Sambanytt: Gaisare släpps lös?

  • Pontus Otterstedt fick efter mycket om och men sitt kontrakt förlängt. Efter att ha ”provtränat” sedan i höstas så ansåg man nu att han hade vad som krävdes för att ge honom ett nytt kontrakt. Förmodligen är Pontus inte den 20:e spelaren i truppen utan var den 19:e som Hans Prytz nämnde i Uddevalla. Alltså vill man troligtvis ha in ytterligare två spelare.
  • En spelare som kan bli den där yttermittfältsförstärkningen är Emilio Rossi. Tidigare sades det att han skulle ha fått besked idag om huruvida han skulle få kontrakt eller inte. Nu är detta beslutsdatum framflyttat till fredag. Man vill nämligen se honom i match. Därför kommer han enligt rykten att starta i U21-matchen mot Alingsås på torsdag. Matchen kommer att spelas i Alingsås och laget kommer att bestå av både A-lagsspelare som fått sparsamt med speltid samt de främsta Tipselitspelarna. Dessutom står Patrik ”motormouth” Elmander troligtvis på andra sidan. Upplagt för en grym match med andra ord. Tyvärr kan inte jag närvara vid matchen så om någon av er läsare har möjlighet att agera Sambascout så hade det varit helt grymt. Hör av er till Kontakt@sambadefensiv.se!
  • Idag går följande att läsa på Mattias Balkanders blogg på GP.se:

”Gais har informerat Johan Pettersson, Joakim Edström och Jonas Lindberg om att deras allsvenska speltid 2012 kan blir begränsad varför Mats Persson just nu lägger arbetstid på att lösa nya klubbadresser åt nämnda spelare. ”Superettan, söderettan och även någon allsvensk klubb är aktuella just nu.”

Joakim Edström är jag faktiskt ingen koll på förutom att jag vet att han är anfallare och Ralf Edströms son. Anfallare känns det som att vi redan har så det räcker och därför känns inte han så intressant. Johan Pettersson och Jonas Lindberg däremot känns snäppet intressantare. Johan Pettersson har även han en känd far, nämligen det gamla Ajaxproffset Stefan Pettersson. Dessutom har han ett förflutet som juniorspelare i ÖIS. Jonas Lindberg har ett förflutet i Skövde AIK och huserar likt Johan Pettersson på yttermittfältet. Med andra ord hade de två sistnämnda varit riktigt intressanta nyförvärv för ÖIS. Att Johan Pettersson dessutom var en av de gaisare som imponerade mest på mig i försäsongspremiären gör inte det hela sämre. Vem vet, kanske är det vi som är klubben som visat intresse i söderettan?

  • Felix Sehlström får inget nytt kontrakt och han provspelade med Utsikten i veckan. Blir han ännu en av de gamla öisare som sprids ut över söderettan månne?
  • Varken Tommy Lycén eller Markus Anderberg deltog i dagens övningar på plasten. Tommy var där och gymmade, var Markus Anderberg höll hus vet jag inte.
  • Oskar Wallén kommer allt närmre matchform. Deltog under hela passet idag, känslan är att han spelar med U21 på torsdag.

'Sambanytt: Gaisare släpps lös?' have 24 comments

  1. 29 februari, 2012 @ 10:11 Jacko

    Ett inte allt för vågat tips är väl att Jonas Lindberg är aktuell för allsvenskt lån, Johan Pettersson för superettanlån samt Joakim Edström för söderettanlån.

    Edström känns väl då inte alls intressant för ÖIS, luktar mer Utsikten över det.

    För övrigt anser jag att Valter förtjänar respekten att få ett besked. Tack och hej eller nytt kontrakt. Att hålla en sådan gammal hjälte på halster för att se om ”något bättre dyker upp” känns ovärdigt och respektlöst.

    Svara

    • 29 februari, 2012 @ 10:30 nytko

      +1

      Valter förtjänar all respekt han kan få. Vördnad av gamla hjältar är det minsta man kan begära.

    • 5 mars, 2012 @ 09:38 Smurfalizer

      +2

      VTJr borde nästan få en avtackningsmatch. Rejälare Öisare får man leta efter.

      Sen tycker jag det är trist att Sehlström inte lyckats förvalta sin talang till att få ett nytt kontrakt. Inte sett mycket av honom egentligen, men det lilla tyckte jag bådade väldans gott. Så vi får väl hoppas han spelar upp sig och kommer tillbaka till rödblått i högform!

  2. 29 februari, 2012 @ 10:47 ÖIS2012

    Vet inte om jag håller med helt. Tycker vi saknar anfallare med speed, det skulle jag vilja ha in. Jonas var väl utlånad en del till Skövde förra säsongen, tveksamt om det finns allsvenska klubbar som vill satsa på honom. Johan kan jag inte uttala mig om, har för mig han var tillgänglig för Varberg, men det blev inte mycket speltid där. Tycker alla är tveksamma, har vi ens råd med dessa löner? tvivlar.

    Svara

    • 29 februari, 2012 @ 19:03 Oh

      Johan Pettersson var inte tillgänglig för Varberg i somras, han tackade nej!

  3. 29 februari, 2012 @ 10:52 Magnus

    Tycker det är jättebra att Öis erbjudit Otterstedt nytt kontrakt. Fattar inte överhuvudtaget att det ens funnits tveksamheter innan. Jag tror och hoppas på att han får mycket speltid i år och kommer att utvecklas ännu mer. När det gäller nyförvärv så tycker jag att det är en mittback som behövs i första hand. I anfallet har vi både Wallen som nu är tillbaka samt Anderberg som förhoppningsvis också snart är i form. Och Som yttermittfältare kan man även använda Otterstedt och Anderberg som gör det minst lika bra som tex. Rossi,Petterson och Lindberg ( Gais). Ska man värva någon så ska det vara någon som verkligen går in i en startelva och som har rutin på den nivån.

    Svara

    • 29 februari, 2012 @ 11:08 Mendel

      +1
      Annars får vi låta våra yngre förmågor få chansen.

  4. 29 februari, 2012 @ 12:43 Hankie

    Pettersson och Edström har jag ingen större koll på. I samtal med GAIS-sympatiserande vänner har jag dock fått intrycket av att Lindberg är för bra för Söderettan. Han har väl inte gjort bort sig när han fått spela i Allsvenskan? Dessutom lär den ekonomiska aspekten inte direkt vara till vår favör. GAIS vill få bort trion för att frigöra löneutrymme. Detta gör ju att vi, vid ett eventuellt lån, säkerligen skulle tvingas betala en stor del av hans lön. Det känns inte aktuellt.

    Svara

  5. 29 februari, 2012 @ 12:55 Anonym

    LSK är nog inblandade att få låna i någon av killarna. Varberg hade tillgång till Edström också i fjol.Övrigt tycker inte jag vi har anfallare i överflöd. Oscar har ju inte spelat matcher på väldigt länge.Anderberg ser inte jag som någon stabil startspelare tyvärr(i nu lägget räknar jag inte med honom) Helt klart att Valter skall tackas av på ett fint sätt.

    Svara

  6. 29 februari, 2012 @ 13:36 Daniel_K

    Borde det inte finnas några fynd hos kamraterna?

    Svara

    • 29 februari, 2012 @ 17:28 bukowski

      tror dom får svårt med våran spelstil,dom är inte så vana med spel genom
      mittfält!

    • 1 mars, 2012 @ 15:01 UDO

      Haha +1

  7. 29 februari, 2012 @ 18:44 M.

    Hur dags är U21-matchen i Alingsås i morgon?

    Svara

  8. 1 mars, 2012 @ 11:16 Emil

    Känslan att kunna cykla iväg 5 minuter från sitt hem och kolla på ÖIS U21 är helt fantastisk. :) Vore guld att få se Oskar i action igen ikväll!

    Svara

  9. 1 mars, 2012 @ 11:28 DJ-CJ

    Har bara en fundering. Vad är det som gör det OK att låta spelare gå från Gais till Öis, men inte ”the other way around”? Det är väl inte konstigt om Gais sneglar på våra bästa lirare, på samma sätt som vi sneglar på deras som inte riktigt tar en plats?

    Försöker bara få fram en poäng här, med tanke på vad som stod på banderollen i samband med Gais-matchen.

    Svara

    • 1 mars, 2012 @ 11:29 DJ-CJ

      Tillägg: Lägg ner all energi på att älska de som är Rödblå, och ingen energi på att hata dem som inte är det.

    • 1 mars, 2012 @ 11:53 Anonym

      Förstår du skillnaden mellan att ”peta russinen ur kakan” respektive ”att ta hand om överblivet slagg”? Har ingen aning om ledningen i Öis ”sneglar” på de ovannämnda och att det därmed finns någonting att spekulera i – det är väl främst Felix som sneglar? Tror mer det handlar om att bygga en trupp och ge de befintliga spelarna förtroende att växa ut ordentligt snarare än att hämta ”slagg” som inte gjort mycket mer än att spela i b-laget även om det var under ett ”stort” klubbmärke som gais.

    • 1 mars, 2012 @ 12:44 Jesper

      Det handlar väl snarare om att spelare som lämnar, kontra spelare som ”inte får vara kvar”.

    • 1 mars, 2012 @ 15:11 Anonym

      +1

      DJ-CJ är bevisligen en old dude. Häng med i tiden, gôbbe!

  10. 1 mars, 2012 @ 15:14 M.

    Felix, har du hittat någon som skriver om U21-matchen i dag? Annars är jag lite sugen på att göra tillfällig comeback som fotbollsskribent. Jag tänker att kan Scholes så kan jag.

    Svara

  11. 1 mars, 2012 @ 15:30 Göran, Sthlm

    Aubynn klar för Gays…

    Svara

    • 1 mars, 2012 @ 15:38 M.

      Gött!

    • 1 mars, 2012 @ 18:16 Anonym

      Instämmer. Och den 12 maj firar de hans 35-årsdag på gais-gården – inte 31 som felaktigt angivits både i Sportnytt och på text-tv.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se