skriva ngt. Vidare tror jag inte det löser några som helst problem ändå. Det känns ändå skönt att få skriva av sig lite. Och med facit i hand så har jag inte saknat dig det minsta Vergilius. Däremot skulel jag inte ha ngt som helst emot om Martin Johansson kom med en gästkrönika!

  Vill dessutom passa på att ge Jesper ”på räcket” en stor eloge. Hans första inlägg här inne kunde man till viss del frågasätta. Sedan hände ngt och han blev bara bättre och bättrre. Den senaste krönikan höll riktigt hög sambadefensiv klass. Nu vill man bara ha mer av ”Räcket” och mindre av Vergilius, då tror jag det blir ba.

  A

  Svara

  • 11 februari, 2012 @ 20:17 Jens Z

   Men snälla A, av vilken anledning tycker du det är värdefullt att skälla ut någon för att du inte uppskattar texten vederbörande valt att dela med sig? Oavsett vad man tycker om en skribent på Sambadefensiv finns det väl ingen, läsare eller författare, som blir gladare av ett svar av typen du nu givit? Om Sambadefensiv någonsin haft ett signum så har det varit högkvalitativa texter av individer från olika skikt av den alldeles för lilla skaran som kallar sig öisare. Något som Vergilius text absolut uppfyller.

   Personligen tycker jag det är positivt att få förnimmelser av människan/supportern bakom texten genom stycken som kanske inte till hundra procent behandlar ÖIS. Jag tycker det berikar innehållet och ger en dimension som höjer Sambadefensiv över andra fotbollsbloggar. Jag har alltid gillat Vergilius texter oerhört och gillade också Jespers första (eller om det var andra?) text där fotbolls- och musikhistoria sammanvävdes som berättande grepp kring just den epoken av nittiotalet. En text som av många andra bemöttes med liknande svar som ditt.

   Fler och mer texter och en eloge till alla som lägger tid på ÖIS i olika former!

  • 11 februari, 2012 @ 20:35 A

   Kan hålla med dig till viss del och nu i efterhand och med närmare eftertanke kan jag tycka att jag kanske själv gått lite väl hårt åt stackars Vergiluis. Givetvis ska det vara högt i tak här på Sambadefensiv och själklart ska man få kunna skriva vad man själv anser vara relevant.

   Fortsättningsvis vill jag ändå poängtera att jag helst av allt vil läsa om ÖIS här på Samba. Ngt annat är jag inte intresserad av. Nästa gång jag kommer med sågen ska jag vara lite mildare i min framtoning, även om jag för stunden råkat bli väldigt upprörd.

   Texten i sig innehåller för mig en hel del frågetecken, men som sagt. Jag ska inte ta i så att jag skiter på mig nästa gång.

   Sista meningen i Jens stycke håller jag inte med om. Jag är exempelvis inte för bengalbränningar så länge det skadar ÖIS, även om folk som håller på med sådant lägger ner tid på ÖIS. Allt som skadar ÖIS är till ondo och givetvis tvärtom. Allt som främjar ÖIS är allt som oftast till godo ;)

   Beträffande Räckets första inlägg klagade vi inte på texten i sig utan mest på kvaliten vilket yttrade sig i över 50 kommatecken som i sin tur faktiskt innebar att den trevliga läsningen förstördes. Vi föreslog faktiskt också att texten skulle korrekturläsas innan den publicerades. Själva innehållet tror jag inte ngn klagade på.

   Jag håller även med om att det kan vara trevligt att läsa om människan bakom texten. Det är dock en stor skillnad i hur man får fram den människan. Hur som helst, jag har tidigare bett Vergilius om förlåtelse för att jag tog i lite. Tycker jag kan stanna där och inte älta det här vidare mer.

   A

  • 11 februari, 2012 @ 21:10 Vergilius

   Fair enough. Du får givetvis tycka vad du vill och är helt fri att hoppa över allt jag skriver, men jag vill ändå besvara dig när du går så hårt åt vad jag skrivit.

   1. Jo visst är det ÖIS som ska vara i fokus. Men för mig så har fotboll och hur fotbollen idag ser ut med ÖIS att göra. Min åsikt är att fotboll i stort håller på att tappa mycket av sin charm och jag tycker att det syns även på lägre nivå, det som gäller internationellt styr mycket av det som händer på vår nivå. Sen har jag en tendens att glida lite ibland, men det är så jag tycker det är roligt att skriva. Det får man tycka om eller inte.

   2. Min poäng var väl framförallt att det känns som om vi börjar om helt från scratch igen. För miljonte gången. Ny tränare, vi förlorar spelare som var ordinarie förra året, ny riktning. Sen blir det väldigt svårt att försvara något man skrivit när du inte verkar läst ordentligt, jag skriver att jag förstår om man var tvungen att släppa spelarna, men att Nico och Danny verkade få gå lite för lätt. Kan inte tänka mig att FFF och danska div 1 klubbar slänger ut några jättepengar även om de säkerligen har mer än oss. Men ibland kan man presentera lösningar som inte handlar om att betala ut mest pengar utan som är den bästa helhetslösningen. Intrycket när spelarna gick var att man inte gjorde allt man kunde för att behålla dem. Jag kan såklart ha fel, det kanske gjordes tydligt direkt att det inte fanns utrymme för förhandlingar, men utifrån sett släpptes de iväg för lätt.
   Vad gäller att inte förstå hur fotbollen fungerar är det för larvigt för att ens orka kommentera. Finns ingen anledning för dig att vara tyken.

   3. Jag skriver INTE att nuvarande styrelse inte har samma vision som tidigare styrelse, jag anser att det saknats visioner länge. Jag syftar på det jag skriver i raderna ovanför om att se möjligheterna i situationen vi är i och sätta ut en riktning, skapa en identitet som kan ta oss tillbaka i eliten. Det handlar inte om att slänga iväg massa pengar utan mer om att känna att det finns en idé i verksamheten som jag tycker saknats under lång tid. Som det varit tidigare har det slängts ut lite klyschor men aldrig funnits någon ordentligt struktur imo. Och så här långt har jag inte sett några signaler att det skulle vara annorlunda den här gången, med tanke på hur kort tid man suttit är det givetvis för tidigt att totalsåga redan, men jag skulle fortfarande gärna se mer nytänkande och idéer, som det är nu känns vi mest som en vanlig div 1 klubb som vill vinna serien, vilket är ok även om jag som sagt gärna ser en större ambition.
   Att man håller i plånboken tycker jag är suveränt och det har jag efterlyst länge.

   4. Jag har ingenting att invända på Prytz jobb så här långt i ÖIS. Jag hoppas det funkar. Är mest trött på att byta tränare stup i kvarten. Det jag hört om honom, både positivt och negativt, är från tidigare klubbar, vet inte om det finns nåt syfte att dra några detaljer när han är klar och vi förbereder oss för en ny säsong, det är inga blockbuster grejer direkt bara det vanliga man hör om tränare och deras kvaliteter.

   5. Vad har jag för negativt att skriva om försvaret? Jag skriver ju att jag tror att Sahlin och Sehlström kommer kunna kliva in där vid behov. Men visst jag kanske måste förtydliga mig, formuleringen är inte helt klar; det kan se lite tunt ut på mitttbackssidan men med tanke på att Sahlin kan spela centralt och Sehlström måste få chansen att ta ansvar nån gång så är jag inte speciellt orolig. Dessutom har vi eventuellt Valter något jag iofs inte nämner.
   På mittfältet saknar jag bredd, vilket inte känns som en helt orimlig åsikt, däremot är jag helt övertygad om att vi har seriens bästa innerfält när Seb och Jakob L kan spela. Det jag är mest orolig för är anfallet, att det ska fungera bygger mycket på att Hedman klarar övergången till en högre serie och att Oskar tar ett steg till i utvecklingen, annars är risken att Emil får dra ett alldeles för stort lass.
   Men jag tror fortfarande att vi är seriens bästa lag. Så visst fan har jag framtidstro.

   Jag förstår heller inte varför du är irriterad. Känns onödigt. Livet är för kort för att bli förbannad över dåliga krönikor/krönikörer. Ta det lugnt. Läs det du tycker är värt att läsa. Känns lite som om du tar den ganska lätta kritiken mot ledningen väl personligt. Det är bara en människas åsikt.

   Jag kommer däremot inte att sluta skriva bara för din skull. Om redaktionen kickar ut mig fine. Annars kommer du få dras med mig. Men det är bara att hoppa över nästa gång. Och med tanke på min frekvens så kommer du knappast behöva tänka på det speciellt ofta.

   Ha det!

  • 13 februari, 2012 @ 07:08 M.

   A, skärp dig! En sak måste du väl ha lärt dig efter år av läsning och det är väl att man gillar en del skribenter och ogillar andra. Som skribent vet man i alla fall att man inte kan please alla. Fler ”läsare” borde acceptera detta i ställer för att skriva syrliga kommentarer. Om du nu har svårt för Vergilius stil är det väl bäst att du låter bli att läsa hans texter i fortsättningen. Svårare än så behöver det inte vara. Gillar man inte något så ger man fan i det eller så gör man något (själv) som (man tycker) är bättre.

   Och dessutom, om du nu har så mycket åsikter och tid att sitta och skriva långa haranger i kommentarsfälten tycker jag det är bättre att du flyttar över i bloggfältet. Sambadefensiv behöver alltid fler skribenter. Bredare! Basalare! Bättre!

  • 13 februari, 2012 @ 09:17 Smurfalizer

   Trist att läsa påhopp här. Är tacksam för alla alster som plitas ned.
   Otroligt onödigt.

   Om herr A har så mycket tankar och åsikter kanske han/hon kan formulera ett eget inlägg istället för att ösa hinka av hat mot en av de tappra som håller denna sida levande.

 3. 11 februari, 2012 @ 22:27 Marcus Fürst

  Get a room.

  Svara

 4. 11 februari, 2012 @ 23:16 Kommittén för Statssäkerhet

  Vi ska vara glada att vi har skribenter på SD.
  A ibland är det bättre att låta bli…

  Svara

 5. 11 februari, 2012 @ 23:41 nytko

  A:

  Räcker bara med att säga: Herrejösses. Skriv en egen krönika om allt med denna var så jävla dålig.

  Jag tycker det är underbart att ha dig tillbaka Vergilius. Mycket bra och personlig (såklart) krönika. Och att folk klagar på att du inte bara skriver om ÖIS i varenda mening i hela texten, är fjanteri.

  Svara

 6. 12 februari, 2012 @ 01:29 Mendel

  Välkommen tillbaks, Vergilius, du har varit saknad!

  Svara

 7. 12 februari, 2012 @ 09:40 D

  Vadå vi ska vara glada? Texten är skitbra! Fortsätt så!

  Svara

 8. 12 februari, 2012 @ 19:20 Jesper

  Som det nämndes ovan, Sambadefensiv är av människor för människor. Kan inte påminna mig om att det någonsin varit kön- och identitetslösa alster här – någonsin.
  Inledningen på denna må vara en smula svulstig. Men, den belyser något som kan irritera den mest initierade fotbollsälskaren – ”störst kuk vinner”, det sidospelet som föregick en specifik match. Finns gott om exempel att dra fram, exempel som faktiskt lett till viss trötthet och koma i samband med fotboll.

  Jag gillar’t, Vergilius! Precis som jag uppskattar, tycker om och tar till mig av A’s bedömningar – stundom;=).

  Skulle haft en ny 37’a klar till ikväll, men den har jag druckit upp och innehållet visade sig vara av sämre klass än en vinägervariant av Guntrum.
  Får satsa på en ny till kommande vecka och försöka dra i med ännu en iom Oddevold borta.

  Svara

 9. 13 februari, 2012 @ 06:52 M.

  Äntligen är du tillbaka! Vad jag har väntat. En i veckan nu under resten av säsongen. Lova det!

  Svara

 10. 13 februari, 2012 @ 07:26 M.

  Oh, kom på en sak till, jag håller helt med i genomgången av truppen. Jag skulle gärna se en förstärkning/breddning av det centrala mittfältet. Vi har två skitbra startspelare, men där bakom känns det lite tunt. Nu kommer folk börja prata om Filip Holländer et all that jazz och det är väl bra på sätt och vis, men vi som såg matchen mot GAIS vet att han inte riktigt är där än. Han kan säkert växa in i det under säsongen men det måste (sannolikt) få ta tid. Jag kan se honom som inhoppare under året men inte som startspelare. I och med detta skulle jag också vilja ha in ytterligare en spelare. Gärna någon som spelat någon elle några säsonger i Superettan och som är beredd att göra en nysatsning. Runt 24-26 år med bra driv och spelsinne. En David Svensson-typ. De spelarna växer inte direkt på trän, men man kan ju alltid drömma.

  Men det stora problem känns som offensiven. Här får folket på ÖIS-gården säga vad de vill om Karlsson och Hedman och Wallén och Leinars jycke och hur de är môcke môcke bättre än Jackie O och Nico. Det är BS. Det vet alla. Punkt. Slut. Vi skulle verkligen behöva ha in en riktig djävla killer på topp. Hedman och Karlsson kommer säkert att göra det bra. De har det absolut viktigaste – inställningen – men jag är rädd att de saknar den där riktiga skärpan och det tekniska kunnandet. Det såg fan i mig inte vasst ut mot GAIS (men det hade väl till stor del att göra med att de inte fick något som helst understöd av övriga spelare). Förhoppningsvis växer de in i det och när säsongen är i gång så öser de in mål (som sagt, man kan ju alltid drömma). Just nu känner jag dock en viss oro och skulle gärna se att vi fick in en lite tyngre värvning där framme. Men återigen, dessa växer inte på trän.

  Svara

  • 13 februari, 2012 @ 10:28 Oskar Ängermark

   Hannes Sigurdsson är en fin kille… :)

  • 13 februari, 2012 @ 20:55 Hocus Focus

   Och free agent…

  • 13 februari, 2012 @ 21:11 Oskar Ängermark

   Men ändå för dyr :) Jag skrev det bara för att jag tjatat om Hannes så jävla länge :)

  • 14 februari, 2012 @ 12:52 bukowski

   Benny Rosén kanske kan finansiera?

  • 14 februari, 2012 @ 16:06 Oskar Ängermark

   Sorry, men det finns väldigt mycket viktigare saker att lägga pengarna på än en till anfallare när vi redan har ett gäng killar som kommer göra riktigt bra ifrån sig i år :D

  • 14 februari, 2012 @ 16:49 Oskar Ängermark

   Sen kan jag tillägga att jag tycker att man inte ska gå och be Benny, och andra som gjort mycket för klubben genom åren, bara för att värva en spelare. Om man ska äska pengar så ska det vara för något som kommer hålla längre än en kontraktsperiod.

 11. 13 februari, 2012 @ 07:38 Krilliano

  Håller helt med. Känns tunnt på toppen. Även innermittfältet känns ostabilt med enbart två säkra kort. Och ska Öis vinna den här serien eller någon serie överhuvudtaget så måste man vara på det från början. Det var ju det som brast förra säsongen. Den dåliga inledningen. Håller verkligen inte att vänta in spelare utan nu måste vi vara med från början.

  Svara

 12. 13 februari, 2012 @ 11:17 Tobbe

  Vergilius levererar som vanligt! Man bugar!

  Svara

 13. 13 februari, 2012 @ 13:02 Anonym

  A har inte fått ligga på väldigt väldigt länge.

  Svara

  • 13 februari, 2012 @ 13:03 Rude Boy

   13. Anonym…är alltså jag. *skäms*

  • 13 februari, 2012 @ 15:04 Anonym

   Rudie can’t fail!

  • 13 februari, 2012 @ 20:47 A

   Jodå, senast igår ;) Vem vet, det kanske blir ngt ikväll med?

   Jag är fullt medveten om att jag gick lite väl hårt årt Vergilius och för det har jag bett om ursäkt, punkt slut.

   Vidare har även jag rätt att uttrycka mina åsikter, hur grova dom är må vara. Men så sant som det är sagt.Fortsättningsvis ska jag lugna ner mig lite innan jag kommenterar ngt jag omedelbart blivit upprörd över.

   Hoppas på lite mer text ifrån ”Räcket framöver” :)

   A

  • 13 februari, 2012 @ 21:16 Jesper

   Du är helt i din fulla rätt att uttrycka dina åsikter och så skall du också göra! Det emottages med tacksamhet. Och, vid tillfälle då det dyker upp sågningar – oavsett vartifrån – så får man ta det som en ”man” och tugga vidare med det man håller på med. Det hör skriveriet till, milt uttryckt.
   Att man sedan har svar på tal, det får av kritikern tas emot på samma sätt. Vilket du säkerligen är medveten om;=).

   Text kommer!!!!

  • 14 februari, 2012 @ 17:19 A

   Tjena ”Räcket” såg att din text kommit upp precis. Den ska jag läsa omedelbart efter jag skrivit det här. Abstinensen är enorm efter bra texter med ÖIS innehåll ;)

   Jag är fullt medveten om att jag givetvis får ta emot åsikter ifrån andra personer beträffande mina inlägg. Det tillhör spelets regler, no shit. Går man hårt åt ngt får man räkna med att bli lika hårt åtgången själv. Det är väl en av flera skäl till att man har en öppen debatt. För att kunna framföra en åsikt. Om alla tyckte likadant hade en debatt inte ens varit nödvändig.

   Nu ska jag läsa din text och hoppas på trevlig läsning.

   Vergilius text har jag lagt bakom mig.

   A

  • 14 februari, 2012 @ 21:39 Jesper

   Helt enig med dig. Och, kör jag på i fel spår enligt vissa och rätt enligt andra – rörande samma text. Jag väljer lite vad jag helst läser, men tar samtidigt till mig. Nyckelordet är TILL;=).

   Kommer det däremot från icke ‘välkända’ kommentatorer kan jag väl snabbt medge att jag ruskar av mig det hela, i ungefär lika rask takt som jag ruskar av mig vissa PL-spelares twittrande skvaller om domare och andra spelare som de tycker….inte om;=).


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se